Δεν περίμενα να μπω εδώ μέσα για να δω την βλαχονοοτροπία του έλληνα...και στο αυτοκίνητο...
Δεν λέω πως εγώ γεννήθηκα στο Μονακό και όλοι οι άλλοι στον Δενδροπόταμο, αλλά η καγκουριά και το κόμπλεξ μερικών έχει μπει βαθιά στο αίμα...
Όλοι είναι Schumacher και Loeb εδώ μέσα και κοροιδεύουν τα Diesel ή τα αέρια ή όποιον μιλήσει λίγο διαφορετικά...
Και για τα υβριδικά που μίλησα υποτιμητικά είναι για τα παλιάς τεχνολογίας ή ακόμα και μερικά τωρινά που είναι no reason ακριβά...
Δεχτείτε το λοιπόν πως μερικοί δεν γκαυλώνουν με τελικές,κρατήματα και επιταχύνσεις...αλλά με άνεση,πρακτικότητα,πολιτισμένη λειτουργία και οικονομία καυσίμου....
Και οκ καταλαβαίνω που μπήκα...αλλά επειδή΄δεν σχολιάζω σε κάνα post για καγκουριά..και ποιος έχει τη μεγαλύτερη αεροτομή ή ποιανού αμάξι κάνει πιο πολύ θόρυβο....αλλά σε post για πλεονεκτήματα καυσίμου,άρα πολιτισμένη λειτουργία,οικονομία κλπ...σταματήστε λοιπόν τις καγκουροαπόψεις και τις ειρωνείες τύπου homeless...που ακόμα δεν μας είπε τι αμάξι οδηγάει.
Καλά διέγραψες το ποστ του ανθρώπου? Για πιο λόγο? Τίποτα κακό δεν έλεγε....
Οκ κατάλαβα....τους 4 τροχούς κοροίδευες..τα ίδια και χειρότερα κάνεις...
JordanSalonica έγραψε:Καλά η απειλή ήταν απλά για γέλια...
Δεν περίμενα να μπω εδώ μέσα για να δω την βλαχονοοτροπία του έλληνα...και στο αυτοκίνητο...
Δεν λέω πως εγώ γεννήθηκα στο Μονακό και όλοι οι άλλοι στον Δενδροπόταμο, αλλά η καγκουριά και το κόμπλεξ μερικών έχει μπει βαθιά στο αίμα...
Όλοι είναι Schumacher και Loeb εδώ μέσα και κοροιδεύουν τα Diesel ή τα αέρια ή όποιον μιλήσει λίγο διαφορετικά...
Και για τα υβριδικά που μίλησα υποτιμητικά είναι για τα παλιάς τεχνολογίας ή ακόμα και μερικά τωρινά που είναι no reason ακριβά...
Δεχτείτε το λοιπόν πως μερικοί δεν γκαυλώνουν με τελικές,κρατήματα και επιταχύνσεις...αλλά με άνεση,πρακτικότητα,πολιτισμένη λειτουργία και οικονομία καυσίμου....
Και οκ καταλαβαίνω που μπήκα...αλλά επειδή΄δεν σχολιάζω σε κάνα post για καγκουριά..και ποιος έχει τη μεγαλύτερη αεροτομή ή ποιανού αμάξι κάνει πιο πολύ θόρυβο....αλλά σε post για πλεονεκτήματα καυσίμου,άρα πολιτισμένη λειτουργία,οικονομία κλπ...σταματήστε λοιπόν τις καγκουροαπόψεις και τις ειρωνείες τύπου homeless...που ακόμα δεν μας είπε τι αμάξι οδηγάει.
Ελα όμως που κάνεις αυτά που κατηγορείς τους άλλους .
Και πόσες φορές θα ήθελε ο κάτοχος του Focus να έχει αυτόματο.
Αλλά τι να το κάνεις το αυτόματο!
JordanSalonica έγραψε:Καλά η απειλή ήταν απλά για γέλια...
Καλαμπουρι κανουμε ρε Ιορδανη! Sorry αν νιωθεις προσβεβλημενος. Για να απαντησω στην απορια σου οδηγω ενα μαλλον αδιαφορο οικογενειακο βενζινοκινητο turbo 122 HP καθως & ενα μικρο βενζινοκινητο turbo 85 HP. Σε καμμια περιπτωση δεν προκειται να πω οτι αυτα τα αυτοκινητα ειναι τα καλυτερα γιατι κι εγω ο ιδιος ακομα εχω οδηγησει πολυ καλυτερα κι οχι απαραιτητως πολυ ακριβοτερα. Ειμαι 45, κι απο τα20 περιπου διανυω 40 με 50 χιλιαδες χιλιομετρα το χρονο,με αυτοκινητα 28 εως 230HP. Λογω δουλειας ειχα ολα τα κορσα απο το Β και μεταγενεστερα, και τα θεωρω απο τα πιο αδιαφορα supermini της αγορας και πιστεψε με, εχω οδηγησει πολλα.Τωρα, αν εσυ το θεωρεις απο τα κορυφαια, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα!
Τα παλιά υβριδικά είναι λάθος για ταξίδια σε εθνική.Το λάθος είναι ότι μετά από λίγα χλμ που αδειάζουν οι μπαταρίες (αν δεν σπαταλήσεις ενέργεια για να τις γεμίσεις) έχεις μόνο απώλειες από το επιπλέον βάρος των μπαταριών. Για ταξίδια βολεύει πετρέλαιο (ή υβριδικό πετρέλαιο με τη λειτουργία που ανέφερα στην πρώτη μου παράγραφο) ή ακόμα καλύτερο ηλεκτρικό.
Πάντως κάτι Nissan Leaf, Renault Zoe, BMW i3 και κάποιο άλλο της Mitsubishi μια χαρά τα βλέπω να κυκλοφορούν (στην πόλη και γύρω από αυτή) και μια χαρά χώρους έχουν (αφού δεν έχειν ΚΕΚ). Των οποίων η αυτονομία μπορεί να μεγαλώσει λίγο (ή και αρκετά) αλλά το βασικό πρόβλημα που είναι ο ανεφοδιασμός είναι αυτό που όταν λυθεί θα απελευθερώσει την ηλεκτρική αυτοκίνηση. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό θα λυθεί.
Το θέλω να λυθεί όμως....;; Δεν ξέρω, από τη μία το θέλω, έχει πολλά πλεονεκτήματα για όλους αλλά από την άλλη, όπως και στο φαγητό, μου αρέσουν τα "βρώμικα"!
Και βασικά έχουμε τελειώσει με το βενζίνη ή πετρέλαιο... για υβριδικά μιλάμε και ηλεκτρικά. Μήπως πρέπει να αλλάξουμε τον τίτλο του θέματος;
Με απλά λόγια για να βάλω όλα αυτά που έβαλα στο κόρσα (οθόνη με sat nav,δερμάτινα καθίσματα,piano black ταμπλό,cruise control,start stop συναγερμό,parktronic και αρκετά άλλα)στο yaris ή το punto ή το fiesta θα πρεπε να δώσω 3-4 χιλιάρικα παραπάνω...
Έτσι λοιπόν το value for money ήταν τεράστιο....οι επιδόσεις πάνω κάτω ίδιες,εξωτερικά μόνο το νέο fiesta μπορείς να πεις πως ίσως είναι ομορφότερο αλλά οκ όλοι ξέρουμε πως είναι καθαρή αντιγραφή μούρης aston martin...αλλά η διαφορά στη τιμή..αλλά και την εγγύηση ήταν μεγάλη...
Και για τα υβριδικά που λέμε, αυτά που έχουμε τώρα είναι χαζά και πολύ ακριβά...να πεις ότι έκαναν μνημειώδη οικονομία και άξιζε να δώσεις 25-30χιλιάρικα για να το πάρεις πες οκ...αλλά πχ τα μικρά turbodiesel αυτή τη στιγμή είναι αρκετά πιο οικονομικά...
Για τα ηλεκτρικά που λέτε....η τεχνολογία είναι ακόμα πολύ πίσω....όταν θες 13 ώρες για ανεφοδιασμό....και ανεφοδιασμό κάθε 150 χιλιόμετρα...άστα βράστα....
Το Nissan Leaf πχ είναι πολύ ωραίο αμάξι.....αλλά είναι εξωφρενικά ακριβό...34 χιλιάιρκα.....ενώ πχ το απλό micra κάνει 11-12.....
21 χιλιάρικα διαφορά....και όσο φθηνότερο να είναι το ρεύμα..όσο οικολόγος και να είσαι...απλά δεν αξίζει
Και γι αυτούς που λένε πως σε μερικά χρόνια θα μπορείς να τα ανεφοδιάσεις σε λίγα λεπτά...πχ 20 λεπτά..πέρα του ότι πάλι είναι πολύ
Επειδή όλοι έχουμε εμπειρία λίγο έως πολύ με κινητά-mp3 ή ότι άλλο θέλει μπαταρία...ξέρουμε πόσο γρήγορα χαλάνε...
Χόρια που όλη την ώρα θα οδηγάς αργά γιατί θα φοβάσαι μην μείνεις και μετά άιντε βρες μπρίζα και περίμενε πόση ώρα....
Η απάντηση είναι στα νέα υβριδικά.....το αυτοκίνητο το κινεί αποκλειστικά ο ηλεκτροκινητήρας, και ο dieselοκινητήρας απλά φορτίζει τις μπαταρίες με σταθερό ρυθμό και στροφές....απόλυτη οικονομία,απόλυτες επιδόσεις και λίγοι ρύποι αν και σαν θέμα δεν με απασχολεί.
δεν ξερω αν εχει βγει στην παραγωγη τατοιο αυτοκινητο αλλα ετσι ειναι πολλα χωματουργικα μηχανιματα,
εχει διλαδι μια ηλεκτρομηχανη που στελνει ρευμα στα μοτερ στους τροχους, και δεν υπαρχουν μπαταριες

Οι ρύποι είναι το πρόβλημα και ....... ο κύκλος atkinson (http://en.wikipedia.org/wiki/Atkinson_cycle) που δουλεύουν κάτι μεγάλοι τετρακύλινδροι (χωρίς turbo, intercooler, dpf κλπ) πχ
Το Ford Fusion-Mondeo Hybrid (Μάλλον θα έρθει στην Ελλάδα) είναι ενα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο
http://www.thetruthaboutcars.com/2013/0 ... rid-video/
umaga έγραψε:ειπατε για diesel power - electric drive,![]()
δεν ξερω αν εχει βγει στην παραγωγη τατοιο αυτοκινητο αλλα ετσι ειναι πολλα χωματουργικα μηχανιματα,
εχει διλαδι μια ηλεκτρομηχανη που στελνει ρευμα στα μοτερ στους τροχους, και δεν υπαρχουν μπαταριες
Και τα τρένα εδώ και δεκαετίες! (οι "ντιζελομηχανές")
Υβριδικό με diesel κινητήρα παρά τις προσπάθειες κάποιων Ευρωπαίων κατασκευαστών πολύ δύσκολα θα κατασκευαστεί
Έχει κατασκευαστεί ήδη και σε ΙΧ, εισάγεται και στην ψωροκώσταινα μάλιστα, το έφερα και σαν παράδειγμα στην προηγούμενη σελίδα.
http://www2.mercedes-benz.co.uk/content/unitedkingdom/mpc/mpc_unitedkingdom_website/en/home_mpc/passengercars/home/corporate_sales0/fleet/leasing/cap/e-class-hybrid.html
Eπίσης λεωφορεία, φορτηγά και αγροτικά σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, πιο πριν από το Μερσεντικό.
Η περίπτωση των πετρελαιουβριδίων είναι ιδιάζουσα λόγω του μεγαλύτερου κόστους τους και βάρους από τα αντίστοιχα βενζίνης, συν του γεγονότος ότι το πετρέλαιο δεν τα πάει και τόσο καλά με τα σταρτ/στοπ, γι'αυτό και είναι σπανιότερα. ΙΧ θα βγάλει και το Λαικό οσονούπω.
Όταν ο κινητήρας πετρελαίου ή βενζίνης θα ασχολείται μόνο με το να φορτίζει τις μπαταρίες και τπτ άλλο και το αμάξι θα το κινεί μόνο το ηλεκτρικό μοτέρ...τότε μάλιστα...θα αξίζει κάργα...αν και θα είναι πανάκριβα στην αγορά...
Μέχρι τότε για οικονομία..λίγα κυβικά βενζίνης...diesel και αέριο....