Anonymous Founder έγραψε:Γι' αυτό πρέπει να δούμε και να συγκρίνουμε τα EBIDTA των προηγούμενων ετών και του τελευταίου για να κρίνουμε. Είναι νομίζω προτιμότερο να πουλάς Multistrada αντί για Scrambler, γιατί το πρώτο έχει υπερδιπλάσια τιμή και λογικά περιθώρια για μεγαλύτερο κέρδος.
Aπο την αλλη το scrambler στα 9Κ που ξεκιναει αν ηταν yamaha θα πουλιωταν γυρω στα 7Κ.
Δεν κουβαλα καμια φοβερη τεχνολογια για να κοστιζει απο 9Κ εως 11, αναλογα την εκδοση, πραγμα που δεν μπορεις να πεις για το MS.
Οποτε μπορει η Ducati να βγαζει περισσοτερα λεφτα ανα μοτοσυκλετα απο αλλες μεγαλες μαρκες.
Fiat Panda 7,6l/100km
Νίκος Παππάς έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Γι' αυτό πρέπει να δούμε και να συγκρίνουμε τα EBIDTA των προηγούμενων ετών και του τελευταίου για να κρίνουμε. Είναι νομίζω προτιμότερο να πουλάς Multistrada αντί για Scrambler, γιατί το πρώτο έχει υπερδιπλάσια τιμή και λογικά περιθώρια για μεγαλύτερο κέρδος.
Aπο την αλλη το scrambler στα 9Κ που ξεκιναει αν ηταν yamaha θα πουλιωταν γυρω στα 7Κ.
Δεν κουβαλα καμια φοβερη τεχνολογια για να κοστιζει απο 9Κ εως 11, αναλογα την εκδοση, πραγμα που δεν μπορεις να πεις για το MS.
Οποτε μπορει η Ducati να βγαζει περισσοτερα λεφτα ανα μοτοσυκλετα απο αλλες μεγαλες μαρκες.
Δεν συμφωνώ εντελώς. Γιατί το Scrambler έχει ίδια ή και καλύτερη τεχνολογία από την δική μου Multi. Και το πουλάει πολύ φθηνότερα απ' όσο πουλούσε την Multi πριν 10 χρόνια και για μια δεκαετία σχεδόν. Άρα, μπορεί να βγάζει παραπάνω από την Yamaha, αλλά βγάζει παραπάνω από αυτά που έβγαζε η ίδια; Εδώ είναι το ερώτημα.
Σε λογική βάση μεν, τσιμπουκολογία δε.
Αν δεν δεις τα κιτάπια των controllers της εταιρείας δεν μπορείς να έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει.
Οι τιμές της Ducati είναι ούτως ή άλλως τσιμπημένες, οπότε ειλικρινά εικάζω ότι το τελευταίο που τους απασχολεί είναι η κερδοφορία.
Δεν συμφωνώ εντελώς. Γιατί το Scrambler έχει ίδια ή και καλύτερη τεχνολογία από την δική μου Multi. Και το πουλάει πολύ φθηνότερα απ' όσο πουλούσε την Multi πριν 10 χρόνια και για μια δεκαετία σχεδόν.
Αυτό λέγεται οικονομίες κλίμακας ή αλλιώς καλή δουλειά από τμήματα παραγωγής και purchasing.
Μπορεί να άλλαξαν 2 προμηθευτές και να έκαναν 3 μοντίφες στη γραμμή παραγωγής και να εξοικονόμησαν τρομακτικό saving, χωρίς την παραμικρή έκπτωση σε επίπεδο ποιότητας.
Γενικά, (ταπεινή γνώμη αυτή) όταν βλέπετε ένα μαγαζί να κάνει συνέχεια λανσαρίσματα σημαίνει ότι οι δείκτες του είναι καλοί και μπορεί να επενδύει σε κινήσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.
Σε αντίθεση πχ με την Alfa Romeo που μας έχει κάνει πολύτεκνους από το πολύ γκάστρωμα για να βγάλει μισό νέο μοντέλο.
Anonymous Founder έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Γι' αυτό πρέπει να δούμε και να συγκρίνουμε τα EBIDTA των προηγούμενων ετών και του τελευταίου για να κρίνουμε. Είναι νομίζω προτιμότερο να πουλάς Multistrada αντί για Scrambler, γιατί το πρώτο έχει υπερδιπλάσια τιμή και λογικά περιθώρια για μεγαλύτερο κέρδος.
Δεν συμφωνώ εντελώς. Γιατί το Scrambler έχει ίδια ή και καλύτερη τεχνολογία από την δική μου Multi. Και το πουλάει πολύ φθηνότερα απ' όσο πουλούσε την Multi πριν 10 χρόνια και για μια δεκαετία σχεδόν. Άρα, μπορεί να βγάζει παραπάνω από την Yamaha, αλλά βγάζει παραπάνω από αυτά που έβγαζε η ίδια; Εδώ είναι το ερώτημα.
Το δικο σου MS εξελιχθηκε στο σημερινο και κανει τα διπλα απο οσο εκανε.
Το scrambler εχει την τεχνολογια του σημερα, ψεκασμο, abs που την εχουν πλεον σκουτερ 150 κεκ.
Δεν ειναι τιποτα το φοβερο για να κοστιζει τοσο. Το XSR 700 της Yamaha βασιζεται στο ΜΤ 07 που κανει 6,5Κ και κοστιζει 800€ παραπανω για ενα πιο ρετρο λουκ.
Αμφιβαλλω αν το παραπανω κοστος οφειλετε στην διαφορα κοστους των εξαρτηματων, μαλλον η yamaha βγαζει περισσοτερα χρηματα ακολουθωντας την μοδα των ρετρο μοτοσυκλετων.
Fiat Panda 7,6l/100km
EDDIE_147 έγραψε:
Οι τιμές της Ducati είναι ούτως ή άλλως τσιμπημένες, οπότε ειλικρινά εικάζω ότι το τελευταίο που τους απασχολεί είναι η κερδοφορία.
Με τo VW Group απο πισω πλεον, την νοιαζει και την κοφτει. Οι τιμες ειναι τσιμπημενες λογω μικρης παραγωγης και σε καποια μοντελα ακριβοτερων περιφεριακων.
Τα 50Κ μηχανακια που πουλησε φετος στην Ευρωπη ειναι οσα street πουλησε η HONDA μονο στην Γερμανια για παραδειγμα.
Fiat Panda 7,6l/100km
Το ακριβώς αντίθετο γράφω.
Η κερδοφορία τους είναι δεδομένα καλή και δεν τους απασχολεί.
Τώρα για το τι πουλάει η Honda, δεν νομίζω ότι είναι ο άμεσος στόχος τους.
Fiat Panda 7,6l/100km
http://premiere.ducati.com/
για το καινουριο μοντελο εχει ειδη βγαλει διαφορα τιζερ αλλα δεν βγαινει και πολυ νοημα...
https://www.youtube.com/watch?v=YTehLMsiWac
https://www.youtube.com/watch?v=LaQMGfav-tI
https://www.youtube.com/watch?v=gXDynkK3IJE

Morx έγραψε:Δεν απεχει και πολυ απο την αλλη |λογοκρισία| που λεγεται .... "Diavel".
Καλο μηχανακι το diavel, το αδικεις.
http://www.visordown.com/motorcycle-new ... z3rflDT0mO
Τα υπολοιπα μοντελα ειναι
panigale 959
Multistrada 1200 enduro
Scrambler flat track pro
Scrambler sixty2
Hyperstrada 939
Hypermotard 939
meh...