Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#185366 Και οι δικοί μου, τους έβαλα πάνω αφού έκανα apply το patch που είχε δώσει η WD κάποια στιγμή και ηρέμησε το τακ-τακ των κεφαλών. Αν δεν το είχα κάνει, επειδή τους έχω σε RAID1 λογικά κάποιον θα είχα πάρει στο χέρι τώρα, είναι 2 χρόνια που έστησα το NAS αν θυμάμαι καλά και είναι πάντα ανοιχτό.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
The Ace έγραψε:
Kon5 έγραψε:Βοήθεια. Πριν λίγο έπεσε το ποντίκι και έγινε μπίλιες :lol: . Ήταν ένα τίμιο οπτικό της ms. Καμιά πρόταση για αγορά? Οπτικό ή laser? Xρήση σερφάρισμα και word όχι παιχνίδια. Αν είναι δυνατόν από e-shop θα το εκτιμούσα.

Οπτικό για φθηνό και καθημερινό, laser αν είναι σε δύσκολη επιφάνεια ή/και σκληρή χρήση ή/και για υψηλό dpi. Από ότι λες, ένα οτιδήποτε οπτικό με 2000dpi θα σε καλύψει πλήρως, δώσε 2-3€ παραπάνω για κανά MS/Logitech για να έχεις και κάποια εξασφάλιση ποιότητας και εγγύησης....

Ευχαριστώ :s_bye
Άβαταρ μέλους
By Άρης
#185459 Ρε παίδες, τί θα κάνατε;
Είμαστε να παίρνουμε μια τηλεόραση από κωτσοβολο η οποία λέει έχει "εργοστασιακή εγγύηση"= δεν ασχολούνται αυτοί, πρέπει να την πάμε εμείς στο σέρβις. Αυτή είναι 2ετης
Με 60€ γίνεται 5ετης και μιλάω πλέον με κωτσοβολο.
Η τν είναι η Samsung UE48J6200 @530€
Γενικά συνήθως δεν αφήνω καν να ολοκληρώσει την πρόταση ο πωλητής, αλλά επειδή δε φαίνεται απίθανο να πάθει κάτι στην 5ετια μια τηλεόραση με αυτά που ακούω το σκέφτομαι.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:Η καλύτερη λύση είναι να φτιάξεις ένα RAID5 με τους 6. Θα έχεις διαθέσιμα 5 Terra , αλλά θα έχεις και προστασία των δεδομένων σου. Οπότε μπορείς να πάρεις τους φθηνούς και να μην έχεις το φόβο να σου πάθει κάτι κάποιος.
Το πρόβλημα είναι πως καλό είναι να έχεις και έναν στο ράφι καλού κακού αν χαλάσει κάποιος.
Να έχεις τόσα πολλά δεδομένα χωρίς κάποια προστασία, δεν θα το πρότεινα.

Δεν εννοει 6 δισκους απο 1ΤΒ (άρα σωστα προτεινεις RAID, κλπ κλπ , που ομως εχει μπερδεψοδουλεια να το στησεις),
εννοει 1 δισκο 6ΤΒ... και επειδη βγαινει φτηνοτερα να εβαζε 2 δισκους των 3ΤΒ
Αυτο καταλαβα εγω.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Άρης έγραψε:Ρε παίδες, τί θα κάνατε;
Είμαστε να παίρνουμε μια τηλεόραση από κωτσοβολο η οποία λέει έχει "εργοστασιακή εγγύηση"= δεν ασχολούνται αυτοί, πρέπει να την πάμε εμείς στο σέρβις. Αυτή είναι 2ετης
Γενικά συνήθως δεν αφήνω καν να ολοκληρώσει την πρόταση ο πωλητής, αλλά επειδή δε φαίνεται απίθανο να πάθει κάτι στην 5ετια μια τηλεόραση με αυτά που ακούω το σκέφτομαι.

Αν το παμε με το γραμμα το νομου, η εντυπωση μου ειναι πως ο πωλητης ειναι υπεθυνος για τη λάτρα (παρτο φερτο κλπ) σε εγγυησεις, απλα το κανουν γαργαρα γιατι ξερεις οτι θα σε καθυστερησουν πολυ.

