Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#19053 Έχοντας οδηγήσει το Prius 3, αυτό που έχω να πω είναι πως κάνει τόσο θόρυβο που το σιχάθηκα... Στα 140 πρέπει να φωνάζεις... Επίσης, έχει σκληρή ανάρτηση (αν και στρίβει αρκετά καλά) και μικρό χώρο αποσκευών (για επιβάτες ΟΚ).

Θεωρώ ότι είναι ακριβό, τη στιγμή που ένα td πιάνει την ίδια κατανάλωση και είναι σαφώς πιο ήσυχο και πολιτισμένο.

Για το drivetrain όμως δεν έχω να πω κάτι αρνητικό, πέρα του ότι κάνει πάααααααααααρα πολύ θόρυβο ο ΚΕΚ όταν δουλεύει...
Άβαταρ μέλους
By drdino
JordanSalonica έγραψε:Τα υβριδικά όπως είναι τώρα δεν αξιζουν...

Όταν ο κινητήρας πετρελαίου ή βενζίνης θα ασχολείται μόνο με το να φορτίζει τις μπαταρίες και τπτ άλλο και το αμάξι θα το κινεί μόνο το ηλεκτρικό μοτέρ...τότε μάλιστα...θα αξίζει κάργα...αν και θα είναι πανάκριβα στην αγορά...

Μέχρι τότε για οικονομία..λίγα κυβικά βενζίνης...diesel και αέριο....

Πάμε ξανά: δεν είναι υβριδικό αυτό που περιγράφεις.

Re. πετρελαιοκίνητα υβριδικά, έχει κι η psa εδώ και αρκετό καιρό.
Άβαταρ μέλους
By JordanSalonica
#19083 Ε ωραία..πες τα ηλεκτρικά με on-board γεννήτρια με βενζίνη ή diesel....

Αλλά αυτά ανήκουν ακόμα στο πολύ μέλλον για Ελλάδα και για τα απλά αυτοκίνητα...όπως και το υδρογόνο που είναι άλλη ιστορία.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#19085 Αφού δεν τα ξέρεις γιατί έχεις τόσο ισχυρή γνώμη σαλόνικα; :-)

Αυτό που περιμένεις γιατί θα αξίζει κάργα θα καίει περισσότερο από ένα απλό πετρελαιοκίνητο.

Ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων χειροκίνητο είτε αυτόματο έχει καλύτερο βαθμό απόδοσης από την μετατροπή σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Για άλλους λόγους υπάρχουν τέτοιες διατάξεις μετάδοσης.

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By JordanSalonica
#19086 Αν καίει παραπάνω η πιο λίγο θα ξέρουμε όταν τα δούμε στη πράξη...αλλά θεωρητικά με αυτό το συνδυασμό θα έχεις και πολύ μεγάλη οικονομία..αλλά και πάρα πολύ καλές επιδόσεις..ειδικά η επιτάχυνση θα είναι out of this world....

Να τα δούμε αυτά εδώ σε λιγότερο από 10 χρόνια δεν παίζει άρα ας μείνουμε στη βενζίνη το αέριο και το diesel...
Άβαταρ μέλους
By leonp
#19092 Θεωρητικά αλλά και στην πράξη τέτοιες μεταδόσεις καίνε παραπάνω ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

Σε φέριμποτ με πολλούς κινητήρες καίνε λιγότερο.

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By JordanSalonica
#19108 Αφήσαμε τους κάγκουρους με τα τούρμπο και τις ατμόσφαιρες και αρχίσαν οι tesla...

Ναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πολύ καλή επιτάχυνση..Βάλε δες video petrol mercedes vs electric mercedes....

