Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#188541 πας να μπλεξεις ασχημα με αυτο που θελεις να επιχειρησεις.
Κοστος δεν ξερεις που θα φτασει,οποτε πως θα υπολογισεις εαν το νοικι για 2 ετη πρεπει να ειναι πχ 200 ή 300 ή 400 ευρω?
Ο μονος που δεν θα χασει ειναι ο ιδιοκτητης.Ο ιδιοκτητης που δεν εχει χρηματα να το φτιαξει για να το ενοικιασει.
το αλισβερησι με τα μαστορια εχει και αυτο κοστος,μιλαμε για παρα πολλες ωρες τρεξιματος/χρονου/καυσιμων.
Οπως και αυτο που ειπε ο criuser με το κοστος,κανεις δεν μπορει να σου πει ακριβως προκαταβολικα το κοστος.
Και αν μετα τα 2 ετη στο ανεβασει παραλογα? τι θα κανεις?
δλδ θα εχεις φτιαξει ενα ξενο σπιτι,θα εχεις τρεξει εσυ,θα εχεις πληρωσει το χαμηλο ενοικιο προκαταβολικα εσυ,και θα ψαχνεις παλι για μετακομιση και ξανα 2-3 ενοικια μπροστατζα?
Διασφαλισου τουλαχιστον με χαμηλο ενοικιο για πολλα ετη ωστε να γινει σιγουρα αποσβεση.
Εμπιστοσυνη ουτε στο κωλο σου ειδικα σε τετοια θεματα.
Εγω δεν εμπλεκα με τιποτα.
Εαν εχεις τα χρηματα για μερεμετια,πηγαινε ανθρωπε μου βρες ενα σπιτι και δωστου τα ενοικια ολα εμπρος για 1 ετος και παρε επισης ενοικιο χαμηλο.Ουτε μαστορια,ουτε ρισκα,ουτε τρεξιμο,ουτε τιποτα.
Εσυ πληρωνεις βεβαια και εσυ αποφασιζεις. :s_wink
Άβαταρ μέλους
By rocsta
dimviii έγραψε:Εαν εχεις τα χρηματα για μερεμετια,πηγαινε ανθρωπε μου βρες ενα σπιτι και δωστου τα ενοικια ολα εμπρος για 1 ετος και παρε επισης ενοικιο χαμηλο.Ουτε μαστορια,ουτε ρισκα,ουτε τρεξιμο,ουτε τιποτα.

Ελα ομως που δεν βρισκεται...

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By xenos
#188548 Υπομονή! :rtfm: Εγώ έψαχνα για ένα νορμάλ σπίτι περίπου 1.5 χρόνο. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
rocsta έγραψε:
dimviii έγραψε:Εαν εχεις τα χρηματα για μερεμετια,πηγαινε ανθρωπε μου βρες ενα σπιτι και δωστου τα ενοικια ολα εμπρος για 1 ετος και παρε επισης ενοικιο χαμηλο.Ουτε μαστορια,ουτε ρισκα,ουτε τρεξιμο,ουτε τιποτα.

Ελα ομως που δεν βρισκεται...

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους

δεν ξερω που ψαχνεις, και δεν εχει και σημασια, αλλα η Αθηνα δεν ειναι Χονγκ κονγκ, κατι θα βρεθει.
Αυτο που πας να κανεις, υπαρχουν αρκετοι που δεν το τολμανε ουτε στο σπιτι τους που λεει ο λογος.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#188565 Καλά εύκολο να το λες αλλά δύσκολα γίνεται. Δε βρίσκεις σοβαρό σπίτι για ενοίκιο έτσι απλά. Εγώ κάνα μήνα ψάχνομαι και έχω ήδη απογοητευτεί.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#188566 Τι μήνα ρε συ; Και περιμένεις να βρεις άμεσα; :lol:

