Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#187563 Όποιος από τους υπόλοιπους έχει ρωτήσει κάτι που μπορούσα να απαντήσω και να τον βοηθήσω, το έχω κάνει και θα το κάνω. Αρκεί να μην ήρθε κουραδομαγκιέν και εξυπναδουλίστικα. 20 χρόνια κάνω μάθημα σε πρωτοετείς, έχω μάθει και να αναγνωρίζω και να βάζω στη θέση τους, κάθε λογής πονηρούς.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#187611 Ρε ήμαρτον πια, όλοι στην τσίτα είστε ;

Κι εσείς αντί να ειρωνεύεστε τον συνομιλητή σας εξηγήστε του ποιό είναι το σωστό και ποιό το λάθος. Δεν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων, εγώ ξέρω αυτό εσύ όχι άρα είσαι γτπ. Grow up :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
MIXOStsi έγραψε:Για να σε κάνει mod κουφάλα? :lol:

+100 στον Dimitris_P...

:lol:

Κατι θα κανουμε και σενα μετα..Ισως βοηθο mod :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
Dimitris_P έγραψε:Ρε ήμαρτον πια, όλοι στην τσίτα είστε ;

Κι εσείς αντί να ειρωνεύεστε τον συνομιλητή σας εξηγήστε του ποιό είναι το σωστό και ποιό το λάθος. Δεν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων, εγώ ξέρω αυτό εσύ όχι άρα είσαι γτπ. Grow up :s_whiteflag

Προϋποθέτει ευγένεια αυτό, έστω αστική.

Ποιος την έχασε για να την βρει;

Παρεμπιπτόντως, επειδή εγώ λέω ό,τι μου κατέβει, μεγάλους σεισμούς στη Λευκάδα είχαμε το 1825, το 1869, το 1914, το 1948, το 2003 και το 2015. Είχα δει κάποτε και αναφορές για χρόνια της Ενετοκρατίας αλλά δε θυμάμαι πού.
Άβαταρ μέλους
By danso
KWSN-Men έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Eχεις καταλάβει ότι 2 άτομα σου λένε με ευγενέστατο τρόπο ότι λες ότι σου κατέβει και πας και να το παίξεις μάγκας; Ελεος ρε, λυπηθείτε μας!

Αναφέρεις τη λέξη ρήγμα. Ξέρεις τι σημαίνει ρήγμα; Έτσι για αρχή και για να ευθυμήσουμε

Εσύ είσαι edit mod ο Έλλην Πανεπιστημιακός, δείξε μου πού κάνω λάθος σε αυτό που λέω, ότι το συγκεκριμένο "πράγμα", όχι ρήγμα, ρίχνει σεισμούς στην κεφάλα των Λευκαδιτών εντελώς τυχαία. Την μία το 1600, την άλλη το 1602, την άλλη το 1670, την άλλη το 1960, την άλλη το 2014 και την άλλη το 2015.

Επίσης, ο danso δε θα έλεγα ότι ήταν ευγενής στον τρόπο του (πόσο μάλλων ευγενέστατος), αλλά ούτε και αγενής.

Εσύ από την άλλη μεριά, είσαι πάντα αγενής edit mod.

Φιλικά. :inlove:

KWSN-Men έγραψε:Παρεμπιπτόντως, επειδή εγώ λέω ό,τι μου κατέβει, μεγάλους σεισμούς στη Λευκάδα είχαμε το 1825, το 1869, το 1914, το 1948, το 2003 και το 2015. Είχα δει κάποτε και αναφορές για χρόνια της Ενετοκρατίας αλλά δε θυμάμαι πού.

