Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#181837 Το ποτε αρχισε να κυκλοφορει και το ποτε συμπληρωσε το τευχος ογδομηντα χιλιαδες, ειναι ΑΣΧΕΤΟ.
ΕΣΥ ειπες οτι σε αναγκαζαν να αγορασεις... πότε παλληκαρι μου? το 1965 πηγαινες Γυμνασιο, εξαταξιο εβγαλες?

Ναι, ειμαι αρχαιος, δεν ειχε γραφτει... για πες, για ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, και μαλιστα συγκεκριμενης παραταξης?

Τα τελευταια ποστακια δεν κανουν κατι παραπανω απο το να σου επιστρεφουν τα γελοια επιχειρηματα τυπου "δεν ησασταν στη γιορτη" με τον ιδιο ακριβως τροπο... κατσε μεσα στο χαρτοκουτο και κανε πως δεν καταλαβαινεις. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Zorz
trident1971 έγραψε:- Αληθεια αγοραζατε "Προς την Νικην" και με το ζορι μαλιστα? Εχω να δω τετοια απο τη δεκαετια του '70, και μου ακουγεσαι πολυ μικροτερος, βρε μπας και μας πουλας φιδια? Σιγα μην σας πουλαγαν και την "Διαπλαση των Παιδων" του Ξενοπουλου.

Όχι τη Διάπλαση, αλλά το "Η ζωή του Παιδιού" μας το μοίραζαν στο σχολείο :inlove:

Εικόνα

Όσο για το "Προς την Νίκην", που το θυμάμαι κι αυτό, η ιστορία τελικά είναι μεγάλη πουτάνα:
"Με τον ίδιο τίτλο κυκλοφορούσε και η καθημερινή εφημερίδα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΔΣΕ) κατά την περίοδο 1948-1949."

Εικόνα

Εικόνα

Να σημειώσω εδώ -για τους φίλους από το αριστερό παρεάκι- τη διαμάχη μεταξύ Ζωής και Σωτήρος (σαν να λέμε ΚΚΕ-εσωτερικού vs εξωτερικού), τα περιοδικά αυτά ήταν από τις αντίστοιχες οργανώσεις. Το "Προς την Νίκην" ήταν αρκετά πιο hardcore στη συντακτική γραμμή που ακολουθούσε.
Εικόνα

Αμα νομιζεις οτι εδω ειναι Metal Gear Solid και μπορεις να κυκλοφορεις ελευθερα με το χαρτοκουτο, οκ, εμεις ν σου κανουμε τη χαρη, θα κανουμε πως δεν σε βλεπουμε.

πάλι καλά να λες που δεν κυκλοφορεί με το κονσερβοκούτι... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#181843 Αναρωτιέμαι γιατί γίνεται τόση κουβέντα για κάτι προφανές.
Ότι ορισμένοι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να περάσουν τα δικά τους, κόκκινα, μαύρα, μπλε, ροζ, στα παιδάκια.

Στο δημόσιο σχολείο, ευτυχώς, δεν κάνει καθένας ό,τι τού καβλώσει. Το υπουργείο λέει τι και πώς θα διδάσκεται. Έτσι υπάρχει έλεγχος ώστε ακριβώς να μην πετάγεται κάθε καμένος να βγάζει τα σώψυχά του.

Πετάγονται λοιπόν μερικοί και είτε παριστάνουν τους ηλίθιους, είτε λένε ότι δεν τρέχει και τίποτα ΑΝ τα σώψυχα του τάδε εκπαιδευτκού συμφωνούν με τα δικά τους.
Οπότε, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ανοίγει η κερκόπορτα για ΟΛΟΥΣ τους βλαμμένους, όχι μόνο για αυτούς που γουστάρουμε.

Άλλα λοιπόν θα λέει στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου το μέλος της κλαδικής ΠΑΣΟΚ, άλλα στο 2ο Γυμνάσιο το μέλος της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ κι άλλα στο 3ο το μέλος του Πυρήνα Χ.Α.

Αυτό ζητήσατε, αυτό θα λάβετε. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Zorz έγραψε:Εικόνα

Για την καταπολεμηση του φασισμου και την ελευθερωση της Ελλαδας πολεμουσαν και αυτοι. :inlove:
Φατσα καρτα ο πατερουλης να μην ξεχνιομαστε, πρωτο ονομα ο Στραταρχης Βασιλεφσκι και η Ημερησια Διαταγη της Μοσχας.
Σε εφημεριδα των μαχητων της ελευθεριας. Στην ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΦΟΥ ειχε ληξει ο πολεμος ηδη 4 χρονια... :rtfm:

:(
Άβαταρ μέλους
By trident1971
manosky έγραψε:Στο δημόσιο σχολείο, ευτυχώς, δεν κάνει καθένας ό,τι τού καβλώσει. Το υπουργείο λέει τι και πώς θα διδάσκεται. Έτσι υπάρχει έλεγχος ώστε ακριβώς να μην πετάγεται κάθε καμένος να βγάζει τα σώψυχά του.

Παλι καλα, αμα εκανε ο καθενας ο'τι ηθελε, μπορει να ακουγαμε και ανταρτικα στην 28η Οκτωβριου... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:
Oι παραγγελίες είχαν πέσει από το 36 και μετά, απλά από τον Σεπτέμβρη του 39 δεν παραδόθηκαν.
Αφορούσαν τελευταίας τεχνολογίας αεροσκάφη από ΗΠΑ, πλοία από ΗΒ και διαφόρων ειδών πυροβόλα και φορητό οπλισμό από Βέλγιο (FN) και Γερμανία.
Παρόλα αυτά ο ΕΣ κατά τον 2ο ΠΠ νομίζω έφτασε στο απόγειο της αριθμητηκής του ισχύος με κάπου 500.000 υπό τα όπλα.
Χωρίς προετοιμασία κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό.

Οκ... δεν λέμε κάτι πολύ διαφορετικό... Ανεξάρτητα με το τι παραγγέλθηκε, η ουσία είναι ότι ο ΕΣ ήταν πιο "πίσω" απ' όσο θά 'πρεπε...

Τώρα, στο θέμα της προετοιμασίας, ναι... είχε γίνει κάποια προετοιμασία, αλλά δεν έγιναν τα αμυντικά έργα που έπρεπε για να αντιμετωπιστεί η απειλή. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι, εφόσον κανείς δεν περίμενε ότι θα κατέφερνε ο ΕΣ να αποκρούσει τους Ιταλούς, δεν υπήρχαν σχέδια για προέλαση τουλάχιστον αρχικά... :lol:

dimik έγραψε:Ο ΕΣ είχε μικρό αριθμητικό πλεονέκτημα στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας στο μέτωπο της Κορυτσάς, στην Ήπειρο είχε μικρό μειονέκτημα σε άνδρες, μεγάλο σε ΠΒ κλπ.

Ε, οκ... δεν διαφωνούμε... :lol:

Η αλήθεια είναι ότι έχω χρόνια να ασχοληθώ και έχω ψιλοσκουριάσει, αλλά τα γενικά τα θυμάμαι αρκετά καλά βλέπω... :lol:

Εντίτ: διόρθωση γιατί πέταξα βλακεία... :vava:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
trident1971 έγραψε:Το ποτε αρχισε να κυκλοφορει και το ποτε συμπληρωσε το τευχος ογδομηντα χιλιαδες, ειναι ΑΣΧΕΤΟ.
ΕΣΥ ειπες οτι σε αναγκαζαν να αγορασεις... πότε παλληκαρι μου? το 1965 πηγαινες Γυμνασιο, εξαταξιο εβγαλες?

Ναι, ειμαι αρχαιος, δεν ειχε γραφτει... για πες, για ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, και μαλιστα συγκεκριμενης παραταξης?

Τα τελευταια ποστακια δεν κανουν κατι παραπανω απο το να σου επιστρεφουν τα γελοια επιχειρηματα τυπου "δεν ησασταν στη γιορτη" με τον ιδιο ακριβως τροπο... κατσε μεσα στο χαρτοκουτο και κανε πως δεν καταλαβαινεις. :s_tongue

Άσχετο λέει, κυκλοφορεί από το 60 ως το 2009 και σου πουλάμε φίδια για το ότι μας το προωθούσε ο δάσκαλος....
Είσαι γερός στα μαθηματικά :inlove:

Όχι, το τραγούδι μιλάει για Γερμανικά καμιόνια φάνηκαν στην μάντρα , αλλά σύμφωνα με εσένα πρέπει να κοπεί από τη γιορτή της 28ης. :ninja:

Αν επι τη ευκαιρία της αποδοχής ενός αντάρτικου θέλετε να προωθήσετε φιλοφασιστικά τραγουδάκια στα σχολεία, βγείτε από την ντουλάπα παίδες μην σας περιορίζουμε.
Απλά μην ακούμε δικαιολογίες του κ@λου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:Eύγε νέε μου.....πρόσεχες στο μάθημα :lol:

Στην ιστορία πάντα... Το βιβλίο το είχα διαβάσει όλο το πολύ μέσα σε 1 εβδομάδα από τη στιγμή που μας το έδιναν (μαζί με τις πηγές)... Και μέχρι το τέλος της χρονιάς το είχα διαβάσει (όλο πάντα) τουλάχιστον 3-4 φορές... :lol:

Με την ιστορία είχα ψώρα, απλά τα τελευταία χρόνια δεν πολυ-ασχολούμαι... αρχίζει και το Αλτσχάιμερ... :lol: :lol:

Χαρακτηριστικά, στην γ λυκείου, είχαμε έναν καθηγητή (στην ιστορία κορμού) πολύ ψαγμένο με την ιστορία και όσο οι άλλοι κοιμόνταν (σε ιστορία κορμού... όλη η τάξη κοιμόταν... :lol: ) εμείς πιάναμε συζήτηση για τα πιο απίθανα ζητήματα... :lol: :lol: :lol: Ήξερε και αυτός ότι κανείς δεν θα ασχολούνταν με την ιστορία κορμού, οπότε τουλάχιστον είχε και κάτι να ασχοληθεί... :lol:
Άβαταρ μέλους
By manosky
manosky έγραψε:Πετάγονται λοιπόν μερικοί και είτε παριστάνουν τους ηλίθιους........

Και παίρνω την καλή εκδοχή
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
trident1971 έγραψε:Το ποτε αρχισε να κυκλοφορει και το ποτε συμπληρωσε το τευχος ογδομηντα χιλιαδες, ειναι ΑΣΧΕΤΟ.

:shifty:
Γιατί είσαι ψευτάκος χωρίς λόγο?

ΤΟ προς την νίκην κυκλοφορούσε κανονικότατα όταν πήγαινα δημοτικό όπου και μας συνιστούσαν :shifty: να το αγοράσουμε.

Για τους γονείς συνιστούσαν την Δράσις
Άβαταρ μέλους
By dimik
markvag έγραψε:
dimik έγραψε:Eύγε νέε μου.....πρόσεχες στο μάθημα :lol:

Στην ιστορία πάντα... Το βιβλίο το είχα διαβάσει όλο το πολύ μέσα σε 1 εβδομάδα από τη στιγμή που μας το έδιναν (μαζί με τις πηγές)... Και μέχρι το τέλος της χρονιάς το είχα διαβάσει (όλο πάντα) τουλάχιστον 3-4 φορές... :lol:

Με την ιστορία είχα ψώρα, απλά τα τελευταία χρόνια δεν πολυ-ασχολούμαι... αρχίζει και το Αλτσχάιμερ... :lol: :lol:

Χαρακτηριστικά, στην γ λυκείου, είχαμε έναν καθηγητή (στην ιστορία κορμού) πολύ ψαγμένο με την ιστορία και όσο οι άλλοι κοιμόνταν (σε ιστορία κορμού... όλη η τάξη κοιμόταν... :lol: ) εμείς πιάναμε συζήτηση για τα πιο απίθανα ζητήματα... :lol: :lol: :lol: Ήξερε και αυτός ότι κανείς δεν θα ασχολούνταν με την ιστορία κορμού, οπότε τουλάχιστον είχε και κάτι να ασχοληθεί... :lol:

και εμένα ήταν από τα καλύτερα μου γιατί δεν χρειαζόταν να διαβάσω :lol:
Η αγαπημένη μου καθηγήτρια (30+ μιλφάρα :inlove: :inlove: :inlove: ) χαιρόταν να κάνουμε συζητήσεις για τον ρόλο των συζύγων των ιστορικών προσώπων :lol:

Πέρα από την πλάκα δεν ξέρω πως είναι τώρα τα σχολικά βιβλία αλλά πάντα τα θυμάμαι να είναι ελλειπή λόγω του ότι δεν συμπεριελάμβαναν πολλά κομμάτια τα οποία μπορεί κάποιοι να θεωρούσαν λεπτομέρειες αλλά έδιναν τελείως άλλη υπόσταση στην αλληλουχία των γεγονότων.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Red Garland έγραψε:

Άσχετο λέει, κυκλοφορεί από το 60 ως το 2009 και σου πουλάμε φίδια για το ότι μας το προωθούσε ο δάσκαλος....
Είσαι γερός στα μαθηματικά :inlove:

Όχι, το τραγούδι μιλάει για Γερμανικά καμιόνια φάνηκαν στην μάντρα , αλλά σύμφωνα με εσένα πρέπει να κοπεί από τη γιορτή της 28ης. :ninja:

Αν επι τη ευκαιρία της αποδοχής ενός αντάρτικου θέλετε να προωθήσετε φιλοφασιστικά τραγουδάκια στα σχολεία, βγείτε από την ντουλάπα παίδες μην σας περιορίζουμε.
Απλά μην ακούμε δικαιολογίες του κ@λου.

Ειμαι μια χαρα στα μαθηματικα... εσυ δεν ειπες οτι σας υποχρεωναν να το αγορασετε? Πότε? Να μου πεις επι χουντας να το δεχτω, αλλα εισαι μικρος...

Μια χαρα ειναι το τραγουδακι και μιλαει για Αντισταση γενικοτερα... οχι για πολυ συγκεκριμενους ανταρτες στα βουνα, ξεκολλα λοιπον. Αμα τους εβαζε αυτο στο Δημοτικο, μοκο, κανεις δεν θα μιλαγε. Αλλα επρεπε να το κανει "κοκκινιστο" το φαγητο η δασκαλα.

Αυτο το "τι θελουμε να προωθησουμε", να μην το ξαναπεις please, ειναι παπαρια πρωτου μεγεθους.

rx8_drifter έγραψε:

:shifty:
Γιατί είσαι ψευτάκος χωρίς λόγο?

ΤΟ προς την νίκην κυκλοφορούσε κανονικότατα όταν πήγαινα δημοτικό όπου και μας συνιστούσαν :shifty: να το αγοράσουμε.

Για τους γονείς συνιστούσαν την Δράσις

Δεν ειπα ποτε οτι δεν κυκλοφορουσε, ειπα οτι εχω να το δω απο τα 70's, ειχε στο χωριο κατι παναρχαια.
Δημοτικο πρεπει να πηγαινες circa 1995... σωστα? και σας το πασαραν?
Σε χωριο ησουν?
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
trident1971 wrote:
Το ποτε αρχισε να κυκλοφορει και το ποτε συμπληρωσε το τευχος ογδομηντα χιλιαδες, ειναι ΑΣΧΕΤΟ.

επειδή είναι εκνευριστικό να σε περνάει ο άλλος για |λογοκρισία|, και είναι ξεκάθαρο τί λες, σου λέω απλά ότι κάνεις λάθος, το προς την νικην κυκλοφορούσε κανονικότατα δεκαετία 90 και ίσως και αργότερα.
Αστο λοιπόν, πες ότι έκανα λάθος/νόμιζα ότι δεν υπήρχε και λήχτο γιατί καταντάει γελοίο κάθε φορά να χρειάζεται να αποδεικνύουμε ότι δεν πετάει ο γάιδαρος για πάρτυ σου οκ?

edit, για όσους ψάχνονται, κυκλοφοράει μέχρι και σήμερα, καλή ανάγνωση

http://www.osotir.org/el/ta-periodika-mas/pros-ti-niki

:eat:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#181898 Σε όσους είχαν φέρει τέτοια περιοδικά "να τα αγοράσουν", όπως καταγγέλλεται, να σηκώσουν το χέρι.

Εγώ πρώτη φορά το βλέπω, αλλά φαίνεται ότι δεν ανήκε το σχολειό μου στα εκλεκτά. Και πέρασα από 5 σχολειά από το δημοτικό ως το λύκειο.

Τι νομίζω!

Ότι είτε έπεσα στην περίπτωση, είτε έπεσαν άλλοι στην περίπτωση, είτε είχαν πλησιάσει με απαλή φωνή κάποιους τίποτα ινστρούχτορες και τους έμαθαν ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις διανέμουν τέτοια σιχάματα στη νεολαία για να τη δηλητηριάσουν ("ορίστε παιδί μου, δες μερικά να μπορείς να τα αναγνωρίσεις αν στα δείξουν - πες το και στους φίλους σου παιδί μου....").

Δεν δικαιολογείται διαφορετικά. :innocent: