Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By markvag
bill33 έγραψε:torque steering?

Όχι... Προφανώς και αυτό, αλλά κατά βάση όχι αυτό...

Σε προσθιοκίνητο δεν καταλαβαίνεις ΚΑΙ από το τιμόνι πότε πατάς γκάζι;;;; Αλλάζει η αίσθηση του τιμονιού και είναι φυσιολογικό.

Σε πισωκίνητο δεν το καταλαβαίνεις, μιας και στις εμπρός ρόδες δεν μεταδίδεται ροπή για να αλλάξει κάτι. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#189360 Steering feel corruption είναι ο όρος που ψάχνετε. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
REALZEUS έγραψε:Steering feel corruption είναι ο όρος που ψάχνετε. :iconcool:

Όπως και να λέγεται είναι απόλαυση να οδηγείς πισωκινητο

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#189366 Πρέπει να δοκιμάσω μια φορά. Εμπειρία από μηχανή μετράει; :-)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
KiloMeater έγραψε:Πρέπει να δοκιμάσω μια φορά. Εμπειρία από μηχανή μετράει; :-)

Τσουκ

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Νίκος Παππάς έγραψε:Όπως και να λέγεται είναι απόλαυση να οδηγείς πισωκινητο

Ε όχι και όλα. Κάτι παλιές Μερκ είναι για τις εμποροπανήγυρεις! :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
REALZEUS έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Όπως και να λέγεται είναι απόλαυση να οδηγείς πισωκινητο

Ε όχι και όλα. Κάτι παλιές Μερκ είναι για τις εμποροπανήγυρεις! :lol:

γιατι τον τσιγκλας τωρα? :x
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#189423 Μη μου πεις ότι ο Νίκος έχει και παλιά Μερκ εκτός από την Κορόλλα... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
REALZEUS έγραψε:Μη μου πεις ότι ο Νίκος έχει και παλιά Μερκ εκτός από την Κορόλλα... :lipsealed:

d-jet :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#189429 O σπαστός πίσω άξονας προσφέρει έξτρα συγκινήσεις!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimviii έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Μη μου πεις ότι ο Νίκος έχει και παλιά Μερκ εκτός από την Κορόλλα... :lipsealed:

d-jet :rtfm:

:innocent:
Άβαταρ μέλους
By nido
REALZEUS έγραψε:
sknipper έγραψε:Μου κάνει εντύπωση η αρνητική σου άποψη για το κιβώτιο, δεν είναι τυπικό, πρέπει να το τσεκάρεις.

Δεν θα το έλεγα. Δεν την οδήγησα προχθές που βγήκαμε με τον Μάρκο, αλλά τα χειροκίνητα των BMW δεν είναι τίποτα όμορφο.

Έχω μια φίλη που αν αρχίσει να σου λέει για το πόσο μ@λ@κία είναι ο τρόπος που μπαίνει η όπισθεν στα χειροκίνητα των BMW απλά δε σταματάει.... :lol:

Προχθές έπεσε στα χέρια μου μια 116i τουρμποντίζελ με χειροκίνητο κιβώτιο που είχε δανειστεί ο αδερφός μου για testdrive. Η συγκεκριμένη δεν είχε ούτε σπορ ανάρτηση ούτε αρκετά άλογα & ροπή για να σε προδιαθέτει να παίξεις με την πίσω κίνηση στις στροφές, ούτε τη σούπερ-ανόθευτη αίσθηση στο τιμόνι, αλλά το κιβώτιο της, με το αυτόματο "μυτοτάκουνο" (ας το πούμε έτσι) στα κατεβάσματα, δε θα το έλεγα και ανάξιο λόγου. Οι BMWδάκηδες μπορεί να το έχουν συνηθίσει, πατάς συμπλέκτη και κουμπώνεις 2α από 3η πριν τη στροφή, κι αυτό φροντίζει να δώσει όσο γκάζι χρειάζεται για να ταιριάξει άμεσα τις στροφές του κινητήρα με τη σχέση που επέλεξες και την ταχύτητα με την οποία κινείσαι. Χρήσιμο (ειδικά σε βρεγμένο στροφιλίκι) και ωραία αίσθηση, ειδικά για όσους αλλάζουν ψιλο-άγαρμπα ή με το πάσο τους.
Άβαταρ μέλους
By nido
#193332 Τι ξέρουμε για το 7άρι DSG του τελευταίου Α3 1.4TFSi (κυρίως από αξιοπιστία)?

Ψήνεται ο brother (που έχει ένα 2ης γενιάς Α3 1.8TFSi με manual 6άρι και κάπου 150.000 χλμ) και είχαμε ένα χθες να το δοκιμάσουμε, το συγκεκριμένο ήταν με το εξωτερικό πακέτο s-line (χωρίς την πιο σφιχτή ανάρτηση), 18άρες 5άκτινες ζάντες με 225/40 Conti SC5, σύστημα start/stop & COD, 150 άλογα, με την "ταξιδιάρικη" 7η να βγάζει σύμφωνα με το κοντέρ ~55km/h ανά 1000rpm. Από οικονομία, μαζί με μια σβέλτη (απλά σβέλτη, όχι όριο) βόλτα γύρω από τη "γρήγορη" Πεντέλη, έγραψε μέση 8.1 lt/100, από ανάρτηση μια χαρά (ίσως ιδανική all-around για Ελληνικούς δρόμους, χωρίς ούτε να χτυπάει, παρά τις 18άρες και το 40άρι προφίλ, ούτε να πλέει), εξακολουθεί να μη μου αρέσει που στον κόφτη, ακόμα και με το DSG σεταρισμένο για manual αλλαγές, σε περνάει στην επόμενη σχέση, και δε με τρελαίνει καθόλου η ιδέα του space-saving ηλεκτρικού χειρόφρενου, αλλά υποθέτω πως για το 99% αυτών που θα το αγοράσουν είναι ΟΚ. Γενικά δεν του βρήκαμε πολλά αρνητικά γι αυτό που είναι, ένα ερώτημα πάντως είναι η αξιοπιστία - μια και το "δικό μας" έχει μπει συνεργείο 2 φορές για τουρμπίνα, 1 για καδένα, και καίει περί το 1 λίτρο λάδι ανά 1000 χλμ, που δεν το λες και νορμάλ...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#193333 Aν κρίνω από την έως τώρα πορεία του ....από μακρυά και αγαπημένοι.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#193375 μονο εγω θεωρω το Α3 ενα ΜΕΤΡΙΟ αυτοκινητο για τα λεφτα που ζητανε;