Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Geo f1 έγραψε:Σε ευχαριστώ Gakost. Άρα κάποια deals του eshop ειναι...πονηρα..
Wagn οχι ακομα. Εχει φ1 αυτο το σκ και δεν το ρισκαρω να μεινω χωρις pc. Lol

< 3

Καταλαβα....
Παντως no worries, λογικα καποιος driver χτυπαει.
USB, VGA κτλ

Σ οτι αφορα την Dash-cam
ΟΧΙ
γιατι ειναι φτινη κινεζια.-
Άβαταρ μέλους
By elteo
#185853 Υπάρχουν apps να βάλεις στο κινητό και να το χρησιμοποιείς με βάση στο τζάμι.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#185894 Help: δυο μερες τωρα, χανω το ιντερνετ (forthnet) γυρω στις 12 το βραδυ και το επομενο πρωι επανερχεται, χωρις να πειραξω τιποτα πριν και μετα. Ξαφνικα χανεται η συνδεση, και ολο το βραδυ παιζει το εξης: συγχρονιζει, συνδεεεται, αποσυγχρονιζει και χανει τη συνδεση μετα απο ~10 δευτερολεπτα. Εχουν δοκιμαστει δυο ιδια ρουτερ και ενα διαφορετικο, συνολο 3. Καμμια ιδεα?

1) Η Forthnet βλεπει ενα βραχυκυκλωμα στη γραμμη μου, αλλα α) το εχω καιρο τωρα και β) υπαρχει ολη μερα, ενω το προβλημα προκυπτει μονο το βραδυ

2) πριν ~15 μερες ειχε ερθει τεχνικος της forthnet και ειχε τσεκαρει, γιατι δεν ειχα τηλεφωνο ενω ειχα νετ (ενω τωρα το αναποδο), και τα ειχε βρει ολα οκ μεχρι το δικο της σημειο ευθυνης. Οποτε τωρα σηκωνει τα χερια ψηλα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:Help: δυο μερες τωρα, χανω το ιντερνετ (forthnet) γυρω στις 12 το βραδυ και το επομενο πρωι επανερχεται, χωρις να πειραξω τιποτα πριν και μετα. Ξαφνικα χανεται η συνδεση, και ολο το βραδυ παιζει το εξης: συγχρονιζει, συνδεεεται, αποσυγχρονιζει και χανει τη συνδεση μετα απο ~10 δευτερολεπτα. Εχουν δοκιμαστει δυο ιδια ρουτερ και ενα διαφορετικο, συνολο 3. Καμμια ιδεα?

1) Η Forthnet βλεπει ενα βραχυκυκλωμα στη γραμμη μου, αλλα α) το εχω καιρο τωρα και β) υπαρχει ολη μερα, ενω το προβλημα προκυπτει μονο το βραδυ

2) πριν ~15 μερες ειχε ερθει τεχνικος της forthnet και ειχε τσεκαρει, γιατι δεν ειχα τηλεφωνο ενω ειχα νετ (ενω τωρα το αναποδο), και τα ειχε βρει ολα οκ μεχρι το δικο της σημειο ευθυνης. Οποτε τωρα σηκωνει τα χερια ψηλα.

Οι γραμμες (συρματα) OTE δεν ειναι? δηλωσε βλαβη
Το εκανε και σε εμενα παλιοτερα, εκανα τηλ διαφορα, το ρυθμιζαν, ξαναψοφαγε, τελικα καποια στιγμη εσκασε ενα καλωδιο υπογειο, το εφτιξαν και μια χαρα
Άβαταρ μέλους
By kacey
#185923 Που να δηλωσω βλαβη? η Forthnet σηκωσε τα χερια ψηλα. Στον ΟΤΕ απ΄ευθειας? δεν θα με στειλει στη forthnet, ως παροχο, ωστε μετα αυτη να μιλησει μαζι τους?

το οτι συμβαινει μονο βραδυ, χωρις να αλλαξω τιποτα, και διορθωνεται το επομενο πρωι παλι χωρις να διορθωσω τιποτα, μας λεει κατι?
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:Που να δηλωσω βλαβη? η Forthnet σηκωσε τα χερια ψηλα. Στον ΟΤΕ απ΄ευθειας? δεν θα με στειλει στη forthnet, ως παροχο, ωστε μετα αυτη να μιλησει μαζι τους?

το οτι συμβαινει μονο βραδυ, χωρις να αλλαξω τιποτα, και διορθωνεται το επομενο πρωι παλι χωρις να διορθωσω τιποτα, μας λεει κατι?

οποιον και να παρεις απο τους 2 λογικα θα σου πουν τι να κανεις
και σε εμενα συνεβαινε σε γενικες γραμμες μετα τις 2πμ μεχρις τις 5-6πμ
Το σκασιμο καλωδιου ηταν τυχαιο και μηνες μετα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#185928 τι να μου πουν ρε συ, αφου το εχω γραψει παραπανω: η forthnet εστειλε τεχνικο για αλλο θεμα πριν μερικες μερες, ειδε οτι μεχρι μεσα στη πολυκατοικια ειναι οκ, ειδε οτι απο τη πολυκατοικια μεχρι τη πριζα στο σπιτι υπαρχει θεμα, σημερα βλεπει ενα βραχυκυκλωμα*, οποτε εχει σηκωσει τα χερια ψηλα = δεν δεχεται κατι παραπανω. θα φερω τεχνικο, αλλα αυτη η περιοδικοτητα της βλαβης ειναι που μας μπερδευει.

*το οποιο ομως υπαρχει μονιμα, εδω και καιρο (και δεν ειχα προβλημα), ενω η βλαβη μονο το βραδυ. Μηπως πχ το οτι κανει κρυο το βραδυ μπορει να επηρεαζει κατι? Πχ συστολη διαστολη σε κανα καλωδιο?
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:Μηπως πχ το οτι κανει κρυο το βραδυ μπορει να επηρεαζει κατι? Πχ συστολη διαστολη σε κανα καλωδιο?

Μπορει
Άβαταρ μέλους
By sknipper
trident1971 έγραψε:
kacey έγραψε:Μηπως πχ το οτι κανει κρυο το βραδυ μπορει να επηρεαζει κατι? Πχ συστολη διαστολη σε κανα καλωδιο?

Μπορει
Με το κρύο μπορεί να γίνεται υγροποίηση της υγρασίας του αέρα και αν κάποιο καλώδιο έχει ξεγυμνωθεί βραχυκυκλώνει.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
kacey έγραψε:τι να μου πουν ρε συ, αφου το εχω γραψει παραπανω: η forthnet εστειλε τεχνικο για αλλο θεμα πριν μερικες μερες, ειδε οτι μεχρι μεσα στη πολυκατοικια ειναι οκ, ειδε οτι απο τη πολυκατοικια μεχρι τη πριζα στο σπιτι υπαρχει θεμα, σημερα βλεπει ενα βραχυκυκλωμα*, οποτε εχει σηκωσει τα χερια ψηλα = δεν δεχεται κατι παραπανω. θα φερω τεχνικο, αλλα αυτη η περιοδικοτητα της βλαβης ειναι που μας μπερδευει.

*το οποιο ομως υπαρχει μονιμα, εδω και καιρο (και δεν ειχα προβλημα), ενω η βλαβη μονο το βραδυ. Μηπως πχ το οτι κανει κρυο το βραδυ μπορει να επηρεαζει κατι? Πχ συστολη διαστολη σε κανα καλωδιο?

Ειναι παλια η πολυκατοικια;;;
Εφόσον ο τεχνικος της forthnet σου πε οτι το προβλημα ειναι μεσα στη πολυκατοικια (απο τον πινακα/τερματικο στο ισογειο και μεχρι τη πριζα σου) δεν θα σε βοηθησει ουτε ο ΟΤΕ.
Μπορεις βεβαια να τον καλσεις για να παρεις δευτερη γνωμη.
Πρεπει να βρεις εναν καλο ηλεκτρολογο που θα βρει που ειναι το προβήμα και θα μπορει να το φτιαξει.

Να δει και να αλλαξει τα καλωδια απο το τερματικο στο ισογειο μεχρι το κουτι στον οροφο σου και απο το κουτι, μεχρι τη πριζα στο διαμερισμα σου
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#185959 1. έλεγχος συνδέσεων και συσκευών. Βγάλε βάλε τα πάντα, καθάρισε τυχόν σκόνη και λερώματα, σιγουρέψου ότι δεν έχουν υγρά ή ξεραμένα υγρά στις συνδέσεις. Αν μπορείς δοκίμασε άλλα φίλτρα ή άλλο modem-router. Δοκίμασε να αποσυνδέσεις όλες τις συσκευές (αυτόματους τηλεφωνητές, φάξ, τηλέφωνα) και σύνδεσε το τηλέφωνο/modem στην βασική μπρίζα.
2. ένα επιπλέον τσεκάρισμα (που κανονικά πρέπει να κάνεις πρώτο αλλά είναι πιο μπελάς) αν υπάρχει ρεύμα κοντά είναι να αποσυνδέσεις την γραμμή σου στην είσοδο του κτιρίου και να συνδέσεις εκεί τηλέφωνο και modem και να δεις τι παίζει. Αν δεν παίζει τότε φταίει η γραμμή πριν το κτίριο (πάροχος, ΟΤΕ).
3. έλεγχος καλωδιώσεων σπιτιού σου Βρίσκεις την κεντρική μπρίζα τηλεφώνου και από εκεί αποσυνδέεις όλο το υπόλοιπο σπίτι και συνδέεις τηλέφωνο και modem-rooter εκεί. Αν το πρόβλημα πάψει τότε φταίει κάτι μέσα στο σπίτι. Αλλιώς φταίει κάτι μεταξύ εισόδου κτιρίου και σπιτιού σου.
4. έλεγχος κτιρίου. Τσεκάρεις συνδέσεις κάτω στην είσοδο των καλωδίων, στο κουτί του OTE ότι είναι καλά βαλμένες, δεν ακουμπάνε με αλλωνών, καλύτερα βγάλε και ξαναβάλε. Το ίδιο και στην άλλη άκρη που φτάνει στην κεντρική σου τηλεφωνική μπρίζα. Αν δεν δεις αλλαγή πρέπει να δοκιμάσεις παράκαμψη με μακρύ καλώδιο. Αν εκεί είναι το πρόβλημα πρέπει να περαστεί νέο καλώδιο και μάλλον θα χρειαστείς ηλεκτρολόγο. Αν και αυτό αποτύχει βλαστημάς λίγο και ξαναρχίζεις από τον πάροχο/ΟΤΕ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
gakost έγραψε:
MIXOStsi έγραψε:Τι στο καλό!?

Όταν κατεβάζω updates από Social Club ή Steam η ταχύτητα σέρνεται (~150kbp/s) ενώ ο task manager δείχνει ότι χρησιμοποιώ όλο το bandwidth... :hmmm:

Τα 10αρια είναι έξυπνα και καταλαβαίνουν την ταχύτητα σύνδεσης του ιντερνετ. Μπορεί τα 150kbps να είναι η μέγιστη ταχύτητα της σύνδεσης σου. Σε τι ταχύτητα συγχρονίζεις;

8.1 έχω...
Συγχρονίζω σε ~650...

Καθάρισα κάτι dns cache και μλκς και συνήλθε. Θα δείξει...
Άβαταρ μέλους
By thednick
#185984 Το γράφημα στον task manager δεν έχει μέγιστο το 100%. Αντίθετα, η κλίμακα αλλάζει δυναμικά και αυτό που εμφανίζεται είναι το ποσοστό του throughput σε σχέση με το πιο πρόσφατο peak του συγκεκριμένου interface (η κλίμακα αναφέρεται πάνω δεξιά). Όπως και να 'χει αν συνδέεσαι με ethernet, το θεωρητικό 100% είναι 100Mbps (ή 1000Mbps αν είναι gigabit). Αν κάνεις μία μεταφορά αρχείων πάνω στο τοπικό δίκτυο θα δεις ότι η απλή σύνδεση στο ιντερνετ προκαλεί τελικά πολύ μικρό utilization (θα αλλάξει εντελώς η μορφή του γραφήματος).
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#185995 ffs, ξέρω πως λειτουργεί το γράφημα κλπ. Δεν είμαι τέρμα noobακι... :lol:
Μιλάω με αριθμούς. Ενώ μου έλεγε ο task manager ότι κατεβάζει με 580, χωρίς άλλο app να κατεβάζει και ο browser να σέρνεται σε οποιαδήποτε σελίδα (δλδ είχα ξεμείνει από bandwidth) το social club και το steam updatαραν στο 1/5 της ταχύτητας.
Μετά από διάφορα που έκανα, λειτουργεί κανονικά για το τώρα...
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
#186322 Εικόνα
Εικόνα

:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Επανεφερε βέβαια, για καποιο ανεξηγητο λογο μερικές ρυθμίσεις και ακύρωσε καποια tweak.... αλλα άξιζε το 2ωρο που εκανε να κατεβάσει και να εγκαταστήσει την αναβάθμισή.