Ενδιαφέρομαι να πάρω το nest thermostat 3rd generation ή το Honeywell Wi-Fi Smart Thermostat RTH9580WF. Ακόμα δεν κατέληξα ποιος είναι καλύτερος.
Θέλω την βοήθεια σας.
Είχατε κανένα πρόβλημα στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ? Γιατί στα site δεν λένε αν παίζει Ελλάδα ή όχι.
Εγώ έχω Λέβητα φυσικού αερίου με έναν απλό θερμοστάτη.
Θέλω να μπορώ να αλλάζω θερμοκρασία όταν είμαι εκτός σπιτιού από iphone application. Γίνεται αυτό σωστά ?
Θα καταφέρει ο υδραυλικός να μου το εγκαταστήσει?
Με τα volt έχουμε θέμα ?
Και κάτι τελευταίο. Από που να το αγοράσω ?????
Eυχαριστώ πολύ για την βοήθεια εκ των προτέρων...
Χάρης
Τι τεχνικη λεπτομερεια ειναι αυτη με τη βαλβιδα καιντο στραγγαλιστικο?
Τάκα τάκα: Κάθε ερκοντίσιο έχει μια στραγγαλιστική διάταξη, ένα μηχανισμό που απελευθερώνει μικρές ποσότητες ψυκτικού μέσου στην εβαπορέτα. Ο έλεγχος της ποσότητας γίνεται με δύο τρόπους ως επί το πλείστον: Την εκτονωτική βαλβίδα με αντιστάθμιση ή τον τριχοειδή σωλήνα. Στην δεύτερη περίπτωση που αφορά το 98% των μικρών κλιματιστικών υπάρχει μια απλή διάταξη που στραγγαλίζει την ροή του ψυκτικού, και όταν έχουμε κορεσμό τότε μέσω ενός πηνίου σταματά τη λειτουργία του συμπιεστή, άρα δεν βγάζει άλλο. Η πρώτη εκτονωτική βαλβίδα που συνήθως είναι ένα πιεστικό διάφραγμα με μια βελόνα διαρκώς αυξομειώνει την ποσότητα που στραγγαλίζεται βάσει των τιμών πίεσης που λαμβάνει από την αντιστάθμιση, έναν αισθητήρα πίεσης ουσιαστικά.
Πιο πολύπλοκη, αλλά πιο ακριβής και ταχύτερη στην μεταβολή της ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σε κλιματισμό. 'Κουμπώνει' καλύτερα με τα συστήματα ινβέρτερ αφού αυτά προσαρμόζουν άμεσα τις σαλ τους στην ζήτηση ψυκτικού και δεν κλείνουν και μετά από λίγο να ξανανοίξουν. Τέτοια ήταν τότε τα περισσότερα Κορόνα, σε συνδυασμό με ινβέρτερ μεγάλου εύρους λειτουργίας, τουίν ρόταρυ συμπιεστή κάποια εξ αυτών, και τεράστιο θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας από -20 Κελσίου και έως +52, το μεγαλύτερο στην αγορά. Εξαιρετικά μηχανήματα για τα δεδομένα της τότε εποχής.
Τα συγχρονα, μεγαλα, ινβερτερ κλιματιςτικα και αντλιες θερμανςης εχουν αυτη την βαλβιδα ανακουφισης ή δουλευουν με το πηνιο?
Μια ακόμη απορία που μου δημιουργήθηκε αφορά αυτό:
dstou έγραψε: Στην δεύτερη περίπτωση που αφορά το 98% των μικρών κλιματιστικών υπάρχει μια απλή διάταξη που στραγγαλίζει την ροή του ψυκτικού, και όταν έχουμε κορεσμό τότε μέσω ενός πηνίου σταματά τη λειτουργία του συμπιεστή, άρα δεν βγάζει άλλο.
Άρα υπάρχει ένα πηνίο που ανιχνεύει πότε έχουμε κορεσμό (ή πίεση έχει ξεπεράσει κάποια όρια?) και σταματά τη λειτουργία του συμπιεστή? Η απορία είναι πότε συμβαίνει αυτό? Και ποσο συχνά? Δηλαδή ο συμπιεστής ανοιγοκλείνει (στα on-off) και με το feedback απο αυτό το πηνίο?
nEK έγραψε:Αν εχει καλη μονωση ο σωςτος σε ποιοτητα, αποδοςη και μεγεθος λεβητας πετρελαιου ειναι η βελτιστη λυση. Οικονομια και ανεση.
Και εγώ κάπως έτσι το έχω στο μυαλό μου... Σ ευχαριστώ!
dstou έγραψε:Πιο πολύπλοκη, αλλά πιο ακριβής και ταχύτερη στην μεταβολή της ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σε κλιματισμό. 'Κουμπώνει' καλύτερα με τα συστήματα ινβέρτερ αφού αυτά προσαρμόζουν άμεσα τις σαλ τους στην ζήτηση ψυκτικού και δεν κλείνουν και μετά από λίγο να ξανανοίξουν. Τέτοια ήταν τότε τα περισσότερα Κορόνα, σε συνδυασμό με ινβέρτερ μεγάλου εύρους λειτουργίας, τουίν ρόταρυ συμπιεστή κάποια εξ αυτών, και τεράστιο θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας από -20 Κελσίου και έως +52, το μεγαλύτερο στην αγορά. Εξαιρετικά μηχανήματα για τα δεδομένα της τότε εποχής.
kacey έγραψε:dstou έγραψε:Τα Κορόνα ήταν τα κορυφαία ινβέρτερ των νάιντις, έρλι ζίροους. Είχαν σχεδόν σε όλα τα μοντέλα εκτονωτική βαλβίδα και όχι στραγγαλιστικό πηνίο, ίσως τα μόνα στην αγορά. 'Σκότωναν' και σε καύσωνα και σε χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, αθάνατα μέιντ ιν τζαπάν.
Δεν θα το άλλαζα μέχρι να αφήσει τα κόκαλά του.
μαζι σου, αλλα εχει το εξης θεμα (που νομιζω εχω γραψει και εδω):
οταν το χρησιμοποιεις για θερμανση, δειχνει να εχει παθει καποιο εγκεφαλικο. Μπορει εξω να κανει πραγματικο κρυο και αυτο να δουλευει 4 ωρες απροβληματιστα, και μετα απο 2-3 μερες (ή τις προηγουμενες 2-3) και ενω εξω εχει σαφως καλυτερο καιρο (θερμοκρασια, ανεμος κλπ) μπορει να αποφασισει να ξεκινησει αποψυξη μετα απο 15 λεπτα λειτουργιας, και να κανει αποψυξη (που αποκλειω να χρειαζοταν, το εκανε με 10+ βαθμους θερμ. εξω) επι 2 ωρες...
βρηκα μια αντιπροσωπεια που τα σερβιρει, αλλα μου προτεινε προληπτικα αλλαγη πλακετας με 90ευρω και ΑΝ φτιαξει.
κατι επ΄αυτου?
Εχω δει κατι κατασκευες απο
εταιριες αυστριακες/γερμανικες που απο ποιοτητα και προδιαγραφες ειναι πολυ ψηλα. Οπως και οι τιμες τους.
Απο εταιριες ελληνικες μπορουμε να βρουμε λεβητες πελλετ ιδιων ή παρομοιων προδαγραφων? εχω δει καποιες πατεντες σε ξυλολεβητες με εξωτερικους καυστηρες πελλετ, αλλα δεν θελω να μπλεξω...
nEK έγραψε:Λεβητας πελλετ 25kw.΄
Εχω δει κατι κατασκευες απο
εταιριες αυστριακες/γερμανικες που απο ποιοτητα και προδιαγραφες ειναι πολυ ψηλα. Οπως και οι τιμες τους.
Απο εταιριες ελληνικες μπορουμε να βρουμε λεβητες πελλετ ιδιων ή παρομοιων προδαγραφων? εχω δει καποιες πατεντες σε ξυλολεβητες με εξωτερικους καυστηρες πελλετ, αλλα δεν θελω να μπλεξω...
Γενικώς "ότι πληρωσεις παιρνεις" από μηχανημα αν και δεν είναι απολυτο αυτό υπαρχουν και valye for money.
Το πρόβλημα με την "εναλλακτική θερμανση" είναι η ΠΑΝΤΕΛΕΙΣ ( εκτος ελαχιστων φοτεινων εξαιρεσεων ) εληψη γνωσεων των πωλητων. Πχ εταιρεία εχει ΕΝΑ τεχνικο για... ολη την Ελλαδα....
Αρα το θεμα δεν είναι "ποιος είναι ο καλυτερος" οσο το ποιος "εχει την καλυτερη εκροσωπηση στην περιοχη σου" κι αυτό θα στο πουνε οι.... γειτονες σου.
Για 25KW ισως σε βολευε και μια υδραυλική σομπα - μια τετοια με ζεσταινει τις τελευταίες 15 μερες η οποια μετα από 3 χρονια αντικατεστησε 2 αεροθερμες πελλετοσομπες - ειδικά αν την εχεις εντος σπιτιου οπου εκπεμπει θερμοτητα εκει που βρίσκεται και μπορεις ( το εχω κανει ) να κλεισεις τα κοντινά σωματα καλοριφέρ.
Προσωπικά υδραυλική σόμπα πελλετ θα απέφευγα για διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων και το ότι συνήθως βγαίνουν πιο ακριβές (αφού πληρώνεις και το design) και ότι προσπαθούν να "πακετάρουν" ένα μικρό λεβητοστάσιο στο σαλόνι. Για μένα αυτές είναι περισσότερο για όσους δεν έχουν χώρο για τον λέβητα.
nEK έγραψε: Εντος της οικιας εχω ενεργειακη ξυλοσομπα που ουτε θελω ουτε μαλλον μπορω ευκολα να τη μεταπωλησω.
Προφανως οσα ξερει ο νοικοκυρης δε τα ξερει ο κοσμος ολος....
Απλά εγω πουλησα τις αεροθερμες σε 5 μερες.....
thednick έγραψε:
Γιατί δεν κοιτάς και προς ιταλικούς λέβητες/μονάδες πελλετ? Συνήθως είναι καλύτερης κατασκευής από τους βουλγάρικους αλλά με πιο προσιτές τιμές απο τους αυστριακούς (αλλά προφανώς και πιο ακριβοί από τους βουλγάρικους). Βέβαια γενικά ισχύει και εδώ ό,τι πληρώνεις παίρνεις...
Οντως οτι πληρωσεις παιρνεις.
Αλλά με τις παλετσετι = ιταλικές εχουμε τον ιδιο κοντρολερ.... κι εμενα δεν ειναι... ιταλική
Και δεν εχω "ξεψαχνισει" ακομα τα υπολοιπα "υλικά"
Αλλα υπαρχει κι ενα πεντακοσαρικο με χιλιαρικο διαφορά....
thednick έγραψε: Προσωπικά υδραυλική σόμπα πελλετ θα απέφευγα για διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων και το ότι συνήθως βγαίνουν πιο ακριβές (αφού πληρώνεις και το design) και ότι προσπαθούν να "πακετάρουν" ένα μικρό λεβητοστάσιο στο σαλόνι. Για μένα αυτές είναι περισσότερο για όσους δεν έχουν χώρο για τον λέβητα.
Στις ιταλικές. Στις... "ανατολικές" παπαρια ντιζαϊν

Ο μονος σοβαρός λογος ειναι η σκόνη και οτι συνηθως ειναι δυσκολα να βρεις ευκολο τροπο να βγει η καμινάδα εξω μεσα απο το σπιτι ( και οπτικά αποδεκτό ) παρα απο ενα λεβητοστασιο.
Ομως κερδιζεις την ζεστη = 3 KW η δική μου, που ζεσταινει το χωρο στον οποιο βρισκεται, μειωνοντας τα εν ενεργεια καλοριφερ κατα 2.....