Ο Κ βγαζει σημαντικο κερδος απο την εξτρα εγγυηση για αυτο και την προτεινει. Στην φαση που περιγραφεις καλο ειναι για το 10% της τιμης αλλα 3 χρόνια, αλλα δες και το εξης:

Σε τετοια εγγυηση 5ετων on site που ειχα παρει απο το Mediamarkt σε πλυντηριο πιατων, υπηρχε απομειωση της αποζημιωσης πχ

1ος χρονος 100% κοστος επισκευης
2ος χρονος 85% κοστος επισκευης
3ος χρονος 70% κλπ κλπ

Τρελλη πονηρια.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#185471 η samsung από κάποιες ίντσες και πάνω έρχεται και στη παίρνει από το σπίτι, οπότε δεν ασχολείσαι με το μαγαζί

απλά καλείς στο service τους και ρωτάς

για μια 40αρα που είχα ρωτήσει πάντως μου είπαν ότι είναι διάσταση που έρχονται οι ίδιοι και στη παίρνουν, οπότε 48αρα σίγουρα στην παίρνουν εκείνοι
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 13 Νοέμ 2015, 16:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Anonymous Founder έγραψε:ΟΚ, και πάλι εγώ προτείνω να υπάρχει προστασία των δεδομένων. Είναι ακριβό μεν, σωτήριο δε.

Ναι , οκ, αλλα δε μιλαμε για εμπορικα data, θελει να βαλει ταινιες λεει και μουσικες. Τις ξαναβρισκεις οτι ωρα θελεις.
Εγω δεν θα ξοδευα λεφτα τετοια. Με κάποιο "κόπο" βεβαια.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#185480 Εγώ χρησιμοποιώ το παρακάτω κολπάκι για ασφάλεια, ώστε τουλάχιστον να έχω μια ιδέα για το τι ακριβώς έχασα. Δεν το έχω χρειαστεί μέχρι στιγμής ευτυχώς.

http://www.awdesigns.com/blog/2009/12/h ... text-file/
Άβαταρ μέλους
By thednick
#185483 Η Samsung UE48J6200 στα 530Ε από τον κωτσόβολο? Στο site την έχει 700Ε και στο skroutz δεν την βλέπω κάτω απο 600... Είναι εκθεσιακό κομμάτι?

Όσο για την εγγύηση από τα καταστήματα την θεωρώ πεταμένα λεφτά... Ειδικά σε φθηνές συσκευές που απαξιώνονται τόσο γρήγορα.

Επίσης η εμπειρία που έχω απο service των αντιπροσωπείων (πχ lg, που ήρθε και μου πήρε το κινητό απο το σπίτι) είναι απείρως καλύτερη απο τους πωλητές (με εξαίρεση ορισμένα συγκεκριμένα καταστήματα - και ο κωτσόβολος σίγουρα δεν είναι μέσα σε αυτά)..
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:ΟΚ, και πάλι εγώ προτείνω να υπάρχει προστασία των δεδομένων. Είναι ακριβό μεν, σωτήριο δε.

μισο. προστασια των δεδομενων θα υπαρχει, με την εξης λυση:

αυτη τη στιγμη εχω πολλους μικρους δισκους, οπου ο καθενας ειναι "ταινιες", "σειρες", "μουσικη" κλπ κλπ. Το θεμα ειναι οτι εχουν τιγκαρει ολοι, και εχω ξεμεινει και απο θεσεις sata (ειδικα τωρα που χρειαζομαι μια για τον system ssd + αλλη μια για τον system storage που χρειαζομαι γιατι ο ssd ειναι μικρος, εμεινα με μειον δυο sata ports. βαλε και το οτι δεν δουλευει η PCI-E καρτα που μου εδινε 2χ SATA3 και θα τους εβαζα πανω).

Οποτε, παιρνω 2χ 3ΤΒ, πεταω τα παντα μεσα και εχω στο συρταρι διαφορους σκληρους που μπορω εναλλαξ να κουμπωνω σε ενσωματομενο στο PCκουτο dock για να παιρνω backup τα σημαντικα (δηλαδη μουσικη και documents). Δεν θα μεινω χωρις backup για τα σημαντικα αρχεια.

οποτε η ερωτηση ειναι 2χ 3Τ green με 220ε ή 2x3TB black με 360ε? Τι θεμα ειχαν οι green, και απ'ότι διαβαζω, φτιαχτηκε τωρα?
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Άρης έγραψε:Ρε παίδες, τί θα κάνατε;

Kατά πρώτον η ερώτησή σου είναι για εδώ: viewtopic.php?f=9&t=114 και δεύτερον ότι είπαν οι από πάνω :lol: . Αν δε σου λείπουν τα 60, δωσ'τα και είσαι κομπλέ για 5 χρόνια.

Προτού όμως κάνεις την αγορά, πως και στη δίνουν 530; Μήπως είναι εκθεσιακό/βιτρίνας κομμάτι και στη "σπρώχνουν" πιο φθηνά συν την εγγύηση που βγαίνει η τιμή όσο τη δίνει στο skroutz? :hmmm: Κάτι τέτοιο μου μυρίζει...