- 14 Δεκ 2015, 18:30
Nissan Qashqai 1.6d 4wd Acenta 130hpΤο οδήγησα το Σάββατο, νέο απόκτημα ενός φίλου. Διαδρομή Κουκάκι, Δέλτα, κέντρο, Κολωνάκι.
Μέση κατανάλωση 10.7 λίτρα (

) δικαιολογούμαι γιατί έμπλεξα σε κίνηση, αλλά και δικό μου να ήταν, δεν νομίζω πως θα τα κατάφερνα πολύ καλύτερα, γιατί θα του έπινα το αίμα (όπως συνηθίζω).
Τα καλά:-Ωραίοι χώροι και μιας και κάθεσαι ψηλά, εύκολο το μπες βγες.
-Ωραία υλικά και όμορφο εσωτερικό. Υπάρχει ένας τριγμός κάπου, αλλά ελπίζει να διορθωθεί από τον αντιπρόσωπο. Εγώ δεν τον άκουσα, αλλά του είπα πως γενικώς υπάρχει γκρίνια από τους αγοραστές για τριγμούς στο μοντέλο.
-Ωραίο μοτέρ, με πολύ δυνατό τράβηγμα εν κινήσει, αλλά από στάση βράστα. Επίσης, ψοφάει γρήγορα και πρέπει ν' αλλάζεις ταχύτητα επίσης γρήγορα, αλλά όσο το τούρμπο είναι φουσκωμένο, δεν ασχολείσαι με το σασμάν, σε ταξίδι έχεις μέσα την 6η και πάει μόνο του...
-Άνεση από την ανάρτηση και καλή ηχομόνωση από το δρόμο
Τα άσχημα:-Βάρος που πνίγει τις επιδόσεις, αλλά το μοτέρ είναι φιλότιμο. Εν κινήσει, είναι πολύ καλό.
-Κατάφερα να το "σπινιάρω" δύο φορές, άρα η τετρακίνηση στο αυτόματο δεν είναι και αστραπιαία!
-Το τιμόνι είναι τρομακτικά ελαφρύ και θυμίζει υλοποιήσεις της Renault. Δεν ενοχλεί βέβαια, γιατί το αυτοκίνητο είναι για ήρεμες μετακινήσεις και όχι κάτι παραπάνω.
-Έτσι και δεν έχει ανεβάσει στροφές το μοτέρ (1500 και πάνω) δεν κουνιέται! Στο Κολωνάκι, πήγαινα παντού με πρώτη, γιατί δοκίμασα να βάλω δευτέρα και μου έσβησε! Η πρώτη πολύ κοντή.
-28Κ € περίπου. Δεν είναι κακό αυτοκίνητο, αλλά μου φαίνεται τρομακτικό ποσό. Αν είσαι οικογενειάρχης και αν αυτό που σε καίει είναι η άνεση και η σχετική οικονομία σε κάθε τερέν, ΟΚ. Αλλά και πάλι, σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα.
-Diesel + 6άρι σασμάν, σημαίνει πολλές αλλαγές για να πας γρήγορα. Γνώμη μου είναι πως τέτοια μοτέρ θέλουν αυτόματο σασμάν.
Συμπέρασμα: καλό αυτοκίνητο, αλλά όχι για εμένα. Να πω επίσης πως όσοι μας πρήζουν τ' @@ για τις καταναλώσεις, απλά πάνε αργά!