Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
sknipper έγραψε:Όλες οι γνωστές φρενοεταιρείες βγάζουν τακάκια κλπ για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων. Για τα περισσότερα βγάζουν περισσότερα από ένα μοντέλο τακακιών για αυτό και πρέπει να αναφέρεις και σειρά τακακιών, όχι μόνο μάρκα. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν το φτηνό (αντίστοιχο με το μαμά), το καλό (καλύτερο από το μαμά) και το γρήγορο (για πύρκαυλους και ίσως μικτή χρήση δρόμος-πίστα) που όμως κοστίζει 2+φορές όσο το προηγούμενο που κοστίζει κάπως παραπάνω από το φτηνό.
Οι διαφορές μπορεί να είναι σε συντελεστή τριβής, μαυρίλα, ζέσταμα, αντοχή σε θερμοκρασίες.
Σε ένα φτηνό ελαφρύ αυτοκίνητο οι απαιτήσεις είναι χαμηλές και το ίδιο και το κόστος.

Επίσης σημαντικότατο: το φτηνό "απλό" τακάκι ΔΕΝ μπαίνει σε "γρήγορο" ή πιστάδικο αυτοκίνητο, και το "ακριβό" τακάκι ΔΕΝ μπαίνει σε απλό/καθημερινό αυτοκίνητο. Στην πρώτη περίπτωση το τακάκι θα λιώσει και θα μείνουμε χωρίς φρένο, και στη δεύτερη θα σφυρίζει και δεν θα έχουμε ποτέ καλό φρένο. Κοινώς, πρώτα κοιτάμε τι είδους οδήγηση κάνουμε, και μετά κοιτάμε σειρά και τιμές :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#181374 Ρε παιδια, καμια ιδεα για καλύτερα φρένα στο Jimny, υπάρχει;
Τώρα το μόνο πέρα απο τα μαμά που φοράει, ειναι αεροπορικού τύπου σωλινακια...
Έχει φρένο αμαξιού 80's φάση...
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#181376 Να πω την αλήθεια, κ εγώ από τότε που έκανα αυτή τη μετατροπή , δεν ένιωσα οτι χρειάστηκα κάτι παραπάνω. Σωληνάκια υψηλής και τέλος.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#181377 Ναι αλλα όμως τα ίδια φρένα έχουμε εσυ και εγώ;
Εμένα είναι CD μπροστά και ταμπούρα πίσω (σαν ολα τα υπόλοιπα fiesta, ξέρεις χαχαχα)
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
htanso21 έγραψε:Ρε παιδια, καμια ιδεα για καλύτερα φρένα στο Jimny, υπάρχει;
Τώρα το μόνο πέρα απο τα μαμά που φοράει, ειναι αεροπορικού τύπου σωλινακια...
Έχει φρένο αμαξιού 80's φάση...

Αν το πρόβλημα σου είναι η μείωση της απόδοσης τους μετά από 2-3 συνεχόμενα πατήματα ψάξε για καλύτερα τακάκια με υψηλότερο συντελεστή τριβής όταν ζεσταίνονται
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#181385 Αυτό ακριβώς. :lol: θα πρότεινα να το δοκιμάσεις για αρχή + μετά ισως ένα πιο "ποιοτικό" τακάκι με αντοχή στα πολλά πάτα άσε κ νομίζω είσαι καλυμμένος.

Εκτός αν μιλάμε, για πιο εξτρήμ θέμα βελτίωσης, οπότε μεγαλύτερες δαγκάνες κτλ κτλ
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#181392 Δεν ειναι οτι κουραζονται ευκολα, απλα δεν εχεις φρενο.
Πχ το G.vitara του 01, εχει πάααρα πολύ καλύτερο φρένο.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#181404 Σκατά έχει και εκείνο.
Δεν κουράζονται, απλά εκ κατασκευής έχουν τεράστια νεκρή διαδρομή και μικρή δύναμη. Είναι θέμα αντλίας βασικά.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
Άβαταρ μέλους
By trident1971
htanso21 έγραψε:Δεν ειναι οτι κουραζονται ευκολα, απλα δεν εχεις φρενο.

Καμμια εξαερωση καλη με αλλαγη υγρων μπας και στρωσει λιγο?
Επισης, για Jimny μιλαμε, μην περιμενεις μαγικα πραγματα.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
trident1971 έγραψε:

Θα του αλλάξω υγρά και θα του κάνω και εξαέρωση.
Ναι ρε συ δεν περιμένω μαγικά πράγματα, απλά θέλω να δω πως θα κάνω τα φρένα λίγο καλύτερα, that's all :)
Άβαταρ μέλους
By xenos
#181555 Μηπως εχει κ τπτ φθηνοτακακια;

< >
Άβαταρ μέλους
By trident1971
htanso21 έγραψε:
trident1971 έγραψε:

Θα του αλλάξω υγρά και θα του κάνω και εξαέρωση.
Ναι ρε συ δεν περιμένω μαγικά πράγματα, απλά θέλω να δω πως θα κάνω τα φρένα λίγο καλύτερα, that's all :)

Αν πιανουν τα χερια σου λιγο, ψαξε στα γνωστα μερη, κυκλοφορει pdf service manual jimny που περιεχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ λεπτομερεια, εχω παθει πλακα.

xenos έγραψε:Μηπως εχει κ τπτ φθηνοτακακια;

και αυτο, αν και δεν νομιζω το "φθηνα" να ειναι πρόβλημα, οσο το γυαλισμενα απο πολυκαιρια, ταλαιπωρημενα κλπ.
οι τιμες εν τω μεταξυ ειναι εντελως αστειες:
http://www.onparts.gr/suzuki-jimny-fj-1-3-16v-4x4-86hp-86hp/antallaktika/antallaktika-service/takakia-empros
Αντιστοιχα και για δισκους, αν την κανεις μονος σου τη δουλεια αλλαζεις δισκους τακακια υγρα με κανα 50αρικο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#181567 Αλλάζεις τα υγρά, τελείως να μην μείνει τίποτα.
Ελέγχεις τους δίσκους μήπως είναι ραγισμένοι, γυαλισμένοι.
Ελέγχεις σωληνάκια (μαρκούτσια) αλλά και σωληνάκι υποπίεσης
Ελέγχεις κυλινδράκια ίσως τα επισκευάζεις αν έχουν διαρροή/ καθαρίζεις από σκουριά /ρυθμίζεις τα ταμπούρα και αν θέλει αλλάζεις και επιφένειες τριβής (θερμουίτ στις σιαγόνες). Πολύ βασικό για να διευκολύνει το έργο των δίσκων.
Με αυτά φτάνεις σε καλή μαμά κατάσταση και μετά αρχίζουν οι βελτιώσεις.
Καλύτερα υγρά, καλύτερα τακάκια. καλύτερες επιφάνειες για σιαγόνες.
Καλύτεροι δίσκοι (καλύτεροι απλοί, ή με τρυπούλες ή με χαρακιές ή με άλλα κόλπα)
Μαρκούτσια αεροπορικού τύπου.
Επόμενο στάδιο που πλέον πειράζεις αντλίες και δαγκάνες, βάζεις πιο μεγάλους δίσκους, δίσκους και πίσω κλπ.

Το πιο πιθανό είναι ότι αν το συνεφέρεις να γίνει μαμά με αξιοπρεπείς δίσκους και καλά τακάκια θα είσαι μια χαρά. Και ελαφρύ είναι και αργό είναι τι φρένα να θέλει....