Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#194621 μακριά απο mls, με όλη τη σημασία της λέξεως αγαπητε ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ, θα σου χρειαστεί όταν αλλάζεις 3-4 συσκευές τη χρονιά εντός εγγύησης.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#195008 512ΜΒ RAM σε Android; Θα έχεις σοβαρό πρόβλημα, αν βάλεις οτιδήποτε άλλο εκτός των μαμά εφαρμογών.
5” LCD με 480x800; Χμμμ... δεν λέει, δε θα βλέπεις και τίποτε.

Δική μου πρόταση: Γιατί δεν αγοράζεις κάποιο κινέζικο με εξαιρετικά χαμηλό κόστος και μαζί με αυτό και ένα πρόγραμμα navi και να το χρησιμοποιείς αποκλειστικά για αυτόν τον λόγο; Σήμερα βρίσκεις κινέζικα με €100 που έχουν ίδιο μέγεθος οθόνης αλλά έτη φωτός καλύτερης ανάλυσης, επεξεργαστή, κυρίως RAM και κάνουν και για backup τηλέφωνα στην τελική.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#195013 Το tomtom που χρησιμοποιώ έχει 480 x 272 και φαίνονται όλα μια χαρά. Σήμερα πάντως που δεν το είχα μαζί μου έβαλα το here στο κινητό. Γύρες μέσα στην Τούμπα μ έκανε... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
pipinos1976 έγραψε:512ΜΒ RAM σε Android; Θα έχεις σοβαρό πρόβλημα, αν βάλεις οτιδήποτε άλλο εκτός των μαμά εφαρμογών.
5” LCD με 480x800; Χμμμ... δεν λέει, δε θα βλέπεις και τίποτε.

Δική μου πρόταση: Γιατί δεν αγοράζεις κάποιο κινέζικο με εξαιρετικά χαμηλό κόστος και μαζί με αυτό και ένα πρόγραμμα navi και να το χρησιμοποιείς αποκλειστικά για αυτόν τον λόγο; Σήμερα βρίσκεις κινέζικα με €100 που έχουν ίδιο μέγεθος οθόνης αλλά έτη φωτός καλύτερης ανάλυσης, επεξεργαστή, κυρίως RAM και κάνουν και για backup τηλέφωνα στην τελική.

Ευχαριστώ.

Για τα 10' που το πείραξα, η οθόνη του δεν μου φάνηκε τραγική ή άσχημη, για το σκοπό που το θέλω (χάρτες και Torque) είναι αρκετή (αν και προφανώς, όχι η καλύτερη δυνατή). Έχω ήδη ρίξει μια ματιά στα κινέζικα των <100€ που λες, τη λύση αυτή τη σκέφτομαι αρκετούς μήνες, αλλά και πάλι τα περισσότερα είναι στα 854x480 ή 1024, ελάχιστα μόνο ανεβαίνουν σε 1280. Το μοναδικό που σίγουρα έχουν τα περισσότερα είναι 1GB RAM, αλλά κανένα δεν έρχεται με δική του βάση αυτοκινήτου (που να του ταιριάζει ακριβώς δηλαδή) και φορτιστή. Μπορώ να πάρω κάποια generic βάση και φορτιστή (που θα κοστίσουν κανά 20αρι), αλλά δεν θα είναι τόσο "δεμένο" σύνολο όπως το MLS.

Όσον αφορά το κόστος, τη βγάζω και με το Here ή το Google Maps που λέει ο λόγος, το ότι έχει υποστήριξη το MLS είναι όμως ένα added bonus που δεν έχουν τα κινεζοκινητά. Α και το MLS επίσης μπορεί να δουλέψει σαν τηλέφωνο, πρακτικά είναι ένα κινέζικο ταμπλετοκινητό με βάση και φορτιστή και το πρόγραμμα/χάρτες της MLS...
Άβαταρ μέλους
By Mark
#195154 Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις κάποιο σαν το doogee x5 που πήρα από Κίνα. 52€ κόστισε και έχει mt6580 με 1gb RAM, 5" με 1280*720 ανάλυση, και κυριολεκτικά πετάει. Εκτός της κάμερας που είναι μέτρια, σε όλα τα υπόλοιπα είναι φανταστικό. Επίσης μου έκανε εντύπωση πως με κλειστά δεδομένα, βρήκε στίγμα το GPS σε 3-4" σε εσωτερικό χώρο. Είναι τόσο φθηνό, που με ότι περισσεύει θα βρεις βάση/φορτιστή και θα σου μείνουν κι αλλά.

Από την άλλη, μια γνωστή έχει πάρει ένα mls των 130€ και είναι τραγικό.

.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
GTS έγραψε:Δεν βολεύεσαι με το κινητο; Τι προσφερει ένα ξεχωριστο GPS?

Πέραν του ότι θα σου ρουφάει τη μπαταρία όταν θες να κάνεις η να δεχτείς κλήση τι θα κάνεις; Γενικά δε βολεύει.
+1 πάντως για αγορά κινεζικου Android στα 50-60ε ως GPS η κάποια ταμπλέτα. Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις κάποιο με καλό GPS.

< K910 μου
Άβαταρ μέλους
By mirage
#195285 Θα μιλας στο bluetooth ακουστικο. Σωστα;
Κατα τα αλλα αν θελεις ιδιο performance με το tom tom απλα αγοραζεις μια καλη εφαρμογη.

< >
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#195293 Παιδιά, από τη μια λέτε για την εγγύηση της MLS (btw, το 1 έτος που λένε αυτοί αλλά και άλλοι, π.χ. Πλαίσιο, είναι εντελώς καταχρηστικό, 2 χρόνια ακατέβατα είναι), και την άλλη μου λέτε να πάρω κινέζικο από Κίνα κιόλας :lol: Γιατί με 50-60 ευρώ μόνο Κίνα βρίσκεις, όσα έχουν έρθει σε ελληνικά μαγαζιά παίζουν 80-90 ευρώ (τα ίδια μοντέλα). Και είπαμε, κανένα από αυτά δεν έχει βάση και φορτιστή, κανένα δεν έχει το software της MLS, πολλά από τα κινέζικα δεν έχουν Google Store/Services γενικότερα (άρα πως θα βάλω τις αγορασμένες εφαρμογές μου ?), και φυσικά σε περίπτωση προβλήματος -> "τρέχα γύρευε" με τον κινέζο.

Την στιγμή που το MLS το έχει βγάλει ο Κώτσος webική προσφορά στα 99€ με άτοκες μέσω κάρτας, και κάνει μια χαρά τη δουλειά του -και ακόμα παραπάνω....

Το σκέφτομαι σοβαρά....
Άβαταρ μέλους
By Mark
#195334 Προσωπικά διαφωνώ με το σκεπτικό.
Tα mls είναι κινέζικα της κακιάς ώρας, αντίστοιχα των turbo-x στα κινητά/tablets. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν πιστεύω να αξίζει τόσο πολύ το software που έχουν φτιάξει οι της mls. Από την άλλη, τα πιο καινούρια "καλά" κινεζάκια δεν έχουν σχέση με τα παλιότερα (π.χ. Lenovo A760 που είχαμε πάρει πριν 2 χρόνια) που έπρεπε να τα παραγγείλεις με πειραγμένη rom για να έχει ελληνικά και google play. Πλέον τα έχουν όλα αυτά από τη μάνα τους, δουλεύουν τέλεια χωρίς κανένα σοβαρό bug και παίρνουν και αναβαθμίσεις μάλιστα.
To Χ5 που πήρα μάλιστα είναι το μοναδικό τηλέφωνο από όσα έχω εδώ γύρω που περνάει όλα τα τεστ και δεν βγαίνει καθόλου ευάλωτο στο stagefright bug.
Tου έχω περάσει σχεδόν όλες τις εφαρμογές της google, μέχρι και τον launcher, και είναι οπτικά stock android.

Εγώ αντί για 100€ για mls θα έδινα 50€ για κινέζικο, που είναι και πολύ καλύτερο. Εγγύηση έχεις 1 χρόνο αλλά πρέπει να το στείλεις πίσω. Στη χειρότερη, με τα 50€ που θα εκοικονομούσα θα έπαιρνα ένα 2ο... :lol:

Και μια βάση μαζί με φορτιστή νομίζω πως μπορείς να βρεις εύκολα με 10-15€.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Mark έγραψε:Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις κάποιο σαν το doogee x5 που πήρα από Κίνα. 52€ κόστισε και έχει mt6580 με 1gb RAM, 5" με 1280*720 ανάλυση, και κυριολεκτικά πετάει. Εκτός της κάμερας που είναι μέτρια, σε όλα τα υπόλοιπα είναι φανταστικό. Επίσης μου έκανε εντύπωση πως με κλειστά δεδομένα, βρήκε στίγμα το GPS σε 3-4" σε εσωτερικό χώρο. Είναι τόσο φθηνό, που με ότι περισσεύει θα βρεις βάση/φορτιστή και θα σου μείνουν κι αλλά.

Αυτά τα φτηνά κινέζικα έχουν κανονικό GPS, ή A-GPS το οποίο βασίζεται σε wi-fi; Ρωτάω γιατί το καλοκαίρι αγόρασα το φτηνότερο κινέζικο με GPS που βρήκα (CUBOT GT95), το οποίο τελικά αποδείχθηκε ότι δεν διαθέτει πραγματικό GPS. Έτσι όταν ήμουν σπίτι έβρισκε την θέση μου, αλλά κατά την οδήγηση ή στην επαρχία, έβγαζε μια απόκλιση χιλιομέτρων. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Mark
#195375 Το δικό μου έχει κανονικό gps, το οποίο είναι και πολύ καλό. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να πιάνει σε λίγα δευτερόλεπτα στίγμα χωρίς δεδομένα για υποβοήθηση, και ένα xperia z που έχω, με τα δεδομένα ανοιχτά να θέλει κάποια λεπτά στην αρχή...

Επειδή συμβαίνει και αυτό που λες, θέλει ψάξιμο πριν την αγορά. Ένας φίλος είχε πάρει ένα φθηνό Lenovo από το Public για το στρατό, που είχε 60€ τότε το Φλεβάρη, και δεν είχε κανονικό gps, παρά μόνο εντοπισμό μέσω του δικτύου.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
mirage έγραψε:Θα μιλας στο bluetooth ακουστικο. Σωστα;
Κατα τα αλλα αν θελεις ιδιο performance με το tom tom απλα αγοραζεις μια καλη εφαρμογη.

< >

Θες να κάνεις κλήση, θα πρέπει να γίνει εναλλαγή της εφαρμογής με το dialpad. Σωστά;

axel12p έγραψε:
Αυτά τα φτηνά κινέζικα έχουν κανονικό GPS, ή A-GPS το οποίο βασίζεται σε wi-fi; Ρωτάω γιατί το καλοκαίρι αγόρασα το φτηνότερο κινέζικο με GPS που βρήκα (CUBOT GT95), το οποίο τελικά αποδείχθηκε ότι δεν διαθέτει πραγματικό GPS. Έτσι όταν ήμουν σπίτι έβρισκε την θέση μου, αλλά κατά την οδήγηση ή στην επαρχία, έβγαζε μια απόκλιση χιλιομέτρων. :thumbsdown:

Έχω την εντύπωση πως όλα έχουν A-GPS, το κανονικό GPS δηλαδή και το assisted για πιο γρήγορο στίγμα, από κει και πέρα παίζει ρόλο η ποιότητά τους για την απόκλιση.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#195440 Όλα εξαρτώνται από το πόσα τηλέφωνα κάνεις και δέχεσαι. Αν κάθε 10 λεπτά γίνεται αυτή η δουλειά τότε δεν ξέρω το κατά πόσο είναι πρακτικό όλο αυτό. Επίσης όπως ανέφερα και πριν παίζει και το θέμα με τη μπαταρία. Τουλάχιστον το δικό μου στο μισάωρο καίει 30%.