Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
The Ace έγραψε:Όλα όσα θες τα έχει το Phillips στα 399€, το LG είναι παρόμοιο με αυτό που λες, ηχεία είναι όλα κολώνες, και το έχουν 389€

To Phillips δεν το βρίσκω αλλού και δεν την έχω και σε ιδιαίτερη εκτίμηση εκτός από τις κουρευτικές της μηχανές :lol: .... η αγορά θα γίνει από εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
dimik έγραψε:

ελεύθερος έτσι? :lol:

Κι ωραίος! :iconcool: Δε λογοδοτώ πουθενά και όποια με πάρει θα πάρει σετάκι και όλες αυτές τις |λογοκρισία| που έχω μαζέψει! :superman:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Deleted User 1 έγραψε:Wifi και bluetooth να έχει οπωσδήποτε. Να βγει ο Νίκος στο τηλέφωνο να μας πει τι καλό έχει η Sony. Δώσε και ένα budget να υπάρχει ως reference.

Η |λογοκρισία| με τα έτοιμα σετ είναι ότι πληρώνεις τσάμπα το bluray.

Απόδοση, ρεαλιστικότητα και βάθος χρωμάτων, after sales support και εγκατάσταση. Συγκεκριμένα από 40" και πάνω γίνεται δωρεάν επίδειξη, ρύθμιση και εγκατάσταση στο χώρο του πελάτη.

Άσχετο, αλλά μέχρι τέλος του μήνα στήνω home cinema σπίτι με προβολέα, ενισχυτή, ήχο κλπ. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#188476 Προσωπικά δεν με ενθουσιάζει καθόλου η λύση του προτζέκτορα για κύριο μέσο προβολής. Προτιμώ και αισθητικά μια σύγχρονη τηλεορασάρα. Αντιθέτως για ένα playroom γαμεί ο προτζέκτορας.

Γουστάρω πάντως το καταναλωτικό όργιο που λαμβάνει χώρα! Υπάρχει ακόμα παλμός εκεί έξω για εξτραβαγκάντζα! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#188484 Στεφανε, όχι κύριο. Έχω και τηλεόραση. Κύριο μέσο προβολής κουράζει.

Chris έγραψε:http://www.trustedreviews.com/epson-eh-ls10000-review

Εδώ είσαι Νίκο :s_tongue

Θέλεις να μιλήσω off or on the record για το κράξιμο που έχει φάει στη ποιότητα εικόνας και ανάλυση vs κόστος. Στα χρήματα αυτά αγοράζεις native 4K προτζέκτορα. Αυτός είναι fullhd.

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#188485 Τον native 4κ εννοείς φαντάζομαι, ε? Δε νομίζω να υπάρχουν και πολλοί, απ'όσο ξέρω μόνο ο σονυ είναι native, όλοι οι ανταγωνιστές κάνουν upscale.

Στο θέμα προτζέκτορα γενικότερα, όσο κι αν μ αρέσει η ιδέα των 100' εύκολα κι απλά, δεν παίζει να κάθομαι όλο το απόγευμα στην τιβι και κάποια στιγμή να πρέπει να σηκωθώ, να κλείσω πατζούρια, φώτα, ίσως να πάω σε άλλο χώρο κλπ προκειμένου να δω μια ταινία. Όσοι έχετε όρεξη καλώς, απλά ας μου πει κάποιος όταν βγει ο πρώτος που θα λειτουργεί το ίδιο καλά μέρα μεσημέρι (ποτέ δηλαδή :lol: )
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#188487 Ναι, σωστά. Υπάρχουν 3 native 4K Sony, ο φθηνότερος είναι στα 7.000 ευρώ.

Δεν είναι για καθημερινή χρήση ο προτζέκτορας, είναι για ταινίες το βράδυ.

Όμως αν θέλεις να βλέπεις το μεσημέρι υπάρχουν λύσεις φθηνές και ακριβές. Αν πας σε πολύ φωτεινό χάνεις στα μαύρα, αν πας σε λιγότερο φωτεινό μπορείς να βάλεις ένα πολύ καλό πανί (πανάκριβο) το οποίο παίζει λες και είναι κλειστά τα φώτα.

Όλα γίνονται, το θέμα είναι τι θες να κάνεις και κυρίως τι budget έχεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
dimik έγραψε:To Phillips δεν το βρίσκω αλλού και δεν την έχω και σε ιδιαίτερη εκτίμηση εκτός από τις κουρευτικές της μηχανές :lol: ....

+1. Μέχρι που και η ξυριστική αξίας 150 ευρώ χάλασε 1 μήνα μετά τη λήξη της εγγύησης οπότε πια δεν έχω ούτε αυτές σε υπόληψη :thumbsdown:

Το 2005 είχα πάρει αυτήν, την οποία ευτυχώς μετά από 1-2 αντικαταστάσεις έδωσα οριστικά πίσω και αξιοποίησα διαφορετικά τα χρήματα που ήθελε...
Άβαταρ μέλους
By elteo
dimik έγραψε:
The Ace έγραψε:Όλα όσα θες τα έχει το Phillips στα 399€, το LG είναι παρόμοιο με αυτό που λες, ηχεία είναι όλα κολώνες, και το έχουν 389€

To Phillips δεν το βρίσκω αλλού και δεν την έχω και σε ιδιαίτερη εκτίμηση εκτός από τις κουρευτικές της μηχανές :lol: .... η αγορά θα γίνει από εξωτερικό.

Philips = Funai

In other news

Άβαταρ μέλους
By RXristos
#188538 Επειδή παίζει και TV (42'') για τις καθημερινές μαλακιούλες και προτζέκτορας στον ίδιο χώρο... η αίσθηση που σου δίνει ο προτζέκτορας ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια που τον έχω (δλδ όχι fullHD και πεσμένη λάμπα) δεν συγκρίνεται σε τίποτα με την καλύτερη τηλεόραση να έχεις. Πόσο μάλλον όταν σήμερα εκεί έξω κυκλοφορούν κάτι μοντελάκια στα 1000€-1500€ fullHD που σου πέφτουν τα σαγόνια.

Ποτέ δεν βαρέθηκα να κατεβάσω πανί ή να κλείσω παντζούρια για να δω ταινία το μεσημέρι. Εδώ με τις τηλεοράσεις και αν βαράει ντάλα ο ήλιος δεν μπορείς να δεις καλά ταινία. Όπως και να έχει τον χαμηλό φωτισμό ή καθόλου τον χρειάζεσαι για να δεις-απολαύσεις μια ταινία.

Φυσικά παίζει ρόλο και τι ταινία θα δεις... Για παράδειγμα μια αισθηματική, κοινωνική κλπ κλπ δεν θα την δω στο πανί... από εκεί και πέρα όμως... ο προτζέκτορας είναι με διαφορά ότι πιο κοντινό σε κινηματογραφική αίσθηση σε συνδυασμό πάντα με ένα 5.1 σύστημα που να έχει ένα ικανό sub. Και το κόστος πλέον είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτό μιας πολύ καλής μεγάλης TV.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#188564 Καλά σαν το Pro στο πανί δεν έχει. Έχει φίλος ένα τεράστιο playroom-πρώην αποθήκη και πήρε ένα προτζέκτορα χωρίς πολλά πολλά, σουλουπώσαμε και λίγο τον ένα τοίχο, του ρίξαμε κι ένα PS4 πάνω και γίνεται γιορτή τεστοστερόνης εκεί μέσα! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#188568 Σωστός!!!!
Γενικά όλα τα games τα πάει σε άλλη διάσταση!!!
Προτζεκτορας + 5.1 = ατελείωτες ώρες λιωσίματος (περασμένα μεγαλεία)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
sknipper έγραψε:
Nikos! έγραψε:
sknipper έγραψε:Το θέμα είναι ότι όσο μεγαλώνει η οθόνη αν δεν αυξάνει η ανάλυση τόσο μεγαλώνουν και τα πίξελ οπότε πάπαλα.... Μια προβολή σε πχ 100 ίντσες οφείλει να είναι σε πιο υψηλή ανάλυση, διπλή για να ανταγωνιστεί μια πχ 50άρα.
Όχι δεν είναι έτσι.
100 ίντσες προβολή δεν οφείλει να είναι 4Κ για να έχεις λεπτομέρεια γιατί η διάμετρος του πάνελ είναι τέτοια να εχεις την εικόνα που πρέπει.
Για κάνε καμιά εξήγηση γιατί δεν κατάλαβα τι λες, ποιο πάνελ και ποια είναι η εικόνα που πρέπει. Άσχετα από άλλα πράματα από πλευράς ανάλυσης και μόνο αν στην ίδια απόσταση διπλασιάσω τις ίντσες δεν πρέπει να αυξήσω και την ανάλυση κατά όσο πρέπει ώστε να έχω την ίδια πυκνότητα πίξελ ανά μονάδα οθόνης;

nass έγραψε:Δες το διάγραμμα του The Ace 2-3 σελίδες πριν, εξηγεί τα πάντα.
To έχω υπόψη μου το διάγραμμα και με αυτό σαν βάση μου προέκυψε και η ερώτηση, που το διάγραμμα απαντά άμεσα, ότι για ίδια απόσταση ανεβαίνοντας ίντσες πρέπει να ανεβάσεις και ανάλυση αλλά ο Νίκος μου τα μασάει και προσπαθώ να καταλάβω αν κάτι χάνω.

sknipper έγραψε:To σκεπτικό μου, αν είναι σωστό, είναι ότι κάποιος θα θέλει να διατηρήσει την ίδια τουλάχιστον πυκνότητα πίξελ (ppi) (για ίδια απόσταση από την οθόνη). Αυτό άσχετα αν είναι από μικρή οθόνη σε μεγαλύτερη ή από οθόνη σε προβολέα/πανί. Αν αυτό δεν ισχύει θα ήθελα να μου πεις γιατί.
Πιο απλά αν έχεις 1080 γραμμές σε πχ 50 πόντους ύψος οθόνης και πας σε οθόνη με 100 πόντους ύψος δεν θα θέλεις 2160 γραμμές απλά για να έχεις το ίδιο ppi;
[/quote]
Nikos! έγραψε:Καταρχάς να το ξεχωρίσουμε. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ προβολής και τηλεόρασης. Ο προβολέας έχει τέτοιας διαμέτρου πάνελ και φακό που θα βγάλει 30"-300" χωρίς κανένα πρόβλημα ευκρίνειας. Η τηλεόραση περιορίζεται στις διαστάσεις που είναι αλλά η πυκνότητα των pixel του πάνελ της είναι διαφορετική από τη 40" μέχρι 75" για παράδειγμα. Δεν έχουν το ίδιο πάνελ, οπότε ούτε το ίδιο ppi που λες.
Οπότε δεν ισχύει αυτό που λες. Δηλαδή δεν έχουν το ίδιο πάνελ η 50 πόντους ύψος οθόνη μέχρι 100 πόντους.
Εσύ μιλάς για ανάλυση. Μια 75" fullHD θα βγάλει 1080 ανάλυση χωρίς θέμα ευκρίνειας.

Το διάγραμμα του ACE αναφέρεται στην απόσταση θέασης vs inches και ανάλυσης.
Μα κι εγώ για αυτά ρωτάω, με ίδια απόσταση και αύξηση ιντσών χρειάζομαι αύξηση ανάλυσης προκειμένου να διατηρήσω την ίδια ποιότητα εικόνας (ποιότητα εννοώ σχετική με ανάλυση όχι χρώματα, ταχύτητα κλπ).
Εσύ λες λοιπόν ότι 75'' 1080 θα φαίνεται το ίδιο με μια πχ 37'' 1080 από την ίδια απόσταση των πχ 3 μέτρων; Δεν το νομίζω... Στη μία περίπτωση το κάθε πίξελ είναι πχ 1 χιλιοστό ύψος ενώ στην άλλη είναι 2 χιλιοστά, στην ίδια απόσταση αυτό είναι σημαντική υποβάθμιση της ορατής ανάλυσης.