Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elteo
trident1971 έγραψε:[....]"η πριγκιπισσα με τα ασημενια κοκοψοψαρα" [...]

Kόντεψε να μου βγει ο καφές από την μύτη. :lol:
Άβαταρ μέλους
By gakost
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ θα πρότεινα κάποιο NUC:
http://www.skroutz.gr/c/329/barebones.h ... phrase=nuc

Με 300€ που λες παίρνεις κάτι που θα κάνει μια χαρά την δουλειά του (με εξαίρεση βαριά παιχνίδια, αλλά δεν νομίζω πως είναι και το ζητούμενο).

^^ το αυτό .

ΑΝ για ψυχολογικούς λόγους σε χαλάει το μικρό μέγεθος

κάτι τέτοιο

εγγύηση 5 χρόνια και on site επισκευή την επόμενη εργάσιμη.

αν και το NUC λόγο ssd που λογικά θα βάλεις θα πάει απείρως γρηγορότερα.

Innovator κλπ BTO τα ξεχνάς. Πλέον χρειάζονται μόνο για εξειδικευμένες απαιτήσεις.
Άβαταρ μέλους
By King Alexander
#179955 @Trident1971
- Δηλαδή θέλεις να ασχοληθείς εσύ ο ίδιος με τη συναρμολόγηση; Είναι το καλύτερο φυσικά, να σου βάζει και χέρι ο άλλος και να έχεις και τη χαρά. Σε εσένα όμως θα έρχονται αν χαλάσει κάτι(χτύπα ξύλο) . Είναι δηλαδή δίκοπο μαχαίρι(για να μην μιλήσω για περίπτωση ελαττωματικού υλικού εξαρχής και τα σχετικά τρεχάματα) .

- Δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα με το στήσιμο, καθώς ασχολήθηκες στο παρελθόν. Επίσης υπάρχουν χίλια δύο βίντεο να δεις, ιστοσελίδες να ρωτήσεις, κ.λ.π. Το ίδιο έκανα και εγώ, έστησα τελείως μόνος μου τα δύο τελευταία μηχανάκια μου, γιατί μεγαλώσαμε ηλικιακά και ήταν "ή τώρα ή ποτέ"(είχα δει και από κοντά στησίματα παλαιότερα, αλλά εγώ άντε να έβαζα κανένα σκληρό ή κανένα.. ανεμιστηράκι) .

- Σου πρότεινα 1150 πλατφόρμα, γιατί δεν έχει σημαντικές διαφορές με την πιο πρόσφατη 1151 (ένα 7% το πολύ επάνω) , είναι φθηνότερη και κυρίως, δοκιμασμένα κομμάτια που δεν έχουν πλέον "παιδικές ασθένειες".

- Άποψή μου, δεν αξίζει να της βάλεις παλιό μηχανικό δίσκο, ένας ssd κάνει τη μέρα και τη νύχτα σε οποιοδήποτε σύστημα(ακόμα και στα παλαιότερα, τα "ζωντανεύει"). Αν έχεις δουλέψει σε τέτοιο σύστημα, δεν ξαναγυρνάς πίσω, πραγματικά. Αυτό θα κάνει το σύστημα να κρατήσει και περισσότερα χρόνια, καθώς θα δείχνει πιο δυνατό το μηχάνημα(χάρη στην ταχύτητα του ssd).

- Δεν αξίζουν τα έτοιμα, θα το ξαναπώ. Μόνο που έπεσε το μάτι μου στο τροφοδοτικό που έχει... Force!!! ΜΑΚΡΙΑ!!! (deer, force, mstech, κ.λ.π. είναι ικανά για τη ζημιά ανά πάσα στιγμή) .

- Τα ενσωματωμένα γραφικά είναι ΥΠΕΡαρκετά για την χρήση που λές. Μπορούν να παίξουν άνετα παλαιότερα παιχνίδια σε χαμηλές ρυθμίσεις για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Θα πάρω και γνώμες από κα΄νενα φόρουμ να μου πούνε τα φιλαράκια αν μπορούμε να κάνουμε καλύτερη σύνθεση, αλλά στα χρήματα που λες, είναι στριμωγμένα τα πράγματα. Θα ρωτήσω πάντως και βλέπουμε(στόχος να πάρεις το καλύτερο για τα λεφτά σου) .
Θα πάρω και γνώμες από πιο ειδικούς και για τις ιδέες που πρότειναν άλλοι συμφορουμίτες εδώ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
gakost έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ θα πρότεινα κάποιο NUC:
http://www.skroutz.gr/c/329/barebones.h ... phrase=nuc

Με 300€ που λες παίρνεις κάτι που θα κάνει μια χαρά την δουλειά του (με εξαίρεση βαριά παιχνίδια, αλλά δεν νομίζω πως είναι και το ζητούμενο).

^^ το αυτό .

κάτι τέτοιο

Innovator κλπ BTO τα ξεχνάς. Πλέον χρειάζονται μόνο για εξειδικευμένες απαιτήσεις.

Ακριβώς αυτό που έγραψες. Ή NUC ή έτοιμο Dell, HP κλπ.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
gakost έγραψε:^^ το αυτό .
κάτι τέτοιο

I hear you. Για τους ιδιους "ψυχολογικους" λογους εχω απεχθεια για τα επωνυμα, οτι μικρομαθεις δεν γεροντοαφηνεις.
Κραταω βεβαια και τη φαση "5 χρονια εγγυηση" για περεταιρω επεξεργασια... η μαμα θα αποφασισει τελικα.

@King Alexander
Δεν νομιζω να υπαρχει κατι που δεν μπορω να στησω, αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα το κανω. :lol:
Εκτος αν εβρισκα κανα μεταχειρω που αναγκαστικα θα βαζαμε μεσα οτι βρισκαμε ευκαιρο. Ετσι και αλλιως "συντηρω" το νεοκλασικο μηχανημα του σπιτιου, αυτο ειναι αρκετο.

Μην κινητοποιησουμε και τον κοσμο ολο, κατευθυνσεις ηθελα πχ "ΜΗΝ παρεις χψζ, στα ιδια λεφτα ειναι το αβγ".

1150 it is λοιπον.
Εχω δουλεψει SSD. Οκ, γρηγορος. Θα περιμενει το κοριτσακι να φορτωσουν τα windows 30sec παραπανω, θα κανει διπλο κλικ και θα περιμενει 2-3 sec και τι εγινε?

Ρε σεις, με τετοιο κανω δουλεια? http://www.e-shop.gr/gembird-sata-ide-2-bi-directional-sata-ide-converter-p-PER.584580
Βαζεις παλιους δισκους IDE σε SATA... Τσιγκούνης alert :lol:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
trident1971 έγραψε:Ρε σεις, με τετοιο κανω δουλεια? http://www.e-shop.gr/gembird-sata-ide-2-bi-directional-sata-ide-converter-p-PER.584580

Δέν έχω εμπειρία με το συγκεκριμένο, αλλά έχω δουλέψει άλλα παρόμοια χωρίς πρόβλημα.

Υπάρχει και παραλλαγή απο IDE σε USB για να τον κάνεις εξωτερικό αν θές.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#180000 Καθάριζα παλιούς δίσκους και έπεσα σε ένα αρχείο του 2001.
Δεν θα πώ το όνομά του, είναι γνωστό στους περισσότερους και μας ταλαιπωρούσε χρόνια.
Ευτυχώς απαλλαχθήκαμε από αυτό και από το πρώτο ξαδελφάκι του το config.sys. :lol:

SET BLASTER=A240 I2 D3 H7 P330 T6
SET CTSYN=C:\WINDOWS
C:\SOUND\CREATIVE\SBLIVE\DOSDRV\SBEINIT.COM
mode con codepage prepare=((737) C:\WINDOWS\COMMAND\ega2.cpi)
mode con codepage select=737
keyb gk,,C:\WINDOWS\COMMAND\keybrd4.sys
SET PATH=C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\COMMAND;C:\
SET TEMP=C:\windows\temp
SET DIRCMD= /P /O:GNE
@DelTree /Y C:\WINDOWS\Temp
@MD C:\WINDOWS\Temp
SET QTJAVA="C:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.0_01\lib\ext\QTJava.zip"
SET CLASSPATH=%QTJava%;"C:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.0_01\lib\ext\QTJava.zip"
@cls
share /l:500
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimik έγραψε:autoexec.bat ?

:s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By dimik
Pitt έγραψε:
dimik έγραψε:autoexec.bat ?

:s_thumbsup

έχει πληρώσει ο πατέρας μου "service" από 386 και 486 που πείραζα μέχρι θανάτου που μέχρι κι αυτός το ξέρει πλέον :lol:
Άβαταρ μέλους
By King Alexander
trident1971 έγραψε:@King Alexander
Δεν νομιζω να υπαρχει κατι που δεν μπορω να στησω, αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα το κανω. :lol:
Εκτος αν εβρισκα κανα μεταχειρω που αναγκαστικα θα βαζαμε μεσα οτι βρισκαμε ευκαιρο. Ετσι και αλλιως "συντηρω" το νεοκλασικο μηχανημα του σπιτιου, αυτο ειναι αρκετο.

Μην κινητοποιησουμε και τον κοσμο ολο, κατευθυνσεις ηθελα πχ "ΜΗΝ παρεις χψζ, στα ιδια λεφτα ειναι το αβγ".

1150 it is λοιπον.
Εχω δουλεψει SSD. Οκ, γρηγορος. Θα περιμενει το κοριτσακι να φορτωσουν τα windows 30sec παραπανω, θα κανει διπλο κλικ και θα περιμενει 2-3 sec και τι εγινε?

Ρε σεις, με τετοιο κανω δουλεια? http://www.e-shop.gr/gembird-sata-ide-2-bi-directional-sata-ide-converter-p-PER.584580

Καλώς, απλά λέω... θα δω μήπως πάμε και σε κάτι ακόμη πιο προσιτό, αν είναι έτσι, π.χ. σε celeron και κόψουμε και άλλο το κόστος, μιας και η χρήση που λες είναι αστεία, ακόμη και για celeron.

Μπορεί επίσης να πέσει η τιμή και από την μητρική και άλλο: ξέρεις τι μοντέλο οθόνης έχει η κοπελιά; Αν δεν έχει υποδοχή για hdmi, δεν τη χρειάζεται, προφανώς. Σημαντικό να μάθεις, αν μπορείς, θα βοηθήσει πολύ να πάρουμε κάτι ακριβώς στα μέτρα της με το μικρότερο κόστος.

Τέλος
Αν θα το στήσεις ο ίδιος, γιατί να μην κάνουμε μια προσπάθεια -να βρούμε τα κομμάτια που θα επιλεχθούν- από διαφορετικά καταστήματα, για ακόμη φθηνότερα(πάντα συνυπολογίζοντας μεταφορικά και αποστάσεις: είσαι στην Αθήνα; )
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Pitt έγραψε:Καθάριζα παλιούς δίσκους και έπεσα σε ένα αρχείο του 2001.
Δεν θα πώ το όνομά του, είναι γνωστό στους περισσότερους και μας ταλαιπωρούσε χρόνια.
Ευτυχώς απαλλαχθήκαμε από αυτό και από το πρώτο ξαδελφάκι του το config.sys. :lol:

SET CLASSPATH=%QTJava%;"C:\Program Files\JavaSoft\JRE\1.3.0_01\lib\ext\QTJava.zip"
@cls

Θυμηθηκα που μαζι με τα παιχνιδια διναμε στους πιτσιρικαδες και χαρτακια και τους γραφαμε τι θα προσθεσουν στο config (DEVICEHIGH και ενα σωρο παραμετρους) για να ανεβασουν drivers στην ΕΜΜ memory γιατι αλλιως δεν θα τους φορτωναν. :yahoo:

Μολις περυσι, σε κτηνος μηχανημα φιλου με I5, 2TB δισκους κλπ... επρεπε να σωσουμε σε αλλο δισκο κατι εκατονταδες GB αρχεια για μονταζ... τα 7αρια κολλαγαν και δεν ολοκληρωναν εγκατασταση σε RAID

cd στο dir που θελαμε
xcopy *.* /s /j e:

εκανε πανω απο 6 ωρες. Οι θύμησες με πλημμυρισαν, ενα δακρυ κυλησε :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
trident1971 έγραψε:
Pitt έγραψε:Καθάριζα παλιούς δίσκους και έπεσα σε ένα αρχείο του 2001.

@cls

Θυμηθηκα που μαζι με τα παιχνιδια διναμε στους πιτσιρικαδες και χαρτακια και τους γραφαμε τι θα προσθεσουν στο config (DEVICEHIGH και ενα σωρο παραμετρους) για να ανεβασουν drivers στην ΕΜΜ memory γιατι αλλιως δεν θα τους φορτωναν. :yahoo:

Μολις περυσι, σε κτηνος μηχανημα φιλου με I5, 2TB δισκους κλπ... επρεπε να σωσουμε σε αλλο δισκο κατι εκατονταδες GB αρχεια για μονταζ... τα 7αρια κολλαγαν και δεν ολοκληρωναν εγκατασταση σε RAID

cd στο dir που θελαμε
xcopy *.* /s /j e:

εκανε πανω απο 6 ωρες. Οι θύμησες με πλημμυρισαν, ενα δακρυ κυλησε :lol:

εκ μέρους των πιτσιρικάδων....ευχαριστώ :lol:

πλάκα πλάκα τι πατέντα έπεφτε, το θυμάμαι αυτό το DEVICEHIGH
Άβαταρ μέλους
By trident1971
King Alexander έγραψε:
trident1971 έγραψε:@King Alexander

1150 it is λοιπον.

Καλώς, απλά λέω... θα δω μήπως πάμε και σε κάτι ακόμη πιο προσιτό, αν είναι έτσι, π.χ. σε celeron και κόψουμε και άλλο το κόστος, μιας και η χρήση που λες είναι αστεία, ακόμη και για celeron.

Μπορεί επίσης να πέσει η τιμή και από την μητρική και άλλο: ξέρεις τι μοντέλο οθόνης έχει η κοπελιά; Αν δεν έχει υποδοχή για hdmi, δεν τη χρειάζεται, προφανώς. Σημαντικό να μάθεις, αν μπορείς, θα βοηθήσει πολύ να πάρουμε κάτι ακριβώς στα μέτρα της με το μικρότερο κόστος.

Τέλος
Αν θα το στήσεις ο ίδιος, γιατί να μην κάνουμε μια προσπάθεια -να βρούμε τα κομμάτια που θα επιλεχθούν- από διαφορετικά καταστήματα, για ακόμη φθηνότερα(πάντα συνυπολογίζοντας μεταφορικά και αποστάσεις: είσαι στην Αθήνα; )

Αθηνα ειμαι αλλα ειτε απο Πλαισιο ειτε απο Eshop θα τα παρω ολα και θα τα συναρμολογησουν αυτοι για τους γνωστους λογους. Θα δω για Celeron σε τιποτα benchmarks αν αξιζει τον κοπο τα λιγα λιγοτερα χρηματα.
Dsub εχει, δεν εχει hdmi η οθονη αν θυμαμαι. Μικρο το οφελος πιστευω. Θα ψαξω μερικες Mobo και θα τις κοτσαρω εδω να τις δειτε.

dimik έγραψε:εκ μέρους των πιτσιρικάδων....ευχαριστώ :lol:

πλάκα πλάκα τι πατέντα έπεφτε, το θυμάμαι αυτό το DEVICEHIGH

Ποιων πιτσιρικαδων, ιδια περιπου ηλικια δεν ειμαστε? :hmmm:

Δοξασμενες εποχες....
Η κλασικη Ελληνικη 4μελης οικογενεια εμπαινε συσσωμη να ψωνισει... ο γιος κατεβαζε λιστες απο οτι πυρηνικα χαρακτηριστικα ειχε ακουσει απο τους φιλους του και το RAM, :s_wacko
ο πατερας μολις ακουγε την τιμη ξεροκαταπινε και ελεγε "με λιγοτερα δεν κανει τη δουλεια του?" και ανεπνεε με ανακουφιση οταν του λεγαμε "ναι, ανετα",
η κορη δεν ενδιαφεροταν και χαζευε δεξια αριστερα,
και η μανα ρωτουσε στο τελος σε τι χρωματα βγαινει το κουτι γιατι αγωνιουσε αν ταιριαζει με τα επιπλα. :s_biggrin