Και ναι η μπαταρία είναι μπαταρία.....τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θέλουν φόρτισμα ουσιαστικά χρησιμοποιούν τις ίδιες μπαταρίες που μπαίνουν στα lap top..απλά βάζουν μέσα μερικές εκατοντάδες τέτοιες...γι αυτό και έχουν τόσο μεγάλο βάρος....
Άβαταρ μέλους
By nass
#19123 Εγώ είμαι ο "κάγκουρας με το Tesla" ? :hmmm: Μήπως να μην ήσουν αγενής, νομίζω ότι ήμουν ευγενικός απέναντί σου.

Αλλο "πολύ καλή" και άλλο "out of this world" :rtfm:

Και πουθενά δεν τεκμηριώνεις ότι ο συνδυασμός που προτείνεις (ηλεκτροκινητήρας + ΚΕΚ αποκλειστικά για φόρτιση) θα είναι ταχύτερος από ένα απλό ηλεκτρικό.
Άβαταρ μέλους
By JordanSalonica
#19135 Τα απλά ηλεκτρικά..που θέλουν δλδ φόρτιση δεν τα θεωρώ σοβαρά αυτοκίνητα....12 και 13 ώρες ανεφοδιασμός...για κανένα λόγο..όταν το κάνουν 1 λεπτό και η μπαταρία δεν θα χαλάει κάθε 2-3 χρόνια οκ το συζητάμε...

Και δεν μίλησα προσβλητικά...κάγκουρες είναι οι άλλοι οι και καλά petrolheads με τα οικογενειακά αυτοκίνητα εδώ μέσα....που το παίζουν schumacher...

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα...σαν ιδέα είναι καταπληκτική...αλλά στη πράξη πάνε την αυτοκίνηση πίσω όχι μπροστά....οκ να δώσω 7-8 σε ρεύμα για να φουλάρω και όχι 60 ευρώ βενζίνη ή 50 ευρώ πετρέλαιο ή 45 ευρώ αέριο...αλλά τόσο μικρή αυτονομία και τόσες ώρες για ανεφοδιασμό...απλά για κανένα λόγο...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
JordanSalonica έγραψε:Αφήσαμε τους κάγκουρους με τα τούρμπο και τις ατμόσφαιρες και αρχίσαν οι tesla...

Ναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πολύ καλή επιτάχυνση..Βάλε δες video petrol mercedes vs electric mercedes....

Και ναι η μπαταρία είναι μπαταρία.....τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θέλουν φόρτισμα ουσιαστικά χρησιμοποιούν τις ίδιες μπαταρίες που μπαίνουν στα lap top..απλά βάζουν μέσα μερικές εκατοντάδες τέτοιες...γι αυτό και έχουν τόσο μεγάλο βάρος....

Άμα θέλεις σου αλλάζουμε το username σε JeremyClarkson copycat.
Ένα προς ένα τα επιχειρήματα που παραθέτεις για τα ηλεκτρικα, θυμάμαι την αντίστοιχη ατάκα σε επεισόδιο. :lol:

Διάβασε πληροφορίες και μάθε πράγματα εκτός του αυτοκινητιστικού μεν show δε , Top Gear :)
Άβαταρ μέλους
By nass
JordanSalonica έγραψε:Τα απλά ηλεκτρικά..που θέλουν δλδ φόρτιση δεν τα θεωρώ σοβαρά αυτοκίνητα....12 και 13 ώρες ανεφοδιασμός...για κανένα λόγο..όταν το κάνουν 1 λεπτό και η μπαταρία δεν θα χαλάει κάθε 2-3 χρόνια οκ το συζητάμε...

Και δεν μίλησα προσβλητικά...κάγκουρες είναι οι άλλοι οι και καλά petrolheads με τα οικογενειακά αυτοκίνητα εδώ μέσα....που το παίζουν schumacher...

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα...σαν ιδέα είναι καταπληκτική...αλλά στη πράξη πάνε την αυτοκίνηση πίσω όχι μπροστά....οκ να δώσω 7-8 σε ρεύμα για να φουλάρω και όχι 60 ευρώ βενζίνη ή 50 ευρώ πετρέλαιο ή 45 ευρώ αέριο...αλλά τόσο μικρή αυτονομία και τόσες ώρες για ανεφοδιασμό...απλά για κανένα λόγο...

Σαφώς και μίλησες προσβλητικά, δεν έχουμε ανταλλάξει ούτε κουβέντα στο forum και μόλις σου έγραψα "Tesla" απάντησες "αφήσαμε τους κάγκουρες με τα turbo και τις ατμόσφαιρες και ήρθαν οι με τα Tesla". Αν εσένα δεν σε προσβάλλει να σε αποκαλούν "κάγκουρα", εμένα με προσβάλλει. Μάθε ότι το να έχει κάποιος διαφορετική άποψη από σένα δεν τον κάνει αυτόματα "κάγκουρα" ή όποια άλλη προσβλητική έκφραση σου έρθει.

Στο θέμα μας, εγώ δε μιλάω γενικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σου ζήτησα πολύ συγκεκριμένα να τεκμηριώσεις τη θέση σου ότι ένας συνδυασμός ηλεκτρικού αποκλειστικά για κίνηση με ΚΕΚ αποκλειστικά για φόρτιση θα έχει "επιτάχυνση out of this world". Και σε ρώτησα αν θα έχει καλύτερη επιτάχυνση από ένα αμιγώς ηλεκτρικό πχ. Tesla (ή ένα Nissan Leaf, δεν έχει σημασία) και για ποιό λόγο. Δεν απάντησες. Να περιμένω ή να τα παρατήσω ?
Άβαταρ μέλους
By dstou
Re. πετρελαιοκίνητα υβριδικά, έχει κι η psa εδώ και αρκετό καιρό.

Nαι ρε συ, και έλεγα και κάποιος άλλος έχει, αλλά τα είχα ξεχάσει .

Πάντως δεν καταλαβαίνω το νόημα της ύπαρξης του νήματος. Διερωτώμαστε το 2014 ποιά τα πλεονεκτήματα των δύο κινητήρων? Δεν είναι ξεκάθαρο αυτό εδώ και δεκαετίες?
Υπάρχει άνθρωπος που να απορεί ακόμη? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#19269 Πάντως αν κρίνω από τα (τελευταίας εσοδείας) ηλεκτρικά Κλαρκ που έχουμε στη δουλειά, μία πτώση της απόδοσης της μπαταρίας του 5-7% το χρόνο την περιμένω.

Και φυσικά το 5% πτώσης της μπαταρίας μεταφράζεται ατόφιο σε 5% πτώση της εμβέλειας του αυτοκινήτου.

Και για να επιστρέψω στον τίτλο του θέματος, η βάση του ερωτήματος ειναι κυρίως οικονομική.

Πχ αν γράφεις 60.000χλμ το χρόνο κ έχεις 50.000€ στη διάθεσή σου, μάλλον κάποιο αυτόματο 7ταχυτο diesel θα αγοραστεί...

Το πράγμα αλλάζει ανα περίπτωση. Οταν προ πενταετίας αγορασα τη C5, το πρώτο πράγμα που ρωτησα ηταν για διλιτρη hdi αυτόματη.

Η διαφορά με τη διλιτρη χειροκίνητη βενζίνη των 23000€ έβγαινε γύρω στις 8500€ πανω!
Τότε βέβαια δεν ειχε απελευθερωθεί η πετρελαιοκίνηση για Αθηνα - Θεσ/κη, δεν υπηρχαν προσφορές και έπρεπε να γίνει ειδική παραγγελία.

Αν ξεχνούσες το αυτόματο κιβώτιο (ενα ξεχασμένο αρχαίο 5αρι), η διαφορά μεταξύ διλιτρου βενζίνης κ diesel προσγειωνόταν στα 6500€.

Αντί να δώσω τα 6500€, έδωσα 1100€ κ πέρασα υγραέριο. Αυτή τη στιγμή εχω 217.000χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα.

< μου με χρήση Tapatalk