Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By pik.
#184816 δεν εχω ιδεα...θα αναφερω την επομενη εβδομαδα που θα παω!

θα παρω και ενα τηλ Μοναχο να ρωτησω μια που θα περασω απο εκει... :)
θα μου ζητησουν αραγε τοσα;
θα δουμε!
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#189864 Η μπαταρία της Β παρέδωσε το πνεύμα πριν από λίγο (7 χρόνια άντεξε). Δυστυχώς το έκανε ώρα που είναι κλειστά συνεργεία/ηλεκτρολογεία και χρησιμοποίησα την οδική για να το φέρω σπίτι. Έτσι τώρα είτε πρέπει να το βάλω μπροστά με καλώδια (αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμος δότης ρεύματος), είτε να βγάλω την μπαταρία και να βάλω άλλη. Και ερωτώ: 1) είναι δύσκολο να βγει η μπαταρία και 2) θα υπάρχει κάποια παρενέργεια αν το αυτοκίνητο μείνει χωρίς ρεύμα για λίγο (να θέλει μετά κάποιον επαναπρογραμματισμό π.χ. του immobiliser);
Αν τώρα ξέρουμε τι μπαταρία (τύπο) φοράει και έχουμε και πρόταση μάρκας... :ninja:

Edit: Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#189973 Ένας-ένας, δε σπρωχνόμαστε :lol:
Τελικά, για την ιστορία, έβαλα μία της FIAMM (αυτή). Ο τύπος είπε ότι είναι ακριβώς ίδια με bosch & varta. Ελπίζω να μην είναι μάπα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#190099 Για bosch και varta, ακούω τελευταία τα χειρότερα πάντως.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#190101 Το παιδί που έβαλε την μπαταρία μου είπε πως Varta & Bosch του έχουν επιστρέψει πελάτες. Fiamm, κανένας. Αν τώρα έλεγε παραμύθια δεν το ξέρω.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Scotch έγραψε:Το παιδί που έβαλε την μπαταρία μου είπε πως Varta & Bosch του έχουν επιστρέψει πελάτες. Fiamm, κανένας. Αν τώρα έλεγε παραμύθια δεν το ξέρω.

Η γυναίκα μου έχει ένα κακό συνήθειο να ρωτάει τον ψαρά αν είναι φρέσκα τα ψάρια που πρόκειται να αγοράσει.
Δεν θα το πιστέψεις, αλλά πάντα "το πρωί τα φέρανε"... :lol:

Η δική σου εμπειρία τι λέει; Η μπαταρία σου που άντεξε 7 χρόνια τι μάρκα ήταν; Τι γράφει το ταμπελάκι; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Pitt έγραψε:Η δική σου εμπειρία τι λέει; Η μπαταρία σου που άντεξε 7 χρόνια τι μάρκα ήταν; Τι γράφει το ταμπελάκι; :shifty:

Η δική μου εμπειρία λέει ότι καμία μπαταρία από όσες έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα (bosch & varta μέχρι στιγμής) δεν άντεξε όσο αυτή που συνόδευε το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By xeno
Scotch έγραψε:Η μπαταρία της Β παρέδωσε το πνεύμα πριν από λίγο (7 χρόνια άντεξε). Δυστυχώς το έκανε ώρα που είναι κλειστά συνεργεία/ηλεκτρολογεία και χρησιμοποίησα την οδική για να το φέρω σπίτι. Έτσι τώρα είτε πρέπει να το βάλω μπροστά με καλώδια (αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμος δότης ρεύματος), είτε να βγάλω την μπαταρία και να βάλω άλλη. Και ερωτώ: 1) είναι δύσκολο να βγει η μπαταρία και 2) θα υπάρχει κάποια παρενέργεια αν το αυτοκίνητο μείνει χωρίς ρεύμα για λίγο (να θέλει μετά κάποιον επαναπρογραμματισμό π.χ. του immobiliser);
Αν τώρα ξέρουμε τι μπαταρία (τύπο) φοράει και έχουμε και πρόταση μάρκας... :ninja:

Τελικά ήθελε επαναπρογραμματισμό;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Pitt έγραψε:
Scotch έγραψε:Το παιδί που έβαλε την μπαταρία μου είπε πως Varta & Bosch του έχουν επιστρέψει πελάτες. Fiamm, κανένας. Αν τώρα έλεγε παραμύθια δεν το ξέρω.

Η γυναίκα μου έχει ένα κακό συνήθειο να ρωτάει τον ψαρά αν είναι φρέσκα τα ψάρια που πρόκειται να αγοράσει.
Δεν θα το πιστέψεις, αλλά πάντα "το πρωί τα φέρανε"... :lol:

Η δική σου εμπειρία τι λέει; Η μπαταρία σου που άντεξε 7 χρόνια τι μάρκα ήταν; Τι γράφει το ταμπελάκι; :shifty:

:offtopic: Αλλά τα ψάρια είναι πολύ εύκολο να τα ξεχωρίσεις αν είναι φρέσκα ή όχι.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
xeno έγραψε:Τελικά ήθελε επαναπρογραμματισμό;

Δεν είχα χρόνο να το ψάξω πολύ (είδα ότι μηδενίστηκαν οι ενδείξεις του tc, αν και αυτό είχε συμβεί πριν αποσυνδεθεί η μπαταρία, αλλά όχι του ημερήσιου χιλιομετρητή). Όλα δείχνουν να λειτουργούν κανονικά (κλείδωμα-ξεκλείδωμα με το κλειδί/χειριστήριο, παράθυρα, μνήμες ραδιοφώνου, οροφή, κλπ).
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#190211 Scotch, με την αναφορά μου στους ψαράδες προφανώς υπονοούσα ότι ο κάθε ένας προωθεί το εμπόρευμα που του συμφέρει να πουλήσει και του αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Οι Varta & Bosch έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, άρα είναι λογικό αν επιστραφούν κάποιες από πελάτες, αυτές να είναι Varta ή Bosch. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι και στο δικό μου και στο δικό σου οι μπαταρίες πρώτης τοποθέτησης ήταν Varta και μάλλον δεν θα είναι τα μόνα.

Οι FIAMM είναι καλές μπαταρίες και πέρσι που τις αλλάξαμε ήταν στις υποψήφιες για αγορά. Συμπτωματικά κι΄εμένα ο μάστορας που μου πρότεινε τις FIAMM (Β. Όλγας με Βούλγαρη) δεν μίλησε με κολακευτικά λόγια για τις Varta. Συμπτωματικά επίσης δεν είχε και varta να μου δώσει... :shifty:

Για να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την αλλαγή της μπαταρίας, φροντίζουμε να μη διακοπεί η παροχή ρεύματος κατά την αφαίρεση της παλιάς μπαταρίας και την τοποθέτηση της καινούριας. Αυτό είναι εύκολο να γίνει με ένα ζεύγος απλών καλωδίων με κροκοδειλάκια. Δεν χρειάζεται ούτε καν να είναι χοντρά όπως αυτά για την εκκίνηση, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τέτοια.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#190253 Συμπίπτουν οι απόψεις μας Pitt. Δυστυχώς με νεκρή μπαταρία και έλλειψη εναλλακτικής πρότασης (+πίεση χρόνου) έπρεπε να βάλω ό,τι υπήρχε διαθέσιμο στο συγκεκριμένο μαγαζί. Για varta πήγαινα, άπαξ και δεν είχε όμως επέλεξα να δοκιμάσω τη fiamm (παίρνοντας το ρίσκο να βάλω κάτι σαφώς υποδεέστερο επειδή συμφέρει τον μάστορα) έναντι της Bosch, για την οποία είχα ιδία πείρα.
Σχετικά με τα κροκοδειλάκια που περιγράφεις, ευτυχώς έπεσα σε φιλότιμο μάστορα, μιας και ο προηγούμενος δεν είχε τηρήσει την προβλεπόμενη διαδικασία (άρα λογικό να μην τίθεται θέμα επαναπρογραμματισμού).

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#191004 Κι εγώ από Varta (8-10 χρονών και χωρίς να με αφήσει) για ίδια πήγαινα αλλά στο μάτι και μόνο η αίσθηση ποιότητάς τους ήταν απογοητευτική οπότε δεν δυσκολεύτηκα να προτιμήσω άλλη....
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#201405 Κάποιος κάπου κάποτε έψαχνε καλώδια με κροκοδειλάκια με μόνωση έως τις άκρες.
Τυχαία έπεσα επάνω σ' αυτά και το αναφέρω μήπως ακόμη ενδιαφέρεται.

Εικόνα