Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:γιατι δεν στελνεις τον πεθερο? ο Γκεακος πιο μαγκας ειναι?

Πέθανε από καρκίνο πριν 6 χρονια.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#183250 στειλε την πεθερα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
Nikos! έγραψε:. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπαίνω δυο φορές το μήναστο άθλιο και βρώμικο λεβητοστάσιο για αυτή τη δουλειά.

σορυ, αλλα ο λογαριασμός του φα κάθε 2 μήνες δεν έρχεται?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#183267 Μπορείς να τον ζητήσεις και ανά μήνα.

Εμάς έρχεται κάθε μήνα.

spoky έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Κάτι σχετικό με αυτό που ρωτησα έχεις να πεις?

δεχεσαι δε δέχεσαι, εσύ είπες οτι εν ολιγοι σιχαίνεσαι και δεν πας. Το μονο που μπορούσα να υποθέσω ειναι οτι μιλάμε περι βόθρου.

Οι φωτογραφιες βεβαια που έβαλες, δεν μαρτυρουν καθολου την εικόνα που άφησες να εννοηθεί! Δεν έχει τίποτα συνταρακτικό. Πιάσε καθαριστό! Πάτα και ένα χέρι χρώμα να σου φανεί καλυτερο. Βάλε και κάνα φάρμακο για τα έρποντα οπως θα βαζες και στο σπίτι σου.

Εγω δεν πρόκειται να ερθω να το καθαρισω. Σπιτι σου ειναι, την δικη σου αγαπη για την καθαριοτητα μαρτυρα. Εμένα τα αντιστοιχα λεβητοστάσια ειναι χειρουργία γιατι φροντίζω να ειναι ετσι.

Εγω φροντίζω το σπίτι και τον κήπο μου να λάμπει που παιζουν τα παιδιά μου και δεν ασχολούμαι με το λεβητοστασιο πέρα από μια απολύμανση κάθε 3 μήνες. Δεν ήξερα ότι πρέπει να του κάνω και ανακαίνιση.

Θέλω να έχω διαχείριση της κατανάλωσης χωρίς να κατεβαίνω κάθε λίγο κάτω.

Σε αυτό έχεις να πεις κάτι ή τα σχόλιά σου περιορίζονται μόνο στο μάθημα καθαριότητας ?

Ντιμακο, grow up.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
mjacob έγραψε:Καταρχήν ο τρόπος που μετράς είναι λάθος. Δεν είναι αναλογία συνολικών ωρών / επιμέρους. Υπάρχουν ζητήματα θερμίδων -τι σώματα έχει ο καθένας και τι απώλειες έχει ο καθένας-, υπάρχει ζήτημα παγίου -ένα ±30% κατανέμεται σε όλους ανεξαρτήτως ωρών αλλά βάσει συμμετοχής στα κοινόχρηστα ας πούμε-.

Προφανώς και είναι τελείως λάθος να υπάρχουν 2 ηλεκτροβάνες για 3 διαμερίσματα (μήπως είναι κάπου αλλού η τρίτη;)

Τώρα, hi-tech συστήματα υπάρχουν πολλά. Από ασύρματους ωρομετρητές, μέχρι το πιο σωστό ψηφιακούς θερμιδομετρητές.
Συστήματα που κουμπώνουν κοντά στο λέβητα, και άλλα που κουμπώνουν στα σώματα.

Πρέπει να ψαχτείς με εγκαταστάτες, και σίγουρα πρέπει να σας κάνει κάποιος μελέτη για την κατανομή θέρμανσης.

Επειδή δεν έχω ιδέα, μπορείς να προτείνεις κάποιον?

< >
Άβαταρ μέλους
By spoky
Nikos! έγραψε:
Κάτι σχετικό με αυτό που ρωτησα έχεις να πεις?

Αμα πληρώνεις καθε 3 μηνες απολυμανση!!!! σίγουρα θα μπορείς να πληρώνεις και εναν ανθρωπο να πηγαινει να σου λεει το νούμερο. Το ποιο πρακτικό, ευκολο και ανέξοδο μπροστα σε ολα τα αλλα...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#183284 ΤΕΛΟΣ τα οφφτοπικ. Όποιος έχει να προτείνει τεχνική λύση στο θέμα του Νίκου έχει καλώς [mod]

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#183303 Αν υπάρχει παροχή ρεύματος στο χώρο και πιάνει το Wi-Fi μπορείς να βάλεις μια φθηνή ασύρματη κάμερα που θα την στρέψεις πάνω στο μετρητή. Φρόντισε μονάχα να έχει και IR και λογικά ακόμη και στο σκοτάδι θα βλέπει άνετα την ένδειξη.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:
Ντιμακο, grow up.

τι να σου πω ρε Νικο....εσυ θελεις να το αφησεις ετσι,και να βαλεις αυτοματισμο για να μην σιχαινεσαι να κατεβεις κατω.Το οτι τα ποντκοκουραδα θα συνεχισουν να ειναι εκει δεν φαινεται να σε πειραζει.
Εγω θα το καθαριζα, δεν θα σιχαινομουν να κατεβω, και θα μου εμεναν και τα χρηματα για να πληρωνω τα τελη του 2λιτρου.
Μπορει να ειμαι και λαθος βεβαια.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#183325 Αν και είναι λίγο off topic, εντελώς καλοπροαίρετα θα έλεγα και εγώ ότι ασχέτως της τεχνικής λύσης που θα βρεθεί, καλό θα ήταν να καθαριστεί ο χώρος. Το γράφω μόνο και μόνο ως παραίνεση, μήπως και το σκεφτείς στο μέλλον. Απ' ό,τι κατάλαβα πρόκειται για σχετικά μικρό, ίσως οικογενειακό οικοδόμημα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ένας χώρος, έστω υπόγειος και μικρός, να είναι σε κατάσταση που να σιχαίνεται άνθρωπος να μπει μέσα.

Τώρα επί του πρακτέου, γράφτηκαν παραπάνω κάποιες λύσεις, μια ακόμη θα ήταν απλά να αλλαχθούν οι θερμοστάτες με κάποιους που να μετρούν και χρόνο λειτουργίας, έχει ενσύρματους τέτοιους η Olympia Electronics, σχετικά οικονομικούς. Απο κει και πέρα όπως γράφτηκε ο σωστός τρόπος επιμερισμού των δαπανών είναι η θερμιδομέτρηση, οπότε αν υπάρχει η δυνατότητα, ψάξ' το.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Nikos! έγραψε:Επειδή δεν έχω ιδέα, μπορείς να προτείνεις κάποιον?

Δεν έχω και κάποια φοβερή γνώση επί του θέματος.

Γενικά με λίγο googling θα βρεις ότι θες (δλδ κι εγώ κάποιο βασικό googling έχω κάνει).

Για να μην κατεβαίνεις καθόλου στο υπόγειο, μάλλον πας για λύση που κουμπώνει πάνω στο καλοριφέρ.
Πρέπει να γίνει σε όλα τα σώματα φυσικά. Είτε σαν plug πάνω στις φέτες, είτε με αλλαγή της "βάνας" (πως σκατά λέγεται) που έχουν.

Αλλιώς πας σε κεντρικούς θερμιδομετρητές, αλλά θέλει κόψιμο και τρύπημα στους σωλήνες που βγαίνουν από τον καυστήρα (είναι μάλλον η πιο σωστή λύση). Με αυτή τη λύση, ο καθένας μπορεί να βάζει και να αλλάζει ότι σώματα θέλει, να ανοιγοκλείνει ο,τι θέλει κλπ και θα λαμβάνεται υπόψη.

Αλλιώς σε ωρομέτρηση μάλλον με ό,τι σου είπαν από πάνω, αλλά θα χρειαστείς μελέτη θέρμανσης για να σου βγάλει κάποιος τον τύπο υπολογισμού βάσει ωρών.

Νομίζω αν ρωτήσεις όποιον έρχεται και σου κάνει τη συντήρηση θα ξέρει να σου προτείνει κόσμο.
Αν θες κάποιον να σου κάνει τη μελέτη θέρμανσης (δλδ να συνεχίσεις με ωρομέτρηση αλλά να σου βγάλει το σωστό τύπο) μπορώ να σου πω. Θα πρέπει να έρθει να μετρήσει όλους τους ορόφους, σώματα, απώλειες κλπ.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Nikos! έγραψε:Εγω φροντίζω το σπίτι και τον κήπο μου να λάμπει που παιζουν τα παιδιά μου και δεν ασχολούμαι με το λεβητοστασιο

Νικο με καθε σεβασμο, μου σηκωθηκε η τριχα.
Τα ποντικια του σπιτιου δεν ειναι σκυλια δεμενα σε παλουκι. Κανουν βολτες ΚΑΙ στον κηπο που πανε τα παιδια σου και παντου...
Το οτι εχουν φωλια εκει που εχει ησυχια και ζεστη, δεν σημαινει οτι δεν εξερευνουν ολο το σπιτι. Μπορουν να περασουν απο τρυπα διαμετρου ελαχιστα μεγαλυτερης απο μολυβι και σκαρφαλωνουν ανετότατα σε καθετο τοιχο αμα ειναι λιγακι σαγρε.
Κατεβα, παρε γαντακια και μασκα, ακομα και γυαλια που σφραγιζουν αμα αισθανεσαι καπως, πλακωσε το μερος στη χλωρινη, σκουπισε το, ριξτου ενα ψευτοβαψιμο και μετα τα λεμε για τα ποντικια.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#183346 Κακώς πίστευα ότι υπήρχαν άνθρωποι με θέληση να βοηθήσουν.

Από ένα ολόκληρο ποστ απομονωθηκε η επιλογή μου και ξεκίνησε μια μαλακοσυζητηση.

Τριντεντ, είπα ότι έχω φωλιά με ποντικους στο λεβητοστάσιο?

< >
Άβαταρ μέλους
By spoky
#183353 Νίκο, απλά σε κανενα δε φαίνεται φυσιολογικό να μην μπορει να πάει σε μέρος του σπιτιού του λόγω βρώμας, εντόμων και λοιπά. Γι αυτό σου είπαμε όλοι λιγο πολυ να λύσεις το πρόβλημα και οχι να το προσπεράσεις με πλάγιες μεθόδους.

Τώρα αν πίστεύεις ότι αυτό ειναι μαλακοσυζήτηση, οκ γνώμη σου και σεβαστή.

Καλη συνέχεια,
Μακης.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#183355 Τίποτα, άστο. Θα το γκουγκλαρω.

Υ.Γ. Το σπίτι δεν είναι δικό μου και μια ανακαίνιση του χώρου περιλαμβάνει τη σύμφωνη γνώμη όλων. Λεφτά δεν έχουν, εγώ δε πρόκειται να πληρώσω την ανακαίνιση του χώρου, είναι θέμα αρχής. Είναι μαλακοσυζητηση γιατί δε γνωρίζεις αρκετά πράγματα, οπότε κάνε focus στην ερώτηση που έθεσα.

< >
Τελευταία επεξεργασία από Nikos! και 08 Νοέμ 2015, 20:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά