Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
GTS έγραψε:Δεν γινεται ετσι γιατι είναι ολοκληρο συστημα με προμηθευτες κλπ και πιθανον να μην εβρισκαν αναλογη ποιοτητα στην Ιταλια. Φυσικα αν ειχαν πολλους Γερμανους προμηθευτες θα το πλησιαζαν αρκετα αλλα θα ξεφευγε και το κοστος. Ακουσα πολλα αρνητικα για το Γκιμπλι πχ, πολύ φθηνια στο εσωτερικο και πηγε απατο.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι Ιταλοί υπολείπονται;
Άβαταρ μέλους
By drdino
REALZEUS έγραψε:
D-Jet έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Βασικά και τα δύο ήταν γοτθικά κασόνια με ρόδες που δεν θα έβλεπαν καν προς τα που πήγε μια κούκλα 164 ΤΒ! Απλά να είχαμε να λέγαμε. :lol:

Τι να πω...
Έχεις δει ποτέ από κοντά 164 πρόσφατα (την οποία επίσης βρίσκω κούκλα αλλά δεν έχει σημασία αυτό) ή σααμπ 9000; Και αν ναι, έχεις ζήσει καθόλου μαζί τους;

Επίσης θέλω να σχολιάσω αυτό:
Γράφει (ποιος τα γράφει αυτά;;;; αλήθεια! )
Με τη Μερτσέντες μετακινείσαι με αρχοντιά, ασφάλεια, άνεση,
αλλά τίποτα περισσότερο

:lol: :lol:
Διάβασέ το - φωναχτά, όμως!
Τι ακριβώς δηλαδή περίμεναν περισσότερο από ένα λιμουζινάκι με ένα καταπιεσμένο μοτεράκι των 118 ίππων που ξέθαψαν από τις μικρότερες σειρές και της το κότσαραν για τις χώρες του τρίτου κόσμου; Φαντάζομαι ότι ξέρεις πως με εξαίρεση το επίσης αναιμικό 200D ή στάνταρ 124 του πολιτισμένου κόσμου ήταν η 250td και η 300άρα (και αργότερα η 280/320) έτσι;
Αλλά και αλλιώς να το δεις, τι ακριβώς πιστεύεις ότι είχαν στο νου τους στη ΜΒ όταν σχεδίαζαν την 124, που δεν τους πέτυχε το κάτι περισσότερο; Και πόσο δύσκολο, νομίζεις, θα τους ήταν να της βάλουν μοτέρ για μπαντιλίκια και τιμόνι κουτσομπόλικο;

Έλεος, ρε παιδιά... :roll:

Ένα σωρό δικαιολογίες για να δικαιώσουμε τον βροντόσαυρο. Επειδή έτσι μας αρέσει. :lol:

Τι σου φαίνεται παράξενο; Αν αυτό ήταν το design brief γιατί να κάνουν κάτι διαφορετικό;
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
REALZEUS έγραψε:Ένα σωρό δικαιολογίες για να δικαιώσουμε τον βροντόσαυρο. Επειδή έτσι μας αρέσει. :lol:

Μα ακριβώς επειδή έτσι μας αρέσει.
Πελάτες σαν και εμένα στόχευαν (τους κανονικούς, δηλαδή, με λεφτά, όχι κουρκουμπίνια που έχω εγώ) και το έκαναν πολύ καλά! Τώρα πλέον με αφήνουν παγερά αδιάφορο, ειδικά οι μικρές!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
drdino έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
D-Jet έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Βασικά και τα δύο ήταν γοτθικά κασόνια με ρόδες που δεν θα έβλεπαν καν προς τα που πήγε μια κούκλα 164 ΤΒ! Απλά να είχαμε να λέγαμε. :lol:

Τι να πω...
Έχεις δει ποτέ από κοντά 164 πρόσφατα (την οποία επίσης βρίσκω κούκλα αλλά δεν έχει σημασία αυτό) ή σααμπ 9000; Και αν ναι, έχεις ζήσει καθόλου μαζί τους;

Επίσης θέλω να σχολιάσω αυτό:
Γράφει (ποιος τα γράφει αυτά;;;; αλήθεια! )
Με τη Μερτσέντες μετακινείσαι με αρχοντιά, ασφάλεια, άνεση,
αλλά τίποτα περισσότερο

:lol: :lol:
Διάβασέ το - φωναχτά, όμως!
Τι ακριβώς δηλαδή περίμεναν περισσότερο από ένα λιμουζινάκι με ένα καταπιεσμένο μοτεράκι των 118 ίππων που ξέθαψαν από τις μικρότερες σειρές και της το κότσαραν για τις χώρες του τρίτου κόσμου; Φαντάζομαι ότι ξέρεις πως με εξαίρεση το επίσης αναιμικό 200D ή στάνταρ 124 του πολιτισμένου κόσμου ήταν η 250td και η 300άρα (και αργότερα η 280/320) έτσι;
Αλλά και αλλιώς να το δεις, τι ακριβώς πιστεύεις ότι είχαν στο νου τους στη ΜΒ όταν σχεδίαζαν την 124, που δεν τους πέτυχε το κάτι περισσότερο; Και πόσο δύσκολο, νομίζεις, θα τους ήταν να της βάλουν μοτέρ για μπαντιλίκια και τιμόνι κουτσομπόλικο;

Έλεος, ρε παιδιά... :roll:

Ένα σωρό δικαιολογίες για να δικαιώσουμε τον βροντόσαυρο. Επειδή έτσι μας αρέσει. :lol:

Τι σου φαίνεται παράξενο; Αν αυτό ήταν το design brief γιατί να κάνουν κάτι διαφορετικό;

Εγώ δεν είπα ότι δεν ήταν αυτό το design brief. Το αποτέλεσμα σχολιάζουμε.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
D-Jet έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Ένα σωρό δικαιολογίες για να δικαιώσουμε τον βροντόσαυρο. Επειδή έτσι μας αρέσει. :lol:

Πελάτες σαν και εμένα στόχευαν (τους κανονικούς, δηλαδή, με λεφτά, όχι κουρκουμπίνια που έχω εγώ) και το έκαναν πολύ καλά! Τώρα πλέον με αφήνουν παγερά αδιάφορο, ειδικά οι μικρές!

Μάλλον αυτοί που θέλουν επιδόσεις και κράτημα είναι περισσότεροι. Για αυτό και πλέον η φίρμα τα προσφέρει.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 29 Οκτ 2015, 13:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
D-Jet έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Mα και στην Alfa Romeo αν ήθελαν αμάξι που να κινείσαι με αρχοντιά, ασφάλεια και άνεση, θα αγόραζαν 10 Μερσέντες, θα τις έκαναν βίδες και θα το κατασκεύαζαν.

Φυσικά! Είναι κουτό να μην το πιστεύει καποιος αυτό. Τα αυτοκίνητα που προορίζονται για ένα ευρύ κοινό (δε λέμε τώρα για την 8c ή τη c111) κατασκευάζονται σύμφωνα με το που θέλει να φτάσει το κόστος ο κατασκευαστής ώστε να είναι ανταγωνιστικός στη μερίδα του κοινού που ενδιαφέρεται για τα χαρακτηριστικά που επίσης ο κατασκευαστής έχει αποφασίσει να έχει το μοντέλο του.
Ο μέσος οδηγός στον οποίο στόχευε η μερσεντές ήθελε ένα κλασσικό στην όψη αυτοκίνητο, με δυνατότητα να ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα και σταθερότητα στους εθνικούς δρομους με ασφάλεια. Η επιλογή του στησίματος, των κινητήρων, των σχέσεων του κιβωτίου ακόμα και του τιμονιού με τα επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια που δε χωνεύετε είχε γίνει αποκλειστικά για αυτό το λόγο. Μέχρι και το σαλόνι της (καθίσματα με ελατήρια!!!) είναι φτιαγμένο με αυτή τη φιλοσοφία.Επίσης, για αυτό και η αεροδυναμική τους είναι ανέλπιστα καλή (μεγάλες ταχύτητες εύκολα, λίγος θόρυβος).
Στην άλφα περισσότερο μετράει ντιζάιν (που 30 χρόνια μετά το βλέπεις και σκέφτεσαι τι έφτιαγναν οι άνθρωποι :inlove: ) το σπορ στησιμο και το τιμόνι που μπορεί να είναι ξουράφ αλλά μπορεί και να σου κατεβάσει τα χέρια μετά από 5 ώρες στο δρόμο και ούτω καθεξής...

Ό,τι θέλεις προμηθευτές έχει στην Ιταλία, από σούπερ ποιοτικούς μέχρι για τα μπαζα. Πολλούς (και από τα δύο είδη πλέον) χρησιμοποιεί και η Mερσέντες.

Με κάλυψες ΑΠΟΛΥΤΑ.

Όμως πιστεύω ότι τη σήμερον ημέρα έχουν αλλάξει δραματικά και οι απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού στο πιο απαιτητικό.
Καλώς ή κακώς, όλοι μας λίγο πολύ θέλουμε το αυτοκίνητο μας να είναι άριστο παντού.
Ενώ όσο γυρίζεις πίσω στο χρόνο οι επιλογές ήταν συγκεκριμένες.

Κάτι άλλο επίσης είναι ότι R&D τμήματα έχουν όλες οι εταιρείες. Από 'κει και πέρα, μια νέα τεχνολογία/καινοτομία, δεν θα προσφερθεί στον αγοραστή νωρίτερα ή γρηγορότερα από τη φιλοσοφία της κάθε εταιρείας, ως προς την αξιοπιστία ή την αποδοχή από το "πιστό" κοινό της.
Πχ γνωρίζεις καλύτερα πόσο μελετά κάτι τέτοιο η Mercedes.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
REALZEUS έγραψε:
D-Jet έγραψε:

Μάλλον αυτοί που θέλουν επιδόσεις και κράτημα είναι περισσότεροι. Για αυτό και πλέον η φίρμα τα προσφέρει.

Με αφορμή αυτό το ποστ , είναι μια καλή στιγμή για να εξετάσουμε την Mercedes του σήμερα. :)

Περιληπτικά, δεν είναι οτι δεν προσφέρει τεχνολογία, επιδόσεις, άνεση ή πολυτέλεια , κάθε άλλο. :iconcool:

Η προσπάθεια όμως για όλα μαζί συνεπικουρούμενη απο την άφθονη τεχνολογία δεν είναι και ότι
καλύτερο , αφού η πολυπλοκότητα είναι μεγάλη, το κόστος κατα περιπτώσεις βαρύ και εν τέλει
βλέπεις φτήνιες σε κρίσιμα σημεία άλλοτε για τη μάρκα που δεν την προωθούν με το καλύτερο τρόπο.
:s_no

Οπότε, όντως ο χαρακτήρας έχει χαθεί σήμερα στο βωμό του τα θέλω όλα και εντυπωσιάζω
συνάμα, είτε είναι αγορά της Αμερικής είτε της Ασίας , οπότε έχουμε έναν άσχημο τεχνολογικά
προηγμένο αχταρμά σε πολλές περιπτώσεις. :lol:

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Giuseppe Busso έγραψε:Όμως πιστεύω ότι τη σήμερον ημέρα έχουν αλλάξει δραματικά και οι απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού στο πιο απαιτητικό.

Οι απαιτήσεις, γιατί οι ανάγκες έχουν διαφοροποιηθεί ελάχιστα (πήγαιναν πχ στο χωριό το δεκαπενταύγουστο να ακούσουν τα κλαρίνα και αυτό κάνουν και τώρα - χώρια που οι δρόμοι στην πατρίδα μας μάλλον γίνονται χειρότεροι με το πέρασμα του χρόνου παρά καλύτεροι).
Είναι κάτι σαν τη μάνα μου που μετά από τη σχετική κουβέντα με τον "εξπέρ" του γερμανού τσίμπησε τηλεφωνάκι έξυπνο "από αυτά που τα χαϊδεύεις" για να μιλά πάλι με τις θειάδες της και με εμένα 1 φορά την εβδομάδα (και φυσικά με απαυτώνει εμένα που κάθε δυο και λίγο τρέχω γιατί "κολλησε" ή "δε βγαζει το κουμπι"_γαμώ την εύχρηστη τεχνολογία μου μέσα_ κλπ κλπ). Επειδή έχει "δυνατότητες"...

Έλα όμως μια βόλτα σε κάποιο συνεργείο Μερσεντές να δείς οι μπαρμπαδες με τις 211 και 212 πόσο διαφορετικές πραγματικές ανάγκες έχουν (και τι κάνουν μόλις δουν 200ρι 124 σε καλή κατάσταση).
Επίσης ρώτα τον τυπικό οδηγό 211 για τα μενού (δε λέω για τα κρυφά) που έχει το αμάξι του να δεις τι θα σου πει... διάλεξε και ένα τυχαίο κουμπί και ρώτα τον τι κάνει, να πάρεις την απάντηση που θέλεις! :lol:

Καλώς ή κακώς, όλοι μας λίγο πολύ θέλουμε το αυτοκίνητο μας να είναι άριστο παντού.

Καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι τεχνητό και από τη στιγμή που παίζεις με τη μηχανή του κιμά κάποια στιγμή θα γίνεις και εσύ κιμάς, έτσι; Δεν είναι οτι γίνεται και πιο ακριβό το αυτοκίνητο (θα το καταλάβαινα) αλλά όλα αυτά πας να τα συμπιέσεις στην τιμή του παλιόυ!
Εμένα προσωπικά οι ανάγκες μου, τα τελευταία 20 χρόνια που οδηγώ, μπορεί να έχουν αλλάξει ως προς την ανοχή μου στην κατανάλωση (μου τη δίνει να πληρώνω τα 13λ/100χλμ της 124, όσο και αν ξέρω ότι αν το κάνεις αναγωγή σε συνολικό κόστος αυτοκίνησης είναι καλύτερο απο prius), πιθανώς και ως προς τους χώρους αλλά οπωσδήποτε ως προς τα μοντέρνα συστήματα ασφαλείας (είναι κάτι που μπορεί να μην χρησιμοποιήσεις ποτέ αλλά καλό είναι να υπάρχει).
Όλα τα άλλα, όμως, απο χαζές πολυτέλειες και γκάζια μέχρι software-ικές |λογοκρισία| (που σε συνδυασμό με φτηνατζήδικα μηχανολογικά είναι ό,τι πρέπει για καταστροφή) θα προτιμούσα να τα κρατούσαν για τα πειράματά τους και να μην έκαναν παραχωρήσεις στην ποιότητα στο αυτοκίνητο-εργαλείο το δικό μου.

Κάτι άλλο επίσης είναι ότι R&D τμήματα έχουν όλες οι εταιρείες. Από 'κει και πέρα, μια νέα τεχνολογία/καινοτομία, δεν θα προσφερθεί στον αγοραστή νωρίτερα ή γρηγορότερα από τη φιλοσοφία της κάθε εταιρείας, ως προς την αξιοπιστία ή την αποδοχή από το "πιστό" κοινό της.
Πχ γνωρίζεις καλύτερα πόσο μελετά κάτι τέτοιο η Mercedes.

Ε, ακριβώς αυτό είναι το θέμα... ποτέ δεν ήταν πίσω τεχνολογικά η Μερσεντές αλλά ποτέ δεν πήγαινε να κάνει την τρελή καινοτομία αν δεν είχαν προηγηθεί χιλιάδες εργατοώρες δοκιμών. Τώρα... τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας χέσει ο κώλος μου.

ΠΧ.
Είμαι ο πρώτος που θα πω ότι το sbc ήταν γαμώ τα συστήματα ασφαλείας και πήγε αιώνες μπροστά τη ΜΒ. Θα ήταν ανόητο, ωστόσο, να μην αναγνωρίσω ότι οι εμπορικοί εγκέφαλοι, εκεί στη Στουττγάρδη, το πλάσαραν στον κοσμάκη χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει να έχεις ποτενσιόμετρο αντί για εμβολάκι στο πόδι σου, σε μια κατηγορία που βιάστηκαν να "αναβαθμίσουν" καθαρά για εμπορικούς λόγους γιατί οι άλλοι τους περίμεναν στη γωνία
και, φυσικά,
την πάτησαν περίτρανα από το ότι ούτε η τεχνολογία ήταν τόσο immune στην άγνοια του κόσμου (ειδικά αυτού που τη συντηρεί) ούτε τόσο προσιτή σε κόστος για να μην τσιρίζουν οι πελάτες και τα δημοσιογράφα για τα ανήκουστα έξοδα συντήρησης της Ε.