1.
Υπάρχει μια παράμετρος που λέγεται πληρότητα καταλόγου σεισμικότητας. Αυτή γίνεται όλο και χειρότερη, όσο πηγαίνουμε πίσω στο χρόνο. Ετσι, π.χ. οι διαθέσιμοι κατάλογοι θεωρούνται πλήρεις για μεγέθη, λ.χ. >5 τα τελευταία 50 χρόνια, αλλά η πλήρότητά τους φθίνει όσο πηγαίνουμε πιο πίσω. Ετσι, ένας κατάλογος σεισμικότητας των τελευταίων 300 χρόνων (τυχαίο παράδειγμα) είναι πλήρης για μεγέθη > 6. Αυτό σημαίνει ότι μεγέθη <6 δεν τα έχει 'πιάσει', γιατι αυτά απλά δεν έχουν καταγραφεί σε ιστορικές πηγές. Αυτονόητο είναι ότι αν πάμε πολύ πίσω στο χρόνο (κάτι αναγκαίο για την κατανόηση σεισμικών κύκλων με διάρκεια πολλων εκατοντάδων ή και χιλιάδων χρόνων), δύσκολα να εντοπιστεί μονοσήμαντα ένα σεισμικό γεγονός μέτριου μεγέθους, πολλώ δε μάλλον κάποιο μικρότερο.
Ένα 'κλασικός' τέτοιος κατάλογος είναι αυτός των Παπαζάχου κ. συν.:
http://geophysics.geo.auth.gr/ss/
...στον οποίο, με απλή εξέταση βλέπουμε ότι για τα χρόνια πριν τα τέλη του 190ου αιώνα, οι σεισμό με (μακροσεισμικό) μέγεθος <6 σχεδόν απουσιάζουν. Αυτο δηλαδή σημαίνει δεν έγιναν σεισμοί τύπου περσινης Κεφαλλονιάς (οι οποίοι ήταν οριακά 6αρηδες), για παράδειγμα?
-->ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ: δεν μπορούμε να μιλάμε για μεγέθη όπως η περίοδος επανάληψης βασιζόμενοι σε ξερά νούμερα και ελλιπείς χρονοσειρές.

2.
Υπάρχει και ένα φαινόμενο που ονομάζεται earthquake clustering, ήτοι η συσσώρευση πολλών γεγονότων σε μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο ακολουθεί και έπεται μεγάλων χρονικών διαστημάτων ηρεμίας. Ενα ρήγμα μπορεί να κουνηθεί τρεις-τέσσερις φορές μέσα σε 30-40 χρόνια και μετά να το ρίξει στον ύπνο για καμμιά χιλιάδα. Οι λόγοι? ασαφείς, για την ώρα. Citations? μπόλικα -και δη για τον ελληνικό χώρο.
-->ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ίδιο με το πρώτο, συν το ότι αυτό που ονομάζουμε 'κατανόηση σεισμικής πηγής' απαιτεί την αξασφάλιση ενός σκασμού παραμέτρων, τις οποίες σπάνια διαθέτουμε.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Geo f1 έγραψε:Που ειναι ο seismic τωρα που τον χρειαζομαστε?? :protest:

Τον κάνανε ban κλασσικά... :x
Μη μπει κανείς να προσφέρει λίγη γνώση στο forum, αμέσως ειρωνεία και ban. :x
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#187737 Και εδω Γιάννενα κουνήθηκε ανεπαίσθητα

.
Άβαταρ μέλους
By seismic

Εδώ είμαι :s_howdy
Νέος σεισμός! https://www.youtube.com/watch?v=P0HREG3 ... s_digest-g
Άβαταρ μέλους
By bill33
seismic έγραψε:

Γιατί το κάνεις αυτό;Δεν μπορεις να κρατηθεις απο το σπαμάρισμα; :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By seismic
bill33 έγραψε:
seismic έγραψε:

Γιατί το κάνεις αυτό;Δεν μπορεις να κρατηθεις απο το σπαμάρισμα; :thumbsdown:

Το κάνω για να σας δείξω ότι η Αριστεία στην Ελλάδα είναι έγκλημα, ή όπως το λες σπαμάρισμα.
Εγώ το λέω φίμωση.