Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nikos! έγραψε:Παίζει φοβερά!
Σήμερα θα τον ψιλοκαλιμπραρω λίγο, αλλά θα χρειαστεί πάλι μετά από 100 ώρες.
Τι να λέμε, σκοτώνει η εικόνα
Τα ηχεία επίσης πολύ καλά. Ταιριαξαν πολύ με το χώρο και παίζουν φοβερά.
Φώτο από τα ηχεία και το τέρας...
Για την εικόνα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αλλά λίγο ψηλά δεν είναι; πολύ κοντά στο ταβάνι μοιάζει;
Μετά συγχωρήσεως αλλά τα ηχεία πολύ μικρά για να είναι καλά.... ακούγοναι κακός, αλλά φοβάμαι ότι σε μουσική θα υστερούν και λόγω μεγάθους και λόγω τοποθέτησης, για ταίνίες μια χαρά είσαι. Και εκεί που τα έβαλες δεν θα στα πειράζουν. (όχι σαν το διπλό εγκεφαλικό-καρδιακό που έπαθα όταν κατάλαβα ότι τον υαλοβάμβακα που μου έδειχνε η κόρη μου, 3 ετών τότε, τον έβρισκε βάζοντας το χέρι της στον σωλήνα του bassreflex...)
Περιποιημένη δείχνει η εγκατάσταση, χωρίς πολλά καλώδια. Σιγουρέψου ότι ο προβολέας αερίζεται καλά για να μην καίγεται η λάμπα γρήγορα.
Εύγε, καλορίζικο και να το χαρείτε!
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:
Nikos! έγραψε:Παίζει φοβερά!
Για την εικόνα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αλλά λίγο ψηλά δεν είναι; πολύ κοντά στο ταβάνι μοιάζει;
Μετά συγχωρήσεως αλλά τα ηχεία πολύ μικρά για να είναι καλά.... ακούγοναι κακός, αλλά φοβάμαι ότι σε μουσική θα υστερούν και λόγω μεγάθους και λόγω τοποθέτησης, για ταίνίες μια χαρά είσαι. Και εκεί που τα έβαλες δεν θα στα πειράζουν. (όχι σαν το διπλό εγκεφαλικό-καρδιακό που έπαθα όταν κατάλαβα ότι τον υαλοβάμβακα που μου έδειχνε η κόρη μου, 3 ετών τότε, τον έβρισκε βάζοντας το χέρι της στον σωλήνα του bassreflex...)
Περιποιημένη δείχνει η εγκατάσταση, χωρίς πολλά καλώδια. Σιγουρέψου ότι ο προβολέας αερίζεται καλά για να μην καίγεται η λάμπα γρήγορα.
Εύγε, καλορίζικο και να το χαρείτε!

Όχι δεν είναι ψηλά, γιατί όταν κάθεσαι, ακουμπάει το κεφάλι σου στο πίσω μαξιλάρι του καναπέ και απολαμβάνεις.

Για τα ηχεία κάνεις λάθος. Το μέγεθος δεν έχει καμία σχέση. Βασικά είναι high end ηχεία. Ψάξε να διαβάσεις για τα paradigm millenia. Βγάζουν φοβερό ήχο.

Την επόμενη εβδομάδα θα καλιμπραριστουν με μικρόφωνο από ειδικούς, ηχείο, ηχειο. Άστο μη το ψάχνεις. Ξέρω τι έχω πάρει και από ποιους.

Ακαλιμπραριστα και παίζουν φοβερά σε κάτι δοκιμές που κάναμε.

Ο hw65 θέλει εμπρός και πίσω αέρα. Το έχω φροντίσει. Η λάμπα του είναι 6.000 ώρες.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nikos! έγραψε:...Όχι δεν είναι ψηλά, γιατί όταν κάθεσαι, ακουμπάει το κεφάλι σου στο πίσω μαξιλάρι του καναπέ και απολαμβάνεις.

Για τα ηχεία κάνεις λάθος. Το μέγεθος δεν έχει καμία σχέση. Βασικά είναι high end ηχεία. Ψάξε να διαβάσεις για τα paradigm millenia. Βγάζουν φοβερό ήχο.
Την επόμενη εβδομάδα θα καλιμπραριστουν με μικρόφωνο από ειδικούς, ηχείο, ηχειο. Άστο μη το ψάχνεις. Ξέρω τι έχω πάρει και από ποιους.
Ακαλιμπραριστα και παίζουν φοβερά σε κάτι δοκιμές που κάναμε....
Αν δεν είναι στην φυσική στάση και εννοώ αυτή στην οποία μπορείς να συνομιλήσεις με τους άλλους χωρίς να ανεβοκατεβάζεις το κεφάλι σου μετά από λίγο θα γίνεται κουραστικό.

Κι όμως, από ένα σημείο και κάτω το μέγεθος έχει σχέση. Κι αυτό γιατί απλά δεν μπορεί να βγάλει χαμηλές (δεν εννοώ τις πολύ χαμηλές αλλά αυτές που ακόμα έχουν κατευθυντικότητα) οι οποίες αναγκαστικά πάνε στο σαμπγούφερ (και θα βγαίνουν αντί δεξιά αριστερά από τη μέση). Επίσης αν ο χώρος είναι μπόλικος θέλεις το μέγεθος για να γεμίσει. Και το sub παραείναι μαζεμένο, δύσκολα θα βγάζει επαρκώς χαμηλές επαρκώς δυνατά με επαρή έλεγχο. Όπως λέει και το δοκιμαστικό που μου έβαλες χάνει στις πολύ χαμηλές και βέβαια μιλάει για σύστημα lifestyle, γιατί τέτοιο είναι και αυτός είναι ο προσανατολισμός του. Και το περιοδικό νομίζω είναι αρκετά γενικό και όχι και τόσο εξειδικευμένο.
Είμαι σίγουρος ότι το έχεις ψάξει και φυσικά και είναι καλό, οπότε οι επιφυλάξεις μου είναι θέμα προτεραιοτήτων. Εμένα με νοιάζει κυρίως η μουσική, να καταλάβεις το 5.1 σύστημά μου τελικά το λειτουργώ σαν 3.0 αλλά με 2 μεγάλα σχετικά ηχεία που κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά κι ένα όχι αμελητέο κεντρικό. Βέβαια για ταινίες θέλεις κι ένα sub (κανονικό, όχι σαν το δικό σου)... Για το χώρο που έχεις και για κινηματογραφική χρήση αυτά που πήρες πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά.

Δυστυχώς η θέση των πραγμάτων στο χώρο σου υστερεί (αναγκαστικοί περιορισμοί) και αυτό θα σου κοστίζει σε ήχο. Το καλιμπράρισμα είναι μεγάλη ιστορία αλλά όπως όλα είναι θέμα πολλών συμβιβασμών. Έχει σημασία να το συζητήσετε και να αποφασίσετε τις προτεραιότητές σου. Να ακούγονται τέλεια στη θέση που θα κάθεσαι εσύ ή απλά πολύ καλά και κανένα μέτρο γύρω σου και να μην χαλάσουν όλα όταν κάποιος ξεσκονίσει τα ηχεία και κουνηθούν 2 μοίρες.
Κάποια εποχή που είχα φάει μέρες να καλιμπράρω, να μετράω το δωμάτιο, να μετράω συχνότητες στο χώρο, να αλφαδιάζω τα ηχεία και μοιρογνωμόνια κλπ είχε όντως διαφορά αλλά τελικά θέλεις μια λιγότερο απόλυτη προσέγιση για κανονική χρήση σε κοινόχρηστο χώρο, δεν είναι στούντιο.

Είναι άλλο πράμα το πανί όμως, ίντσες ίντσες ίντες.... Γιατί το μέγεθος μετράει και στην εικόνα όπως και στον ήχο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
dimik έγραψε:Αγοράστηκε σήμερα η Samsung UE55J6200 στα 830€ και μόλις τελείωσα το στήσιμο, καλιμπράρισμα και την εγκατάσταση των περιφερειακών.
edit: έδωσα άλλα 99€ και πήρα και την επέκταση εγγύησης των public η οποία από 2 χρόνια εργοστασιακή (αποστολή στον κατασκευαστή και αναμονή επισκευής) δίνει 5 χρόνια κάλυψη με επίσκεψη τεχνικού στο σπίτι, tv αντικατάστασης μέχρι την επιδιόρθωση και δικαίωμα πλήρους αντικατάστασης της TV με ανάλογο μοντέλο καινούρια σε περίπτωση που δεν φτιάχνεται. Δλδ να ελπίζω να χαλάσει σε μια 4ετία

Πρώτες εντυπώσεις θετικότατες, άριστη εικόνα, ωραία apps, άμεση σύνδεση με το WiFi του σπιτιού και πανεύκολο update στο τελευταίο firmware.

Αύριο πάω τον αποκωδικοποιητή πίσω να τσιμπήσω 2 CI Cards και για τις 2 τηλεοράσεις και περιμένω και το Home Cinema μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να γίνει το τελικό τέστ.

Προς το παρόν ψάχνω καμιά ταινιούλα FHD να απολαύσω :metalo:

Εγώ πήρα την UE55H6150 πρόσφατα, είναι εξαιρετική
Άβαταρ μέλους
By RXristos
Nikos! έγραψε:
RXristos έγραψε:
Nikos! έγραψε:Έτοιμος!

Εικόνα

< >

Εντυπώσεις....!!!

Παίζει φοβερά!

Εικόνα

Την άλλη εβδομάδα περιμένω media player και 2ΤΒ ταινίες!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

< >

Μας βάζεις στα αίματα Νίκο!!!

Αν και δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα από εικόνα, βάση χαρακτηριστικών του projector πρέπει να τα σπάει.

5.1 το έχεις; Sub;

Πάρε και ένα προγραμματιζόμενο remote... και με ένα κουμπάκι.... να σβήνουν φώτα, να ανάβουν λάμπες, να κατεβαίνουν οθόνες, και να ανάβουν τα λαμπάκια του AV... μούρλια! :thumbsup:

Εκεί που έχεις βάλει τον προβολέα από ψύξη δεν έχει θέμα;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
RXristos έγραψε:
Nikos! έγραψε:
RXristos έγραψε:
Nikos! έγραψε:Έτοιμος!

Εικόνα

< >

Εντυπώσεις....!!!

Παίζει φοβερά!

Εικόνα

Την άλλη εβδομάδα περιμένω media player και 2ΤΒ ταινίες!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

< >

Μας βάζεις στα αίματα Νίκο!!!

Αν και δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα από εικόνα, βάση χαρακτηριστικών του projector πρέπει να τα σπάει.

5.1 το έχεις; Sub;

Πάρε και ένα προγραμματιζόμενο remote... και με ένα κουμπάκι.... να σβήνουν φώτα, να ανάβουν λάμπες, να κατεβαίνουν οθόνες, και να ανάβουν τα λαμπάκια του AV... μούρλια!

Εκεί που έχεις βάλει τον προβολέα από ψύξη δεν έχει θέμα;

Ναι, ο projector τα σπάει. Μαύρο, χρώμα, κίνηση φοβερά.

5.1, ναι έχω και sub των paradigm.

Θα το κάνω κι αυτό που λες, με control4. Ο συνεργάτης μου που έστησε τον ήχο εξειδικευεται στον αυτοματισμο οπότε θα γίνει και αυτό.

Είναι οκ ο εξαερισμος του προβολέα έχει αέρα.

Σου στέλνω ένα πμ, δες το.

< >
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#196393 Πάντως αυτό που λέει ο Sknipper δεν νομίζω να ισχύει με βάση αυτά που διάβασα στο άρθρο... Μπορεί να λέει ότι στις πολύ χαμηλές έχει κάποια υστέρηση αλλά σε συχνότητες 100-120hz παίζοντας με το crossover το αφήσανε στα 100hz δεδομένου ότι τους ικανοποιούσε στο άκουσμα και δεν έκανε "τρύπα".
Πάντως ούτε εγώ ήμουν πεπεισμένος για τέτοια μικρά ηχεία μέχρι που άκουσα (και έκτοτε ακούω πολύ συχνά) σε σπίτι κολλητού αυτά http://www.whathifi.com/bw/mt-50/review
(πάλι σε διαμόρφωση HomeTheatre) τα οποία είναι και στο μισό κόστος με τα paradigm και τα έσπαγαν τόσο σε μουσική όσο και ταινία.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
RXristos έγραψε:Πάντως αυτό που λέει ο Sknipper δεν νομίζω να ισχύει με βάση αυτά που διάβασα στο άρθρο... Μπορεί να λέει ότι στις πολύ χαμηλές έχει κάποια υστέρηση αλλά σε συχνότητες 100-120hz παίζοντας με το crossover το αφήσανε στα 100hz δεδομένου ότι τους ικανοποιούσε στο άκουσμα και δεν έκανε "τρύπα".
Πάντως ούτε εγώ ήμουν πεπεισμένος για τέτοια μικρά ηχεία μέχρι που άκουσα (και έκτοτε ακούω πολύ συχνά) σε σπίτι κολλητού αυτά http://www.whathifi.com/bw/mt-50/review
(πάλι σε διαμόρφωση HomeTheatre) τα οποία είναι και στο μισό κόστος με τα paradigm και τα έσπαγαν τόσο σε μουσική όσο και ταινία.

Ήμουν έτοιμος να πάω στα cambridge audio, τελικά αυτά είναι καλύτερα.

Χωρίς να είμαι hi-endάς (αν και αυτό είναι κάπως hi end set), αυτό που άκουσα και χωρίς το woofer (γιατί έρχεται μέσα στην εβδομάδα) μου άρεσε πάρα πολύ.

Και γενικώς φαίνεται να τα διαχειρίζεται πολύ καλά ο 1060.

Σε μουσική παίξαμε flac αρχείο (Michael Jackson Beat It) και έπαιζε τέλεια. Ταινία βάλαμε λίγο το Quantum of Solace στην αρχή που έχει ωραία καταδίωξη.

Αυτό που άκουσα μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ, το ίδιο και στη σύζυγο. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#196660 Εγώ έχω έναν τοίχο 2.55 ό,τι πρέπει για προτζέκτορα, αλλά και τα λεφτά είναι πολλά και ψιλοφοβάμαι το τζάκι στα δεξιά του :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Dimitris_P έγραψε:Εγώ έχω έναν τοίχο 2.55 ό,τι πρέπει για προτζέκτορα, αλλά και τα λεφτά είναι πολλά και ψιλοφοβάμαι το τζάκι στα δεξιά του :hmmm:

Το τζάκι τι σχέση έχει? Ούτως ή άλλως σβηστό δε θα το έχεις όταν βλέπεις ταινία? Βγάζει πολύ φως γιαυτό το λέω.

Τα λεφτά είναι ένα θέμα, από εκεί ξεκινάς αν έχεις περιορισμένο budget γιατί δεν είναι μόνο ο προβολέας, είναι το πανί, η ήχος, η καλωδίωση, η εγκατάσταση κλπ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nikos! έγραψε:
RXristos έγραψε:Πάντως αυτό που λέει ο Sknipper δεν νομίζω να ισχύει με βάση αυτά που διάβασα στο άρθρο... Μπορεί να λέει ότι στις πολύ χαμηλές έχει κάποια υστέρηση αλλά σε συχνότητες 100-120hz παίζοντας με το crossover το αφήσανε στα 100hz δεδομένου ότι τους ικανοποιούσε στο άκουσμα και δεν έκανε "τρύπα".

Χωρίς να είμαι hi-endάς (αν και αυτό είναι κάπως hi end set), αυτό που άκουσα και χωρίς το woofer (γιατί έρχεται μέσα στην εβδομάδα) μου άρεσε πάρα πολύ.
Σε μουσική παίξαμε flac αρχείο (Michael Jackson Beat It) και έπαιζε τέλεια. Ταινία βάλαμε λίγο το Quantum of Solace στην αρχή που έχει ωραία καταδίωξη.
O ενισχυτής σου φυσικά και δεν θα έχει πρόβλημα αλλά το ότι είναι μόνο 10 κιλά (ελαφρύ τροφοδοτικό για 165Wχ7) με χαλάει λιγάκι.
Το σύστημα δεν είναι hi-end ηχητικά ούτε κατά διάνοια, μπορεί να είναι hi-end lifestylικά. Οτιδήποτε σε ταινία δράσης με το που ρίξεις 5.1 με subwoofer σε συνδυασμό με μεγάλη οθόνη σε απογειώνει, η διαφορά είναι τεράστια σεσχέση με τηλεόραση. Και σε καταστάσεις home theatre δεν θα έχεις πρόβλημα. Με ενοχλεί λιγάκι ότι για μουσική (που εσένα μπορεί να σε καλύπτει ή να μην σε νοιάζει) θα υστερεί σε σχέση με άλλο σύστημα πιο μουσικού προσανατολισμού. Μιλάμε για κεντρικά ηχειάκια που πρακτικά τελειώνουν στα 100Hz.... Για να καλύψει to sub ηχειάκια που τελειώνουν επίσημα στα 120 θα πρέπει να ανέβει στα 140-160, πρακτικά δεν είναι subwoofer αλλά απλά woofer. Το subwoofer δεν είναι για να καλύπτει το φάσμα 100-200 αλλά 30-70 άντε με λίγο έκταση στα 100 για να δέσει. Τουλάχιστον το γουφεράκι προσπάθησε να το βάλεις κεντρικά για να μην χάνεις σε κατευθυντικότητα, ή αν μπορείς, ίσως αργότερα, βάλε 2, ένα δεξιά ένα αριστερά, αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά (και στη μουσική αλλά και στο σινεμά).
Δεν ξέρω για ποια cambridge audio σκεφτόσουν αλλά και οι δύο μάρκες μπορούν και καλύτερα (ηχητικά) από αυτά που πήρες. Που συμφωνώ ότι βλέπονται και για σένα ακούγονται εξαιρετικά και αφού είσαι ενθουσιασμένος όλα καλά και μη μου δίνεις σημασία. Με ξέρεις, δεν είμαι κακός, ειλικρινά χαίρομαι με τη χαρά σου, ευχαριστιέμαι να βλέπω χαρούμενους ανθρώπους, απλά μου τη δίνεις που το παρουσιάζεις ως το τέλειο υπερσύστημα γιατί δεν είναι. :innocent:
Πάντως σημαντικό που είχες σχετικό άνθρωπο να στο στήσει στο χώρο, αυτό μερικές φορές μπορεί να καλύψει διαφορά μηχανημάτων εκατοντάδων ευρώ.

Τελικά ποιον media player έβαλες και τι υλικό χρησιμοποιείς;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Nikos! έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Εγώ έχω έναν τοίχο 2.55 ό,τι πρέπει για προτζέκτορα, αλλά και τα λεφτά είναι πολλά και ψιλοφοβάμαι το τζάκι στα δεξιά του :hmmm:

Το τζάκι τι σχέση έχει? Ούτως ή άλλως σβηστό δε θα το έχεις όταν βλέπεις ταινία? Βγάζει πολύ φως γιαυτό το λέω.

Τα λεφτά είναι ένα θέμα, από εκεί ξεκινάς αν έχεις περιορισμένο budget γιατί δεν είναι μόνο ο προβολέας, είναι το πανί, η ήχος, η καλωδίωση, η εγκατάσταση κλπ.

Ήχο έχω, έναν sony str db840, αν και σκέφτομαι ν'αναβαθμιστώ σε κάτι αντίστοιχο με HDMI. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:
Nikos! έγραψε:

O ενισχυτής σου φυσικά και δεν θα έχει πρόβλημα αλλά το ότι είναι μόνο 10 κιλά (ελαφρύ τροφοδοτικό για 165Wχ7) με χαλάει λιγάκι.
Το σύστημα δεν είναι hi-end ηχητικά ούτε κατά διάνοια, μπορεί να είναι hi-end lifestylικά. Οτιδήποτε σε ταινία δράσης με το που ρίξεις 5.1 με subwoofer σε συνδυασμό με μεγάλη οθόνη σε απογειώνει, η διαφορά είναι τεράστια σεσχέση με τηλεόραση. Και σε καταστάσεις home theatre δεν θα έχεις πρόβλημα. Με ενοχλεί λιγάκι ότι για μουσική (που εσένα μπορεί να σε καλύπτει ή να μην σε νοιάζει) θα υστερεί σε σχέση με άλλο σύστημα πιο μουσικού προσανατολισμού. Μιλάμε για κεντρικά ηχειάκια που πρακτικά τελειώνουν στα 100Hz.... Για να καλύψει to sub ηχειάκια που τελειώνουν επίσημα στα 120 θα πρέπει να ανέβει στα 140-160, πρακτικά δεν είναι subwoofer αλλά απλά woofer. Το subwoofer δεν είναι για να καλύπτει το φάσμα 100-200 αλλά 30-70 άντε με λίγο έκταση στα 100 για να δέσει. Τουλάχιστον το γουφεράκι προσπάθησε να το βάλεις κεντρικά για να μην χάνεις σε κατευθυντικότητα, ή αν μπορείς, ίσως αργότερα, βάλε 2, ένα δεξιά ένα αριστερά, αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά (και στη μουσική αλλά και στο σινεμά).
Δεν ξέρω για ποια cambridge audio σκεφτόσουν αλλά και οι δύο μάρκες μπορούν και καλύτερα (ηχητικά) από αυτά που πήρες. Που συμφωνώ ότι βλέπονται και για σένα ακούγονται εξαιρετικά και αφού είσαι ενθουσιασμένος όλα καλά και μη μου δίνεις σημασία. Με ξέρεις, δεν είμαι κακός, ειλικρινά χαίρομαι με τη χαρά σου, ευχαριστιέμαι να βλέπω χαρούμενους ανθρώπους, απλά μου τη δίνεις που το παρουσιάζεις ως το τέλειο υπερσύστημα γιατί δεν είναι. :innocent:
Πάντως σημαντικό που είχες σχετικό άνθρωπο να στο στήσει στο χώρο, αυτό μερικές φορές μπορεί να καλύψει διαφορά μηχανημάτων εκατοντάδων ευρώ.

Τελικά ποιον media player έβαλες και τι υλικό χρησιμοποιείς;

Ποιό τέλειο υπερσύστημα μωρέ? Πας καλά? Που τα διαβάζεις αυτά? :lol:

Δεν είμαι hi-endάς, αλλά αυτό που ακούω είναι φοβερό. Προφανώς αν παίξουμε με martin logans θα είναι καλύτερο, αλλά ξεφεύγουμε παντού. Είχα κάποιους συγκεκριμένους περιορισμούς και αυτοί ήταν ηχεία στο ταβάνι λόγω των παιδιών.

Μπήκε και το woofer σήμερα και τα καλιμπράραμε όλα. Ο 1060 έχει δικό του calibration. Δε το ήξερα.

Media player έβαλα mede8er και πήρα και ένα nas drive (synology) με 3 ΤΒ σκληρό. Έχω καμιά 80αριά ταινίες τώρα, blu ray rip καθώς και μουσική (σε flac).

Επόμενο βήμα, control4.