Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By markvag
dstou έγραψε:Κρύο ήτανε και έκαψε 10,7? Πολλά μου φαίνονται.

Άμα τον δεις πως πάει όταν οδηγεί χαλαρά, θα καταλάβεις... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By panos2171
markvag έγραψε:Βασικά, μάλλον εσύ το πήγαινες λάθος... :innocent: :lol:

Το ντήζελ (όπως και το κάθε τουρμπιγιόν φαντάζομαι) θέλει να οδηγείται στη ροπή του για να είναι οικονομικό. Αλλιώς απλά καις καύσιμο...

+1
Και γενικά δεν υπάρχει λόγος να ξεφεύγεις πάνω από τις 2000σαλ. Το V40 μάλιστα προτείνει αλλαγή στις 1800-1900σαλ. Αλήθεια High πότε άλλαζες ταχύτητα; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
panos2171 έγραψε:

Το ντήζελ (όπως και το κάθε τουρμπιγιόν φαντάζομαι) θέλει να οδηγείται στη ροπή του για να είναι οικονομικό. Αλλιώς απλά καις καύσιμο...

+1
Και γενικά δεν υπάρχει λόγος να ξεφεύγεις πάνω από τις 2000σαλ. Το V40 μάλιστα προτείνει αλλαγή στις 1800-1900σαλ. Αλήθεια High πότε άλλαζες ταχύτητα; :shifty:

Δεν έκανα cruising, μέσα στην πόλη και στην Σύγγρου ήμουν, οπότε φυσικά και θα ανεβάσεις στροφές. Την πιο πολλή ώρα που οδήγησα ήμουν μέσα στο Κολωνάκι ψάχνοντας να παρκάρουμε, οπότε, λογική είναι η κατανάλωση.
Αυτό που έχω να πω πάντως είναι πως ακόμη και σε ταξίδι, αν τρέχεις παραπάνω, τις καταναλώσεις των 5 ή 6 λίτρων δεν τις πετυχαίνεις εύκολα.
Όχι πως με νοιάζει, εγώ δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα πλέον, οπότε όσα κάνω θα τα κάνω όπως γουστάρω και μόνον ο φόβος της κλήσης θα με ανησυχεί και όχι αν κάψω μερικά ευρώ παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By iceman
#196632 Σε συνθήκες κινήσης οι dci καίνε πολύ. Τα 10ρια και 8αρια στο 1.5 τουλάχιστον που έχω είναι συνήθη εντός πόλης και μποτιλιαρισμα.
Για τα τριξιματα τι να πω. Μας είχαν φάει οι παλιοί και φανατικοί νισσανακηδες ότι είναι παιδικές ασθενείες αλλά όταν ακούς τα ίδια και δύο χρόνια μετά καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν προσέχουν, παρά τα υπερβολικά πολλά λεφτά που ζητάνε...
Κατά τα λοιπά συμφωνώ με τις εντυπώσεις που γράφτηκαν οι οποίες λίγο πολύ αφορούν και τον 1.5
Άβαταρ μέλους
By markvag
panos2171 έγραψε:

+1

Ε, όχι και στις 2000 σαλ... :lol: Κάπου τότε θα μπαίνει το turbo... Θεωρώ ότι τα upshift indicator που έχουν πολλά αμάξια είναι υπερβολικά και αν θέλεις να μην είσαι σαλίγκαρος πρέπει να το αγνοείς...
Άβαταρ μέλους
By rocsta
markvag έγραψε:Θεωρώ ότι τα upshift indicator που έχουν πολλά αμάξια είναι υπερβολικά και αν θέλεις να μην είσαι σαλίγκαρος πρέπει να το αγνοείς...

Μα ο σκοπός τους είναι η ελάχιστη κατανάλωση. Αν θέλεις να πετύχεις την ελάχιστη για τις συνθήκες, πρέπει να κάνεις ό,τι σου λέει. Φυσικά θα κινείσαι και αρκετά αργά, αλλά αυτό πάει πακέτο με την χαμηλή κατανάλωση.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#196736 Πόσο αδιάβαστοι είναι οι Ελλ οδηγοί πάντως στο να οδηγούν άκρως οικονομικά. Απλά δε μπορούνε.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
iceman έγραψε:Σε συνθήκες κινήσης οι dci καίνε πολύ. Τα 10ρια και 8αρια στο 1.5 τουλάχιστον που έχω είναι συνήθη εντός πόλης και μποτιλιαρισμα.

