Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By GTS
#194598 Το ντηζελ οδηγησε.

Η αληθεια ειναι οτι το 118 και φανταζομαι και τα υπολοιπα BMW δεν ειναι sport (πλην τα Μ) αλλα δεν νομιζω οτι ειναι σπορ και τα ανταγωνιστικα μοντελα.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#194599 Τι είναι sport?
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
GTS έγραψε:
drdino έγραψε:Κάτι κάνεις ή περιγράφεις πολύ λάθος.

Tι λαθος; Την ιδια στροφη που ακολουθει μια ευθεια την εχω παρει 10δες φορες. Με το 147 αν δεν πεσω στα φρενα με πεταει στο αντιθετο ρευμα. Στο 118 την πηρα με το ένα χερι στο τιμονι και 40χμ πανω από την ταχυτητα που μπορει να την παρει με ασφαλεια το 147. Προφανως λάστιχα παιζουν ρολο αλλα και η 147 καινουρια λάστιχα εχει στο τελευταιο ταξιδι. Δηλ και 225 να ειχε παλι δεν θα ηταν υποστροφικο (σε μικροτερο βαθμο); Από τη στιγμη όμως που δεν εχει, αδιαφορο είναι.

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ενός supercar και ενός supermini!!! Όπως λέει και ο Ντίνος ή κάτι λάθος κάνεις, ή κάτι λάθος λες.

ΥΓ: Υποστροφική 147. Πρέπει να είναι μεγάλη πρωτοτυπία αυτό. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Zeus έγραψε:Δεν το πιστευω :lol: , αλλα αυτο..
Κίκιζας . έγραψε:Και τα τρια αυτοκινητα με τα σπορ πακετα [αναρτησεις, φρενα (στην AMG, και εξτρα M στην Bmw), κοντη κρεμαγιερα (bmw)], για την ακριβεια και τα τεσσερα, μαζι με το V40 R-design με σπορ αναρτηση, ειναι πολυ κοντα στα δυναμικα τους χαρακτηριστικα,

...και αυτο...
Κίκιζας . έγραψε:Koντολογοις, δεν ειναι τοσο ξεκαθαρες οι διαφορες, και τελικα κρινονται περισσοτερο στην επιλογη εμφανισης, και λιγοτερο στις δυνατοτητες.

..ειναι το ζουμι της ολης υποθεσης...Μιλαμε για C-Seg αυτοκινητα, με σαφεστατους περιορισμους σε κοστος, χωρο, κινητηρες κτλ...Η 1 εχει πισω κινηση, απλα γιατι υπαρχουν και οι μεγαλου κυβισμου εκδοσεις. Κατα τα αλλα, macpherson, πολλαπλους, υποστροφικα στημενα μπλα μπλα μπλα....οταν ο προσανατολισμος ειναι ιδιος (σπορτιβ αισθηση), ολα πανω κατω το ιδιο κανουν.

Επισης, σειρα 1 χωρις σπορ αναρτηση και λαστιχαρες ειναι βαρκα γυαλο, μπορει και το χειροτερο σε σχεση με τα αλλα 3..δεν μου κανει καθολου εντυπωση που δεν σου αρεσε nido...σιγα να μην :s_devil

To εχω ξαναγραψει καπου Κωνσταντινε, γιατι σου κανει τετοια εντυπωση? :lol:

Η 1-series παραδοξως εαν οδηγησεις πχ σβελτα αλλα με σωστες γραμμες, προβλεπομενα , ειναι αυτη που εμφανιζει πρωτη μια ελαφρια υποστροφη σε σχεση με τα υπολοιπα του ανταγωνισμου, παντα με παρομοιες διαστασεις τροχων. Ειναι μαλλον λογω ρυθμισεων απο το εργοστασιο.
Μονο με αποτομες τιμονιες, αρκετα επιθετικη οδηγηση μπορει να ειναι λιγο πιο ευχαριστη λογω πισωκινησης, αλλα κυριως σε σαπουνε οδοστρωμα.
Με το M-pack ή γενικοτερα σφιχτη αναρτηση και μεγαλους-φαρδυτερους τροχους, εχει σαφως μεγαλυτερα ορια, η μεταβαση ομως απο ελαφρια υποστροφη σε υπερστροφη (μιλαω για ισχυος και στις δυο περιπτωσεις) θελει γενικοτερα λιγο μεγαλυτερη εξοικειωση και ενιοτε ειναι και αποτομη -η μεταβαση υποστροφης/υπερστροφης- σε οδοστρωματα με καλη προσφυση, οπερ και εκει ακριβως χρειαζεται εκτος απο την επαρκη ροπη που εχει ακομα και μια 136αρα, λιγη παραπανω δυναμη, τουλαχιστον ετσι ενιωσα εγω, για να διαρκεσει η υπερστροφη ισχυος περισσοτερο απο απλως μια "σφαλιαρα"...

P.S ...υποστροφικη η 147? :dizzy: Δεν ειμαι ο αρμοδιος, παροτι ακομα και απο μια μικρη, καλη οδηγικη επαφη με την 120αρα 147 του GB ειχα εντυπωσιαστει με τα υψηλα περιθωρια της, (και μαλιστα αφου ειχε επαναφερει την στανταρ αναρτηση) αλλα νομιζω καποιοι κατοχοι μπορουν να τοποθετηθουν καλυτερα επ' αυτου.

Θα συμφωνησω με αυτους παντως που λενε οτι κατι μεταφερεται λαθος στα περι 118i vs 147...Ειναι ο τροπος πιεσης?, ειναι τυχον διαφορα ποιοτητας/μοντελου ελαστικων?, διαστασεων τους?, κατι παντως...
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 08 Δεκ 2015, 23:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#194646 αυτο το : εμφανιζει πρωτη μια ελαφρια υποστροφη σε σχεση με τα υπολοιπα του ανταγωνισμου

μου τον κανεις και χτυπαει πηγουνι....
Άβαταρ μέλους
By nido
GTS έγραψε:Συγκρινεις ντηζελ με βενζινη? οκ

Μπορείς να το πεις κι έτσι αν θέλεις, σε αναρτήσεις και σε στήσιμο αναφέρθηκα, όχι σε ροπές, καμπύλες απόδοσης, κλπ.

bibendum έγραψε:116d με Β37 η 116i με Β38.

Με τον ντίζελ (Β37) με τα 114 (?) άλογα ήταν, έχω ένα "116i" καμένο μέσα στον αμφιβληστροειδή μου :lol: μια και την έχει ένας γείτονας και παρασύρθηκα (sorry!).
Φαίνεται λίγο το "d" και σε μια απ' τις φωτογραφίες.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

GTS έγραψε:Τι βαρος εχει το 106? λάστιχα, αναρτηση κλπ

Στην ανάρτηση και στο "κλπ" είναι που κρύβεται το ζουμί, αν σκεφτείς πόσο μακριά απ' το "50-50" είναι η κατανομή βάρους του 106, και σε πιο άξονα έχει την κίνηση για να στρίβει έτσι όπως στρίβει.

Αν έχεις χρόνο ψάξε και βρες μετρήσεις από το VBOX των 4Τ στα Μέγαρα ή στις Σέρρες όπου φαίνονται τα χλμ/ώρα και τα 'g' εισόδου & εξόδου διαφόρων αυτοκινήτων στις στροφές. ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα αυτοκίνητα παραγωγής, εφόσον δεν έχουν τρελά αεροδυναμικά βοηθήματα, με καλά ελαστικά (δρόμου, όχι πίστας) θα βγάλουν περί το 1 με 1.2 'g' είτε μιλάμε για στροφές είτε για φρενάρισμα. Για να πάρεις μια στροφή ακτίνας 50m με 80 km/h θα πρέπει να στρίψεις με 1 'g΄. Για να πάρεις την ίδια στροφή με 120 (+40 km/h) ξέρεις με πόσα 'g' θα πρέπει να στρίψεις? Με περισσότερα από 2! (κάπου 2.2 για την ακρίβεια). Αν στρίψεις με 90 έχεις ήδη περάσει τα 1.2 'g'.

GTS έγραψε:Αν παρεις μια παρατεταμενη στροφη με 120χμω πχ και τα δυο αμαξια. Το ένα υποστροφικο και το άλλο ουδετερο. Στο υποστροφικο δεν θα πρεπει να αφησεις το γκαζι για να κλεισει την τροχια του; Σημειωνω στην στροφη μπαινεις με την ιδια ταχυτητα και στα δυο.

Ασχέτως τι θα κάνεις με το ένα και τι με το άλλο για να κρατήσεις την τροχιά που θέλεις, πραγματικά πιστεύεις ότι με το πιο "ουδέτερο" από τα δύο θα πάρεις την παρατεταμένη στροφή, που λες, με +40? Ή και με +20 ή και με +10?
Τελευταία επεξεργασία από nido και 08 Δεκ 2015, 23:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
popolaros έγραψε:αυτο το : εμφανιζει πρωτη μια ελαφρια υποστροφη σε σχεση με τα υπολοιπα του ανταγωνισμου

μου τον κανεις και χτυπαει πηγουνι....

Σε χαλασε ή σε εφτιαξε? :lol:

Εσυ παντως που ειχες βολταρει μια στανταρ 1-series pre fl, εσπευσες αμεσως να βγαλεις παλτο γενικως το μοντελο.
Εκει ειναι και το λαθος...
Άβαταρ μέλους
By GTS
nido έγραψε:
GTS έγραψε:Συγκρινεις ντηζελ με βενζινη? οκ

Μπορείς να το πεις κι έτσι αν θέλεις, σε αναρτήσεις και σε στήσιμο αναφέρθηκα, όχι σε ροπές, καμπύλες απόδοσης, κλπ.

bibendum έγραψε:116d με Β37 η 116i με Β38.

Με τον ντίζελ (Β37) με τα 114 (?) άλογα ήταν, έχω ένα "116i" καμένο μέσα στον αμφιβληστροειδή μου :lol: μια και την έχει ένας γείτονας και παρασύρθηκα (sorry!).
Φαίνεται λίγο το "d" και σε μια απ' τις φωτογραφίες.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

GTS έγραψε:Τι βαρος εχει το 106? λάστιχα, αναρτηση κλπ

Στην ανάρτηση και στο "κλπ" είναι που κρύβεται το ζουμί, αν σκεφτείς πόσο μακριά απ' το "50-50" είναι η κατανομή βάρους του 106, και σε πιο άξονα έχει την κίνηση για να στρίβει έτσι όπως στρίβει.

Αν έχεις χρόνο ψάξε και βρες μετρήσεις από το VBOX των 4Τ στα Μέγαρα ή στις Σέρρες όπου φαίνονται τα χλμ/ώρα και τα 'g' εισόδου & εξόδου διαφόρων αυτοκινήτων στις στροφές. ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα αυτοκίνητα παραγωγής, εφόσον δεν έχουν τρελά αεροδυναμικά βοηθήματα, με καλά ελαστικά (δρόμου, όχι πίστας) θα βγάλουν περί το 1 με 1.2 'g' είτε μιλάμε για στροφές είτε για φρενάρισμα. Για να πάρεις μια στροφή ακτίνας 50m με 80 km/h θα πρέπει να στρίψεις με 1 'g΄. Για να πάρεις την ίδια στροφή με 120 (+40 km/h) ξέρεις με πόσα 'g' θα πρέπει να στρίψεις? Με περισσότερα από 2! (κάπου 2.2 για την ακρίβεια). Αν στρίψεις με 90 έχεις ήδη περάσει τα 1.2 'g'.

GTS έγραψε:Αν παρεις μια παρατεταμενη στροφη με 120χμω πχ και τα δυο αμαξια. Το ένα υποστροφικο και το άλλο ουδετερο. Στο υποστροφικο δεν θα πρεπει να αφησεις το γκαζι για να κλεισει την τροχια του; Σημειωνω στην στροφη μπαινεις με την ιδια ταχυτητα και στα δυο.

Ασχέτως τι θα κάνεις με το ένα και τι με το άλλο για να κρατήσεις την τροχιά που θέλεις, πραγματικά πιστεύεις ότι με το πιο "ουδέτερο" από τα δύο θα πάρεις την παρατεταμένη στροφή, που λες, με +40? Ή και με +20 ή και με +10?

Εχω την εντυπωση οτι τα ντηζελ εχουν διαφορετικες ρυθμισεις στην αναρτηση αλλα δεν ξερω με σιγουρια.

Οι στροφες που αναφερομαι ειναι κοντα στην Τριπολη. Φερε το αυτοκινητο σου να δοκιμασουμε μεχρι τι ταχυτητα μπορει να τις παρει το καθενα. Το ακτινα 50μ ειναι το σημαντικο σε αυτα που παραθετεις. Να σημειωσω απο την συγκεκριμενη στροφη περναω 20 χρονια τωρα και με καθε αμαξι με τον ιδιο τροπο (γυρω στα 100χμω ταχυτητα στην ευθεια πριν και αργα στα φρενα γιατι ξεχνιεμαι συνηθως επηδει δεν φαινεται και εχει συγκεκριμενη γραμμη λογω μια εκκλησιας που ειναι εκει).
Άβαταρ μέλους
By iceman
#194728 Τι συγκρίνετε αυτοκίνητα διαφορετικοί οδηγοί; αλλά γούστα και υποκειμενο μη η αίσθηση. Εμένα λόγου χάρη η 147 που λατρεύει ο αδελφός μου και την έχει λιώσει (όχι ότι έχει να την αλλάξει βεβαια) μου είχε φανεί ένα επικίνδυνο αυτοκίνητο με κακή ορατότητα και υπερβολικό πέρασμα κάθε ανωμαλίας του δρόμου στον οδηγό. Τραγικό για τα γούστα μου.
Άβαταρ μέλους
By nido
GTS έγραψε:Οι στροφες που αναφερομαι ειναι κοντα στην Τριπολη. Φερε το αυτοκινητο σου να δοκιμασουμε μεχρι τι ταχυτητα μπορει να τις παρει το καθενα. Το ακτινα 50μ ειναι το σημαντικο σε αυτα που παραθετεις. Να σημειωσω απο την συγκεκριμενη στροφη περναω 20 χρονια τωρα και με καθε αμαξι με τον ιδιο τροπο (γυρω στα 100χμω ταχυτητα στην ευθεια πριν και αργα στα φρενα γιατι ξεχνιεμαι συνηθως επηδει δεν φαινεται και εχει συγκεκριμενη γραμμη λογω μια εκκλησιας που ειναι εκει).

Αν μπορείς να έρθεις Μέγαρα το Σ/Κ 19-20 του μηνός θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες.
http://www.ttchallenge.gr/?q=el/content ... -track-day
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#196437 Nissan Qashqai 1.6d 4wd Acenta 130hp

Το οδήγησα το Σάββατο, νέο απόκτημα ενός φίλου. Διαδρομή Κουκάκι, Δέλτα, κέντρο, Κολωνάκι.
Μέση κατανάλωση 10.7 λίτρα ( :tomato: ) δικαιολογούμαι γιατί έμπλεξα σε κίνηση, αλλά και δικό μου να ήταν, δεν νομίζω πως θα τα κατάφερνα πολύ καλύτερα, γιατί θα του έπινα το αίμα (όπως συνηθίζω).

Τα καλά:
-Ωραίοι χώροι και μιας και κάθεσαι ψηλά, εύκολο το μπες βγες.
-Ωραία υλικά και όμορφο εσωτερικό. Υπάρχει ένας τριγμός κάπου, αλλά ελπίζει να διορθωθεί από τον αντιπρόσωπο. Εγώ δεν τον άκουσα, αλλά του είπα πως γενικώς υπάρχει γκρίνια από τους αγοραστές για τριγμούς στο μοντέλο.
-Ωραίο μοτέρ, με πολύ δυνατό τράβηγμα εν κινήσει, αλλά από στάση βράστα. Επίσης, ψοφάει γρήγορα και πρέπει ν' αλλάζεις ταχύτητα επίσης γρήγορα, αλλά όσο το τούρμπο είναι φουσκωμένο, δεν ασχολείσαι με το σασμάν, σε ταξίδι έχεις μέσα την 6η και πάει μόνο του...
-Άνεση από την ανάρτηση και καλή ηχομόνωση από το δρόμο

Τα άσχημα:
-Βάρος που πνίγει τις επιδόσεις, αλλά το μοτέρ είναι φιλότιμο. Εν κινήσει, είναι πολύ καλό.
-Κατάφερα να το "σπινιάρω" δύο φορές, άρα η τετρακίνηση στο αυτόματο δεν είναι και αστραπιαία! :lol:
-Το τιμόνι είναι τρομακτικά ελαφρύ και θυμίζει υλοποιήσεις της Renault. Δεν ενοχλεί βέβαια, γιατί το αυτοκίνητο είναι για ήρεμες μετακινήσεις και όχι κάτι παραπάνω.
-Έτσι και δεν έχει ανεβάσει στροφές το μοτέρ (1500 και πάνω) δεν κουνιέται! Στο Κολωνάκι, πήγαινα παντού με πρώτη, γιατί δοκίμασα να βάλω δευτέρα και μου έσβησε! Η πρώτη πολύ κοντή.
-28Κ € περίπου. Δεν είναι κακό αυτοκίνητο, αλλά μου φαίνεται τρομακτικό ποσό. Αν είσαι οικογενειάρχης και αν αυτό που σε καίει είναι η άνεση και η σχετική οικονομία σε κάθε τερέν, ΟΚ. Αλλά και πάλι, σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα.
-Diesel + 6άρι σασμάν, σημαίνει πολλές αλλαγές για να πας γρήγορα. Γνώμη μου είναι πως τέτοια μοτέρ θέλουν αυτόματο σασμάν.

Συμπέρασμα: καλό αυτοκίνητο, αλλά όχι για εμένα. Να πω επίσης πως όσοι μας πρήζουν τ' @@ για τις καταναλώσεις, απλά πάνε αργά! :lol: :ninja:
Άβαταρ μέλους
By edmond
Anonymous Founder έγραψε:Diesel + 6άρι σασμάν, σημαίνει πολλές αλλαγές για να πας γρήγορα. Γνώμη μου είναι πως τέτοια μοτέρ θέλουν αυτόματο σασμάν.

+1
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#196451 κοβεις το awd και βαζεις αυτοματο. Το υψος του σου θυμιζει και navara θα λεγα. Επισης μεγαλη διαφορα σε αισθηση εσωτερικου απο Accenta σε Techna με το αρνητικο της Techna οι 19αρες.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:
Μέση κατανάλωση 10.7 λίτρα ( :tomato: )

Mόλις έγινες το είδωλο του ποπολάρου... :lol: :lol:

Anonymous Founder έγραψε: Να πω επίσης πως όσοι μας πρήζουν τ' @@ για τις καταναλώσεις, απλά πάνε αργά! :lol: :ninja:

Βασικά, μάλλον εσύ το πήγαινες λάθος... :innocent: :lol:

Το ντήζελ (όπως και το κάθε τουρμπιγιόν φαντάζομαι) θέλει να οδηγείται στη ροπή του για να είναι οικονομικό. Αλλιώς απλά καις καύσιμο...