Είχες συμπληρώσει ποτέ αντιψυκτικό υγρό; Τώρα συμπλήρωσες επειδή σου άναψε λαμπάκι ή απλώς είδες χαμηλή την στάθμη;
Δεν θυμάμαι, αντλία νερού είχες αλλάξει;
Καλά να περάσεις και με μέτρο τα τσίπουρα...
Μιας και δε χρειάζεται πολύ λύσιμο, ούτε αλλαγή ιμάντων (άντε, προληπτικά του δυναμό) δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή επισκευή, ιδίως εκτός εξουσιοδοτημένου.
Φίλος και συμφορουμίτης με THP είχε πριν από λίγες μέρες αρκετή διαρροή νερού. Απ΄ότι μου είπε ήταν από τον θερμοστάτη τον οποίον και άλλαξε. Κάποια στιγμή ίσως τα γράψει ο ίδιος.
Αυτά που λέμε είναι υποθέσεις και δεν ξέρω αν ισχύουν για τον Βασίλη. Το κύκλωμα ψύξης είναι βέβαια κλειστό, αλλά αν έχουν περάσει 6-7 καλοκαίρια και έως τώρα δεν έχει συμπληρώσει καθόλου υγρό, τα 650mL δεν είναι τραγική ποσότητα. Είναι λιγότερο από το 1/10 της συνολικής ποσότητας του υγρού ψύξης.
edit mod
Pitt έγραψε:Γειά σου Νίκο,![]()
Φίλος και συμφορουμίτης με THP είχε πριν από λίγες μέρες αρκετή διαρροή νερού. Απ΄ότι μου είπε ήταν από τον θερμοστάτη τον οποίον και άλλαξε. Κάποια στιγμή ίσως τα γράψει ο ίδιος.
Αυτά που λέμε είναι υποθέσεις και δεν ξέρω αν ισχύουν για τον Βασίλη. Το κύκλωμα ψύξης είναι βέβαια κλειστό, αλλά αν έχουν περάσει 6-7 καλοκαίρια και έως τώρα δεν έχει συμπληρώσει καθόλου υγρό, τα 650mL δεν είναι τραγική ποσότητα. Είναι λιγότερο από το 1/10 της συνολικής ποσότητας του υγρού ψύξης.
edit mod
Εγώ είμαι αυτός! Εχασα υγρά ενώ είμουν παρκαρισμένος από το κέλυφος του θερμοστάτη και το φόρτωσα σε οδική. Κόστος 230 ευρά.
Εδώ και κανένα μήνα βγάζω από πίσω άσπρα ντουμάνια.Οι μάστορες σε δυο εξουσιοδοτημένα μου είπαν άμεσα άνοιγμα κινητήρα με κόστος στη χειρότερη την αλλαγή ολόκληρου του κινητήρα με ανακατασκευασμένο απο Γαλλια!
Ψάχνοντας σε συνεργείο που ειδικεύεται σε Peugeot (ρεκτιφιε και μετατροπές για αγώνες) το κόστος επισκευής φαίνεται σημαντικά μικρότερο. Ακούω γνώμες περί αυτού παρακαλώ!
Ασχετο: Λόγω του ότι το αυτοκίνητο από την εγγύηση ακόμα έβγαλε αναρίθμητες βλάβες (όλες επισκευασμένες σε εξουσιοδοτημένο) αύριο θα έρθω σε επαφή με δικηγόρο για να κινηθώ νομικά κατά όποιων κρίνει αυτός ότι ευθύνονται και για την τωρινή βλάβη.(οχι φυσικά κατά των συνεργείων).
Η αγανάκτηση μου και η οικονομική αφαίμαξη δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!
Ακούω γνώμες περί αυτού παρακαλώ!
Ως μέλος του ΚΕ.Π.ΚΑ και ξέροντας ότι έχουν εμπειρία από παρόμοιες περιπτώσεις, θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις μαζί τους για να σε συμβουλέψουν για το πώς πρέπει να κινηθείς. Τα γραφεία είναι στην Βασ. Ηρακλείου και το τηλ. 2310-269449. Δεν θα χάσεις τίποτε αν έρθεις σε επαφή μαζί τους.
Τώρα που το σκέφτομαι και χωρίς να το συνδέω με την ζημιά, ο δικός σου κινητήρας ήταν που διέφερε από τους 5FX που έχουμε οι υπόλοιποι;

edit mod
Τη γνώμη σας για το συνεργείο παρακαλώ!
Φίλε iomy, η γνώμη που ζητάς για το συνεργείο αφορά στο εξειδικευμένο Peugeot που σου πρότεινε ρεκτιφιέ; Πώς σου περιέγραψαν το πρόβλημα; Ποιές εργασίες πρότειναν, και με τι κόστος; Έχω υπόψη μου περίπτωση που έγιναν αντίστοιχες εργασίες στο ατμοσφαιρικό (VTi, 120hp), και έλυσαν το πρόβλημα.
NickNT έγραψε:Γεια σου Δημήτρη (Pitt)!![]()
Φίλε iomy, η γνώμη που ζητάς για το συνεργείο αφορά στο εξειδικευμένο Peugeot που σου πρότεινε ρεκτιφιέ; Πώς σου περιέγραψαν το πρόβλημα; Ποιές εργασίες πρότειναν, και με τι κόστος; Έχω υπόψη μου περίπτωση που έγιναν αντίστοιχες εργασίες στο ατμοσφαιρικό (VTi, 120hp), και έλυσαν το πρόβλημα.
Ρωτάω αν κάποιος από σας θα το πήγαινε σε εξωτερικό συνεργείο εκτός δικτύου Peugeot για λόγους οικονομικούς (μεγάλες διαφορές σε εργατικά) .Το πρόβλημα είναι καπνός από την εξάτμιση και για να βρεθεί η αιτία πρέπει να ανοιχτεί ο κινητήρας και βλέπουμε!