Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
ArrowsFA1 έγραψε:
Επίσης (και άσχετο με τα παραπάνω).......βαλβολίνες κιβωτίου κάθε πόσο πρέπει να αλλάζονται; Νομίζω το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου μου δεν λέει κάτι σχετικά...είναι περίπου 8 ετών και έχει κάνει ~80.000 χλμ. και δεν τις έχω αλλάξει ποτέ.

Η VW λεει οτι οι βαλβολινες της ειναι lifetime, γελανε και τα τσιμεντα.
Εγω τις αλλαξα στα 4 χρονια, κι ετσι θα κανω γενικα, ειναι μικρο το κοστος, περιπου 25 ευρω ανα 4 χρονια για να το κανεις και να σαι ησυχος. Γενικα παντως 4 χρονια ή 60.000 ειναι ενα κοινως αποδεκτο νουμερο για βαλβολινες.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#192785 Lifetime και στη ford, κ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ.

Υπάρχει μόνο τάπα σημείο πλήρωσης. Δεν υπάρχει αντίστοιχη για να "τραβήξεις" την υπάρχουσα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By famas
JimClark έγραψε:Lifetime και στη ford, κ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ.

Υπάρχει μόνο τάπα σημείο πλήρωσης. Δεν υπάρχει αντίστοιχη για να "τραβήξεις" την υπάρχουσα :metalo:

Στα φόκους at least υπάρχει κόσμος που έχει αδειάσει τη βαλβολίνη από άλλη τάπα, πέραν της πληρώσεως, η οποία δεν είναι σε εμφανές σημείο(βαλβίδα της όπισθεν). Παράλληλα αλλαγή μπορεί να γίνει μέσω της πληρώσεως με σύριγγα με τίμημα το ότι απομένει περί το μισό λίτρο μέσα.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
alexandros.K έγραψε:Στο βενζιναδικο μαλλον δεν προλαβαν να κατσουν ολα τα λαδια στο καρτερ, γι αυτο και η ενδειξη του δεικτη ηταν χαμηλα
Παιζει ομως και ο βενζινας να μην εβαλε ολη τη βεργα μεσα

Μέτρηση σήμερα το πρωί, μετά από ολονύκτια ακινησία: η στάθμη είναι ΟΚ δεν έχει κάψει σταγόνα.
Και ίχνος "ρινισμάτων" φυσικά, απλά δουλεμένο μαύρο λάδι.

Κρίμα για το συγκεκριμένο βενζινά, είχε καλές τιμές, αλλά δεν θα με ξαναδεί.
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#192926 Πηγαινε και πες του:
"Μαγκα μου, δικιο ειχες τελικα με τα ρινισματα, τι ματι αετισhο ηταν αυτο;! Εβαλα μαγνητη, τα τραβηξα κι εφτασαν για να φτιαξω δαχτυλιδι απιθανο για τη γυναικα. Με λατρεψε!" και χτυπα του την πλατη, πατ πατ.

Γενικα αυτοι οι ανθρωποι θελουν τρελα και δυστυχως υπαρχουν παρα πολλοι τετοιοι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#193840 Στο είπε ο βενζινάς ή ο μικρός που γεμίζει την αντλία. Στην πρώτη περίπτωση του λες το αστείο και δεν ξαναπάς στην δεύτερη του λες να σουτάρει τον επικίνδυνο και αν το κάνει ξαναπάς (μπορεί αυτός να έχει δώσει εντολές να βάζουν λάδια όπου μπορούν αλλά μπορεί και ο μικρός να το παρακάνει αν του δίνει ποσοστά).
Από την άλλη φταίς κι εσύ. Αφού ξέρεις να κοιτάξεις τα λάδια σου γιατί να στο κάνουν οι άλλοι τσάτρα πάτρα που ξέρεις ότι έχουν συμφέρον να αρπάξουν ό,τι μπορούν.
Άβαταρ μέλους
By thednick
#194353 Μπορεί και να έβαλε όλη την βέργα. Αλλά η μέτρηση μόνο αξιόπιστη δεν ειναι...

Αν μετρήσω τα λάδια μέσα σε 2-3 λεπτά αφού το σβήσω μπορεί και να το βρώ εντελώς άδειο... Και πάλι καλά ήταν που ήταν στο 1/3. Αν περιμένω 15-20 λεπτά πάει στο full... Πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία που λέει στο manual σχετικά με την μέτρηση (συνήθως ειναι η μηχανή να μην έχει δουλέψει για κάποιο ικανό διάστημα ώστε να έχει κάτσει το λάδι). Γνωστό αυτό το κόλπο στα βενζινάδικα. Δεν μου το έχουν κάνει ποτέ βέβαια, αλλά το έχω ακούσει και απο άλλους.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
thednick έγραψε:Μπορεί και να έβαλε όλη την βέργα. Αλλά η μέτρηση μόνο αξιόπιστη δεν ειναι...

Αν μετρήσω τα λάδια μέσα σε 2-3 λεπτά αφού το σβήσω μπορεί και να το βρώ εντελώς άδειο... Και πάλι καλά ήταν που ήταν στο 1/3. Αν περιμένω 15-20 λεπτά πάει στο full... Πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία που λέει στο manual σχετικά με την μέτρηση (συνήθως ειναι η μηχανή να μην έχει δουλέψει για κάποιο ικανό διάστημα ώστε να έχει κάτσει το λάδι). Γνωστό αυτό το κόλπο στα βενζινάδικα. Δεν μου το έχουν κάνει ποτέ βέβαια, αλλά το έχω ακούσει και απο άλλους.

10 λεπτά θέλει να περιμένεις, αφότου σβήσεις τη μηχανή, στα περισσότερα...
Άβαταρ μέλους
By thednick
#194512 Ναι γενικά 10 λεπτά αρκούν. Απλά μετά την τελευταία αλλαγή λαδιών παρατήρησα ότι χρειάζεται περισσότερη ώρα για να "κάτσει" το λάδι. Δεν μπορώ να καταλάβω που ακριβώς οφείλεται αυτό. Άλλαξα λάδι και ιξώδες (από 5w40 πήγα σε longlife 5w30 ), αλλά το καινούριο είναι λεπτότερο υποτίθεται... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#204434 Γαααααατακια :s_bye

:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By xenos
#204577 Γνωρίζει κανένας τα shell λάδια που βάζει η bmw, σε ποια shell αντιστοιχούν; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#221310 Γνωρίζει κανένας διαφορές ανάμεσα σε:

*castrol edge fst 5-30
και
*castrol edge titanium fst 5-30

:hmmm: :hmmm: :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#221361 Yποπτεύομαι ότι το δεύτερο θα είναι παιδάκι του πρώτου που θα παρουσιάζεται σαν βελτιωμένο ανθεκτικότερο κλπ.
Και στο site της Castrol αναλύει ότι έχει σωματίδια τιτανίου που αλλάζει τον τρόπο συμπεριφοράς του λαδιού στα μεγάλα ζόρια κλπ
http://www.castrol.com/en_gb/united-kin ... efits.html

Εμένα πάντως σήμερα μου παραδόθηκαν 14 λίτρα από το πρώτο σε καλή τιμή για να καλύψω τις επόμενες 2 αλλαγές (6κύλινδρο που θέλει 6,5+ στην καθισιά του)