Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#193640 Πολλά συνεργεία και όσα ασχολούνται με αναρτήσεις, έχουν μηχανημα μέτρησεις...
Γιατί να μην πας στην Honda?

Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι θέλουν αλλαγή?
Άβαταρ μέλους
By Serf
#193665 Τα αμορτισέρ έχουν 130kkm, όσα και το αυτοκίνητο. Και τον τελευταιο καιρό νιώθω οτι έχουν μαλακώσει κάπως. Οποτε θέλω να τα μετρησω για να δω κατα ποσο είναι η ιδέα μου ή όχι. Οτι μετρούν κάμποσα συνεργεία το ξέρω. Το θέμα είναι κατα ποσο το αποτέλεσμα της μέτρησης είναι γενικό ή λαμβάνει υπόψη το ποιο μοντελο μετριέται... Όσο για αντιπροσωπεία, αν δε βρω κάτι άλλο, θα κινηθω προς τα εκεί. Απλα θα ήθελα να την αποφυγω...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#193669 Αν δεν έχεις μέτρηση αναφοράς, τότε δεν μπορείς να δεις πολλά πράματα. Μόνο αν έχουν ξεβρακωθεί εντελώς.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#193670 Σωστό αυτό με τη μέτρηση αναφοράς. Δε θυμάμαι κατά πόσο έχω ξαναπάει στο ΚΤΕΟ που πήγα τον Αύγουστο για να κάνω σύγκριση... Θα το κοιτάξω.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#193675 130k χλμ και να ειναι σωστα? απειροελαχιστες πιθανοτητες.
Άβαταρ μέλους
By Serf
dimviii έγραψε:130k χλμ και να ειναι σωστα? απειροελαχιστες πιθανοτητες.

Γενικότερα σπάνια πιέστηκε σε στροφιλίκια το αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά κι εγώ νομίζω ότι δε γλυτώνω την αλλαγή.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#193682 Serf δεν ειναι θεμα εαν το πιεζεις,130κ χλμ ειναι πολλα για να ειναι σε σωστη λειτουργια τα αμορτισερ.Μην ξεχναμε οτι το αμορτισερ ειναι κατι αναλωσιμο,οπως το τακακι,η δισκοπλακα,οι ιμαντες κλπ.
Απλα επειδη η φθορα και η πτωση της αποδοσης τους γινεται σταδιακα σε βαθος ετων και δεκαδων κ χλμ ,ειναι δυσκολο να το διαπιστωσεις.
Μολις τα αλλαξεις βλεπεις την σημαντικη διαφορα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
mirage έγραψε:Δεν εχω βρει ποτε ενα αμορτισερομερτο που να μετρα σωστα.
Στο θεμα μας, ποσα χιλιομετρα εχουν; Οπτικα ειναι ΟΚ; Αν θεωρεις πως εχουν πεσει να ξερεις πως τα μαμα ειναι Sachs.

< >

Η πληροφορία ότι τα OEM είναι Sachs βοηθάει πολύ!!

Λογικά τα OEM είναι τα πιο κάτω μιας και αναφέρουν και κωδικούς Honda, αν και η μη γνώση Γερμανικών δε βοηθάει.

Εμπρος-αριστερά
Εμπρος-δεξιά
Πίσω

EUR280 το "μαλλί" η αγορά τους: link
Άβαταρ μέλους
By Serf
dimviii έγραψε:Serf δεν ειναι θεμα εαν το πιεζεις,130κ χλμ ειναι πολλα για να ειναι σε σωστη λειτουργια τα αμορτισερ.Μην ξεχναμε οτι το αμορτισερ ειναι κατι αναλωσιμο,οπως το τακακι,η δισκοπλακα,οι ιμαντες κλπ.
Απλα επειδη η φθορα και η πτωση της αποδοσης τους γινεται σταδιακα σε βαθος ετων και δεκαδων κ χλμ ,ειναι δυσκολο να το διαπιστωσεις.
Μολις τα αλλαξεις βλεπεις την σημαντικη διαφορα.

popolaros έγραψε:στα 130.000 χιλιομετρα θελουν ΠΕΤΑΜΑ

Καλά, μη βαράτε!!! Κι εγώ καταλαβαίνω ότι θέλουν αλλαγή. Αλλά δε θα έβλαπτε να το επιβεβαίωνα και με μια μέτρηση.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Serf έγραψε:Γενικότερα σπάνια πιέστηκε σε στροφιλίκια το αυτοκίνητο.

Ώπα-ώπα...

ΒΑΝ!!! :protest: :protest: :adminpower:

Geako πού είσαι?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#193839 Επειδή όπως αναφέρθηκε η πτώση είναι πολύ σταδιακή όταν φτάνεις στο σημείο να έχεις την παραμικρή αμφιβολία, που έχεις, έχεις ήδη ξεπεράσει σημαντικό το τέλος χρήσιμης ζωής των αμορτισέρ.
Άβαταρ μέλους
By nass
#193885 Στο δικό μου EP3 Type R είχα βάλει Kayaba AGX (ρυθμιζόμενα). Ωραιότατα!
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#193928 Tα συγκεκριμένα ειναι το πιο ανθεκτικό αμορτοσeur που εχω βαλει, αν όντως κάθεται καλά στο τάπερ σαν στήσιμο, το προτείνω με χίλια. Είχε και πολύ καλή τιμή για το αβενσις