Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By dimviii
rocsta έγραψε:Αναρωτιόμουν ποιος |λογοκρισία| ψωνίζει αλλά μετά από λίγο μου έφυγε η απορία, γιατί ψώνισαν οι δικοί μου.

κλαιω.. :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#180399 Μπράβο rocsta πολυ ωραιο οδοιπορικό και χαίρομαι που περάσατε ωραία στα μέρη μας!

.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#180407 Ήταν νομίζω το πιο όμορφο ταξίδι που έχω κάνει, χωρίς να είναι και πολλά βέβαια. Η φύση ήταν τόσο πλούσια και αρμονικά δεμένη με τα σπίτια, τα καλντερίμια και τους δρόμους που γέμιζε το μάτι οπουδήποτε κι αν βρισκόμασταν. Παντού υπάρχουν ωραίες "γωνιές" αλλά στα Ζαγοροχώρια απλά ξεχειλίζει από ομορφιά και ηρεμία (που χαλάει μόνο από τους χιπστεροτουρίστες) το καθετί.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#181616 πολυ καλη συνοψη ροξτα :thumbsup:
ειδικα οκτωβρη-νοεβρη που πεφτουν τα φθινοπωρινα χρωματα πρεπει ναναι εντυπωσιακα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#194445 Σαντορίνη εν τάχει:

3η φορά που πηγαίνω, πρώτη φορά χειμώνα όμως. Καμία σχέση με το καλοκαίρι, υπάρχει ίχνος τουρισμού, αλλά είναι τόσο διάσπαρτος που δεν μπουκώνει στα σοκάκια και στους δρόμους.

Τα σοκάκια της Οίας άδεια και φωτεινά, χωρίς όμως τα μπλε των πισίνων να φωσφορίζουν κοιτάζοντας κάτω, όπως το καλοκαίρι. Τα μαγαζιά όλα κλειστά.

Στα Φηρά επίσης τα περισσότερα μαγαζιά και καφετέριες στο πλακόστρωτο κλειστά. Μόνο στον κεντρικό είχε κανά δυο καφετέριες και φαγάδικα.

Κόσμο παραυτά είχαν φαγάδικα στο Καμάρι και την Περίσσα το μεσημέρι Κυριακής, που είχε και καλό καιρό.

Μ'ένα νοικιάρικο picanto πήγαμε σε μέρη που δεν είχαμε πάει τις άλλες φορές, όπως Αρχαία Θήρα (εκεί κόλλησα πάνω στο τέρμα ανηφόρα γιατί δεν είχα χώρο να γυρίσω και δεν έπιανε καλά το χειρόφρενο και μου πήγε να :lol: ), αλλά ήταν κλειστά :( Έχει όμως ωραία θέα :iconcool:

Must visit είναι το Μουσείο Ντομάτας (Santorini Arts Factory). Αξίζει η είσοδος και η ξενάγηση, μόνο 3€ έχει :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#195073 Η Σαντορίνη έχει και φανταστικές ομίχλες, τις βλέπεις αφ'υψηλού και είναι ΤΟ θέαμα. (μου το είπαν δεν το έχω δει).
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#198243 Προέκυψε μια πολύ αρχική σκέψη για ταξίδι την εβδομάδα 28/5- 5/9/16 (το λέμε halfterm=κλειστά σχολεία) με φιλική οικογένεια με προορισμό Ελλάδα και προσπάθεια για καλοκαιρία. Οπότε πιθανόν Κρήτη που έχει αυξημένες πιθανότητες να έχει καιρό καλό και για θαλάσσια μπάνια τότε. Να σημειωθεί ότι από Κρήτη δεν ξέρω σχεδόν τίποτα (θυμάμαι ότι σε ταΐζουνε μέχρι να σκάσεις και ότι πίνουν και οδηγάνε μεθυσμένοι, γρήγορα και επιθετικά σε στενά στροφιλίκια).
Μάλλον με απευθείας πτήση από Λονδίνο και να μείνουμε είτε σε μέρος με ημιδιατροφή είτε σε ανεξάρτητη βιλίτσα ή κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε all inclusive, θέλουν τοπικό χρώμα και μάσα.
Οι οικογένειες έχουν ως εξής εγώ+σύζυξ+κόρη 5 ετών, αυτός (Ιταλός)+αυτή(αμερικάνα βιετναμέζα)+αγοράκια 5,5+3,5. Δεν αποκλείεται να ενδιαφερθούν και άλλος+γαλλίδα+αγοράκια 5,5+2 αλλά δεν θα τους λάβουμε υπόψη μας, θα ενημερωθούν αφού κλείσουμε εμείς, είναι δύσκολο να οργανώνεις για τόσους.
Όπως καταλαβαίνετε με βάση τις ηλικίες των παιδιών υπάρχουν αυτονόητοι περιορισμοί (όχι πεζοπορίες, ταλαιπωρίες, ξενύχτια κλπ).
Θέλω να σας ακούσω για :
- σκέψεις τοποθεσίας με εύκολη πρόσβαση σε θάλασσα αλλά και εύκολη πρόσβαση σε τοπικό χρώμα (ταβερνάκια, ουζάκια, γραφικό χωριουδάκι κλπ).
- Λύσεις αυτοκινητικές (δύσκολα το βλέπω χωρίς αυτοκίνητο αλλά αν γίνεται το θέλω) και μακάρι να μπορούμε να χωρέσουμε όλοι μαζί σε ένα.
- Ιδέες, προτάσεις, εκδρομές, εναλλακτικό μέρος ίσως και στεριά κλπ.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#198244 Αυτο δεν ειναι μια βδομαδα ειναι ολοκληρο καλοκαιρι :s_tongue

Αν και δεν εχω παει ποτε Κρητη, δες ενα καλο κομματι που εχει γραψει ο drifter (κατα τον Σεπτεμβρη-Οκτωβρη νομιζω) για να παρεις μια αρχικη εικονα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#198253 Σε ένα μέρος θα είμαστε με θάλασσα όλη μέρα. Τα μισά βράδια έξω κοντά και τα άλλα μισά πιο μακριά, δηλαδή 3 μικρές εκδρομούλες, μια πιο μακρινή παραλία, ένα γραφικό χωριό ίσως σε βουνό, καμιά βαρκάδα σε ξερονήσι.. Δεν σκοπεύουμε να γνωρίσουμε την Κρήτη, μια ιδέα να πάρουμε και μάλιστα με τους περιορισμούς των μικρών παιδιών που πρακτικά εξουδετερώνουν τις περισσότερες ενδιασφέρουσες εξορμήσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
sknipper έγραψε:Προέκυψε μια πολύ αρχική σκέψη για ταξίδι την εβδομάδα 28/5- 5/9/16 (το λέμε halfterm=κλειστά σχολεία) με φιλική οικογένεια με προορισμό Ελλάδα και προσπάθεια για καλοκαιρία. Οπότε πιθανόν Κρήτη που έχει αυξημένες πιθανότητες να έχει καιρό καλό και για θαλάσσια μπάνια τότε. Να σημειωθεί ότι από Κρήτη δεν ξέρω σχεδόν τίποτα (θυμάμαι ότι σε ταΐζουνε μέχρι να σκάσεις και ότι πίνουν και οδηγάνε μεθυσμένοι, γρήγορα και επιθετικά σε στενά στροφιλίκια).
Μάλλον με απευθείας πτήση από Λονδίνο και να μείνουμε είτε σε μέρος με ημιδιατροφή είτε σε ανεξάρτητη βιλίτσα ή κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε all inclusive, θέλουν τοπικό χρώμα και μάσα.
Οι οικογένειες έχουν ως εξής εγώ+σύζυξ+κόρη 5 ετών, αυτός (Ιταλός)+αυτή(αμερικάνα βιετναμέζα)+αγοράκια 5,5+3,5. Δεν αποκλείεται να ενδιαφερθούν και άλλος+γαλλίδα+αγοράκια 5,5+2 αλλά δεν θα τους λάβουμε υπόψη μας, θα ενημερωθούν αφού κλείσουμε εμείς, είναι δύσκολο να οργανώνεις για τόσους.
Όπως καταλαβαίνετε με βάση τις ηλικίες των παιδιών υπάρχουν αυτονόητοι περιορισμοί (όχι πεζοπορίες, ταλαιπωρίες, ξενύχτια κλπ).
Θέλω να σας ακούσω για :
- σκέψεις τοποθεσίας με εύκολη πρόσβαση σε θάλασσα αλλά και εύκολη πρόσβαση σε τοπικό χρώμα (ταβερνάκια, ουζάκια, γραφικό χωριουδάκι κλπ).
- Λύσεις αυτοκινητικές (δύσκολα το βλέπω χωρίς αυτοκίνητο αλλά αν γίνεται το θέλω) και μακάρι να μπορούμε να χωρέσουμε όλοι μαζί σε ένα.
- Ιδέες, προτάσεις, εκδρομές, εναλλακτικό μέρος ίσως και στεριά κλπ.

Με βάση το bold νομίζω ότι νότια Κρήτη είναι το ιδανικό, εγώ θα προτιμούσα Ιεράπετρα-Μύρτο για τέρμα ήσυχα και μετά Σφακιά-Φραγκοκάστελο για περισσότερες επιλογές να ταξιδέψετε σε κοντινές αποστάσεις π.χ Αγ. Ρούμελη δυτικά ή Πρέβελη έως Μάταλα ανατολικά.
Όντως ο drifter είχε γράψει ένα πολύ ωραίο ταξιδιωτικό.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#198262 Ωραία ακούγονται αυτά αλλά πόσο μακριά είναι από το αεροδρόμιο και πως είναι οι δρόμοι. Δεν θέλω καν να φανταστώ το σκηνικό με τρία νήπια να σκούζουν να κλαίνε και να ξερνάνε....
Πρέπει να δω και χάρτες να δω που είναι αυτά που λέτε και να δω που πάνε απευθείας πτήσεις.