- 20 Νοέμ 2015, 10:07
Nikos! έγραψε:nass έγραψε:Ελα ρε συ, δεν το πιστεύω! Encoding το 'πες ? Κοίτα να δεις κάτι πράγματα

Και πόσο ακριβώς bandwidth χρειάζεσαι για 4Κ encoded ? Με 4 Mbps που είναι η μέση ταχύτητα DSL στην Ελλάδα είναι καλά ?
Είδες ρε παιδί μου πράγματα?
Περίπου 8-9 θέλει για netflix. Μη που πεις ότι δεν υπάρχουν περιοχές που σηκώνουν τέτοιο bandwidth.
Περίπου 6 Mbps θέλει για FHD σε H.264, για 4Κ θέλει το 4πλάσιο (4x η ανάλυση της FHD). Θα έλεγα όχι λιγότερο από 16 Mbps για αξιοπρεπή σύνδεση (μην ξεχνάς ότι δεν χρησιμοποιείς αποκλειστικά την Internet σύνδεση για τηλεόραση, όσο εσύ βλέπεις το GP σε 4Κ τα παιδιά σου θα θέλουν να κατεβάζουν βιντεάκια από το YouTube και η γυναίκα σου να μπαίνει στο FB)
Το ζήτημα όμως δεν το 'πιασες, το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν περιοχές ή μεμονωμένοι χρήστες, και γω πιάνω 20 Mbps επειδή είμαι 200 μέτρα από το κέντρο του ΟΤΕ αλλά είμαι απλά τυχερός, το θέμα προκειμένου να υπάρξει ευρεία αποδοχή μίας τεχνολογίας είναι οι
περισσότεροι χρήστες να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Οταν λοιπόν σου λέω ότι η ΜΕΣΗ ταχύτητα σύνδεσης είναι 4 Mbps και συ μου λες "υπάρχουν περιοχές όμως..." τράβα πες στη Netflix "ξέρετε, οι περισσότεροι Ελληνες δεν μπορούν να δουν 4Κ λόγω απουσίας bandwidth αλλά σε κάποιες περιοχές..." Tο λέω επειδή είπες ότι το θέμα δεν είναι το bandwidth αλλά η Netflix και γω σου απαντάω ότι ένας βασικός λόγος που η Netflix δεν είναι στην Ελλάδα είναι η έλλειψη bandwidth (και ένας δεύτερος ίσως η έλλειψη κοινού, βλέποντας πόσο μικρή διείσδυση έχει η μη-αθλητική συνδρομητική τηλεόραση).
Nikos! έγραψε:Η λογική είναι απόλυτα σωστή προκειμένου για υπολογιστές και καταναλωτικά ηλεκτρονικά (αλλά πιθανώς και άλλα, πχ. αυτοκίνητα, σα να αγοράζεις στα 25 σου πολυμορφικό, με την αντίστοιχη επιβάρυνση, επειδή στα 35 σου θα κάνεις παιδιά). Αποψή μου.
FHD ταινίες υπάρχουν χιλιάδες σε BD.
FHD περιεχόμενο εκπέμπουν κάποια κανάλια, όπως μας είπαν.
4Κ δεν υπάρχουν ούτε ταινίες, ούτε κανάλια. Οταν υπάρξουν, τα ξαναλέμε.
Ρε συ ναςς, ώρες ώρες αυτή τη σιγουριά σου με ξεπερνάει.
4Κ κανάλια υπάρχουν τώρα που μιλάμε. Σου είπα, netflix.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΜΕ!!!!!

Nikos! έγραψε:Δεν ΘΑ υπάρξουν, υπάρχουν. Κάποια κανάλια έχουν ήδη κάνει πειραματικό 4Κ broadcasting. Τέσσερις αγώνες από το παγκόσμιο κύπελο γράφτηκαν σε 4Κ και έγιναν live broadcast στα Vue cinemas στην Αγγλία. Οι ταινίες τα τελευταία χρόνια γράφονται με 4Κ κάμερες άρα το source file είναι 4Κ. Blu ray χωρητικότητας 4Κ είναι έτοιμα και μέχρι το καλοκαίρι θα βγουν τίτλοι και περισσότερα players (κάποια ήδη έχουν βγει).
Μόνο σου το λες "πειραματικό" και BD ΘΑ βγουν. ΑΡΑ ΔΕΝ υπάρχουν, όπως το είπα. ΘΑ υπάρξουν. Και στην Ελλάδα, όχι σύντομα.
Nikos! έγραψε:Τέλος, τα Odeon έχουν 4Κ προβολείς και ταινίες που έχουν τραβηχτεί σε 4Κ, παίζουν σε 4Κ.
Και ποιά ακριβώς διαφορά είδες ?
Nikos! έγραψε:To 4K έχει ήδη γίνει πιο γρήγορα adopt απ'ότι το fullHD.
Δική σου (? ούτε καν...) εκτίμηση, όχι απαραίτητα ισχύουσα στην Ελλάδα, όπου είμαστε ακόμα κάπου μεταξύ 576i και 720p για τον περισσότερο πληθυσμό.
Nikos! έγραψε:mjacob έγραψε:ΤΩΡΑ δεν έχεις λόγο να ανέβεις στο τραίνο.
Θα πληρώσεις κάτι που θα ευχαριστηθείς ελάχιστα, και όταν θα έρθει η ώρα που θα μπορείς να το ευχαριστιέσαι πραγματικά, θα μπορείς να αγοράσεις κάτι πολύ καλύτερο.
Το θέμα είναι αν θέλεις να έχεις ένα futureproof προϊόν τώρα. Περιεχόμενο θα υπάρξει πολύ γρήγορα. Προφανώς και η τεχνολογία συνεχώς θα πέφτει και όταν πέσει το 4Κ, θα μιλάμε για 8Κ.
Future proof για τεχνολογία

Ελεος Nikos! μην τα λες έτσι απότομα...
Λοιπόν, η ουσία είναι, όποιος θέλει να δώσει €200-300 περισσότερα για την ίδια τηλεόραση με επιπλέον 4Κ για να είναι "future proof" (για το 2020) ας τα δώσει, δικά του είναι, όμως για μένα είναι πεταμένα λεφτά στη φάση αυτή, που δεν περισσεύουν σε κανέναν. Τέλη κυκλοφορίας για 1 χρόνο