@rocsta αλήθεια, σε τι περιοχές ψάχνεις; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#188567 Eγώ ψιλοψάχνω αρκετούς μήνες και δεν έχω βρει. Βέβαια μιλάω για Θεσσαλονίκη και για συγκεκριμένη ακτίνα περπατήματος 15 λεπτών από τη δουλειά, δηλαδή περιοχές Ντεπώ, Κηφισιά και κοντινό Καραμπουρνάκι.
Επίσης για την δική μου περίπτωση, ίσως το βλέπετε (ή το παρουσίασα εγώ) λίγο πιο δραματικά απ' ότι είναι. Παίρνοντας σαν δεδομένο ότι δεν είμαι βλαμμένος να θέλω να πετάξω χρήματα, υπολογίζω 2.5k για φτιαξίματα και συσκευές. Όταν βλέπω εδώ και καιρό όμως για χειρότερα σπίτια (φουλ επιπλωμένα βέβαια), σε χειρότερα σημεία, σε πιο παλιές οικοδομές να ζητάνε 500ρικα, ε δεν υπάρχει περίπτωση να τα δώσω, γιατί θα λέω ότι στο φθηνό που θέλει δουλειά θα ήμουν βασιλιάς. :tomato:
Άβαταρ μέλους
By skous
#188588 Υπάρχει και πάντα η περίπτωση να θέλεις ΕΣΥ να φυγεις πιο νωρίς (θόρυβος, μυρωδιές, υδραυλικά to mention a few....) Σε αυτή την περίπτωση τον ήπιες εάν έχεις προπληρώσει
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#188679 Βασικά θέλει καλό ζύγισμα πολλών πραγμάτων.
Καταρχήν τα αυτονόητα
- τοποθεσία σε σχέση με τοπική αγορά, βολεύεσαι με τα πόδια, ΜΜΜ, μακριά από πηγές θορύβου εκκλησίες, νοσοκομεία, σχολεία, παιδική χαρά, πυροσβεστικές, αστυνομίες, μετρό). Τι/ποιον βλέπεις/σε βλέπει απέναντι.
- κοινόχρηστα / θέρμανση / διαχειριστής, τάση συγκατοίκων (πληρώνουν, θέλουν οικονομία/σταθερότητα/βελτίωση). Οι διαφορές είναι τεράστιες και παίζουν ρόλο.
- συγκάτοικοι: βολικοί, ψυχωτικοί, εργασίες, ωράρια, οικογένεια, παιδιά, σκυλιά, κατάσταση μπαλκονιών, κοινόχρηστων χώρων κλπ Πχ δεν θα μου άρεσε να έχουν πράματα (παπουτσοθήκες, καρπούζια κλπ) έξω από την πόρτα τους...
- νομιμότητα στο θέμα χρήσης χώρου πάρκινγκ, φανερές ατασθαλίες/κακές συνήθειες άλλων πχ να παρκάρουν σε τμήμα της θέσης σου...
- πρέπει να μελετήσει σχετικός,καλύτερα μηχανικός/κατασκευαστής/επισκευαστής κατάσταση σπιτιού και να σου πει ειλικρινά τι θέλει και τι μπορεί να σου προκύψει. Αν έχεις τέτοιον καλύτερα γνωστό που να εμπιστεύεσαι τόσο το καλύτερο.
- πιάσε μεγάλο χαρτί και μολύβι και βάλτα όλα κάτω, έξοδα, μηνιαία, ετήσια κλπ

Και μετά τα πιο προχωρημένα
- θα συνεχίσεις να είσαι σε αυτή τη δουλειά, αν αλλάξεις δουλειά μήπως θα προτιμήσεις κάπου αλλού
- κοινωνικά σε ότι αφορά εξόδους αλλά και στάτους σε καλύπτει
- νομίζεις ότι θα σε καλύπτει αν πχ συζήσεις/παντρευτείς αλλάξει ο μισθός σου προς τα πάνω ή κάτω
- πόσο σίγουρος είσαι για την γενική ποιότητα κατασκευής του κτιρίου (τι ζημιές βγάζει κλπ)
- πόσο σίγουρος είσαι για τον ιδιοκτήτη (ότι δεν είναι κανένας ψυχανώμαλος να σε παρενοχλεί, να έχει απαιτήσεις κλπ).
- το πόσο αύξηση θα σου κάνει μπορεί να αναφέρεται στην συμφωνία, δεν προβλέπονται εκπλήξεις αν έχει γίνει καλό συμφωνητικό (δικηγόρος)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#191119 Στο μπαλκονι του σπιτιου υπαρχει τσιμεντενια ζαρντινιερα που παταει πανω στο περβαζι του μπαλκονιου και ειναι στερεωμενη με 2 σιδερα δεξια-αριστερα στα καγκελα.
Εχει γεμισει ομως ρωγμες και σκασιματα και σκεφτομαι να την βγαλω και να κλεισω το κενο με καγκελο οπως και στο υπολοιπο μπαλκονι.
Γινεται η θα εχω θεμα ;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#191129 Γιατί να μην γίνεται ? Τα σίδερα τα ξεβιδώνεις/ξεκολλάς/κόβεις, και την ζαρντινιέρα -αναγκαστικά- τη σπας σε μικρότερα κομμάτια για να την βγάλεις εκτός σπιτιού. Έκανα πρόσφατα την ίδια δουλειά στο σπίτι της μάνας μου, είχε 3-4 μεγάλες ζαρντινιέρες που είχαν ραγίσει και ήθελε να τις ξεφορτωθεί, τις έσπασα σε μικρότερα κομμάτια, έκοψα το χώμα και τις ρίζες, και τις κατέβασα κομμάτι-κομμάτι (και πάλι που έφυγε ο τάκος, φαντάσου βάρος που είχαν ως ενιαία κομμάτια)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
The Ace έγραψε:Γιατί να μην γίνεται ? Τα σίδερα τα ξεβιδώνεις/ξεκολλάς/κόβεις, και την ζαρντινιέρα -αναγκαστικά- τη σπας σε μικρότερα κομμάτια για να την βγάλεις εκτός σπιτιού. Έκανα πρόσφατα την ίδια δουλειά στο σπίτι της μάνας μου, είχε 3-4 μεγάλες ζαρντινιέρες που είχαν ραγίσει και ήθελε να τις ξεφορτωθεί, τις έσπασα σε μικρότερα κομμάτια, έκοψα το χώμα και τις ρίζες, και τις κατέβασα κομμάτι-κομμάτι (και πάλι που έφυγε ο τάκος, φαντάσου βάρος που είχαν ως ενιαία κομμάτια)

Ρωταω για να μην εχω θεμα με πολεοδομιες, κανονισμους γιατι αλλαζει η προσοψη της πολυκατοικιας.
Ολοι οι οροφοι θα εχουν εκτος απο τον δικο μου
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#191136 Ώπα, κάτσε, αυτό είναι νέο στοιχείο :lol: Εγώ μιλάω για εσωτερικές ζαρντινιέρες, όχι να είναι στοιχεία της πρόσοψης. Τώρα κατάλαβα τι εννοείς με το κενό στα κάγκελα....τι να σου πω, αν δεν είναι δομικό στοιχείο αλλά επηρεάζει την πρόσοψη/εμφάνιση του κτίσματος, *ίσως* και να έχεις θέμα, αν μη τι άλλο με τους άλλους ενοίκους (αν νοιάζονται δηλαδή για την εικόνα του κτιρίου).....
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
The Ace έγραψε:Ώπα, κάτσε, αυτό είναι νέο στοιχείο :lol: Εγώ μιλάω για εσωτερικές ζαρντινιέρες, όχι να είναι στοιχεία της πρόσοψης. Τώρα κατάλαβα τι εννοείς με το κενό στα κάγκελα....τι να σου πω, αν δεν είναι δομικό στοιχείο αλλά επηρεάζει την πρόσοψη/εμφάνιση του κτίσματος, *ίσως* και να έχεις θέμα, αν μη τι άλλο με τους άλλους ενοίκους (αν νοιάζονται δηλαδή για την εικόνα του κτιρίου).....

Η πλακα ειναι οτι δεν βρισκω ζαρντινιερα σαν αυτη που εχω. Ακομα η δικη μου δεν εχει ποδια, ειναι επιπεδη απο κατω, ενω οσες βρισκω εχουν.
Τρομαζω στην σκεψη 300 κιλα ζαρντινιερα με χωμα που στερεωνεται με 2 σιδερακια μονο να φυγει σε κανενα σεισμο προς τα κατω :lipsealed: :lipsealed: