Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#187703 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμμετοχή στο νήμα αυτό, θα απαντήσω αναλυτικά όταν βρω λίγο χρόνο ξεκούρασης...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#190226 Ήρθε και η δικιά μου σειρά. Εχω ένα 10αρικο για σκότωμα. Το κρατούσα μη συμβεί κάτι, αλλά τελικά το πιθανότερο είναι να έρθει μία κυβένρηση Χουντίνι και να μου το εξαφανίσει. Οπότε yolo και το κάνω crossover.

Τα δεδομένα:
- Λεφτά μέχρι 20Κ, άντε να πάμε πάνω για κανένα χιλιάρικο. Στην πράξη το budget είναι το Clio μου συν ένα δεκάρικο ακόμα. Αλλά μπορεί να ανέβω στα 12 (παραπάνω δεν έχω για αυτό το σκοπό) και μπορεί να παίξει σπόνσορινγκ (θα αναφερθώ παρακάτω)
- Ζω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πιο κέντρο δεν έχει. 10 και 15 εκατοστά μήκος μπορεί να μου κάνουν 10 με 15 λεπτά γυρολογίας για παρκάρισμα
- Έχω ένα και μόνο ένα (και χωρίς καμμία προοπτική για 2) παιδί.
- Το αμάξι το χρησιμοποιώ πλέον μόνο για ταξίδια και για διαδρομές εκτός. Σκοπεύω αν όλα πάνε καλά με τη χώρα μας να το βγάζω από το καλοκαίρι και εξωτερικό. Αλλά εκτός από μία εβδομαδιαία επίσκεψη στους γονείς μου, άλλη διαδρομή εντός πόλης δεν κάνω.
- Ο πατέρας μου είναι 81 και ελπίζω να σταματήσει να οδηγάει για καλό δικό του, της μάνας μου και των όποιων βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο δρόμο. ΟΠΟΤΕ σε περίπτωση που τον πείσω αλλάζουν κάπως τα δεδομένα. Ενδέχεται να δώσει κι αυτός ένα Μεγκαν σεντάν 2004 που έχει και να προστεθεί στο μπάτζετ (και έτσι να πάμε στο 20αρικο)
- Ζω στην Ελλάδα και δεν εμπιστεύομαι το κράτος. Άρα αποφεύγω το ντίζελ και αποφεύγω τα μεγάλα κυβικά.
- Δε θέλω τετρακίνηση. Τη θεωρώ μία απάτη, ένα σύστημα που το χρειάζεσαι σπανιότατα και το κουβαλάς παντού και πάντα. Το πληρώνεις στην αγορά, το πληρώνεις και στην κατανάλωση και το χρησιμοποιείς κάθε ποτέ.

Άρα αναγκαστικά σκέφτομαι για 2 επιλογές. Η μία είναι απλά για την οικογένειά μου και η άλλη αν μπει στη μέση και ενδεχόμενη καλοκαιρινή μετακίνηση (μετακινήσεις μάλλον) και για τους γονείς μου.

Α. Αν πάω σε μεγαλύτερο σκαρί αναγκαστικά θα πάω για QQ 1.2 ΤCE. Υπάρχει και το Duster, δεν έχω κόμπλεξ, αλλά για 1 χιλιάρικο που έχουν στα 1.2 διαφορά, δεν πάω στη Dacia. Να ήταν κανένα τάλιρο να το συζητήσω. Άλλη καλή εναλακτική δεν έχει, το ASX είναι παλιό μοντέλο, περισσότερα κυβικά, κακή φήμη αντιπροσωπείας χωρίς να έχει κάποιο σαφές πλεονέκτημα κάπου
Β. Αν πάω πιο κοντά στα 4 μέτρα τότε αυξάνουν οι επιλογές. Το Cactus απορρίπτεται λόγω φάτσας και μικρών χώρων αποσκευών. Το 500Χ είναι αρκετά ακριβό για ότι προσφέρει, το Captur είναι αρκετά ίδιο με το Clio που έχω και μερικά προβληματάκια ηλεκτρικής φύσης θα με κάνουν να προσπαθήσω πολύ περισσότερο να πείσω τη γυναίκα. Έχει όμως πολύ καλύτερους χώρους και με διαφορά. Σε φορτ-μπαγκαζ (που λένε και στη Δράμα - μάλλον επειδή το φορτώνεις) συναγωνίζεται και τα μεγαλύτερα. Και φυσικά το 2008 το οποίο πέρα από μία σχετική αποκρουστικότητα στη φάτσα μου φαίνεται ως το πιο πλήρες. Αν είχε τους χώρους του Καπτούρ θα είχε κερδίσει άνετα τη μάχη και πάλι όμως φαβορί είναι.

Απόψεις;
Άβαταρ μέλους
By drenie
#190229 Το Suzuki vitara; το Peugeot όντως μου φαίνεται καλή επιλογή αν δεν σε ξενερώνει η εμφάνιση του .

.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#190246 Δεν το απορρίπτω αλλά είναι 1.6
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#190251 Δε θυμάμαι να ρώτησα κάτι τέτοιο :)
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
Corto Maltese έγραψε:Δεν το απορρίπτω αλλά είναι 1.6

Στην εκθεση ειχε ενα Vitara με εναν κινητηρα τουρμπο βενζινης. Νομιζω 1,4 140 αλογα. Αλλα δε θυμαμαι καθολου την τιμη του.. :(

http://www.autogreeknews.gr/teleutaia-n ... to-kivotio

Το βρηκα αλλα εισαι ατυχος!! Μονο τετρακινητο το φερνουν!
Άβαταρ μέλους
By drenie
#190255 Συνδυάζεται με 4Χ4 και κάνει πάνω από 23 χιλιάρικα αν θυμάμαι καλά . Πάντως το 1600 μην σε αγχώνει . Δε θα υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα 1400 και στα 1600 .

.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#190256 Γενικά κοιτάω όμως 1200αρια. Μη σου πω ότι αν έσφιγγαν τα ζουμιά θα έπαιρνα και 900αρι Ρενό. Σε σχέση με το απλό το 2008 μια χαρά ανταγωνιστικό είναι.

Αν πάντως ανοίξω στα 1600 ανοίγουν και οι επιλογές, αυτό είναι αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
By skous
#190290 Λοιπόν να γράψω και εγώ, ότι μετά από 1 μήνα περίπου -χαλαρής είναι η αλήθεια- συμβίωσης με το Kuga, είμαι υπερ-ευχαριστημένος, με μοναδικό μελανό σημείο την κατανάλωση. Έαν ακόμα ίσως πράγμα που με προβληματίζει είναι ότι ο Powershift μοιάζει να έχει αργές αλλαγές στα ρεπρίζ. Βέβαια δεν είαμι σίγουρος, ίσως είναι και πιο γρήγορες από manual, αλλά εμένα μου φαίνετα πιο αργές οι αλλαγές.
Επιπλέον με τις 18άρες κάνει λίγο θόρυβο στον δρόμο, αλλά όχι τίποτα τρελό.

Σε γενικές γραμμές πάντως, υπερευχαριστημένος, αν είχε και κατανάλωση <10lt/100km θα ήταν το τέλειο.

Το 1.5 Trend 2x4 παίζει να βγαίνει κοντά στα 21.000 με όφελος απόσυρσης + προσφορές, και εάν έχει και χαμηλή κατανάλωση είναι bargain ΙΜΟ.
Άβαταρ μέλους
By edmond
Corto Maltese έγραψε:.....

πριν τελειώσεις τον συλλογισμό σου, είχα στο μυαλό μου το captur.
και αφού θες βενζίνη, μπορείς να πας και στο διπλοσύμπλεκτο μένοντας σε σχετικά κρατημένο budget. αλλιώς χαλαρά σε diesel.
ιδιο μεγκαν με του πατέρα σου εχω και εγω. ενημερωτικά, ζήτημα εάν πιάσει 3 χιλιάρικα (πάντα σε ιδιώτη).
Άβαταρ μέλους
By markvag
#190309 Δεν είναι crossover, αλλά ένα V40 (πως λέγεται η έκδοση με την ψηλωμένη ανάρτηση και τους μαύρους ματ προφυλακτήρες - και καλά off road;;;; :hmmm: *) δεν παίζει;;; Ακούω κάτι νέα ότι το δίνουν με 20Κ και πρόκειται για εξαιρετικό αυτοκίνητο. ΟΚ, πας είτε 1,5 βενζίνη (που προσωπικά θα προτιμούσα) είτε 1,6 ντήζελ (που το κινεί μια χαρά), αλλά θεωρώ ότι θα σου ταιριάξει καλύτερα... Από χώρους δεν είναι κάτι τρελό (αλλά πιστεύω θα σε βολέψει μια χαρά) και το μήκος του είναι κάπου στα 4,2 μέτρα... Φαντάζομαι και η απλή έκδοση θα είναι κάπως φθηνότερη.

Το έχω οδηγήσει και είναι εξαιρετικό αμάξι...

Ρίξε και καμιά ματιά στο car για ελαφρώς μεταχειρισμένα στα λεφτά σου... :iconcool:

* εντίτ: Το θυμήθηκα, Cross Country λέγεται...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#190314 αξιζει να το δεις αυτο γιατι παιζουν πολυ καλες προσφορες στην volvo. να περιμενες και το kadjar? αλλα μαλλον και τα δυο ειναι εκτος προυπολογισμου σου
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#190321 Πρεπει να τελειωσαν τα v40 cc που λετε

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους