Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#177927 Ωραίο το Crawler, όταν στρίβει το τιμόνι δεξιά, οι πίσω ρόδες κόβουν αριστερά; Ή είναι ανεξάρτητη κίνηση από το χειριστήριο; Πολύ ωραίο..
Άβαταρ μέλους
By gianik
#188323 2 ερωτησουλες ( απο εναν ολιγο ασχετο).. :oops:

1. Στα παζλ (>500τμχ) οταν το τελειωνεις , πως το σταθεροποιεις π.χ σε ενα χαρτονι ή σε μια κορνιζα , ωστε μετα να το κρεμασεις κ.λ.π;

2. Καποιος που θελει να ασχοληθει με μοντελισμο , σε αρχικο σταδιο (κανα μικρο αεροπλανακι του στυλ Εικόνα κ σιγα σιγα να παει σε πιο δυσκολα , τι πρεπει να αγορασει απο το μηδεν κ ποσο κοστιζουν (τα υλικα εννοω που πρεπει να εχω εκτος του αεροπλανακιου..);
Άβαταρ μέλους
By Chris
#188336 Να σου πω τι κάνω στα παζλ. Αγοράζω ένα υλικό που δεν ξέρω πως λέγεται, μάλλον το χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες, είναι σαν φελιζόλ στη μέση και χοντρό χαρτί γύρω του, κόβεται πανεύκολα με κόφτη/μαχαίρι. Βγαίνει σε 3 και 5mm, εγώ χρησιμοποιώ το 3. Το ακουμπάω εκεί πάνω και του απλώνω κόλλα για πάζλ. Δεν κολλάει καλά στο υλικό και οι άκρες μαζεύουν προς τα πάνω από την κόλλα. Το ξεκολλάω όλο προσεκτικά, το κολλάω στο υλικό με ξυλόκολλα και ακουμπάω πάνω του όλα μου τα κατσαρολικά στοχευμένα κοιτώντας από το πλάι να κάτσει παντού σωστά. Μετά την πρώτη και τη δεύτερη κόλλα το αφήνω από μια μέρα. Προσοχή πριν μπει η κόλλα για πάζλ να το πιέσεις καλά στις άκρες του προς το κέντρο ώστε να μη μείνουν κενά ανάμεσα στα κομάτια. Κόλλα για παζλ βάζεις αρκετή ώστε στο φως να φαίνεται να κολυμπάει στη κόλλα, δεν είναι καθόλου γερή. Και ποτέ δεν βάζεις δεύτερη φορά κόλλα για παζλ ή την ξύνεις, αφού στεγνώσει.

< using some app
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
giannik1977 έγραψε:2 ερωτησουλες ( απο εναν ολιγο ασχετο).. :oops:

1. Στα παζλ (>500τμχ) οταν το τελειωνεις , πως το σταθεροποιεις π.χ σε ενα χαρτονι ή σε μια κορνιζα , ωστε μετα να το κρεμασεις κ.λ.π;

Αγοραζεις MDF παχους 3,4,6 χιλιοστων, αναλογα την διασταση του παζλ και χαρτοκολλα βιβλιοδεσιας.
Γυριζεις το παζλ αναποδα.
Αραιωνεις την κολλα με λιγο νερο για να απλωνετε καλυτερα με πινελο και περνας ολη την επιφανεια του mdf, το οποιο εχει την διασταση του παζλ.
Ακουμπας προσεκτικα το mdf στην πισω μερια του παζλ και πιεζεις δυνατα να κολλησει.
Γυριζεις τις κολλημενες επιφανειες για να επιθεωρησεις το παζλ.
Βαζεις ενα χαρτονι πανω απο το παζλ και ακουμπας βαρος επανω του, τομους βιβλιων για παραδειγμα και το αφηνεις 12 ωρες.
Για να μην σκευρωσει απο την κολλα, κολλησε ενα κομματι χαρτι στην αλλη πλευρα του mdf.
Μετα βρισκεις κορνιζα που ταιριαζει στις διαστασεις και εισαι ετοιμος

Αν το παζλ ειναι μικρο, μπορεις να το κρεμασεις με σπαγγο και duct tape.

Ή

μου το φερνεις και το παιρνεις ετοιμο σε 3-4 μερες :shifty: :) :s_roses
Άβαταρ μέλους
By gianik
#188430 Νικολα , εκεί που λες ότι γυριζω το παζλ ανάποδα , δεν θα διαλυθεί;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#188432 Edit:
Είδα βιντεακι στο youtube, προφανώς πρώτα έχω περάσει την εμπρόσθια επιφάνεια του παζλ με την ειδική κόλλα εε;;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
giannik1977 έγραψε:Νικολα , εκεί που λες ότι γυριζω το παζλ ανάποδα , δεν θα διαλυθεί;

Για να το γυρισεις θες 2 χαρτονια, ενα απο κατω και ενα απο πανω, αν ειναι μεγαλο το παζλ θες και αλλον ενα να σε βοηθησει.

Και κατι αλλο, αν εχεις σκοπο να βαλεις κορνιζα δεν χρειαζεται να το κολλησεις σε mdf.
Παρε χαρτοταινια και κολλησε στο πισω μερος του παζλ , απο ακρη σε ακρη με καθε λωριδα ταινιας να παταει 2-3 χιλιοστα στην προηγουμενη.
Πατας καλα να κολλησει και γυριζεις το παζλ.
Το τζαμι και το χαρτονι πλατης της κορνιζας θα κανουν την στερεωση που πρεπει.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
giannik1977 έγραψε:Καποιος που θελει να ασχοληθει με μοντελισμο , σε αρχικο σταδιο (κανα μικρο αεροπλανακι κ σιγα σιγα να παει σε πιο δυσκολα , τι πρεπει να αγορασει απο το μηδεν κ ποσο κοστιζουν (τα υλικα εννοω που πρεπει να εχω εκτος του αεροπλανακιου..);

Τώρα αν θέλεις να ξεκινήσει κάποιος αρχάριος στατικό μοντελισμό και ενδιαφέρεται για τις τιμές μοντέλων και υλικών γενικά και για αρχή παραθέτω τα sites των τριών κύριων μοντελιστικών καταστημάτων στην Ιπποκράτους (Αθήνα δε μένεις;), που περιέχουν ποικιλία από είδη σε κατηγορίες και τιμές καθώς και κάποιες πρόχειρες συμβουλές (Καλφάκης):

http://www.e-kalfakis.gr/

http://www.pla.gr/

http://www.fasmamodels.gr/

Βέβαια καλύτερα είναι να επισκεφτείς on site αυτά τα καταστήματα για να ρωτήσεις ό,τι θες να μάθεις σχετικά.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
giannik1977 έγραψε:2. Καποιος που θελει να ασχοληθει με μοντελισμο , σε αρχικο σταδιο κ σιγα σιγα να παει σε πιο δυσκολα , τι πρεπει να αγορασει απο το μηδεν κ ποσο κοστιζουν (τα υλικα εννοω που πρεπει να εχω εκτος του αεροπλανακιου..);

Εντελώς χοντρικά, για ένα απλό σετ εργαλείων, κόλλες, κοπίδια, πινέλα, και μια "βασική" σειρά χρωμάτων, υπολόγιζε πάνω-κάτω ένα 50αρικο. Αν πας σε ειδικές βάσεις, milimetre template, ειδικά χρώματα, κανά αερογράφο κλπ κλπ, εκεί προσθέτεις άλλο ένα μηδενικό στο τέλος :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By travelman
giannik1977 έγραψε:2. Καποιος που θελει να ασχοληθει με μοντελισμο , σε αρχικο σταδιο (κανα μικρο αεροπλανακι του στυλ Εικόνα κ σιγα σιγα να παει σε πιο δυσκολα , τι πρεπει να αγορασει απο το μηδεν κ ποσο κοστιζουν (τα υλικα εννοω που πρεπει να εχω εκτος του αεροπλανακιου..);

Ένα 72άρι του ΒΠΠ νομίζω ότι όντως είναι το καλύτερο σχολείο για να αρχίσει κανείς, αν και το σπιτφάιρ παραείναι καλό για να χαραμιστεί από την αναπόφευκτη απειρία του πρωτάρη.

Πάντως για πρωτάρη υπάρχουν έτοιμα κιτ που έχουν τα βασικά χρώματα, κόλλες πινέλα και τα συναφή και δεν είναι ακριβά http://www.amazon.co.uk/Airfix-A55100-S ... 922&sr=1-1 και εδώ με ένα δεκάρικο πρέπει να βρίσκεις. Σχεδόν όλοι μικροί είχαμε πάρει συναρμολογούμενα αλλά δεν συνέχιζε πάνω από ένα 10%, οπότε γιατί να πάρεις όλο τον εξοπλισμό? Βέβαια αίρφιξ για πρωτάρη δεν συνιστώ, αλλά 20 χρόνια μετά μπορεί να έχουν βελτιώσει την ποιότητα τους!

Εάν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ και θες να ξεκινήσεις τώρα δεν το συνιστώ σε καμία περίπτωση. Άμα κολλήσεις την πάτησες! Και εγώ περνάω από μοντελάδικα και κοιτάω αλλού να μην κολλάστω, καθώς χρόνος δεν υπάρχει :(
Άβαταρ μέλους
By gianik
#191845 Και ιδου κυριοι το 1ο μου παζλ!!!!!
Μολις τωρα το τελειωσα , 500 κομμ, διαστασεις 49×38..
Το δουλεψα 4 μερες , μ.ο 3 ωρες ημερησιως..
Με δυσκολεψε παρα πολυ , λογω των πολλων ιδιων και συναμα αχνων χρωματων στα κομματια , τωρα μενει να το κολλησω κ μετα τις γιορτες να παμε για αλλο..
(Υπ οψιν το σχεδιο ηταν γουστο της συζυγου...)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By gianik
#191911 :dizzy:
Ρε συ Bill εδω αυτο εδω το 500αρι κ με δυσκολεψε.. :lol:
Παω σιγα σιγα , το επομενο θα ειναι 1000αρι (αλλα θα το διαλεξω εγω.)
Άβαταρ μέλους
By Chris
#192001 Δεν υπάρχει παζλ χωρίς το παρακάτω χαρακτηριστικό :rtfm:

λογω των πολλων ιδιων και συναμα αχνων χρωματων στα κομματια

Οπότε για να κάνεις τη ζωή σου λίγο ευκολότερη, μακριά από την κωλόEduca, που είχα πάρει το παρακάτω

http://www.amazon.com/Educa-Under-Puzzl ... uzzle+sail

και συνειδητοποίησα πως ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ, δηλαδή 2 θυληκές πλευρές και δύο αρσενικές :dizzy: οπότε όταν βρέθηκα με 500 ίδια γκρι κομμάτια, δεν υπήρχε πραγματικά κανένας τρόπος να προχωρήσω γρηγορότερα από τα ~10 κομμάτια τη μέρα. Καρκίνος..
Άβαταρ μέλους
By gianik
#192003 Καλα Χρήστο , μην νομίζεις κ εγώ επαιξα πολύ με αρσενικό/θηλυκό ..δεν γινόταν αλλιώς. Κόλλα πια προτεινεις; Την απλή απ το Πλαίσιο;