The Ace έγραψε:Για την Sapphire θα παίξει σημαντικό ρόλο το αν χωράει ή όχι, αν δεν χωράει προφανώς δεν παίζει. Η Giga είναι η φθηνότερη -και με διαφορά- αλλά έχει τα πιο αργά clocks. Η MSI είναι στη μέση, και έχει ωραία utilities. Πάντως μην φανταστείς ότι θα αρχίσω day 1 να clockάρω, θα αφήσω τα μαμά προγραμματάκια σε board και 390 να clockάρουν αυτόματα....και αν δω ότι ο Κ παίρνει παραπάνω πείραγμα (ένεκα ότι είναι Κ), θα παίξει και χεράτο clockάρισμα.
Πιο πολύ με ανησυχεί βασικά το ότι δεν θυμάμαι αν το PSU μου έχει διπλό 8πινο, καθώς και το θέμα μήκους της 390, παρά οι συχνότητες και τα ports....
ο Κ παίρνει για πλάκα πείραγμα
πολλαπλασιαστή και ίσως με τάση να παίξεις, τις μνήμες τις βάζεις σε extreme memory profile και δεν πειράζεις τίποτε άλλο και είσαι έτοιμος
ο,τι φόλα και να έχεις στα 4.4 θα μπορείς να πας και αν είσαι τυχερός έως 4.6 για καθημερινή χρήση
η κάρτα είναι άλλο θέμα, αλλά με την 390 γενικά μην περιμένεις και πάρα πολλά και μην κοιτάς διάφορα site που υπάρχουν τύποι που λένε ότι πήγα τόσο και ποστάρουν ένα screenshot για εντυπωσιασμό αλλά έχουν ένα σωρό artifacts και λάμψεις , μιλάμε να είσαι 10000% σταθερός και αυτό θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι δεν έχει σχέση με αυτό που παρουσιάζεται πολλές φορές σε fora αλλά ακόμα και σε παρουσιάσεις από "δημοσιογράφους"
εγώ πολλές φορές έχω τσακωθεί με τύπους που ποστάρουν τελείως ανέφικτα νούμερα (ειδικά σε hw που έχω δουλέψει ο ίδιος) και λένε ότι το τάδε κομμάτι πάει τόσο και οι άλλοι από κάτω χτυπιούνται πώς τα κατάφερε
όπως επίσης και σε γνωστούς μου που δεν το έψαξαν αρκετά και με λίγο ψάξιμο αποφάσισαν ότι είναι σταθεροί, άκουσα μετά από μέρες ή και μήνες ότι έπαιξαν το τάδε απαιτητικό παιχνίδι και κράσαρε το μηχανημά τους και μετά άρχισαν να ρίχνουν συχνότητες μπας και μείνουν σταθεροί
το θέμα είναι να στοχεύεις σε αυτό που είναι πραγματικά εφικτό και όχι ο,τι γράφει ένας 15χρονος σε ένα φόρουμ που είναι έτοιμος να πάρει τον επεξεργαστή στο χέρι