Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:
kacey έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δοκίμασε να αποσυνδέσεις κάθε άλλη συσκευή από την τηλεφωνική γραμμή και δες αν αλλάζει κάτι.

μα σου λεω ειχα μονο το ενα πριζακι του διπλου, συνδεδεμενο με τον κατανεμητη απ'ευθειας. δεν θα μπορουσα ετσι κ αλλιως να εχω αλλη συσκευη.

Εντάξει, δεν κατάλαβα πως το είχες συνδέσει κατευθείαν στο router, νόμισα πως το είχες βάλει στην κεντρική πρίζα του σπιτιού σου.
Αυτή την στιγμή παίζει η γραμμή με κάποιο καλώδιο ή όχι;
Αν συνδέσεις το router κατευθείαν πάνω στον κατανεμητή, και τσεκάρεις ξανά;

αν εννοεις να βαλω το καλωδιο απευθειας στο ρουτερ χωρις καμμια πριζα ενδιαμεσα, δεν μπορω γιατι δεν εχω το εργαλειο για να τερματισω το καλωδιο με rj45.
αυτη τη στιγμη εχω κατανεμητη πολυκ.---> γυμνο καλωδιο βιδωμενο πανω στα βιδακια του ---> γυμνο καλωδιο πανω στη πριζα η οποια ομως ειναι στο πατωμα, την εχω βγαλει απο το τοιχο και δεν συνδεεται με τιποτα αλλο ---> ρουτερ.

χθες, ενω μεχρι 1μιση ηταν οκ, επιστρεφω στο νεο ζευγος του υπαρχοντος καλωδιου της πολυκατοικιας (που το βλεπουν πεντακαθαρο και ο τεχνικος μου την ημερα, και η φορθνετ το βραδυ ΕΝΩ εχω προβλημα), δουλευει για 5 λεπτα και μετα τεζα. ξαναβαζω το cat6 οπως περιγραφω πανω, και δεν ξαναδουλεψε παρα μονο το πρωι.

αποψε μεχρι στιγμης το cat6 που δεν το εχω πειραξει καθολου, δουλευει οκ. παω να το πειραξω γιατι θελω, πριν τραβαω νεα καλωδια απο το 4ο οροφο, να σιγουρεψω/αποκλεισω οτι φταιει η καλωδιωση της πολυκατοικιας.
sknipper έγραψε:Τα είπα και πιο πριν.
Αν βάλεις καλώδιο από το κουτί του ΟΤΕ να αποσυνδέσεις το καλώδιο που πάει από εκεί στην κεντρική τηλεφωνική σου μπρίζα. Αν καλύτερα φταίει η σύνδεση αυτή.
Αλλά έκανες πρώτα τα άλλα, να βγάλεις όλες τις συσκευές ή να αποσυνδέσεις όλη την οικιακή σου καλωδίωση από την κεντρική τηλεφωνική σου μπρίζα;

ναι βρε, το ειπαμε το δευτερο. Καλωδιο απο το κουτι του ΟΤΕ πως θα βαλω? πως θα βαλω χερι στο κουτι του ΟΤΕ που ειναι α) κλειδωμενο, β) θα με πηδηξουν αν βαλω χερι, γ) δεν ξερω καν που να το βαλω?

εκτος αν εννοεις το κατανεμητη που ειναι εντος της πολυκατοικιας, που αυτο εχω κανει.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#187978 Ναι ωραια,γαμησε παλι η συνδεση...
μεχρι τις 3 (πρωι) δεν ειχε κανενα θεμα, δεν ειχε αποσυνδεθει ουτε μια φορα απο το πρωι.
3-3μιση χρησιμοποιουσα νετ χωρις προβλημα.
εκανα μονο ενα ρεσταρτ στο ρουτερ, χωρις να ακουμπησω καλωδια (κ μαλιστα μεσα απο το interface,δεν το εσβησα καν) κ δεν ξανασυνδεθηκε ποτε (γραφω απο το κινητο). Συγχρονιζει,συνδεεται κ πεφτει μετα απο 10 δευτερολεπτα.

Κ εβαλα κ δευτερο ρουτερ,τα ιδια.

edit: επανηλθε μονο του τωρα στις 5+ το πρωι.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#188021 Έχεις νέου καμπίνες στην περιοχή σου; Δες εδώ, αριστερά παλιά, δεξιά νέα. Εάν ναι, ενδέχεται το βράδυ να κάνουν τίποτα εργασίες ρουτίνας, πχ restarts, ελέγχους κλπ. Έχω παρατηρήσει κι εγώ μερικές φορές αποσυγχρονισμό αργά το βράδυ.

Επίσης από τη στιγμή που τα έχεις γυμνά τα καλώδια ενδέχεται να μη γίνεται σωστή επαφή. Πάντως ακόμα κι αυτό που κάνεις, ότι έχεις ενώσει το cat6 στην πρίζα κι από κει στο router, είναι λάθος γιατί το κύκλωμα συνεχίζει εσωτερικά. Πρέπει να πας κατευθείαν στο router. Υπάρχει καλώδιο που από τη μία άκρη κουμπώνει στη ρεγκλέτα και στην άλλη βγάζει rj11, το βρίσκεις σε κατάστημα με ηλεκτρονικά.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#188049 επεσα στις 11 γιατι ημουν κομματια και ειχα να ξυπνησω στις 8, και στις 3 παρα ξυπνησα...
Dimitris_P έγραψε:Έχεις νέου καμπίνες στην περιοχή σου; Δες εδώ, αριστερά παλιά, δεξιά νέα. Εάν ναι, ενδέχεται το βράδυ να κάνουν τίποτα εργασίες ρουτίνας, πχ restarts, ελέγχους κλπ. Έχω παρατηρήσει κι εγώ μερικές φορές αποσυγχρονισμό αργά το βράδυ.

Επίσης από τη στιγμή που τα έχεις γυμνά τα καλώδια ενδέχεται να μη γίνεται σωστή επαφή. Πάντως ακόμα κι αυτό που κάνεις, ότι έχεις ενώσει το cat6 στην πρίζα κι από κει στο router, είναι λάθος γιατί το κύκλωμα συνεχίζει εσωτερικά. Πρέπει να πας κατευθείαν στο router. Υπάρχει καλώδιο που από τη μία άκρη κουμπώνει στη ρεγκλέτα και στην άλλη βγάζει rj11, το βρίσκεις σε κατάστημα με ηλεκτρονικά.

α) καμπινα εχω την αριστερη. Οπως και να εχει, δεν γινεται καθε βραδυ να χανεται το ιντερνετ για ωρες ολοκληρες επειδη "κανουν εργασιες ρουτινας". και μονο σε μενα.

β) γυμνα καλωδια: ρε συ, εδω σου λεω οτι και να του κανεις το κανει. Παλιο ζευγος στο παλιο καλωδιο. νεο ζευγος στο παλιο καλωδιο, που φορθνετ+τεχνικος on site με analyser το βλεπουν καθαρο. το cat6. χθες σου λεω απλα εκανα ρεσταρτ στο ρουτερ και δεν ξανασυνδεθηκε ποτε, χωρις να ακουμπησω τιποτα...

γ) πριζα: τι εννοεις "το κυκλωμα συνεχιζει εσωτερικα"? Αυτη τη στιγμη η πριζα ειναι ενωμενη απ'ευθειας με το cat6, εκτός τοιχου και με κανενα αλλο καλωδιο πανω της. επισης δοκιμασα και δευτερη πριζα (παλι εκτος τοιχου κλπ).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#188052 Αυτό που σου λέει είναι να ενώσεις το router με ένα καλώδιο κατευθείαν πάνω στο κουτί της πολυκατοικίας. Βρες/αγόρασε ένα τηλεφωνικό καλώδιο που στην μία μεριά έχει το RJ-11 (αυτό θα ζητήσεις, όχι το RJ-45 που είναι για Ethernet) και δες αν σου κάνει τα ίδια. Αυτό θα το κάνεις για να αποκλείσεις την πιθανότητα να φταίει η υπάρχουσα καλωδίωση του σπιτιού σου.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
kacey έγραψε:εβαλα καλωδιο cat6 απο τη πριζα μου κατ'ευθειαν πανω στο κατανεμητη της πολυκατοικιας. μεχρι τη 1μιση αποψε επαιζε κανονικα, αποφασιζω να επιστρεψω στο νεο ζευγος παλιου καλωδιου που ειχα βαλει χτες, για να βεβαιωσω οτι φταιει ολο το παλιο καλωδιο, και παιζει καμπανα για 5 λεπτα. πεφτει και κανει τα ιδια, ξαναβαζω το cat6 και δεν δουλευει ουτε αυτο πια :dizzy:

Δεν σε έχω παρακολουθήσει από την αρχή, αλλά αυτό που γράφεις εδώ μου φέρνει σε capacitive παρασιτικά του καλωδίου, αφού το έχεις ξεκινήσει θα άφηνα το παράλληλο καλώδιο για μερικές ώρες ή και μέρες, ώστε να δω αν δουλεύει σωστά.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#188062 ACE
εχασες ενα επεισοδιο, χθες ενω δουλευαν καλα ολα με το cat6 απευθειας πριζα-κατανεμητη, εκανα ενα ρεσταρτ στο ρουτερ και δεν ξαναδουλεψε μεχρι το πρωι. χωρις να ακουμπησω τιποτα απο καλωδια. μονο κανοντας ρεσταρτ. και εβαλα και αλλο ρουτερ, ιδιο.

Anonymous Founder έγραψε:Αυτό που σου λέει είναι να ενώσεις το router με ένα καλώδιο κατευθείαν πάνω στο κουτί της πολυκατοικίας. Βρες/αγόρασε ένα τηλεφωνικό καλώδιο που στην μία μεριά έχει το RJ-11 (αυτό θα ζητήσεις, όχι το RJ-45 που είναι για Ethernet) και δες αν σου κάνει τα ίδια. Αυτό θα το κάνεις για να αποκλείσεις την πιθανότητα να φταίει η υπάρχουσα καλωδίωση του σπιτιού σου.

βρε φαγωθηκατε...ενας απο τους δυο δεν καταλαβαινει τον αλλο.

αυτη τη στιγμη η πριζα ειναι πεταμενη στο πατωμα, αποσυνδεδεμενη απο οποιοδηποτε αλλο καλωδιο εκτος απο το cat6 που παει καρφι στο κατανεμητη της πολυκατοικιας, το οποιο cat6 ειναι πεταμενο στις σκαλες της πολυκατοικιας.

τι σχεση εχει τωρα η καλωδιωση της πολυκατοικιας? το μονο εξτρα που εχω σε σχεση με αυτο που προτεινεις ειναι η πριζα αυτη καθαυτη, αλλα δοκιμασα και 2η με τον ιδιο τροπο.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#188067 Να ρωτησω κι εγώ κάτι...ρουτερ λες αλλαξες. Το καλώδιο που παει απο την πρίζα στο ρουτερ, το αλλαξες για δοκιμή; Φιλτρακι/σπλιτερ εχεις μεταξύ πριζας-καλωδιου που παει στο ρουτερ; αν όχι...βάλε, αν ναι...το αλλαξες κι αυτό για δοκιμή;

Btw η πρεσσα (μια φτηνουλα, δεν θες κάτι παραπανω) και καμια 10ρια φισάκια θα σου πάνε κάνα 5ευρω, γιατί δεν παίρνεις να σου βρίσκονται για τις δοκιμές;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#188069 οκ αφού είναι κατευθείαν 1:1 έχεις αποκλείσει την καλωδίωση του σπιτιού σου. Αλλά επιμένω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις σωστά άκρα, για το μεν router rj11 και στη ρεγκλέτα το αντίστοιχο.
Λες ότι έχεις βάλει το καλώδιο στη πρίζα και συνδέεις το router στην πρίζα. Έχεις δοκιμάσει άλλο καλώδιο φαντάζομαι για το μέρος αυτό της σύνδεσης.

Άλλος στην πολυκατοικία αντιμετωπίζει πρόβλημα; Εάν ναι τότε υπάρχει θέμα που είναι ευθύνη ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ έχει ευθύνη μέχρι το κουτί σου.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#188074 εχω δοκιμασει 2χ και 3χ το καθενα :lol: (πριζες, ρουτερ, τα διαφορετικα καλωδια, καλωδιο ρουτερ-πριζα κλπ).

το χθεσινο παντως εμενα μου λεει οτι παιζει κατι περιεργο, περα απο καλωδια κλπ.