Kangoo ii με 800 κιλα φορτωμενο :ninja: τερμα γκαζι εθνικη και απο Χαλκιδα εως και Λιμνη Ευβοιας με πολυ 2η 3η σε φουρκετες δεν πηγε πανω απο 9,8 λιτρα.
Το 1,5 dci φοραει.
Τερμα γκαζι στην οποιαδηποτε ΕΟ δεν παει πανω απο 10.Μεσα στην Αθηνα μαξ 9.
Άβαταρ μέλους
By elvet
dimviii έγραψε:
iceman έγραψε:Σε συνθήκες κινήσης οι dci καίνε πολύ. Τα 10ρια και 8αρια στο 1.5 τουλάχιστον που έχω είναι συνήθη εντός πόλης και μποτιλιαρισμα.

Kangoo ii με 800 κιλα φορτωμενο :ninja: τερμα γκαζι εθνικη και απο Χαλκιδα εως και Λιμνη Ευβοιας με πολυ 2η 3η σε φουρκετες δεν πηγε πανω απο 9,8 λιτρα.
Το 1,5 dci φοραει.
Τερμα γκαζι στην οποιαδηποτε ΕΟ δεν παει πανω απο 10.Μεσα στην Αθηνα μαξ 9.

Επιβεβαιώνω τις τιμές για το kangoo (85HP). πλήρες φορτιο (και κάτι :lol: ) Θεσ/νικη - Τεμπη και πίσω με 150-160 και Α/C, καθώς και Σίνδος-Νιγρίτα-Σίνδος (μέσω Σοχού), δhλαδή τις μεγαλυτερες καταναλώσεις που έγραψε στα χέρια μου, δεν πέρασε τα 9 lt/100km
Άβαταρ μέλους
By dstou
#196757 Πάνω από 9 λίτρα δεν έχω καταφέρει να γράψω με το Ντάστερ με τον 1500άρι τον πετρέλαιο με τα 110 αραβίας, παρόλο που διαπράττω συνεχώς ωμότητες.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
KWSN-Men έγραψε:Τι ωμότητες κάνετε με τις σόμπες δηλαδη;

μην ξηγιεσαι ετσι,στην κατηφορα ή αμα παρει φορα τα στριβει ολα.Σασσαρα.
Απο ποιοτητα εχει μεινει στη δεκαετια του 80 ομως.
Κρεμανε οι τσιμουχες απο τα πλαισια των θυρων,τριζοβολαει ολοκληρο,αναβοσβηνουν τα λαμπακια της κεντρικης κονσολας,αλλαξαμε τον αισθητηρα πιεσης που εβγαζε check engine (με μεταχειρω,καινουριο δεν ειχε η ρενω) με αποτελεσμα να μην τουρμπιζει,εστρωσε για 3κ χλμ ,χθες μολις εφυγα για ταξιδι στην Ηπειρο ξανααναψε.Βρηκα κολπο ομως να το παρακαμπτω για λιγο,γιατι δεν αντεχω να ανεβαινω ανηφορα με 70 και πρεπει να προσπερασω καποιους.Οπως πας πορεια,σβηνεις τον διακοπτη,πατας τερμα το πενταλ του γκαζιου και ξαναανοιγεις τον διακοπτη,οταν παρει μπροστα τουρμπιζει κανονικα. :inlove: αλλα το λαμπακι μενει αναμενο. :inlove:
Αυτο θα το κανει να δουλεψει οσο το πας τερμα γκαζι,ή σχεδον τερμα.Μολις σου πεσουν οι στροφες κατω απο 2-2,5κ ή αφησεις το γκαζι για καποια δευτερα,ξαναβγαζει το μηνυμα για προβλημα στον ψεκασμο(καπως το λεει στα Γαλλικα)
Οποτε για να μην πεσουν οι στροφες και εχουμε ξανα τα ιδια,φρενο με το αριστερο και μια κατω,ετσι ωστε να εχεις παντα πατημενο το γκαζι
Το σαζμαν βουιζει ολοκληρο,μαλλον ρουλεμαν πρισντιρεκ.Τα πρωινα (συνηθως) κολλαει η πρωτη μεσα και βγαινει με δυσκολια.
Ειναι σασσαρα ομως,με αναρτησαρα που περναει παντου με τελειο ελεγχο αμαξωματος.Οσο και να σας φαινεται περιεργο εαν βρεις δρομο επαρχιακο χωρις κινηση ή με λιγη,οπως βρισκω εγω που ταξιδευω αρκετα σε επαρχιακους δρομους,βγαζει γουστα.Σημερα ας πουμε απο Αιτωλικο για Λευκαδα το φχαριστηθηκα.
Αυτο το πραμα επρεπε να ειχε ενα διλιτρο διζελ με καμια 130-140 αλογα και κανα 30+ ροπη θα ηταν ονειρο.