Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
kostis20 έγραψε:Εγώ 30 km μέσα στη πόλη τα παλεψα...Για έξω με τίποτα.

Κλασσικα, μεσα στην πολη κανουμε καλυτερη καταναλωση απ' οτι εξω!!! :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
kostis20 έγραψε:Το Α5 πάντα στο ταξίδι εχει χαμηλότερη κατανάλωση πάντως.Στον ανοιχτο δρόμο.

Προφανώς ρε παιδιά, η μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας συμβαίνει όταν αυξομειώνεται πολύ και συχνά η κινητική -και η δυναμική- ενέργεια του οχήματος, δηλαδή σε συνεχή σταμάτα/ξεκίνα. Και φυσικά όταν πιέζουμε όσο περισσότερο το αυτοκίνητο σε βαθμό που να μετράει πολύ και η αεροδυναμική (κοντά στην τελική του ταχύτητα δηλαδή).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#185079 Εγώ είμαι παγκόσμιο φαινόμενο, μέσα έξω η κατανάλωση είναι σχεδόν ίδια. Ειδικά όταν είμαι μόνος μου και στο ταξίδι γράφω κάτι ξεγυρισμένα 12άρια!
Άβαταρ μέλους
By dimik
Orestis.D έγραψε:

Πώς γίνεται αυτό :hmmm:

Εντός πόλης κάτι 11άρια ξεγυρισμένα, εκτός από 7 έως 9 ανάλογα την ταχύτητα και όλα αυτά με αυτόματο κιβώτιο που υποτίθεται ότι ρίχνει την κατανάλωση :dizzy:

Βέβαια με το ίδιο κιβώτιο +1 ταχύτητα σε άλλη πόλη και άλλη χώρα είχα 7ρια και μέσα στην πόλη άρα μάλλον οι κυκλοφοριακές συνθήκες παίζουν ρόλο και ο τρόπος που οδηγούν οι υπόλοιποι γύρω.
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:
Orestis.D έγραψε:

Αν έχεις μέση ταχύτητα 185 χαω... :lol: :lol: γίνεται και παραγίνεται... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
markvag έγραψε:
dimik έγραψε:
Orestis.D έγραψε:

Αν έχεις μέση ταχύτητα 185 χαω... :lol: :lol: γίνεται και παραγίνεται... :lol: :lol:

Εκτός πόλης πηγαίνω μόνιμα με το cruise ρυθμισμένο στα 140χαω εντός πόλης πάνω από 80 σε άδεια λεωφόρο μέχρι το επόμενο φανάρι σπάνια πιάνω (γιατί σπάνια πετυχαίνω άδεια) το σύνηθες είναι μέση γύρω στα 20-30χαω :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#189018 Λοιπόν, η πρώτη ένδειξη κατανάλωσης στην μπεμπέκα είναι αυτό που περίμενα:

8,08 λίτρα στα 100χλμ. Μιλάμε για 689 χλμ με περίπου 55,57 λίτρα βενζίνης. Τα χιλιόμετρα ήταν στην Ε.Ο. από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη με ταχύτητα 120-140 χαω (και για λίγο μέχρι κάπου 190-200... για καθαρά εγκυκλοπαιδικούς λόγους... :innocent: :lol: ) και τα υπόλοιπα καμιά 30αριά εντός Αθηνών με χαλαρή κίνηση και 3-4 μέρες το κλασσικό μου πήγαιν' έλα σε δουλειά, σούπερ μάρκετ, κτλ...

Όχι και άσχημα.

Πλέον, χωρίς ταξιδάκι, το tc μου βγάζει ένα 9,4, το οποίο πρέπει να είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα όπως τα κόβω τα πράγματα, αλλά θα ξέρω όταν ξαναγεμίσω... Υπόψην, η Νίτσα έβγαζε κάπου στο 11 στις ίδιες συνθήκες...
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
Focusman91 έγραψε:Αθηνα- Κομοτηνη- Αθηνα
1498 χλμ.
3 ατομα με αρκετες αποσκευες.
6,6 λτ/100 χλμ.
81 χλμ. Μεση ταχυτητα.

.

Εμφανως βελτιωμενος απο την τελευταια φορα. :metalo:
Ταξιδι αστραπη Αθηνα- Καλαματα-Αθηνα και τα δεδομενα διαμορφώθηκαν ως εξης.
490 χλμ.
6,8 λτ/100χλμ.
85 χλμ. Μεση ταχυτητα.
2 ατομα χωρις αποσκευες.
Στην πραξη, κατω απο 120 επεφτα μονο στα τουνελ και στην επιστροφη οι 130αρες ηταν συχνες..
Ford Fiesta mk7 1.6
.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#189093 Πρώτα χιλιόμετρα (0-1600km) ο 1000ης της φορντ, το tc σταθεροποιηθηκε καπου στα 6.6 λιτρα με πραγματική καπου στα 6.9!

Ακομα πιστεύω θα αλλαξει η κατανάλωσή μιας κ είναι αρκετα φρέσκος ακομα ο κινητήρας!
Άβαταρ μέλους
By famas
GeorgT έγραψε:Πρώτα χιλιόμετρα (0-1600km) ο 1000ης της φορντ, το tc σταθεροποιηθηκε καπου στα 6.6 λιτρα με πραγματική καπου στα 6.9!

Ακομα πιστεύω θα αλλαξει η κατανάλωσή μιας κ είναι αρκετα φρέσκος ακομα ο κινητήρας!

Κάπως έτσι, εδώ με καθημερινή μετακίνηση 4χλμ το πρωί και άλλα 4 χλμ το μεσημέρι επιστροφή από μποτιλιαρισμένη Κασσάνδρου ήμαστε στα 7,3 στην αντλία:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
GeorgT έγραψε:Πρώτα χιλιόμετρα (0-1600km) ο 1000ης της φορντ, το tc σταθεροποιηθηκε καπου στα 6.6 λιτρα με πραγματική καπου στα 6.9!

Τι στο π@#$σο έχει το πόδι μου ? Είμαι στα ~800χλμ, άρα ακόμα στο στρώσιμο, και κάτω από 8,7 δεν έχω δει ακόμα.... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#189642 Υπάρχουν πάντα και χειρότερα! :lol: :lipsealed:
Εγώ για παράδειγμα δεν υπολογίζω ποτέ την κατανάλωση, και πατάω όσο μου επιτρέπουν οι συνθήκες (για να μην φάω κλήση ή άνθρωπο). :lipsealed:
Αντίστοιχη και η κατανάλωση... Το ενοχλητικό δίλημμα που έχω τελευταία είναι η αλλαγή των πίσω ελαστικών. Πρέπει ν' αλλαχτούν, αλλά μετά θα γλιστράει πιο δύσκολα και δεν λέει!
:tomato:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#189686 Βάλε primacy ή κανένα energy... Θα γλιστράει το ίδιο καλά... :rtfm: :lol: :lol: :lol: