Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#188269 Ε καλά δεν έχεις χάσει και λεφτά. Μην τρελαθούμε κιόλας. Έχεις χάσει λεφτά αν δεν γίνει ποτέ ευρέως διαδεδομένη η συγκεκριμένη τεχνολογία και οι ενδείξεις δεν τείνουν προς τα εκεί. Και μιλάμε για συσκευή που θα την έχεις 5-10 χρόνια στη χειρότερη.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#188275 Κι εγώ έτσι πιστεύω. Δεν θα παίζει ο ΑΝΤ1 Αρναούτογλου σε 4Κ αλλά μια χαρά θα βλέπεις Τσουλού και κατεβασμένη ταινιούλα σε 4Κ σε 2-3 χρόνια πιστεύω.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Deleted User 1 έγραψε:Κι εγώ έτσι πιστεύω. Δεν θα παίζει ο ΑΝΤ1 Αρναούτογλου σε 4Κ αλλά μια χαρά θα βλέπεις Τσουλού και κατεβασμένη ταινιούλα σε 4Κ σε 2-3 χρόνια πιστεύω.

Εμείς τραβάμε ταινίες κλπ εδώ και 5 χρονια με 4Κ κάμερες οπότε το source υλικό υπάρχει.

Το Blu ray πλέον σηκώνει 4Κ ταινία, players βγαίνουν σύντομα.

Εμείς στην Αμερική και Ευρώπη έχουμε 4K streaming service μέσω Netflix που παίζει native.

Αυτό είναι το μέλλον, streaming.

Τα κανάλια δε θα παίξουν ποτέ 4Κ γιατί δε πρόκειται να επενδυσουν σε 4Κ εξοπλισμό.

< >
Τελευταία επεξεργασία από Nikos! και 19 Νοέμ 2015, 19:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
#188285 Ναι σιγουρα. Οπως βλεπεις και true HD σημα. Καλα για τον Αντ1 δεν μιλαω. Ας φτασει τα 576i πρωτα και μετα μιλαμε για παραπανω. (Μου θυμιζει τα πρωτα βηματα στο ιντερνετ, :s_cry που ψαχναμε να βρουμε αν βλεπαμε τον αγκωνα του Ροκκο Σιφρεντ ή τον αγκωνα του.)
Άβαταρ μέλους
By elteo
#188286 Ο ΑΝΤ1 έχει μια διαφορά την ελεεινότερη ποιότητα. Σε εκνευριστικό βαθμό που βγάζει μάτι όμως.
Άβαταρ μέλους
By pik.
Nikos! έγραψε:Το σκαι έχει τη καλύτερη εικόνα.

< >

πολυ καλη οντως.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
pik. έγραψε:
Nikos! έγραψε:Το σκαι έχει τη καλύτερη εικόνα.

< >

πολυ καλη οντως.

Μάντεψε τι εξοπλισμό έχει.

< >
Άβαταρ μέλους
By elteo
#188312 Sony.

Θυμάμαι στις αρχές που ξεκίνησε ο τωρινός Σκαϊ οι μόνες διαφημίσεις που έπαιζαν ήταν της Sony και μου είχε κάνει τότε εντύπωση.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
elteo έγραψε:Sony.

Θυμάμαι στις αρχές που ξεκίνησε ο τωρινός Σκαϊ οι μόνες διαφημίσεις που έπαιζαν ήταν της Sony και μου είχε κάνει τότε εντύπωση.

Ήταν τεράστιο έργο και πανευρωπαϊκο case study.

http://www.sony.gr/pro/article/broadcas ... ith-sonaps

< >
Άβαταρ μέλους
By nass
#188340 Χάνεις λεφτά αν επενδύσεις σε 4Κ σήμερα και αυτό έρθει σε 5 χρόνια διότι τότε θα μπορούσες να πάρεις μια φτηνότερη και καλύτερη (δε φαντάζομαι αντίρρηση ως προς αυτό...) συσκευή δηλ. χάνεις τη διαφορά της σημερινής με τη μελλοντική συσκευή.
Με άλλα λόγια, και στις τηλεοράσεις ισχύει ό,τι ισχύει στους υπολογιστές, μην αγοράζεις αν δεν τη χρειάζεσαι. Και το 4Κ δεν το χρειάζεσαι σήμερα και μάλλον ούτε σε 5 χρόνια.
Επίσης χάνεις λεφτά στο βαθμό που δίνεις λεφτά στο 4Κ και όχι σε άλλα, περισσότερο απαραίτητα (για τον καθέναν) χαρακτηριστικά (ξερωγω smart TV και τέτοια) ή, απλά, σε ένα ποιοτικότερο πάνελ.

Οσο για το υλικό που θα έρθει: η μεγάλη πλειονότητα αγοράζουν τηλεόραση για να βλέπουν ...τηλεόραση (σώπα! :) ) και 4Κ τηλεόραση δεν θα έρθει στην Ελλάδα του αγίου φούφουτου, εδώ δεν έχει έρθει το FHD που είναι στην αγορά 10 χρόνια.
Το streaming ναι αλλά τη στιγμή που η μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Internet στην Ελλάδα είναι 4 Mbps και δεν προβλέπεται να γίνει 16 Mbps σύντομα, για ποιό streaming μιλάμε ? Στις ΗΠΑ ή στην Κορέα ?

Η μόνη ρεαλιστική εφαρμογή που βλέπω είναι προβολείς (όχι τηλεόραση) 4Κ με αντίστοιχα BD για "κινηματογραφική" ποιότητα (κοίτα να δεις που τα ίδια έλεγαν και με το FHD :whistlink: )

(Την έχουμε ξανακάνει τη συζήτηση ε ? Οπότε :lipsealed: )
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#188341 Καλα το παρουσιαζεις σαν οικονομικη καταστροφη κι ολα αυτα για τα 200-300€ παραπανω που εχει μια 4Κ εναντι μιας αντιστοιχων δυνατοτητων (smart κτλ) FHD.

Επισης αν καποιος εχει συνδρομητικη (πανω απο 1.5 μυριο νοικοκυρια δηλαδη, δεν το λες και λιγο) βλεπει σχεδον αποκλειστικα FHD περιεχομενο.

< G3
Άβαταρ μέλους
By JimClark
Scotch έγραψε:Εικόνα
Tapatalk & XT1068

Βαρταλαμίδι. Η πρώτη τηλεόρασή μας που θυμάμαι!!
Άβαταρ μέλους
By nass
#188345 Είπα "χάνεις λεφτά" και προσπάθησα να το τεκμηριώσω. Αυτά τα 200-300€ τα θεωρώ χαμένα λεφτά, το να τα θεωρείς λίγα δεν τα κάνει λιγότερο χαμένα.
Δεν ξέρω για συνδρομητική αλλά έχω την αίσθηση ότι τα 3/4 αυτών βλέπουν μπάλα, έχει FHD μετάδοση Πλατανιάς-Καλλονή ? (BTW οι μεταδόσεις του CL είναι FHD ? Πάντως είχα την αίσθηση ότι είναι 720p)