Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#194158 Συμφωνώ στο να γίνουν τα τέλη πιο δίκαια.

Διαφωνώ στο να γίνουν εις βάρος άλλων.

Αυτό είναι κατανοητό?

< >
Άβαταρ μέλους
By kyr80
REALZEUS έγραψε:Οι έμμεσοι φόροι είναι πάντα άδικοι και η επιβάρυνση μέσω των καυσίμων το ίδιο. Σκεφτείτε μόνο ότι ο εργοστασιάρχης που μένει στα ΒΠ της Αθήνας, έχει το εργοστάσιο στα Οινόφυτα και πηγαίνει εκεί με το i8 του θα επιβαρύνεται λιγότερο από τον εργάτη του που παίρνει το 1400άρι Ibiza δεκαετίας από τα Καμίνια για να πάει στην φάμπρικα!!! Τα τέλη πρέπει να λογίζονται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων (π.χ. εργοστασιακής αξίας απομειούμενης με τα χρόνια ή ισχύος κινητήρα ή κάτι τέτοιο). Αυτό πηγάζει από το Σύνταγμα που ορίζει ότι οι πολίτες συνεισφέρουν στα Δημόσια Ταμεία βάσει των δυνατοτήτων τους.

Αυτά τα παραδείγματα, είναι κομμουνιστικής λογικής. Επιπλέον ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ φόρος αναδιανομής του πλούτου, είναι ο φόρος εισοδήματος. Εκεί πιάσε τον εργοστασιαρχη, και δε χρειάζεται να τον βάζεις να πληρώνει 10 φορές ένα αμάξι. Γιατί θα τα πάρει στο κρανίο, και θα κλείσει το εργοστάσιο. Και το φιλαράκι από τα Καμινια, δε θα έχει ούτε ποδήλατο

.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
kacey έγραψε:
(απο το τελος) Οσο παραλογο ειναι να πληρωνει τελος κυκλοφοριας το jet ski και το αλυσοπριωνο, αλλο τοσο παραλογο ειναι να πληρωνει ο 3λιτρος που δεν κυκλοφορει. Και ξανα: εφ΄οσον θελουμε να μιλαμε για τελη κυκλοφοριας, πρεπει να συνδεονται αν μη τι αλλο τουλαχιστον με τη κυκλοφορια των οχηματων. Αν πιασουμε και το τι υποτιθεται οτι αφορα το τελος κυκλοφοριας (τελος για τη χρηση του δρομου), εδεσε το επιχειρημα.

(στην αρχη) μα οσο περισσοτερα θα πληρωσει το μακαρονι ο μη εχων αυτοκινητο, λογω αυξησης της τιμης του τελους κυκλοφοριας του φορτηγου που το κουβαλαει, το ιδιο περισσοτερο θα το πληρωσει και ο εχων 3λιτρο που δεν το κουναει, και ο εχω 2λτ που το κουναει λιγο, και ο εχων smart που γραφει 40κ χλμ καθε χρονο κλπ κλπ.

Αν δεν θέλει να το κυκλοφορεί ας παραδώσει πινακίδες. Όταν από τη μια μιλάς για κινητή περιουσία και από την άλλη δε θες να πληρώνεις επειδή δεν την κινείς κάπου δεν κολλάει. Με αυτή τη λογική να μην πληρώνει κάποιος φόρο για ιδιόκτητο διαμέρισμα που δεν κατοικείται.
Άβαταρ μέλους
By kacey
panos2171 έγραψε:Αν δεν θέλει να το κυκλοφορεί ας παραδώσει πινακίδες. Όταν από τη μια μιλάς για κινητή περιουσία και από την άλλη δε θες να πληρώνεις επειδή δεν την κινείς κάπου δεν κολλάει. Με αυτή τη λογική να μην πληρώνει κάποιος φόρο για ιδιόκτητο διαμέρισμα που δεν κατοικείται.

και γιατι να μη πληρωνει για οσο κυκλοφορει? γιατι πρεπει ή να τον σκιζουμε για κατι που συνηθως καθεται, ή να μη μπορει να το κινει καθολου?

"Όταν από τη μια μιλάς για κινητή περιουσία και από την άλλη δε θες να πληρώνεις επειδή δεν την κινείς κάπου δεν κολλάει"

μα "κινητη" ειναι οταν κινειται.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kacey έγραψε:realzeus οσο εισαι ΚΚΕς δεν εχεις δικαιωμα να επικαλεισαι το συνταγμα.

Δεν αρμόζει καν απάντησε σε αυτό!

kyr80 έγραψε:Αυτά τα παραδείγματα, είναι κομμουνιστικής λογικής. Επιπλέον ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ φόρος αναδιανομής του πλούτου, είναι ο φόρος εισοδήματος. Εκεί πιάσε τον εργοστασιαρχη, και δε χρειάζεται να τον βάζεις να πληρώνει 10 φορές ένα αμάξι. Γιατί θα τα πάρει στο κρανίο, και θα κλείσει το εργοστάσιο. Και το φιλαράκι από τα Καμινια, δε θα έχει ούτε ποδήλατο

Κοίτα Κυριάκο, κάθε φόρος (ας μην δουλευόμαστε τα ΤΚ είναι φόρος και όχι ανταποδοτικό τέλος) που δεν είναι επί του πραγματικού εισοδήματος δεν είναι δίκαιος. Το θέμα είναι όμως πως θα γίνει λιγότερο άδικη η φορολογία αυτή. Λιγότερο άδικο είναι να πληρώνουν αυτοί που μπορούν (και η κατοχή πανάκριβου αυτοκινήτου αυτό δείχνει) και όχι οι μερομακατιάρηδες. Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι!
Άβαταρ μέλους
By kacey
REALZEUS έγραψε:
kacey έγραψε:realzeus οσο εισαι ΚΚΕς δεν εχεις δικαιωμα να επικαλεισαι το συνταγμα.

Δεν αρμόζει καν απάντησε σε αυτό!

Μπα? Γιατι? Απο τη μια οτι πρεσβευει το ΚΚΕ, και απο την αλλη "το συνταγμα μπλα μπλα μπλα"?
Nikos! έγραψε:Συμφωνώ στο να γίνουν τα τέλη πιο δίκαια.
Διαφωνώ στο να γίνουν εις βάρος άλλων.
Αυτό είναι κατανοητό?

Μα δεν γινεται "εις βαρος αλλων", γινεται εις βαρος α) ολων (το μακαρονι που λεω) και β) εις βαρος αυτων που κυκλοφορουν περισσοτερο.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kacey έγραψε:Μα δεν γινεται "εις βαρος αλλων", γινεται εις βαρος α) ολων (το μακαρονι που λεω) και β) εις βαρος αυτων που κυκλοφορουν περισσοτερο.

Από τη στιγμή που αυξάνεις το κόστος της μετακίνησης κατά 20% και δημιουργείς αλυσιδωτές αντιδράσεις στο κόστος μετακίνησης αγαθών, αυτό κάνεις.

Χωρίς να το καταλάβεις θα πληρώνεις διπλά αυτό το φόρο. Μια στο αυτοκίνητο και μια στα αγαθά τα οποία θα αυξηθούν.

Και όλο αυτό γιατί? Για να "πινακιδωθούν" πάλι τα αυτοκίνητα που είναι στα γκαράζ?

Ας γίνουν πιο δίκαια γενικώς τα τέλη κυκλοφορίας. Ας γίνει μια μελέτη τέλος πάντων. Όχι βάλε φόρο σε όλα και τέλος.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
kacey έγραψε:
μα "κινητη" ειναι οταν κινειται.

Τότε όταν δεν κινείται να πληρώνει ενφια. Δουλευομαστε μάλλον...

< K910 μου
Άβαταρ μέλους
By Serf
REALZEUS έγραψε:Οι έμμεσοι φόροι είναι πάντα άδικοι και η επιβάρυνση μέσω των καυσίμων το ίδιο. Σκεφτείτε μόνο ότι ο εργοστασιάρχης που μένει στα ΒΠ της Αθήνας, έχει το εργοστάσιο στα Οινόφυτα και πηγαίνει εκεί με το i8 του θα επιβαρύνεται λιγότερο από τον εργάτη του που παίρνει το 1400άρι Ibiza δεκαετίας από τα Καμίνια για να πάει στην φάμπρικα!!! Τα τέλη πρέπει να λογίζονται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων (π.χ. εργοστασιακής αξίας απομειούμενης με τα χρόνια ή ισχύος κινητήρα ή κάτι τέτοιο). Αυτό πηγάζει από το Σύνταγμα που ορίζει ότι οι πολίτες συνεισφέρουν στα Δημόσια Ταμεία βάσει των δυνατοτήτων τους.

Σα να λέμε οτι τέλος κινητής τηλεφωνίας θα πληρώνουμε βάσει της συσκευής που έχουμε κι όχι του χρονου που μιλάμε, όπως γίνεται τώρα. Απαιτω να μετακυλιστει ο φόρος απο το λογαριασμό κινητής στα iPhonezzz :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
belgarion έγραψε:
markvag έγραψε:
kyr80 έγραψε: Αυτός είναι που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας κλπ κλπ.

Νέες θέσεις εργασίας δημιουργεί η ζήτηση και όχι το 1% των πλούσιων. :rtfm: Υπερ-φορολογώντας το σύμπαν καταστρέφουμε τη ζήτηση. Μην ξεχνάς ότι πάνω από 95% των θέσεων εργασίας προέρχονται από μικρές / πολύ μικρές επιχειρήσεις και όχι από τους έχοντες... :iconcool:

Δεν έχεις ακούσει ποτέ για trickle down economics?

.

Φυσικά και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. :lol:

Επειδή αναφέρθηκε. Ναι, μαγαζιά θ' ανοίξει αυτός που έχει 2 πεντάρες στην άκρη, αλλά δεν θα τ΄ ανοίξει για την καλή του την καρδιά... Θα ανοίξει κάποιος μια επιχείρηση εφόσον υπάρχει ζήτηση για αυτό που θέλει να πουλήσει... Η ζήτηση κατά συντριπτικό ποσοστό (εκτός κι αν μιλάμε για τα λίγα αγαθά πολυτελείας) δεν δημιουργείται από το πλουσιότερο κομμάτι της κοινωνίας (που είναι μικρό αριθμητικά), αλλά από το λιγότερο ευκατάστατο... Επιπλέον, το 95% των επιχειρήσεων τις έχουν άνθρωποι που δεν τους λες και πλούσιους...

REALZEUS έγραψε: Αυτό πηγάζει από το Σύνταγμα που ορίζει ότι οι πολίτες συνεισφέρουν στα Δημόσια Ταμεία βάσει των δυνατοτήτων τους.

Και έλεγα... που το είχα δει γραμμένο... που το είχα δει... :innocent: :iconcool:

Εγώ που δεν είμαι, το έχω το δικαίωμα;;; :innocent:

kacey έγραψε:
(στην αρχη) μα οσο περισσοτερα θα πληρωσει το μακαρονι ο μη εχων αυτοκινητο, λογω αυξησης της τιμης του τελους κυκλοφοριας του φορτηγου που το κουβαλαει, το ιδιο περισσοτερο θα το πληρωσει και ο εχων 3λιτρο που δεν το κουναει, και ο εχω 2λτ που το κουναει λιγο, και ο εχων smart που γραφει 40κ χλμ καθε χρονο κλπ κλπ.

Το θέμα δεν είναι αν εγώ που βγάζω 10Κ το μήνα πληρώσω πχ 100 ευρώ παραπάνω το μήνα και ο μεροκαματιάρης που βγάζει 500 ευρώ το μήνα πληρώσει 50 ευρώ παραπάνω το μήνα. Το θέμα είναι ότι τα 100 ευρώ παραπάνω για εμένα είναι τρίχες, ενώ τα 50 ευρώ για τον μεροκαματιάρη είναι η διαφορά μεταξύ του "παίρνω γάλα για το παιδί μου ή όχι". :rtfm:

Το μόνο κριτήριο για να δούμε πόσο δίκαιο είναι ένα φορολογικό βάρος, είναι να δούμε το % του εισοδήματος που πληρώνει ο καθένας μας. Και αυτός είναι ο λόγος που οι έμμεσοι φόροι είναι άδικοι και επιβαρύνουν πολύ περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα. Είναι αντιστρόφως αναλογικοί. Όσο αυξάνεται το εισόδημα, τόσο μειώνεται το % του φόρου... δεν το λες και δίκαιο...

Δες το και αλλιώς. Εγώ, που βγάζω 10Κ / μήνα δεν τα ξοδεύω όλα. Δεν γίνεται. Άρα φορολογούμαι (με έμμεσους φόρους) για το Χ% του εισοδήματός μου που ξοδεύω. Ο άλλος που βγάζει 500 ευρώ / μήνα τα ξοδεύει (αναγκαστικά) όλα και άρα φορολογείται για το 100% του εισοδήματός του.

kyr80 έγραψε:
Αυτά τα παραδείγματα, είναι κομμουνιστικής λογικής.

Λάθος κάνεις. Δες οποιοδήποτε βιβλίο μακρο-οικονομιας... :rtfm: Αυτά τα μαθαίνεις στα πρώτα μαθήματα σε οποιαδήποτε οικονομική σχολή στον κόσμο. :rtfm:

@serf: Το κόστος της κινητής επικοινωνίας δεν είναι αντίστοιχα σημαντικό ούτε στην καθημερινή μας ζωή, ούτε στο τελικό κόστος αγαθών και υπηρεσιών... :) Ούτε το τέλος κινητής τηλεφωνίας είναι τόσο μεγάλο, ούτε από αυτό εξαρτάται το αν θα πάω στη δουλειά μου... Η χρήση του κινητού μπορεί να μειωθεί ή να μειωθεί το κόστος αυτής. Η χρήση της βενζίνης σε πάρα πολλές περιπτώσεις όχι. Άδικο και το τέλος στα κινητά, όχι όμως το ίδιο με τη φορολόγηση της βενζίνης. :)
Άβαταρ μέλους
By 224v
#194202 Το νουμερο 25 λεπτα που βρεθηκε?? εγω ακουσα τον Αλεξιαδη να λεει σε εκπομπη π.χ. 5 λεπτα. Προσωπικα δεν θα με πειραζε να τα δινω και να πληρωνω π.χ. 200 για το διλιτρο.... αναλογα δε για τα αλλα κυβικα...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#194207 Δεν παίζει με τίποτα. Αν γίνει κάτι θα γίνει ακραίο. Το να ανεβάσεις 5 λεπτά και να το ρίξεις 20€ (γιατί παραπάνω χλωμότατο) κάνεις μία τρύπα στο νερό.
Δηλ θα σου πουν +20/30λ το λίτρο και όλοι ένα τέλος πχ στα 50€. Αυτό κατάλαβα εγώ.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#194209 Γιατι να μην ανεβασουν τον φορο στο ντηζελ μονο; Ετσι και αλλοιως ειναι βρωμικο καυσιμο και η φορολογια του σε σχεση με βενζινη ειναι σκανδαλο. Ετσι θα βολευτει και ο Κυριακος που πληρωνει 3000 τελη για το τζιπ...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#194211 Γιατί αντιμετωπίζετε τα τέλη σαν φόρο εισοδήματος;;;;
Τα τέλη θα πληρωθούν από τα χρήματα που έχουν ΗΔΗ φορολογηθεί. Αυτός που κερδίζει 20.000€ το χρόνο θα τα πληρώσει από τα 14.200€ που του μένουν. Αυτός που βγάζει 50.000€, από τα 35.500€ που του μένουν. Αυτός που βγάζει εκατομμύρια, θα πληρωθούν από μια τρίχα από τα @@@ του. Όλοι μας πληρώνουμε το ίδιο για τα μακαρόνια, το γάλα κλπ. Γιατί να συμβαίνει κάτι διαφορετικό με το αυτοκίνητο;;;

Περί πετρελαίου. Είναι άδικο να γίνεται διάκριση στο φόρο του. Δεν με συμφέρει η εξίσωσή του, αλλά θα είναι σωστή

.