Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#184703 πόσα ml υγρό φρένων χρειάζεται ένα αμάξι στην αλλαγή των δισκόπλακων? να παραγγείλω δικό μου ή να βάλω ότι έχει εκεί ο μηχανικός? πρόκειται να αλλάξω σε golf 5. ποια εταιρεία να επιλέξω? μεταξύ των εταιρειών υπάρχει διαφορά?
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#184704 Ή ποσότητα αναγράφεται στο manual του αυτοκινήτου. Ή μάρκα παίζει μικρό ρολο, αρκεί να καλύπτει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

...>.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#184705 Στην αλλαγή δίσκων δεν χάνεται καθόλου υγρό. Αν τα έχεις πολλά χρόνια όμως, πρέπει να τα αλλάξεις ούτως ή άλλως.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Anonymous Founder έγραψε:Στην αλλαγή δίσκων δεν χάνεται καθόλου υγρό. Αν τα έχεις πολλά χρόνια όμως, πρέπει να τα αλλάξεις ούτως ή άλλως.

Στα 2 χρόνια αλλαγή.

...>.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#184731 αξίζει να αγοράσω δικά μου υγρά ή δε θα μπορέσει να τα περάσει γιατί θα έχει μηχάνημα με δικά του? απ' ότι διάβασα πρέπει να ειναι DOT 4 και απ' ότι κατάλαβα από μια αναζήτηση πρέπει να είναι περί το 1,25-1,5 λίτρο.

Εδώ οι παραλαβές!!

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 11 Νοέμ 2015, 22:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#184739 εγω στο εβο παντως οποτε τα αλλαζω,με 2 μπουκαλακια των 500 ml μου περισσευει κιολας.Πρεπει να χαλαω γυρω στα 600-700ml με πολυ καλη εξαερωση,που χυνεται αρκετο καθαρο υγρο.
Υγρα δεν αξιζει να πας δικα σου,ειναι πολυ μικρο το κοστος.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#184741 Για καλύτερη ποιότητα το σκεφτόμουν. Βασικά αν πάω δικά μου χαμένος θα βγω, ο άλλος θα μου κάνει την ίδια τιμή

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
popolaros έγραψε:αστον να βαλει αυτα που εχει. κλαιν σιγα την διαφορα για every day use

Αυτό ακριβώς.

...>.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#184830 Εγω παντως βαζω υγρα ATE typ200 κι ειμαι πολυ ευχαριστημενος μετα και την 2η αλλαγη τους. 1 λιτρο παιρνω και περισσευουν 300-400 ml καθε φορα. Τα αλλαζω καθε 2 χρονια.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#184866 DOT 5.1 ( Όχι 5.0 ) είναι προτιμότερα για πολλούς λόγους από τα DOT 4.0 εκτός και αν είναι τα RBF της Motul που λένε 4.0 αλλά στην ουσία έχουν προδιαγραφές 5.1.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#184881 Τα συγκεκριμένα της ΑΤΕ έχουν πάντως πολύ καλά χαρακτηριστικά και δεν είναι πολύ ακριβά (κάπου 10€ το λίτρο). Κι εγώ αυτά έχω και πρέπει να τα αλλάξω, έχουν πάνω από 2 χρόνια.
Απλώς έλεγα να βρω τα άλλα που είναι πορτοκαλί (πάλι της ΑΤΕ) ώστε να διευκολύνω την δουλειά του συνεργείου πως έχουν φύγει τα παλιά.
Άβαταρ μέλους
By nass
#184966 Το κόστος των υγρών φρένων λόγω διαστήματος (κάθε 2-3 χρόνια) και ποσότητας (1 λίτρο το πολύ) δεν είναι παράγοντας επιλογής.

Τα RBF που λέει ο 21 quadra παραπάνω πρέπει να 'ναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#184980 Καλά, δεν είπα πως ο παράγοντας είναι η τιμή. Απλώς τα συγκεκριμένα έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά, γι' αυτό το είπα.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#185024 Και τα ΑΤΕ typ200 ή Super Blue, (το ιδιο υγρο με αλλο χρωμα) ειναι υπερυψηλων προδιαγραφων, καμια σχεση με τα απλα 4.0. Τα χρησιμοποιουν παρα πολυ γενικα απ ο,τι εχω δει.