Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#184742 Για προστασία του RS232 η καλύτερη λύση είναι να παρεμβάλλεται ένας media converter από οπτική ίνα σε χαλκό. Απλώς χρειάζεσαι δύο και αυτό σημαίνει μεγάλο κόστος (κάπου 400€ τα δύο).
Βγάζουν πολλές εταιρίες, μπορώ να σου προτείνω φυσικά αν θέλεις.
Κάποιοι προτιμούν την Moxa, αλλά παίζουν και φθηνότερες λύσεις από Άπω Ανατολή.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#191234 Fubar πολύ ωραίο το βιντεάκι με τον σταθμό αποκόλλησης, άρχισες να με ψήνεις και εμένα για αγορά! :)

Είδα στο internet και τον αντίστοιχο της Aoyue, η οποία έχει αρκετά καλά προϊόντα, αλλά η τιμή του φεύγει πάνω από τα 150€.
Σαν πολλά μου φαίνονται... :hmmm:

http://www.aoyue.eu/aoyue-soldering-hotair-rework-desoldering-station-preheater-repairing/aoyue-desoldering-station-lead-free-solder/aoyue-int474a-desoldering-station-desoldering-pump.html
Άβαταρ μέλους
By Serf
#196696 Υπάρχει χρονοδιακόπτης που να συνδέεται πάνω σε ασφαλειοθήκη; Θέλω να ενεργοποιώ τον ηλιακό με χρονοδιακόπτη στη λειτουργία με ρεύμα για μια ώρα κάθε πρωί (π.χ. 6-7) ώστε να έχει ζεστό νερό αυτές τις ημέρες που δεν έχει πολλή ηλιοφάνεια με αποτέλεσμα πρωί-πρωί να μην έχει πολύ ζεστό νερό (το απόγευμα έχει).
Τελευταία επεξεργασία από Serf και 15 Δεκ 2015, 16:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#196703 Τετοιοι υπαρχουν και στα λεβητοστασια πχ. Δεν ειναι ασφαλεια ειναι μονο διακοπτης. Συνηθως τοποθετουνται στον γενικο πινακα.

Αντι να αναβεις και να κλεινεις την ασφαλεια του θερμοσιφωνα χειροκινητα υπαρχει αυτος ο διακοπτης που θετει σε λειτουργια το οτιδηποτε αναλογως με την ωρα. Συνηθως εχουν δυο θεσεις λειτουργιας. Μια θεση ειναι αυτη που ο διακοπτης ειναι συνεχεια κλειστος και μια αλλη που ο διακοπτης ειναι κλειστος μονο την ωρα που του εχεις πει εσυ. Σου επιτρεπει να εχεις πολλαπλα διαστηματα μεσα στην μερα.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#196719 βάζεις και ένα ρελαί να σηκώσει το φορτίο και είσαι κομπλέ. Πάρε με εφεδρεία, για να μην έχεις θέματα αποσυγχρονισμού όταν κάτσει κάποια διακοπή ρεύματος.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#196725 Έχω μια ledoταινία 5μ και ένα μ/σ και θέλω να την βάλω στην κουζίνα. Η κουζίνα όμως έχει την παροχή για το led (κάτι χύμα καλώδια έχει, ούτε καν πρίζα, στη γωνία του Γ. Να κόψω την ταινία εκεί στο Γ και να ενώσω τον μ/σ στα 2 καινούρια μέρη ή να αφήσω την ταινία ως έχει και να τραβήξω καλώδιο από τον μ/σ εώς την άκρη της ταινίας στο μικρό Γ;

Επίσης ο μ/σ είναι ανοιχτός, αεριζόμενος. Επειδή τον φοβάμαι όμως, είναι οκ να του πάρω ένα πλαστικό κουτί να τον βάλω; Δεν ξέρω ακόμα πού, ίσως πάνω από τα ντουλάπια ή μέσα σε κάποιο.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#196727 Διάβασα 6 φορές την πρώτη παράγραφο , δε νιώθω.

Για τη 2η παράγραφο, νομίζω είναι πλεονασμός, εκτός αν εκτίθεται σε υγρασία άμεσα κτλ. Πόσα watt είναι;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#197453 Έχω τα τελευταία χρόνια μια λάμπα όπως η παρακάτω:

Εικόνα

Το θέμα είναι ότι κάηκε η λάμπα CCFL που είχε και την οποία δεν μπορώ να βρω πουθενά, όσο και αν έψαξα (Καυκά, Τεχνοματ, κλπ).

Εικόνα

Οι περισσότεροι μου λένε ότι έχουν καταργηθεί οι λάμπες με τα 4 πινάκια στην ίδια πλευρά (βγαίνουν με 2+2 αντιδιαμετρικά).

Τι μπορώ να κάνω για να μην πάει χαμένη η λάμπα που την χρειάζομαι κιόλας; Να κάνω καμιά πατέντα και να την κάνω led; Έτοιμο κιτ δεν βρήκα πάντως. :(
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#197474 Αν τύχει ψάξε σε μικρότερα μαγαζιά με ηλεκτρολογικά. Πολύ πιθανόν να βρεις, εγώ μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου έβρισκα. Αν θυμάμαι καλά είσαι Θεσ/νίκη, δες εκεί στη στοά μεταξύ Βασ. Ηρακλείου-Τσιμισκή λίγο μετά τα λουλουδάδικα...
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
Serf έγραψε:Υπάρχει χρονοδιακόπτης που να συνδέεται πάνω σε ασφαλειοθήκη; Θέλω να ενεργοποιώ τον ηλιακό με χρονοδιακόπτη στη λειτουργία με ρεύμα για μια ώρα κάθε πρωί (π.χ. 6-7) ώστε να έχει ζεστό νερό αυτές τις ημέρες που δεν έχει πολλή ηλιοφάνεια με αποτέλεσμα πρωί-πρωί να μην έχει πολύ ζεστό νερό (το απόγευμα έχει).

Έχουμε κανει στο σπίτι τέτοια εγκατασταση, αλλά όπως σωστα γράφτηκε, πολύ καλό είναι να μπει κι ενα ρελέ ισχύος (τσιμπανε κάπως σε τιμες), ωστε ο χρονοδιακοπτης μονο να ενεργοποιεί το πηνίο και οι πολύ ισχυρές επαφες του ρελέ να τρώνε το φορτίο απο τα μπολικα κιλοβάτ.
Καπου πρεπει να βρίσκεται ενα πρόχειρο σχεδιάγραμμα αν θες να ανεβασω αν το βρω.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
axel12p έγραψε:Έχω τα τελευταία χρόνια μια λάμπα όπως η παρακάτω:

Εικόνα

Το θέμα είναι ότι κάηκε η λάμπα CCFL που είχε και την οποία δεν μπορώ να βρω πουθενά, όσο και αν έψαξα (Καυκά, Τεχνοματ, κλπ).

Εικόνα

Οι περισσότεροι μου λένε ότι έχουν καταργηθεί οι λάμπες με τα 4 πινάκια στην ίδια πλευρά (βγαίνουν με 2+2 αντιδιαμετρικά).

Τι μπορώ να κάνω για να μην πάει χαμένη η λάμπα που την χρειάζομαι κιόλας; Να κάνω καμιά πατέντα και να την κάνω led; Έτοιμο κιτ δεν βρήκα πάντως. :(

Πήρα πριν 3-4 μήνες από τον Σκρέκη στον Γέρακα.
KandoLight T9 22W 6400K Made in P.R.C

Πάρε και άλλαξε το ντουί, αν ψάξεις θα βρείς.

Δες και εδώ, ο Γιάννης έχει περίεργα πράγματα, για ρώτα τον

https://www.google.gr/search?q=elikmel& ... PTUZ75ltAK
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Serf έγραψε:Αυτό είναι ταυτόχρονα χρονοδιακόπτης και ασφάλεια να υποθέσω;

τετοια ασφαλεια με χρονοδιακοπτη εχω για να αναβει/σβηνει μονο του το βραδυ το φως της εισοδου.Οπως ειπε ο Ξιμ ξεσυνγχονιζεται μονο με τις διακοπες του ρευματος.