Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:
Nikos! έγραψε:
sknipper έγραψε:Το θέμα είναι ότι όσο μεγαλώνει η οθόνη αν δεν αυξάνει η ανάλυση τόσο μεγαλώνουν και τα πίξελ οπότε πάπαλα.... Μια προβολή σε πχ 100 ίντσες οφείλει να είναι σε πιο υψηλή ανάλυση, διπλή για να ανταγωνιστεί μια πχ 50άρα.
Όχι δεν είναι έτσι.
100 ίντσες προβολή δεν οφείλει να είναι 4Κ για να έχεις λεπτομέρεια γιατί η διάμετρος του πάνελ είναι τέτοια να εχεις την εικόνα που πρέπει.
Για κάνε καμιά εξήγηση γιατί δεν κατάλαβα τι λες, ποιο πάνελ και ποια είναι η εικόνα που πρέπει. Άσχετα από άλλα πράματα από πλευράς ανάλυσης και μόνο αν στην ίδια απόσταση διπλασιάσω τις ίντσες δεν πρέπει να αυξήσω και την ανάλυση κατά όσο πρέπει ώστε να έχω την ίδια πυκνότητα πίξελ ανά μονάδα οθόνης;

Για τηλεόραση μιλάς ή για προβολή?

Κατάλαβα το δεύτερο.

Διευκρινήσε και θα σου απαντήσω.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#188393 To σκεπτικό μου, αν είναι σωστό, είναι ότι κάποιος θα θέλει να διατηρήσει την ίδια τουλάχιστον πυκνότητα πίξελ (ppi) (για ίδια απόσταση από την οθόνη). Αυτό άσχετα αν είναι από μικρή οθόνη σε μεγαλύτερη ή από οθόνη σε προβολέα/πανί. Αν αυτό δεν ισχύει θα ήθελα να μου πεις γιατί.
Πιο απλά αν έχεις 1080 γραμμές σε πχ 50 πόντους ύψος οθόνης και πας σε οθόνη με 100 πόντους ύψος δεν θα θέλεις 2160 γραμμές απλά για να έχεις το ίδιο ppi;
Άβαταρ μέλους
By nass
Nikos! έγραψε:Ναςς, το 4K δε γίνεται stream native, συμπιεζεται και χρησιμοποιείται το hevc στο encoding.

Ελα ρε συ, δεν το πιστεύω! Encoding το 'πες ? Κοίτα να δεις κάτι πράγματα :dizzy: :lol:
Και πόσο ακριβώς bandwidth χρειάζεσαι για 4Κ encoded ? Με 4 Mbps που είναι η μέση ταχύτητα DSL στην Ελλάδα είναι καλά ? :whistlink:

Nikos! έγραψε:Η λογική του δε το χρειάζεσαι είναι λάθος. Τότε τι να τη κάνουμε τη fullhd όταν παίζουν hdready τα περισσότερα ?

Η λογική είναι απόλυτα σωστή προκειμένου για υπολογιστές και καταναλωτικά ηλεκτρονικά (αλλά πιθανώς και άλλα, πχ. αυτοκίνητα, σα να αγοράζεις στα 25 σου πολυμορφικό, με την αντίστοιχη επιβάρυνση, επειδή στα 35 σου θα κάνεις παιδιά). Αποψή μου.
FHD ταινίες υπάρχουν χιλιάδες σε BD.
FHD περιεχόμενο εκπέμπουν κάποια κανάλια, όπως μας είπαν.
4Κ δεν υπάρχουν ούτε ταινίες, ούτε κανάλια. Οταν υπάρξουν, τα ξαναλέμε.
Άβαταρ μέλους
By nass
sknipper έγραψε:
Nikos! έγραψε:
sknipper έγραψε:Το θέμα είναι ότι όσο μεγαλώνει η οθόνη αν δεν αυξάνει η ανάλυση τόσο μεγαλώνουν και τα πίξελ οπότε πάπαλα.... Μια προβολή σε πχ 100 ίντσες οφείλει να είναι σε πιο υψηλή ανάλυση, διπλή για να ανταγωνιστεί μια πχ 50άρα.
Όχι δεν είναι έτσι.
100 ίντσες προβολή δεν οφείλει να είναι 4Κ για να έχεις λεπτομέρεια γιατί η διάμετρος του πάνελ είναι τέτοια να εχεις την εικόνα που πρέπει.
Για κάνε καμιά εξήγηση γιατί δεν κατάλαβα τι λες, ποιο πάνελ και ποια είναι η εικόνα που πρέπει. Άσχετα από άλλα πράματα από πλευράς ανάλυσης και μόνο αν στην ίδια απόσταση διπλασιάσω τις ίντσες δεν πρέπει να αυξήσω και την ανάλυση κατά όσο πρέπει ώστε να έχω την ίδια πυκνότητα πίξελ ανά μονάδα οθόνης;

Δες το διάγραμμα του The Ace 2-3 σελίδες πριν, εξηγεί τα πάντα.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Nikos! έγραψε:Η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο φθηνή το θέμα είναι ποτέ θα αποφασίσεις να ανέβεις στο τραίνο.

Ε, αυτό ακριβώς σου λέει και ο nass et al.

ΤΩΡΑ δεν έχεις λόγο να ανέβεις στο τραίνο.
Θα πληρώσεις κάτι που θα ευχαριστηθείς ελάχιστα, και όταν θα έρθει η ώρα που θα μπορείς να το ευχαριστιέσαι πραγματικά, θα μπορείς να αγοράσεις κάτι πολύ καλύτερο.

Nikos! έγραψε:Ξέχασα ότι κινητά και κάμερες ήδη γράφουν 4Κ οπότε βλέπεις τις ταινίες σου στο σπίτι.

Ναι νταξ, το ξέρεις ότι μπορεί περιεχόμενο σε 4K να έχει χειρότερη οξύτητα και ποιότητα από 720p ε;
Δλδ αν είναι να αγοράσεις σήμερα 4Κ για να δεις το περιεχόμενο που έχεις τραβήξει ο ίδιος -> :lol:

Κάπου πιο πίσω αναφέρθηκε ότι "θα γίνει γρήγορα adopted, δλδ μέσα σε 2-3 χρόνια".
Ε σόρυ, για tech 2-3 χρόνια δεν είναι "γρήγορα". Είναι έχουν περάσει 2-3 γενιές προϊόντων.
Κοινώς δες τι αγόραζες πριν 3 χρόνια με 1.000€ και δες τι αγοράζεις σήμερα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#188411 Είμαι σε φάση αγοράς και εγώ, περιμένω τις προσφορές black Friday η Χριστουγέννων.
Τελικά κατέληξα σε 55", χώρος υπάρχει άφθονος από δύο έως δέκα+ μέτρα, επειδή θέλω να αράζω να παίζω ξαπλα xbox νομίζω μικρότερη θα το μετανιώσω.
Βρήκα καποιες επώνυμες χωρίς πολλά smart χαρακτηριστικά που δεν τα θέλω, γύρω στα 600.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
nass έγραψε:Ελα ρε συ, δεν το πιστεύω! Encoding το 'πες ? Κοίτα να δεις κάτι πράγματα :dizzy: :lol:
Και πόσο ακριβώς bandwidth χρειάζεσαι για 4Κ encoded ? Με 4 Mbps που είναι η μέση ταχύτητα DSL στην Ελλάδα είναι καλά ? :whistlink:

Είδες ρε παιδί μου πράγματα?

Περίπου 8-9 θέλει για netflix. Μη που πεις ότι δεν υπάρχουν περιοχές που σηκώνουν τέτοιο bandwidth.

Η λογική είναι απόλυτα σωστή προκειμένου για υπολογιστές και καταναλωτικά ηλεκτρονικά (αλλά πιθανώς και άλλα, πχ. αυτοκίνητα, σα να αγοράζεις στα 25 σου πολυμορφικό, με την αντίστοιχη επιβάρυνση, επειδή στα 35 σου θα κάνεις παιδιά). Αποψή μου.

Ρε συ ναςς, ώρες ώρες αυτή τη σιγουριά σου με ξεπερνάει. :roll:

4Κ κανάλια υπάρχουν τώρα που μιλάμε. Σου είπα, netflix. Δεν ΘΑ υπάρξουν, υπάρχουν. Κάποια κανάλια έχουν ήδη κάνει πειραματικό 4Κ broadcasting. Τέσσερις αγώνες από το παγκόσμιο κύπελο γράφτηκαν σε 4Κ και έγιναν live broadcast στα Vue cinemas στην Αγγλία. Οι ταινίες τα τελευταία χρόνια γράφονται με 4Κ κάμερες άρα το source file είναι 4Κ. Blu ray χωρητικότητας 4Κ είναι έτοιμα και μέχρι το καλοκαίρι θα βγουν τίτλοι και περισσότερα players (κάποια ήδη έχουν βγει).

Τέλος, τα Odeon έχουν 4Κ προβολείς και ταινίες που έχουν τραβηχτεί σε 4Κ, παίζουν σε 4Κ. :s_roses

To 4K έχει ήδη γίνει πιο γρήγορα adopt απ'ότι το fullHD.

mjacob έγραψε:ΤΩΡΑ δεν έχεις λόγο να ανέβεις στο τραίνο.
Θα πληρώσεις κάτι που θα ευχαριστηθείς ελάχιστα, και όταν θα έρθει η ώρα που θα μπορείς να το ευχαριστιέσαι πραγματικά, θα μπορείς να αγοράσεις κάτι πολύ καλύτερο.

Το θέμα είναι αν θέλεις να έχεις ένα futureproof προϊόν τώρα. Περιεχόμενο θα υπάρξει πολύ γρήγορα. Προφανώς και η τεχνολογία συνεχώς θα πέφτει και όταν πέσει το 4Κ, θα μιλάμε για 8Κ.

Το ίδιο δεν έγινε και με το fullHD?

sknipper έγραψε:To σκεπτικό μου, αν είναι σωστό, είναι ότι κάποιος θα θέλει να διατηρήσει την ίδια τουλάχιστον πυκνότητα πίξελ (ppi) (για ίδια απόσταση από την οθόνη). Αυτό άσχετα αν είναι από μικρή οθόνη σε μεγαλύτερη ή από οθόνη σε προβολέα/πανί. Αν αυτό δεν ισχύει θα ήθελα να μου πεις γιατί.
Πιο απλά αν έχεις 1080 γραμμές σε πχ 50 πόντους ύψος οθόνης και πας σε οθόνη με 100 πόντους ύψος δεν θα θέλεις 2160 γραμμές απλά για να έχεις το ίδιο ppi;
[/quote]

Καταρχάς να το ξεχωρίσουμε. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ προβολής και τηλεόρασης. Ο προβολέας έχει τέτοιας διαμέτρου πάνελ και φακό που θα βγάλει 30"-300" χωρίς κανένα πρόβλημα ευκρίνειας. Η τηλεόραση περιορίζεται στις διαστάσεις που είναι αλλά η πυκνότητα των pixel του πάνελ της είναι διαφορετική από τη 40" μέχρι 75" για παράδειγμα. Δεν έχουν το ίδιο πάνελ, οπότε ούτε το ίδιο ppi που λες.

Οπότε δεν ισχύει αυτό που λες. Δηλαδή δεν έχουν το ίδιο πάνελ η 50 πόντους ύψος οθόνη μέχρι 100 πόντους.

Εσύ μιλάς για ανάλυση. Μια 75" fullHD θα βγάλει 1080 ανάλυση χωρίς θέμα ευκρίνειας.

Το διάγραμμα του ACE αναφέρεται στην απόσταση θέασης vs inches και ανάλυσης.
Άβαταρ μέλους
By nass
Nikos! έγραψε:
nass έγραψε:Ελα ρε συ, δεν το πιστεύω! Encoding το 'πες ? Κοίτα να δεις κάτι πράγματα :dizzy: :lol:

Είδες ρε παιδί μου πράγματα?

Περίπου 8-9 θέλει για netflix. Μη που πεις ότι δεν υπάρχουν περιοχές που σηκώνουν τέτοιο bandwidth.

Περίπου 6 Mbps θέλει για FHD σε H.264, για 4Κ θέλει το 4πλάσιο (4x η ανάλυση της FHD). Θα έλεγα όχι λιγότερο από 16 Mbps για αξιοπρεπή σύνδεση (μην ξεχνάς ότι δεν χρησιμοποιείς αποκλειστικά την Internet σύνδεση για τηλεόραση, όσο εσύ βλέπεις το GP σε 4Κ τα παιδιά σου θα θέλουν να κατεβάζουν βιντεάκια από το YouTube και η γυναίκα σου να μπαίνει στο FB)

