Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#188563 Πάντως εγώ το έδιωξα το διλιτρο rav του 2005... Ομολογώ δεν άντεχα την ιδέα να μην είναι πολυτελείας.... Πλήρωσα το φόρο μου λοιπόν και μετά το χαίρεται άλλος χωρίς πολυτέλεια.....
Εδώ Θεσσαλονίκη πάντως έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο ... Πολλά ακριβά αυτοκίνητα με πινακίδες Βουλγαρίας (ευρωπαϊκού τύπου) κυκλοφορούν... Το νέο νομότυπο τέχνασμα είναι πως τα αγοράζουν οι ίδιοι και τα νοικιάζουν για ετήσια χρήση από εταιρία.. Άρα νόμιμα τα οδηγούν (κ ή σύζυγος) χωρίς υποχρέωση να βγαίνουν εξωτερικό. Απλά ασφάλεια κ κτεο στη Βουλγαρία και το μίσθωμα στην εταιρία... Με τα ανάλογα ρίσκα για μπέρδεμα φυσικά.....
Άβαταρ μέλους
By sknipper
markvag έγραψε:
nass έγραψε:Τώρα που το λες μήπως να γίνει ο φόρος πολυτελείας 25 χρόνια ? :twisted: :lol:
Ψιτ, κύριος...
Μη βάζεις ιδέες, δεν ξέρεις ποιος διαβάζει... :rtfm:
Παρακαλώ ο μοντ geof1 να κάνει ένα edit! :rtfm:
Άν το πήρες πολυτελές κρατάει παραπάνω.... Άλλωστε έτσι όπως πάει καινούργιο αυτοκίνητο δεν παίρνει κανένας....

Εγώ μέσα στην τρελλή χαρά που θα πέσω από τα 660 σε 615 όπως φαίνεται! :yahoo:
Συνεχίζω να πληρώνω τα διπλά από την Ε250 αλλά αισθάνομαι μια δικαίωση.... η διαφορά μίκρυνε, το κράτος έδειξε σεβασμό στην αδικία που είχα υποστεί. :iconcool:
Κι αν σκεφτόμουνα ότι το ετήσιο τέλος φτάνει πάνω από το 25% της εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου μου και ίσως θα έπρεπε να δώσω πινακίδες τώρα θα αναθεωρήσω... :yahoo:
Ή αν τις είχα δώσει τώρα θα σκεφτόμουν σοβαρά να τις πάρω πίσω.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
sknipper έγραψε:

Κι εσύ θα έρθεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Καραϊβική;;; :yahoo: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By pik.
markvag έγραψε:
sknipper έγραψε:

Κι εσύ θα έρθεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Καραϊβική;;; :yahoo: :lol: :lol:

έλα,που παμε;
ποτε;
με τοσα που γλυτωσαμε δεν ξερω τι να τα κανω!
Άβαταρ μέλους
By markvag
#188989 Τώρα μιλάς σωστά! :rtfm: :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
kubiak έγραψε:πφφφφτ, ξενοδοχεια και μλκιες, ρετιρε στο knightsbridge θα αγορασουμε...
Υπερβολές.... δεν φτάνει η μείωση, είπαμε 5άστερο Καραιβική άντε να ναυλώσουμε μερικοί μαζί κανένα γιώτ για να πάμε σε ήσυχα σημεία και να μην πάμε μαζί με την πλέμπα και τους τουρίστες.
Αλλά μη φοβάστε, το ρετιρέ στο Knightsbridge, απέναντι από το Harrods, θα το πάρουμε όταν μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By pik.
sknipper έγραψε:
kubiak έγραψε:πφφφφτ, ξενοδοχεια και μλκιες, ρετιρε στο knightsbridge θα αγορασουμε...
Υπερβολές.... δεν φτάνει η μείωση, είπαμε 5άστερο Καραιβική άντε να ναυλώσουμε μερικοί μαζί κανένα γιώτ για να πάμε σε ήσυχα σημεία και να μην πάμε μαζί με την πλέμπα και τους τουρίστες.
Αλλά μη φοβάστε, το ρετιρέ στο Knightsbridge, απέναντι από το Harrods, θα το πάρουμε όταν μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ. :innocent:

εκει ετοιμαζω eyes wide shut party... :ninja: :lol:
Άβαταρ μέλους
By iceman
#189051 Σίγουρα οι μειώσεις ειναι μικρές αλλα μην διαβάζουμε υπερβολές ... Σε μια εποχή που ολα αυξάνονται και δη οι φορολογικές υποχρεώσεις μας, ακομα και τέτοιες μειώσεις ειναι σίγουρα κατι περισσότερο απο αφορμή για αστεϊσμούς. (Όχι δεν είμαι ο τσιπρας ουτε υπερασπίζομαι την πρώτη φορα!) την προσέγγιση του κόσμου και την ευκολία απαξίωσης σχολιάζω ...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
iceman έγραψε:Σίγουρα οι μειώσεις ειναι μικρές αλλα μην διαβάζουμε υπερβολές ... Σε μια εποχή που ολα αυξάνονται και δη οι φορολογικές υποχρεώσεις μας, ακομα και τέτοιες μειώσεις ειναι σίγουρα κατι περισσότερο απο αφορμή για αστεϊσμούς. (Όχι δεν είμαι ο τσιπρας ουτε υπερασπίζομαι την πρώτη φορα!) την προσέγγιση του κόσμου και την ευκολία απαξίωσης σχολιάζω ...
Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Απαξίωση λες, αλλά το εκτιμήσαμε τόσο πολύ που θα το εκμεταλλευτούμε για να πάμε διακοπές. Και βέβαια τέτοια γεγονότα αποτελούν αφορμή για χαρά, κλίμα ευφορίας και αστεϊσμούς, γιατί όχι. Είναι φυσιολογική αντίδραση στον αιώνιο φόβο αύξησης της φορολόγησης αυτή μας η εκτόνωση! :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
iceman έγραψε:Σίγουρα οι μειώσεις ειναι μικρές αλλα μην διαβάζουμε υπερβολές ... Σε μια εποχή που ολα αυξάνονται και δη οι φορολογικές υποχρεώσεις μας, ακομα και τέτοιες μειώσεις ειναι σίγουρα κατι περισσότερο απο αφορμή για αστεϊσμούς. (Όχι δεν είμαι ο τσιπρας ουτε υπερασπίζομαι την πρώτη φορα!) την προσέγγιση του κόσμου και την ευκολία απαξίωσης σχολιάζω ...

Όταν ένα αμάξι 10+ ετών και πρακτικά μηδενικής αξίας (πχ ford maveric), πληρώνει διπλάσια, τριπλάσια και βάλε από ένα καινούριο των 50Κ, με τη λογική ότι είναι πολυτελείας (επειδή έχει κινητήρα "μεγάλου κυβισμού"), ενώ πχ μία ολοκαίνουρια C180 τίγκα εξοπλισμένη είναι αυτοκίνητο για φτωχούς προφανώς (...), ε... το λιγότερο είναι να χλευάζουμε...
Άβαταρ μέλους
By iceman
#189085 Είσαι λάθος γιατί την αξία την πληρώνεις με τεκμήριο και ενδεχόμενα επιπλέον φόρο αν δεν το καλύπτεις ενώ είναι προφανές ότι η αξία αυτή υπάρχει άπαξ ήτοι κατά το χρόνο της αγοράς. Θυμίζω επίσης ότι τα τεκμήρια συνεχίζονται. Είναι προφανές ότι τα τέλη του μαβερικ που αναφέρεις είναι λάθος όπως λάθος είναι που κάποιος έχει ακόμα ένα τέτοιο όχημα. Βαρύ, πάνω από δεκαετία και αντιοικονομικο. Στόχος της αγοράς αλλά και του κράτους είναι να αλλάζεις κάθε 5-8 χρινια αυτοκίνητο. Πιο πολλά βγάζει από τα τέλη ταξινόμησης και το ΦΠΑ και πιο ασφαλή είναι άρα λιγότερο κόστος δημόσιας υγείας. Άρα τιμωρείται η πολυετής κατοχή ίσως για αυτό θα έπρεπε οι μικρές αυξομείωσεις να είναι ανάποδες.
Σε κάθε περίπτωση ο οποίος νέος τρόπος υπολογισμού θα έπρεπε να είναι σαφής και αντικείμενικος. Είτε τύποι είτε κυβικά. Η αξία είναι σφοδρα υποκειμενικη και προφανώς είναι λάθος ένα αμάξι να κουβαλάει σε όλη τη ζωή του την αξία αγοράς.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
iceman έγραψε: Βαρύ, πάνω από δεκαετία και αντιοικονομικο. Στόχος της αγοράς αλλά και του κράτους είναι να αλλάζεις κάθε 5-8 χρινια αυτοκίνητο. Πιο πολλά βγάζει από τα τέλη ταξινόμησης και το ΦΠΑ και πιο ασφαλή είναι άρα λιγότερο κόστος δημόσιας υγείας.

Είσαι σίγουρος ότι ζεις στην Ελλάδα? :hmmm: