Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
popolaros έγραψε:μονο εγω θεωρω το Α3 ενα ΜΕΤΡΙΟ αυτοκινητο για τα λεφτα που ζητανε;

Ναι, γιατί είναι και γαμώ τα αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
Giuseppe Busso έγραψε:
popolaros έγραψε:μονο εγω θεωρω το Α3 ενα ΜΕΤΡΙΟ αυτοκινητο για τα λεφτα που ζητανε;

fucking hell..... :s_coffee :s_coffee
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi

Όχι... :innocent:

Πόσο μάλλον "και γαμώ"...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Giuseppe Busso έγραψε:

Αλλοτριώνεσαι! :protest: :protest:

Φοβάμαι μην πάρεις κανένα passat SW 1.6 tdi dsg πλέον... :protest: :svivhaha: :svivhaha: :shifty:

Θέλω άμεσα τουλάχιστον 15 ποστάκια στο θέμα της Giuglia για να επανέλθεις! :rtfm: :lol: :lol:

Το προηγούμενο Α3 ήταν όντως κάτι αξιοπρεπές, αλλά όχι κάτι άλλο... Για το τωρινό δεν έχω άποψη...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
popolaros έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος.
Έχω πάει βόλτα 122άρι χειροκίνητο. Μερικές ζουζουνιές τις έκανα.
Το τιμόνι του είναι σαφώς βελτιωμένο σε feeling σε σχέση με τα κλασσικά Golf-ωειδή. Εμένα όταν φεύγω από την Alfa 147 και πιάνω άλλο τιμόνι, όλα τα ίδια ΣΚΑΤΑ μου φαίνονται. Το δικό μου διαβάζει και τα μικρά γράμματα από ανάποδο τάληρο σφηνομένο σε άσφαλτο. Πάμε παρακάτω όμως.
Το χειροκίνητο κιβώτιο μου άρεσε. Βελτιωμένο έναντι των παλαιότερων. Δεν διεπίστωσε το κλασσικό σκάλωμα της 2ης ταχύτητας. Μου άρεσε. Είναι καλό.
ΦΡΕΝΑΡΕΣ. Κυριολεκτικά. Το παραδέχομαι το VAG. Δεν κάνει τσιγκουνιές εκεί. Στο Tiguan μου έχει δίσκους 312mm εμπρός. Μην πω |λογοκρισία| αλλά παίζει 312 να έχει και το Α3.

Εμφάνιση
Εξωτερικά είναι κλασσικό Audi. Θέλει ζάντα>17 ιντσών και led φώτα για να δείξει. Μέσα εμένα μου αρέσει. Το πιο λιτό και απέριττο εσωτερικό στην κατηγορία. Ποιότητα υλικών μάλλον η καλύτερη στην κατηγορία. Όχι μάλλον, ΣΙΓΟΥΡΑ.
Τα πιο καταπληκτικά καθίσματα στην κατηγορία. Πως κατάφεραν ρε γαμώτο να είναι σπορτίφ σε εμφάνιση και κράτημα και να είναι ταυτόχρονα τόσο άνετα;;;

Πλαίσιο-ακαμψία
Τι περιμένεις; Audi είναι. Χρημοτοκιβώτιο.
Επίσης είναι νομίζω και το ελαφρυτερο στην κατηγορία και τα 122 αλογάκια του είναι σαν 150 των αντιπάλων. Φαντάζομαι το 150 Α3 θα είναι πολύ δυνατό.

Αναδυόμενη οθόνη στάνταρ σε όλα τα Α3. Φανταστική!
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
MIXOStsi έγραψε:

Όχι... :innocent:

Πόσο μάλλον "και γαμώ"...

Με 25-30 χιλιάδες στο χέρι πας είτε σε Audi A3, είτε σε BMW 1, είτε σε Mercedes A Class (εφόσον θες μικρομεσαίο).
Αυτά παίζουν στα 1.4-1.6λτ κινητήρες.
Επιλογές που πάνω κάτω δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Έχω οδηγήσει και τα 3. Δεν ξέρω πιο θα επέλεγα. Μου αρέσουν και τα 3.
Κατά σειρά μάλλον A Class, Α3 και μετά BMW 1.

markvag έγραψε:Αλλοτριώνεσαι! :protest: :protest:

Φοβάμαι μην πάρεις κανένα passat SW 1.6 tdi dsg πλέον... :protest: :svivhaha: :svivhaha: :shifty:

Θέλω άμεσα τουλάχιστον 15 ποστάκια στο θέμα της Giuglia για να επανέλθεις! :rtfm: :lol: :lol:

Το προηγούμενο Α3 ήταν όντως κάτι αξιοπρεπές, αλλά όχι κάτι άλλο... Για το τωρινό δεν έχω άποψη...

Την αλήθεια λέγω ω ρε.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Giuseppe Busso έγραψε:
Την αλήθεια λέγω ω ρε.

:lol:

Όπως είπα για το τωρινό δεν έχω άποψη...

Αλλά αν ψήνεσαι, νομίζω πας στην μπέμπα... :rtfm:

Για τα σπορ καθίσματα, είναι λογικό να είναι άνετα (αν δεν μιλάμε για αγωνιστικά μπάκετ με μαξιλάρια φτιαγμένα από ατσάλι), μιας και στηρίζουν καλύτερα το σώμα. Το έχω διαπιστώσει για πρώτη φορά με τα καθίσματα του 206 και τώρα με της μπεμπέκας...
Άβαταρ μέλους
By nido
#194044 Για ποιους λόγους θα πηγαίνατε σε μπέμπα σειράς 1 έναντι του Α3?
Προσωπικά η συγκεκριμένη (116i) που είχαμε πριν από κάποιες μέρες το μόνο στο οποίο με ενθουσίασε ήταν τα κατεβάσματα, όπως έγραψα και πιο πάνω. Το ίδιο και τον brother, που τη ζαχάρωνε καθώς δεν είχε ποτέ BMW και σκεφτόταν να μην πάρει πάλι Αudi.

Μερικές φωτό από το Α3 με τον 150άρη 1.4 που δοκιμάσαμε:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
nido έγραψε:Μερικές φωτό από το Α3 με τον 150άρη 1.4 που δοκιμάσαμε:

σε μια στιγμή ψάρωσα, είπα κ γω βγάλαν κανα τέλε με τόσο τρελό διάφραγμα; :lol: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#194054 Με αφορμή τις διαφημίσεις της Suzuki για swift από 9.660 έκανα ένα test drive.

Είναι ένα μικρό αυτοκίνητο που δεν θα αλλάξει σε ένα γρήγορο οδηγό πως θα πάει σε καμπές και στροφές των δρόμων, με μειονέκτημα ότι δεν αισθάνεσαι πουθενά να "τραβάει" με δύναμη ο κινητήρας.
Παρ' όλα αυτά, αν βιάζεσαι, με πανεύκολες αλλαγές ταχυτήτων και πατώντας το μπορείς να αφήνεις τους περισσότερους ένα φανάρι πίσω.

Σε σχέση με το (παλιό) Aygo που είχα οδηγήσει και βγαίνει ακριβότερο τώρα, το swift είναι ξεκάθαρα ένα επίπεδο πάνω. Αισθάνεσαι σαν να οδηγείς "μεγάλο" αυτοκίνητο.
Αν συγκρίνει κανείς στα χαρτιά τις φθηνές ατμοσφαιρικές εκδόσεις των διαφόρων mini, είναι μακρυά η καλύτερη επιλογή σε επιδόσεις, μέσα στην ίδια τιμή.
Σημαντικό ότι η βασική έκδοση έχει όλο τον οδηγικά σημαντικό εξοπλισμό που συνήθως έχουν οι ακριβότερες εκδόσεις άλλων μοντέλων (δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια, επαρκώς σπορ καθίσματα, ηλεκτρικά εμπρός, ρύθμιση καθίσματος, τιμονιού κλπ). Ειδικά τα διάφορα mini στην ίδια τιμή δεν έχουν σχεδόν τίποτα!

Συνοπτικά το θεωρώ εξαιρετική οικονομική επιλογή για νέους ανθρώπους, μέχρι και μια νέα οικογένεια.

Ένα πρόβλημα είναι ότι η Suzuki έβαλε τη διαφήμιση αλλά δεν έχει τα αυτοκίνητα (λογω capital controls, ...)! Κι αν δεν συνεχιστεί η απόσυρση είναι άγνωστο τι τιμή θα έχει ....
Άβαταρ μέλους
By GTS

Eιναι ακριβο αλλα εχει πολύ ωραιο εσωτερικο και είναι οκ και στο εξωτερικο. Κατά τα αλλα είναι το ιδιο αμαξι με τα υπολοιπα του γκρουπ που εχουν το ιδιο πατωμα με λιγο ποιο ενδιαφέρουσες ρυθμισεις που συνολικα το κανουν ελαφρως ποιο ενδιαφερον στον δρομο. Ημουν ετοιμος να το αγορασω αλλα τα λεφτα που ζηταγαν ηταν παρα πολλα και ο εξοπλισμος πανάκριβος. Τελικα θα συμφωνησω ότι δεν είναι κατι πολύ καλυτερο του μετριου αλλα είναι καλα φτιαγμενο και φινιρισμενο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Giuseppe Busso έγραψε:
popolaros έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος.
Έχω πάει βόλτα 122άρι χειροκίνητο. Μερικές ζουζουνιές τις έκανα.
Το τιμόνι του είναι σαφώς βελτιωμένο σε feeling σε σχέση με τα κλασσικά Golf-ωειδή. Εμένα όταν φεύγω από την Alfa 147 και πιάνω άλλο τιμόνι, όλα τα ίδια ΣΚΑΤΑ μου φαίνονται. Το δικό μου διαβάζει και τα μικρά γράμματα από ανάποδο τάληρο σφηνομένο σε άσφαλτο. Πάμε παρακάτω όμως.
Το χειροκίνητο κιβώτιο μου άρεσε. Βελτιωμένο έναντι των παλαιότερων. Δεν διεπίστωσε το κλασσικό σκάλωμα της 2ης ταχύτητας. Μου άρεσε. Είναι καλό.
ΦΡΕΝΑΡΕΣ. Κυριολεκτικά. Το παραδέχομαι το VAG. Δεν κάνει τσιγκουνιές εκεί. Στο Tiguan μου έχει δίσκους 312mm εμπρός. Μην πω |λογοκρισία| αλλά παίζει 312 να έχει και το Α3.

Εμφάνιση
Εξωτερικά είναι κλασσικό Audi. Θέλει ζάντα>17 ιντσών και led φώτα για να δείξει. Μέσα εμένα μου αρέσει. Το πιο λιτό και απέριττο εσωτερικό στην κατηγορία. Ποιότητα υλικών μάλλον η καλύτερη στην κατηγορία. Όχι μάλλον, ΣΙΓΟΥΡΑ.
Τα πιο καταπληκτικά καθίσματα στην κατηγορία. Πως κατάφεραν ρε γαμώτο να είναι σπορτίφ σε εμφάνιση και κράτημα και να είναι ταυτόχρονα τόσο άνετα;;;

Πλαίσιο-ακαμψία
Τι περιμένεις; Audi είναι. Χρημοτοκιβώτιο.
Επίσης είναι νομίζω και το ελαφρυτερο στην κατηγορία και τα 122 αλογάκια του είναι σαν 150 των αντιπάλων. Φαντάζομαι το 150 Α3 θα είναι πολύ δυνατό.

Αναδυόμενη οθόνη στάνταρ σε όλα τα Α3. Φανταστική!

Γιαννη, τα καθίσματα του Ambition είναι καλα αλλα τα καθίσματα της 118 Μ είναι πολύ καλυτερα και μαλιστα είναι φθηνοτερο από το Α3 1.4 150. Επισης το εσωτερικο του 118 Μ ειναι πολύ καλυτερο και το φινίρισμα πλησιαζει αρκετα αυτο του Α3. Ο κινητήρας είναι πραγματι πολύ δυνατος αρκετα ποιο δυνατος από του 118.

Να σημειωσω ότι οι τιμες των εξτρα του Α3 είναι από άλλο πλανητη. Δεν εχει ουτε cruise control στον βασικο εξοπλισμο και νομιζω ότι θελουν 350 ευρω για αυτό. Επισης 900+ ευρπωπουλα για αισθητήρες παρκαρίσματος με οπτικη ενδειξη; :dizzy: 1300+ για ηλιοροφη; :dizzy: :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By GTS
nido έγραψε:Για ποιους λόγους θα πηγαίνατε σε μπέμπα σειράς 1 έναντι του Α3?

το 118 είναι ποιο φθηνο, με πολύ καλυτερες τιμες για τον εξτρα εξοπλισμο και πολύ καλυτερο βασικο εξοπλισμο.

εχει 50-50 κατανομή βαρους, στριβει καλυτερα λογω πισωκινησης, εχει καλυτερο τιμονι, βαζεις σπορ φρενα με μικρο κοστος από το εργοστασιο κλπ ποιοτητα κατασκευης αρκετα κοντα στο Α3.

το Α3 εχει 5 χρονια εγγυηση, ποιο δυνατο κινητηρα, αλλα μετριος εξοπλισμος και ακριβο. Σε αυτές τις τιμες δεν θα πηγαινα σε Α3. Αν αυξησουν τις εκπτωσεις ισως.
Άβαταρ μέλους
By nido
GTS έγραψε:εχει 50-50 κατανομή βαρους, στριβει καλυτερα λογω πισωκινησης, εχει καλυτερο τιμονι

Η 116i που δοκιμάσαμε ήταν σαφώς υποδεέστερη του Α3 σε σβέλτους ρυθμούς, η ανάρτηση της ήταν πιο "πλαδαρή" από του Audi, εμπνέοντας μικρότερη εμπιστοσύνη στις πατημένες στροφές, και ταυτόχρονα χτυπούσε και περισσότερο στις εγκάρσιες ανωμαλίες (συγκριτικά, το Α3 μας εντυπωσίασε με το πόσο "μαγικό χαλί" ήταν παρά τις 18άρες και το 40άρι προφίλ).
Άβαταρ μέλους
By GTS
#194515 Ποιες εκδοσεις δοκιμασες;

Η αληθεια ειναι οτι και στο δικο μου ειναι λιγο πλαδαρη η αναρτηση αλλα δεν κοπαναει οπως λες. Για τις στροφες δυσκολευομαι να πιστεψω οτι το Α3 ειναι ποιο γρηγορο, αυτο θα σημαινει οτι δεν εχει καθολου υποστροφη που δυσκολο. Τουλαχιστον το μεγαλο συν που βλεπω στο δικο μου ειναι οτι στις στροφες ειναι γρηγορο λογω πισωκινησης.