Το ζήτημα όμως δεν το 'πιασες, το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν περιοχές ή μεμονωμένοι χρήστες, και γω πιάνω 20 Mbps επειδή είμαι 200 μέτρα από το κέντρο του ΟΤΕ αλλά είμαι απλά τυχερός, το θέμα προκειμένου να υπάρξει ευρεία αποδοχή μίας τεχνολογίας είναι οι περισσότεροι χρήστες να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Οταν λοιπόν σου λέω ότι η ΜΕΣΗ ταχύτητα σύνδεσης είναι 4 Mbps και συ μου λες "υπάρχουν περιοχές όμως..." τράβα πες στη Netflix "ξέρετε, οι περισσότεροι Ελληνες δεν μπορούν να δουν 4Κ λόγω απουσίας bandwidth αλλά σε κάποιες περιοχές..." Tο λέω επειδή είπες ότι το θέμα δεν είναι το bandwidth αλλά η Netflix και γω σου απαντάω ότι ένας βασικός λόγος που η Netflix δεν είναι στην Ελλάδα είναι η έλλειψη bandwidth (και ένας δεύτερος ίσως η έλλειψη κοινού, βλέποντας πόσο μικρή διείσδυση έχει η μη-αθλητική συνδρομητική τηλεόραση).

Nikos! έγραψε:

Ρε συ ναςς, ώρες ώρες αυτή τη σιγουριά σου με ξεπερνάει. :roll:

4Κ κανάλια υπάρχουν τώρα που μιλάμε. Σου είπα, netflix.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΜΕ!!!!! :rtfm: :rtfm:

Nikos! έγραψε:Δεν ΘΑ υπάρξουν, υπάρχουν. Κάποια κανάλια έχουν ήδη κάνει πειραματικό 4Κ broadcasting. Τέσσερις αγώνες από το παγκόσμιο κύπελο γράφτηκαν σε 4Κ και έγιναν live broadcast στα Vue cinemas στην Αγγλία. Οι ταινίες τα τελευταία χρόνια γράφονται με 4Κ κάμερες άρα το source file είναι 4Κ. Blu ray χωρητικότητας 4Κ είναι έτοιμα και μέχρι το καλοκαίρι θα βγουν τίτλοι και περισσότερα players (κάποια ήδη έχουν βγει).

Μόνο σου το λες "πειραματικό" και BD ΘΑ βγουν. ΑΡΑ ΔΕΝ υπάρχουν, όπως το είπα. ΘΑ υπάρξουν. Και στην Ελλάδα, όχι σύντομα.

Nikos! έγραψε:Τέλος, τα Odeon έχουν 4Κ προβολείς και ταινίες που έχουν τραβηχτεί σε 4Κ, παίζουν σε 4Κ. :s_roses

Και ποιά ακριβώς διαφορά είδες ?

Nikos! έγραψε:To 4K έχει ήδη γίνει πιο γρήγορα adopt απ'ότι το fullHD.

Δική σου (? ούτε καν...) εκτίμηση, όχι απαραίτητα ισχύουσα στην Ελλάδα, όπου είμαστε ακόμα κάπου μεταξύ 576i και 720p για τον περισσότερο πληθυσμό.

Nikos! έγραψε:
mjacob έγραψε:ΤΩΡΑ δεν έχεις λόγο να ανέβεις στο τραίνο.

Το θέμα είναι αν θέλεις να έχεις ένα futureproof προϊόν τώρα. Περιεχόμενο θα υπάρξει πολύ γρήγορα. Προφανώς και η τεχνολογία συνεχώς θα πέφτει και όταν πέσει το 4Κ, θα μιλάμε για 8Κ.

Future proof για τεχνολογία :dizzy: Ελεος Nikos! μην τα λες έτσι απότομα...

Λοιπόν, η ουσία είναι, όποιος θέλει να δώσει €200-300 περισσότερα για την ίδια τηλεόραση με επιπλέον 4Κ για να είναι "future proof" (για το 2020) ας τα δώσει, δικά του είναι, όμως για μένα είναι πεταμένα λεφτά στη φάση αυτή, που δεν περισσεύουν σε κανέναν. Τέλη κυκλοφορίας για 1 χρόνο :)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
nass έγραψε:...το θέμα προκειμένου να υπάρξει ευρεία αποδοχή μίας τεχνολογίας είναι οι περισσότεροι χρήστες να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Αυτό δε θα γίνει ποτέ. Οπότε τι προτείνεις να κάνουμε?

Όμως υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να βλέπουν 4Κ και fHD γιατί μπορούν και θέλουν κορυφαία ποιότητα εικόνας και τελευταία τεχνολογία.

Επίσης, δεν έχεις καταλάβει καλά. Όχι "ΘΑ".

Υπάρχει 4Κ blu ray:
http://www.whathifi.com/news/panasonic- ... e-november
http://www.whathifi.com/news/ultra-hd-b ... ed-to-know

Οταν λοιπόν σου λέω ότι η ΜΕΣΗ ταχύτητα σύνδεσης είναι 4 Mbps και συ μου λες "υπάρχουν περιοχές όμως..." τράβα πες στη Netflix "ξέρετε, οι περισσότεροι Ελληνες δεν μπορούν να δουν 4Κ λόγω απουσίας bandwidth αλλά σε κάποιες περιοχές..." Tο λέω επειδή είπες ότι το θέμα δεν είναι το bandwidth αλλά η Netflix και γω σου απαντάω ότι ένας βασικός λόγος που η Netflix δεν είναι στην Ελλάδα είναι η έλλειψη bandwidth (και ένας δεύτερος ίσως η έλλειψη κοινού, βλέποντας πόσο μικρή διείσδυση έχει η μη-αθλητική συνδρομητική τηλεόραση).

:dizzy:

Γνωρίζεις τη στραγητική της netflix και τον λόγο που δεν έρχεται στην Ελλάδα?

Το netflix στο παρουσίασα ως κάτι καθημερινό.

Και ποιά ακριβώς διαφορά είδες ?

Με ρωτάς τη διαφορά μεταξύ 4Κ και fullHD? Εσύ δε βλέπεις διαφορά?

Δική σου (? ούτε καν...) εκτίμηση, όχι απαραίτητα ισχύουσα στην Ελλάδα, όπου είμαστε ακόμα κάπου μεταξύ 576i και 720p για τον περισσότερο πληθυσμό.

Οπότε κανένας λόγος για fullHD τηλεοράσεις. HD ready φθηνές, problem solved (και τα υπόλοιπα στα τέλη). :iconcool:

Λοιπόν, η ουσία είναι, όποιος θέλει να δώσει €200-300 περισσότερα για την ίδια τηλεόραση με επιπλέον 4Κ για να είναι "future proof" (για το 2020) ας τα δώσει, δικά του είναι, όμως για μένα είναι πεταμένα λεφτά στη φάση αυτή, που δεν περισσεύουν σε κανέναν. Τέλη κυκλοφορίας για 1 χρόνο :)

Φοβερή λογική νάςς. Μη τα δώσεις σε τηλεόραση για να πάρεις κάτι καλό, δωσ'τα σε τέλη. :lol:

Ποιό 2020 ρε ναςς? Ποιό 2020?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#188433 Τέσπα κακώς το κουράζουμε. Η διαφορά στις τιμές πλέον είναι τέτοια που δεν υπάρχει κανένας λόγος ΚΑΤ ΕΜΕ να μην πάρεις το καλύτερο διαθέσιμο προϊόν άπαξ και θες/πρέπει να αγοράσεις ΤΩΡΑ. Όποιος θέλει δίνει, όποιος δεν θέλει μένει και περιμένει.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Deleted User 1 έγραψε:Τέσπα κακώς το κουράζουμε. Η διαφορά στις τιμές πλέον είναι τέτοια που δεν υπάρχει κανένας λόγος ΚΑΤ ΕΜΕ να μην πάρεις το καλύτερο διαθέσιμο προϊόν άπαξ και θες/πρέπει να αγοράσεις ΤΩΡΑ. Όποιος θέλει δίνει, όποιος δεν θέλει μένει και περιμένει.

Ακριβώς.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#188436 Εγω που την πατησα διαφωνω.
Δινεις ακριβως τοσα για οσα θελεις να χρησιμοποιησεις..Και απλα περιμενεις για αναβαθμιση και καλυτερη τιμη στο μελλον....!

Μιλαω καθαρα για το κομματι της τηλεορασης. Οχι υπολογιστες κλπ
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#188437 στο steam έχει ενδιαφέρον να δει κανείς τα στατιστικά περί αναλύσεων, όπου υπάρχει υλικό σε αυτή την ανάλυση

http://store.steampowered.com/hwsurvey