Κάτι τέτοιο πριν 20 χρόνια δε θα είχε γίνει ποτέ. Δεν υπήρχε η πίεση για να γίνει...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Giuseppe Busso έγραψε:[

Συγκεκριμένες και διαφορετικές ανάλογα με τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις ικανότητες του καθενός.

Διάβασε αυτή εδώ τη θεωρία, αν δεν την ξέρεις και ψάξ'το:
http://www.marketingprofs.com/Tutorials ... odels2.asp
να δεις πως ο μέσος όρος (βασικά αναλογίσου και ποιοι θεωροούνται experts!) είναι αυτός που κάνει κουμάντο για τις επιλογές που φτάνουν σε εμάς (από αμάξια μέχρι τι θα δούμε στην tv, πως θα διασκεδάσουμε, τι θα φορέσουμε κλπ κλπ) και πιθανώς να δείς και λίγο διαφορετικά το γιατί τελικά αυτά που προσφέρουν οι κατασκευαστές, λίγο ως πολύ, μοιάζουν πλέον μεταξύ τους. Και αν δεν τα προσφέρουν κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν οι προτάσεις τους ελλειπείς!

Πολυεθνικές είναι βέβαια και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μεγαλύτερο κοινό και γρόσσα θέλουν.

Δεν αντιλέγω,
αλλά από τη στιγμή που και σήμερα βλέπεις να εξαργυρώνουν τα ονόματα που έφτιαξαν στο παρελθόν με τα κατα περίπτωση "κουσούρια" της κάθε μίας (μερσεντές=αξιοπιστία κι αρχοντιά, αλφα=κουόρε σπορτιβο κλπ κλπ) και ο κόσμος που εκφράζει το μ.ο. εξακολουθεί να τσιμπάει, τότε καταλαβαίνεις ότι αυτός ο μ.ο. πέρα από σιχαμερά ομοιόμορφος είναι και ντιπ για ντιπ ανεγκέφαλος....
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#180008 Πέρασα σήμερα από την ΕΚΚΑ μια βόλτα και επί τη ευκαιρία τράβηξα 2-3 φωτογραφίες :inlove:
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By IKE
D-Jet έγραψε:... - χώρια που οι δρόμοι στην πατρίδα μας μάλλον γίνονται χειρότεροι με το πέρασμα του χρόνου παρά καλύτεροι).

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
IKE έγραψε:Εικόνα

Συντήρηση, λέγεται και σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει ούτε στου Μπαμπινιώτη το λεξικό...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#180111 Εγώ πάντως πριν 20 χρόνια θυμάμαι μια σαφώς χειρότερη ΠΑΘΕ που ήθελες τουλάχιστον μισή ώρα παραπάνω από σήμερα για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη (Αγ. Κων/νος, Στυλίδα κλπ) και δεν θυμάμαι να υπήρχε ούτε Αττική Οδός, ούτε Εγνατία, ούτε ούτε ούτε... Άσε που σήμερα οι ταχύτητες είναι γενικά σαφώς υψηλότερες. Τότε το μέσο οικογενειακό είχε 75 άλογα και τώρα έχει τα διπλά.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#180123 Κανε ενα Πατρα - Κορινθο, ενα Πατρα-Πυργο, ενα Αμφιλοχια - Πρεβεζα, ενα Ναυπακτο - Αμφιλοχια (πλην του νεου κομματιου) , ενα Ολυμπια - Τριπολη και θα καταλαβεις για το τι λεει ο D-Jet
Άβαταρ μέλους
By IKE
#180127 Είναι που δεν έχω κάνει αυτές τις διαδρομές μάλλον, γι'αυτό έχω άλλη εικόνα.

:|