Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bebes
#148453 Θα ηθελα τη βοηθεια σας :help:

Εχω περασμενο το προγραμμα iGo8 primo σε συσκευη Mio (Mio moov S505)
οταν περασα το προγραμμα ειχα περασει καποιους χαρτες.

Τωρα θα ηθελα χαρτη Γαλλιας, αλλα δεν καταφερα να τον βρω καπου, επειδη το προγραμμα ειναι "σπασμενο" σκεφτομαι μηπως δεν τρεξει αν αγορασω καποιον χαρτη.

Οι υπολοιποι χαρτες που εχω περασμενους (και τους δουλευω) ειναι αυτης της μορφης:
Croatia_83_NQ_2010.Q1_100709.fbl
Greece_83_NQ_2013.Q1_130604.fbl

γνωριζει καποιος που θα μπορουσα να βρω εναν αντιστοιχο χαρτη Γαλλίας;
ας ειναι και παλαιοτερος, για μεγαλυτερη ακριβεια εχουμε περασμενο το "here" στα κινητα

Ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
By Pitt
bebes έγραψε:Τωρα θα ηθελα χαρτη Γαλλιας, αλλα δεν καταφερα να τον βρω καπου, επειδη το προγραμμα ειναι "σπασμενο" σκεφτομαι μηπως δεν τρεξει αν αγορασω καποιον χαρτη.

Έχεις pm με οδηγίες για το πως θα "αγοράσεις" την τελαυταία έκδοση. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By pienaf
#178806 Εδώ και μία εβδομάδα έχουν αλλάξει φορά κεντρικοί δρόμοι του Άργους.
Δεν γνωρίζω εάν έχουν ενημερωθεί οι χάρτες των συστημάτων πλοήγησης - λογικά όχι - οπότε προσοχή.

Επίσης έχουν αλλάξει οι πινακίδες STOP σε κάποιες διασταυρώσεις, οπότε και πάλι προσοχή.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#190107 Ήρθε το τέλος των συσκευών πλοήγησης!

Google Maps: Δυνατότητα πλοήγησης turn-by-turn και αναζήτησης σε offline mode

Posted on 11 November, 2015 by Chris Elpidis
Εικόνα

Η προαναγγελία είχε γίνει τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο του Google I/O 2015 και πλέον ξεκινά επίσημα το λανσάρισμα της λειτουργίας offline πλοήγησης και αναζήτησης στην υπηρεσία Google Maps.

Οι χρήστες θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να κατεβάσουν τον χάρτη μιας περιοχής, πόλης, χώρας και θα μπορούν να πλοηγηθούν ακόμη και με οδηγίες turn-by-turn χωρίς να χρειάζεται σύνδεση στο Internet. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης προορισμών και επιχειρήσεων στον χάρτη που έχουν κατεβάσει.

Μόλις το έκανα. Επιλέγεις με scroll πάνω στο google maps ποιας περιοχής τον χάρτη θες να περάσεις στο κινητό, η εφαρμογή ενημερώνει για τον απαιτούμενο χώρο στο κινητό και κατεβάζει...

Αύριο που πάω Λονδίνο θα το δοκιμάσω :metalo:

Σε συνδυασμό και με την ενημέρωση για την κίνηση στους ελληνικούς δρόμους :superman:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#190118 γιατι λεει οτι ληγει σε 29 μερες; για λογους update ισως;

δοκιμασα να σωσω ολη την ελλαδα αλλα δεν με αφηνε γιατι η περιοχη ειναι μεγαλη. Αυτο θα ηταν σουπερ βολικο αλλα ακομα και ετσι ειναι πολυ πρακτικο
Άβαταρ μέλους
By Serf
#190165 Και καλά για να παραμένουν ενημερωμένοι οι χάρτες...

Due to the size of mapping data, Google restricts the portion of the map area to be downloaded. It also assigns a 30 day expiration so you don’t end up with 100s of MB of saved maps that you are no longer using.

( https://netclimberwebdesign.com/google- ... s-offline/ )

Since Google Maps is populated by users over time, any locally downloaded “Offline Area” will expire in 29 days. Your maps will redownload with new data. This is a precautionary measure which ensures that your offline maps remain updated.

( http://propakistani.pk/2015/11/23/brows ... -pakistan/ )

There’s a catch too. The maps are only good for 30 days from the day you downloaded them and then they will expire. You will need to re-download the maps. It is easy to do so. Go to the section called Your Places and click on the expired maps to re-download them. This is meant to keep your maps updated.

( http://www.androidcaptain.com/android-t ... s-offline/ )
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#190339 Τίποτε δεν είναι τζάμπα. Μέσω της εφαρμογής θα παρακολουθούν τις μετακινήσεις σου με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Big brother is watching you
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#194547 Κάποιος που να έχει αγοράσει το συγκεκριμένο ? Ένα και μοναδικό σχόλιο έχει στο skroutz.gr, που το περιγράφει πάρα πολύ θετικά.

MLS Destinator Talk&Drive Android Ultra

Έχει όλα όσα θέλω σε μια συσκευή GPS: μικρό (5") αλλά καλή οθόνη, ΒΤ, 3G, WiFi, καλή βάση, σχετικά μεγάλο καλώδιο φορτιστή, έχει Store (σημαντικό) και από ότι είδα που το έπαιξα λιγάκι στο Public :shifty: είναι σβέλτο και αποκρίνεται πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο κλασσικό GPS ή φτηνιάρικο κινέζικο tabletοειδές. Το ΒΤ το θέλω για το Torque, ενώ πιθανολογώ ότι θα μπορεί να συνδεθεί με το SYNC για να παίζει και μουσικούλα ή να περνάει τις εντολές από το GPS στα ηχεία. Α, έχει και μια καλούτσικη κάμερα ώστε να μπορεί να παίξει και το ρόλο του DVR στο αυτοκίνητο (με μια μεγαλούτσικη κάρτα).

Μειονέκτημά του ότι θέλει ~45" για να μπουτάρει, και μετά θέλει άλλα 4-5" για να ανοίξει το MLSTalk&Drive (το οποίο μάλιστα για κάποιο λόγο κράσαρε συνεχώς στο δείγμα του Public :hmmm: ). Δηλαδή θέλεις ~1 λεπτό για να βάλεις πλοήγηση, *υποθέτω* ότι σε αυτό το διάστημα πρέπει να προσθέσουμε και όσο χρόνο χρειαστεί για να λοκάρει (που με 3G κάρτα θα είναι πολύ πιο γρήγορο). Βέβαια από το υπάρχον σύστημα (ένα πανάρχαιο Destinator που θέλει κανά 5λεπτο να λοκάρει) είναι απείρως καλύτερο, όμως φαίνεται χειρότερο από το G4 μου (λογικό αυτό να μου πεις, το ένα κάνει 120€ και το άλλο 450€).
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#194593 Mε updates τι παίζει; Εϊναι free ή θα πρέπει να τα αγοράζεις. Νομίζω αυτό είναι το πιο σημαντικό σε ένα GPS.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#194600 Νομίζω κάθε συσκευή δικαιούται 1-2 ενημερώσεις, τουλάχιστον έτσι έγινε στο προηγούμενο Destinator (και μάλιστα έκανα την τελευταία αρκετά χρόνια μετά την αγορά της συσκευής). Τώρα με τις καινούριες που μπορούν να κάνουν αυτόματα και ΟΤΑ updates, δεν ξέρω τι παίζει, και στο FAQ αλλά και σε όλο το site της η MLS δεν δίνει λεπτομέρειες....
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#194605 Λογικά θα ρωτήσω στο Public αύριο-μεθαύριο πριν το πάρω, στην MLS έστειλα ήδη mail και περιμένω...

Αν και, καθώς είναι android, στην ανάγκη βάζω και το Here ή το Maps που λέει ο λόγος...