ειπαμε, εκανα ρεσταρτ στο ρουτερ ενω δουλευε κανονικοτατα, το εκανα απο το interface του στο PC (= δεν το εσβησα), και δεν ξανασυνδεθηκε ποτε παρα μονο το πρωι. τα ιδια με αλλαγη ρουτερ. και ολα αυτα με το καλωδιο cat6 απο πριζα καρφι στο κατανεμητη. τεσπα, θα (ξανα)ερθει τεχνικος σημερα, να μετρησει παλι τα παντα. Προφανως θα τα βρει οκ, αλλα τεσπα, δουλεια να εχουμε.

και ξαναλεω, και οταν παιζει κανονικα αλλα και οταν παιζει προβλημα, η φορθνετ τα βλεπει ολα οκ (τουλαχιστον στις μετρησεις που μπορει να κανει απομακρυσμενα).
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#188075 Α...και να αναφέρω κάτι ακόμα. Παλιότερα, που δούλευε μοτέρ σουβλατζιδικου δίπλα, απο τις 2 το βραδυ (που εκλεινε) ως τις 11 το πρωι (που άνοιγε) κλειδωνα 15mbps, με το που άναβε γινόταν αποσυγχρονισμος και μόλις συγχρονιζε ηταν στα 4-5 μέχρι να ξανακλεισει το μοτέρ...οτι κι αν εκανα (κι αυτό μονο σε μένα, όχι πχ στο απο κάτω σπίτι). Οι της hol σήκωναν τα χέρια ψηλά. Τράβηξαν καλώδιο απο τον κατανεμητή στην πιο βολικη πριζα κι απο εκεί συνεχισε κανονικα σε όλες τις αλλες και κανένα προβλημα πια.
Μήπως τις ώρες που λες παιζει κάτι τέτοιο; ακόμα και ταμπέλα έχω διαβάσει οτι επηρεάζει κτλ.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#188133 αυτα και τα ξερω, και μου τα εχουν πει απο τη forthnet, αλλα

α) με το καλωδιο απο το διαμερισμα εως το κατανεμητη της πολυκατοικιας, πεταμενο μεσα στο κλιμακοστασιο, τι μπορει να ειναι κοντα του ωστε να επηρεαζει? δεν μιλαμε για το καλωδιο του τοιχου μου. αν λοιπον μιλαμε για το κομματι απο το κατανεμητη και προς τα εξω, που ειναι ευθυνη του παροχου και τα καλωδια φευγουν υπογεια:
β) πρεπει να ερθει τεχνικος τους (αφου εγω δεν δικαιουμαι να βαλω χερι εκει) μετα τις 2 το πρωι που υπαρχει το προβλημα. αλλα και παλι:
γ) πως γινεται να εχω μονο εγω προβλημα σε ολη τη πολυκατοικια?
Άβαταρ μέλους
By Mark
#188140 Πήρε ένας φίλος ένα Laptop lenovo με 400€ και το έφερε να το "φτιάξουμε". Αυτό εδώ : http://www.e-lenovo.gr/p.LENOVO-G50-70-i3-4GB-500GB-W8-1.1092938.html.
Είχε Win 8.1 οπότε λέω ας το βάλουμε όπως είναι να βρει τα 10 μετά και όλα θα είναι καλά. Αμ δε. Ξεκινάει στο desktop με 2 σειρές από bloatware της lenovo. Το μηχάνημα σερνόταν κυριολεκτικά. Το είχα βάλει να κάνει updates και μετά από 1,5 ώρα περίπου δεν είχε τελειώσει και ήθελε πολύ ακόμα. Του λέω, άσε το μου να το δω. Αργότερα το βράδυ τα πέταξα όλα, έσβησα partitions με recovery και άλλες αηδίες, κράτησα μόνο backup από τους drivers που είχε και πέρασα καθαρά 8.1. Μετά μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα. Πάει πάρα πολύ ταχύτερα και γενικά δεν κολλάει πουθενά. Το συμπέρασμα είναι πως όταν αγοράζουμε ένα λάπτοπ, θέλει πρώτα απαραίτητα format και καθαρή εγκατάσταση. Ίσως είναι πιο αναγκαίο ακόμη από παλιότερα...