Orestis.D έγραψε:Στριβει καθολου ή τα ιδια με πριν το fl?
Δεν είναι f/l, νέο μοντέλο είναι.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
εκτεταμένο φ/λ είναι καθότι το πάτωμα είναι ίδιο με το προηγούμενο. νταξ λιγάααακι εξελιγμένο.
πάντως από λευκό χαρτί δεν το λές.
Orestis.D έγραψε:Στριβει καθολου ή τα ιδια με πριν το fl?Για Opel δε μιλάμε;....
sknipper έγραψε:Orestis.D έγραψε:Στριβει καθολου ή τα ιδια με πριν το fl?Για Opel δε μιλάμε;....![]()
Opel Corsa φιλου μου, πριν το "fl", φοραει Bilstein κιτρινα, το αμαξι εχει γινει πετρα εν τω μεταξυ, μπαινω μεσα, ηλεκτρικο τιμονι με χαλια αισθηση, αλλα νταμαρι εντελως μετα τα αμορτισερ, λεω πωπω μπας και στριψει επιτελους το αυτοκινητακι.
Μπαινω στην πρωτη στροφη, τελειο, μπηκε βγηκε τρενο, μπαινω στην δευτερη, πηγε να μπει, το μετανιωσε και εφυγα ευθεια...
Με χαζα χλμ τωρα εν τω μεταξυ... Πολυ γελαγα, αλλα ειναι τιμιο αμαξακι αν εξαιρεσεις την τιμη και των εξοπλισμο ορισμενων εκδοσεων.
. Απίστευτα ευκολοδήγητο όμως και κατα συνέπεια τίμιο(c) όπως λες
δεν είναι και τόοοοοσο άσχημο...έχω φύγει και εγώ ευθεία με παλιό Corsa toy '94-'95, δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά θεωρώ ότι το τελευταίο έχει βελτιωθεί παντού. Χέρι στη καρδιά δεν βάζω για το "στρίβειν" του πράγματος, αλλά σαν σύνολο -εξαιρώ τον περίεργο εξοπλισμό- θα το έπαιρνα άνετα........αλλά από ότι φαίνεται δεν θα το πάρω τελικά
The Ace έγραψε:Εντάξει ρε σεις, το γ@#$@τε και -σχεδόν- ψόφησε, όσο να'ναι το Αυτοκίνητο της Χρονιάςδεν είναι και τόοοοοσο άσχημο...έχω φύγει και εγώ ευθεία με παλιό Corsa toy '94-'95, δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά θεωρώ ότι το τελευταίο έχει βελτιωθεί παντού. Χέρι στη καρδιά δεν βάζω για το "στρίβειν" του πράγματος, αλλά σαν σύνολο -εξαιρώ τον περίεργο εξοπλισμό- θα το έπαιρνα άνετα....
....αλλά από ότι φαίνεται δεν θα το πάρω τελικά
Δεν εχω δει τι εχεις γραψει παραπανω, αλλα απ' οτι καταλαβα ψαχνεις σουπερ-μινι.
Για μενα αν θες γνωμη μονο Fiesta και Clio αξιζουν αυτη τη στιγμη.
Πριν 2 μηνες ξεπουλαγαν καποια Ibiza 1.2 tsi επετειακα με τιγκα εξοπλισμο στα 13 χιλιαρικα, αλλα δε τα προλαβες, ο αδερφος ενος φιλου μου πηρε το τελευταιο.
Σε κάτι πιο εκλεκτό λοιπόν, οδήγησα......308 1.2 e-THP Puretech 130 Start&Stop. έκδοση εξοπλισμού Allure (νομίζω), με τις 17άρες ζάντες.

Μ'αγαπάς ή τζάμπα Ντίνο;
Το είχα στα χέρια μου για ένα διήμερο, για ένα ταξιδάκι μέχρι Edinburgh (και πέριξ) και πίσω. ~300 μίλια. Δυστυχώς σχεδόν συνέχεια είχα επιβάτες, οπότε το περιθώριο για καφριλίκια με τα όρια του ESP δεν έπαιζαν. Εντυπώσεις:
Εσωτερικό άνετο μπροστά (πίσω δεν έκατσα, αλλά δεν άκουσα και παράπονα). Τα καθίσματα έχουν καλή πλευρική στήριξη και δεν κουράζουν σε διαδρομές ~3 ώρες. Ποιότητα του εσωτερικού και σχεδιασμός σε πολύ καλό επίπεδο, παρά τα ~19 χιλιάδες νοικιάρικα μίλια. Εργονομικά, το μόνο φάουλ είναι η οθόνη αφής (έπεται εκτενής αναφορά) και το ότι το τιμόνι κρύβει μέρος των οργάνων όπως και να το ρυθμίσεις. Το τιμόνι είναι αστεία μικρό σε μέγεθος, θυμίζει καρτ. Από αίσθηση δυστυχώς είναι κάθε άλλο παρά καρτ. Νομίζω ότι πλέον το status quo είναι το τίμημα σε όλα τα σύγχρονα αμάξια με ηλεκτρική υποβοήθηση.
Στο δρόμο έχει επαρκή πρόσφυση. Επαναλαμβάνω ότι με 4 άτομα πάνω περιθώρια για ταρζανιές δεν έπαιζαν, ούτε για να δούμε το όριο των φρένων κλπ. Παρατήρησα όμως ότι το μπροστινό μέρος αλλάζει πρόθυμα και άμεσα κατεύθυνση (λχ στα roundabouts
), ίσως λόγω του μικρότερου βάρους κινητήρα.
Αυτό που δεν μου άρεσε στην ανάρτηση είναι το πώς αντιδρά το αμάξωμα όταν χτυπάει εγκάρσιες ανωμαλίες (ναι, έχουμε κι εδώ μερικές λακούβες) όταν στρίβεις σε παρατεταμένες καμπές με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου (~70-80 mph). Το μεταξόνιο είναι παραπλήσιο λχ. με αυτό του πατερναλιστικού Avensis, οπότε εστιάζω τη διαφορά στη πίσω ανάρτηση. Κινητήρας. Μόνο καλά λόγια έχω εδώ. Οι Γαλάτες έφτιαξαν ένα μοτέρ (sic) που αν δεν είσαι petrolhead δεν παίρνεις χαμπάρι και δεν ασχολείσαι με το πόσους κυλίνδρους έχει, αν είναι ατμοσφαιρικό ή μη. Καμία σχέση με τα ξεπεσμένα τριμπούρδελα Πενβέ των 1.5 λίτρων που το κάναμε ανατολικό ζήτημα εδώ μέσα.
Από τις ~1600-1800rpm έχεις άφθονη ροπή για το χαρακτήρα και τα κιλά του αυτοκινήτου για προσπεράσματα ακόμα και φορτωμένο, στα roundabouts πετάγεσαι πρώτος μόλις πετύχεις κενό κλπ. Ούτε παράξενη καμπύλη ροπής, ούτε να μένει από αναπνοή πολύ γρήγορα, ούτε θορυβώδες κλπ. Το s&s δουλεύει διακριτικά χωρίς να ενοχλεί. Με το που βλέπεις το πορτοκαλί, πατάς το συμπλέκτη και έχει προλάβει να πάρει μπροστά μέχρι να βάλεις ταχύτητα. Το PCX μου πάντως έπαιρνε μπροστά κυριολεκτικά ακαριαία σε αντίστοιχες συνθήκες.
Ανεβάζει στροφές πολύ γρήγορα -το Peugeot, ε- (προφανώς λόγω μικρότερου και ελαφρύτερου στρόφαλου και σφονδύλου) από ένα ατμοσφαιρικό αντίστοιχης ισχύος. Κιβώτιο. Εδώ θέλουμε τη τεχνογνωσία του Dr, να μας πει αν το 6άρι μηχανικό είναι το ίδιο με αυτό του C4 Picasso. Γιατί αυτό του Picasso που οδήγησα πέρσι ήταν επιεικώς σίχαμα. Το συγκεκριμένο ήταν πολύ πιο σαφές και δεν με ενόχλησε. Καλή κλιμάκωση γενικώς, η 6η πρακτικά overdrive για ταξίδι (ειδικά με τα χαμηλά όρια ταχύτητας στο νησί), για τη πόλη έχεις γραμμικότητα, κάμποσα Nm και άγιος ο Θεός. Μια παρατήρηση μόνο: μη βάζετε αλουμινένιο λεβιέ. Μπορεί να είναι ζμπορ και πρίμιουμ και καλά, αλλά εν τέλει το μόνο που καταφέρνει είναι να παγώνει το χέρι σου τα πρωινά μέχρι να ζεσταθεί η καμπίνα.
Εργονομία: θέση οδήγησης είπαμε, τιμόνι είπαμε, ορατότητα μπροστά και στα πλάγια καλή. Όργανα πλήρη. Αυτόματα φώτα και καθαριστήρες (το τελευταίο ειδικά μειώνει πολύ το φόρτο εργασίας του οδηγού σε μέρη όπως η Σκωτία
). Το cruise control συνηθίζεται σχετικά γρήγορα και είναι εύχρηστο. Courtesy ledάκια παντού μέσα στη καμπίνα, στα χερούλια, κάτω, έξω στους πλαϊνούς καθρέφτες, πιο πολλά λεντάκια κι από την τελετή έναρξης του Πεκίνο 2008. Φώτα αν δεν κάνω λάθος (?) πλήρως led, προσφέρουν καλή ορατότητα, απότομη αποκοπή της δέσμης, ακαριαία εναλλαγή μεταξή δέσμης πορείας/διασταύρωσης. Εξακολουθώ πάντως να θεωρώ εργονομικό φάουλ το ότι το σινιάλο και η μεγάλη σκάλα είναι στην ίδια κατεύθυνση του βραχίονα (με μισό/ένα κλικ). Παρεμπιπτόντως, σε ταχύτητες εθνικής ήταν περισσότερο θορυβώδες απ'ότι περίμενα. Κυρίως λόγω αεροδυναμικών θορύβων, νομίζω από τους καθρέφτες.
Πάμε στην οθόνη τώρα. Nope, nope, nope. Είναι η 2η φορά που δοκίμασα το ίδιο σύστημα της PSA (μετά το Picasso) και κατέληξα πάλι στην ίδια κριτική. Το πρόβλημα έγκειται σε 2 σημεία. 1ον ότι δεν έχεις tactile feedback, πρέπει να βλέπεις την οθόνη για να δεις τι πατάς, ενώ στα κλασσικά κουμπάκια, μπορείς να μάθεις να χειρίζεσαι τους διακόπτες στα τυφλά με την αφή και να κάνεις τα πάντα για το κλίμα και αρκετά στο ηχοσύστημα/trip computer κλπ χωρίς να πάρεις καθόλου τα μάτια σου από το δρόμο. Το 2ο είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να χειρίζεσαι 2 διαφορετικά πράγματα διαδοχικά χωρίς να αλλάξεις μενού. Λχ. παίζεις με τον κλιματισμό ή το satnav και ξαφνικά το ράδια αρχίζει να παίζει Nicki Minaj
. Πρέπει να πατήσεις το shortcut του ήχου και να περιμένεις να αλλάξει η οθόνη πριν αλλάξεις σταθμό. Αναγνωρίζω ότι η πληροφορία και οι ρυθμίσεις για το infotaintment επιβάλλει πρακτικά να έχεις glass cockpit, αλλά τα χειριστήρια του κλιματισμού θα μπορούσαν να είναι εντελώς ξεχωριστά.Ειδικότερα για το satnav, έχει 3 θανάσιμα μειονεκτήματα. Μέσα στη πόλη έχανε το σήμα σε 2-3 σημεία, όταν το κινητό μου δεν πήρε χαμπάρι τίποτα (και δε μιλάμε για urban canyon), δεν υπάρχει προφανής τρόπος να κάνεις αναζήτηση για postcode, κάτι που είναι εντελώς ηλίθιο (τελικά γίνεται αλλά είναι εντελώς κρυμμένο με ηλίθιο τρόπο) και δεν υπάρχει προφανης τρόπος να γυρίσεις τα χρώματα σε night mode με αποτέλεσμα να σε φωτίζει η οθόνη στα μούτρα λες και είσαι στα γυρίσματα του επόμενου Top Gear.
Οικονομία: κάπου 300 μίλια (Aberdeen-Edinburgh και πίσω, με κάτι βόλτες μέσα και γύρω στο Εδινβούργο), με 4 άτομα και αρκουδίσιον στο αυτόματο (υγρασία γαρ). Μέση ταχύτητα 42mph, 70-75 στην εθνική, εκτός των σημείων που έκαναν έργα, επαρχιακό στη παράκαμψη της πρόσβασης της γέφυρας Forth. 41.4mpg στο TC , ήτοι 6.8 λίτρα/100Km και σχεδόν ακριβώς τόσο στην αντλία. Χειρότερο από το ανακοινώσιμο, αλλά και πάλι ΟΚ για 130 άλογα σε 1300 κιλά + φορτίο.
Θα το αγόραζα; Αν έψαχνα κάτι στη κατηγορία και είχε την συμπεριφορά του Focus στο δρόμο και τις 16άρες ζάντες, γιατί όχι; Χίλιες φορές καλύτερο από τα βρωμοντίζελ πάντως!
Ο λόγος ήταν πολύ απλός: είχα περιέργεια και ήθελα να πάρω μία γεύση από το πως είναι να ζεις με ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Η ευκαιρία δόθηκε όταν ήρθε ένας φίλος μου από τη δουλειά για να του δώσω κάτι. Τον ρώτησα για πλάκα πως πάει, και πριν απαντήσει του λέω να μου δώσει καλύτερα τα κλειδιά για ένα test drive. Πράγμα που παραδόξως δέχτηκε.
Δε μπορώ να βγάλω συμπεράσματα στα 15 λεπτά που το οδήγησα σε αστικό περιβάλλον, αλλά παρατήρησα τα εξής:
1. Υστέρηση κάτω από τις 2000 (πόσο κλισέ αυτό), αλλά τραβάει πολύ καλά στη συνέχεια. Το πίεσα αρκετά (στην ευθεία εννοώ), και με έπεισε ότι το μοτέρ είναι αυτό που χρειάζεται για το ρόλο του.
2. Τιμόνι και αίσθηση λεβιέ ταχυτήτων (6άρι) ήταν ok. Μου άρεσε η αίσθηση του πετάλ του συμπλέκτη, αλλά καθόλου του φρένου (τυπικό Opel). Δε φρέναρε άσχημα πάντως.
3. Άνεση ανάρτησης μέτρια, δεν κοπανούσε, αλλά δεν είχε και καμιά φοβερή ποιότητα κύλισης. Για στρίψιμο δεν έχω ιδέα.
4. Ποιότητα, χώροι, πρακτικότητα στο μέσο όρο, χώρος αποσκευών μάλλον μέτριος. Το εργοστασιακό navi φαινόταν όμορφο, αλλά δε ξέρω πόσο εύκολο είναι στο χειρισμό. Α, lol και έλεος ο διακόπτης των φλας. Ορατότητα μια χαρά, μέγεθος επίσης καλό για κίνηση στα στενά.
Σε κάθε περίπτωση, μπορώ να πω ότι ήταν αυτό ακριβώς που φανταζόμουν. Και τυπικότατο Opel. Το βασικό μου συμπέρασμα πάντως είναι ότι ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για οικογενειακά βάρη (=φόρτωμα) κερδίζει πολλούς πόντους από έναν κινητήρα που έχει επαρκή δύναμη - μάλλον θα προτιμούσα ένα υπερτροφοδοτούμενο πολυμορφικό από ένα πιο αδύναμο ατμοσφαιρικό.
Βέβαια, δε θα αγόραζα ποτέ πολυμορφικό, ούτε diesel, και για αυτό δεν τολμώ να κάνω νύξη στο συνδυασμό αυτό (εντάξει, ξέρω ότι είναι η πιο ορθολογική επιλογή!).
βόλτα από την παραλαβή, αλλά σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Ας γράψω όμως γενικότερες εντυπώσεις...Εμφάνιση - Εξωτερικό:
Για εμένα ένα από τα μεγαλύτερα συν του αυτοκινήτου. Με την εξαίρεση της πρώτης 7άρας που σχεδίασε ήμουν και παραμένω οπαδός του Bangle και των σχεδίων του. Ακόμα και σήμερα, 10 χρόνια μετά την παρουσίασή του, το αμάξι στα μάτια μου παραμένει μοντέρνο και πολύ όμορφο. Στο συγκεκριμένο, βοηθάνε και οι 17άρες πολυάκτινες ζάντες που φοράει (οι οποίες βέβαια δεν θέλω να ξέρω πόσα χρόνια θα θέλουν να καθαρίσουν καλά...
21 ακτίνες έκαστη...
)Εσωτερικό - Εργονομία:
Κάθεσαι χαμηλά και νιώθεις από την αρχή ότι όλα είναι εκεί που πρέπει να είναι. Αν εξαιρέσεις μερικά μικρά φάουλ (πχ διακόπτες για παράθυρα και καθρέφτες πολύ μακριά ή το ότι τα κουμπιά στην κεντρική κονσόλα είναι μικρά), ότι χρειάζεσαι για την οδήγηση είναι απλά άψογο και στη θέση που το θέλεις! Το κάθισμα έχει πολλές ρυθμίσεις και έκανα λίγη ώρα για να βρω πως σκατά θα το πάω λίγο πιο πίσω
, αλλά ΟΚ, μία φορά το κάνεις αυτό... Ένα φάουλ είναι η ανυπαρξία ρεζέρβας, αλλά με μία καλή οδική θα επιβιώσουμε... Και φυσικά απαράδεκτη ποιότητα αλλαγών από τον λεβιέ του 6τάχυτου κιβωτίου. Ιδίως αυτή η αλλαγή από 1η σε 2η ταχύτητα... Από χώρους βέβαια, είμαστε σε πολύ μέτρια επίπεδα... Πίσω χωράνε 2 παιδικά καθισματάκια και... μισός νάνος...
Ο οποίος θα πρέπει να διακτινιστεί στη μέση του πίσω καθίσματος...
Ο χώρος αποσκευών έχει αρκετά ικανοποιητική χωρητικότητα, αλλά φυσικά έχει το μειονέκτημα του ότι είναι σεντάν. Εμπρός οι χώροι είναι πάλι ψιλομέτριοι. Όχι ότι δεν βολεύεσαι, απλά δεν έχεις και την τρελή άπλα... ΟΚ, δεν μ' ενοχλούν όλα αυτά ιδιαίτερα, απλά τα σημειώνω... Οδηγηση:
Με μια κουβέντα: Το αμάξι είναι σε άλλο επίπεδο... Η ανάρτηση είναι σφιχτή και το αμάξι γέρνει σχετικά λίγο στις στροφές, αλλά απορροφάει τις ανωμαλίες με πολύ καλό τρόπο και εν τέλει παρέχει πολύ καλό επίπεδο άνεσης. Η ακαμψία του πλαισίου είναι απλώς συγκλονιστική. Το τιμόνι παρέχει πολύ καλή αίσθηση και αμεσότητα, αν και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι ψιλοβαρύ στο παρκάρισμα, αλλά who cares?
Τα μηνύματα από το πλαίσιο και το τιμόνι περνάνε στον οδηγό άμεσα, χωρίς καθυστέρηση και χωρίς φιλτράρισμα. Ξέρεις πολύ καλά τι κάνει το κάθε άκρο του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή. Υπό πίεση (και με το αντισπίν off - ακόμα μαθαίνω το αμάξι, οπότε το esp παρέμεινε on), πολύ απλά το πλαίσιο ξεφτυλίζει τον κινητήρα (ο οποίος btw είναι πολύ καλός με επαρκέστατη δύναμη, ήσυχος, γραμμικότατος με καλή απόκριση και ροπή από το ρελαντί και αξιοπρεπέστατη οικονομία - στην καθημερινότητά μου, που η Νίτσα είχε κάπου 11+, το trip computer μου δείχνει 9,4). Τέρμα γκάζι σε στροφή με το στροφόμετρο στις 4500-5000σαλ σε δρόμο καθρέφτη και λίιιιιιιγο κλείνει την τροχιά του (ίσα ίσα να σου πει ότι η κίνηση είναι πίσω) και απλά πάει όπου θέλεις. Χωρίς ταρζανιές (πήρα και μερικές στροφές με γραμμές...
), απλά στρίβει με μία υποψία υποστροφής όταν έχεις ξεπεράσει το όριο που ο εγκέφαλος μου (συνηθισμένος από άλλα αμάξια) αρχίζει να στέλνει επείγοντα μηνύματα κινδύνου...
Ειλικρινά, θεωρώ ότι antispin + esp στο συγκεκριμένο αμάξι είναι άχρηστα στο στεγνό. Όποιος καταφέρει να τα χρειαστεί στο στεγνό ας έρθει να του δώσω συγχαρητήρια...
Είχα οδηγήσει την 118i δεύτερης γενιάς pro face-lift και η μπεμπέκα μου είναι σαφέστατα καλύτερη. Δεν περίμενα να έχει ιδιαίτερη διαφορά και όμως...
Κατά τα άλλα, στο ταξίδι, απλά βάζεις μία 6η στο (ελαφρώς μακρύ κιβώτιο), την αγαπημένη σου μουσική στο ηχοσύστημα και ... φτάνεις ατσαλάκωτος στην άλλη άκρη της Ευρώπης...

Συμπέρασμα;;;
Χαλάλι τα 630 ευρώ στον κύριο Τσακαλωτό. Ευχαριστιέμαι ακόμα και τη διαδρομή μέχρι το σούπερ μάρκετ.
Και φυσικά να μην παραλείψω να αναφέρω ότι ο ποπολάρος έγραψε πάλι!
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

markvag έγραψε:...το αμάξι στα μάτια μου παραμένει μοντέρνο και πολύ όμορφο. Στο συγκεκριμένο, βοηθάνε και οι 17άρες πολυάκτινες ζάντες που φοράει (οι οποίες βέβαια δεν θέλω να ξέρω πόσα χρόνια θα θέλουν να καθαρίσουν καλά...Ναι δεν έχει γεράσει, πολύ καλή σχεδίαση. Οι πολυάκτινες γενικά δεν μου αρέσουν (κι ας θυμίζουν Alpina) ίσως επειδή δεν θέλω να σκέφτομαι για την καθαριότητά τους, ανέκαθεν μου ταιριάζαν στο μάτι οι 5άκτινες για να έχει χώρο να φαίνονται και οι δίσκοι.21 ακτίνες έκαστη...
![]()
)
Και φυσικά απαράδεκτη ποιότητα αλλαγών από τον λεβιέ του 6τάχυτου κιβωτίου. Ιδίως αυτή η αλλαγή από 1η σε 2η ταχύτητα...![]()
Τεσπα... πιστεύω ότι στο μέλλον με μία αλλαγή βαλβολίνης θα στρώσει κάπως.
Από χώρους βέβαια, είμαστε σε πολύ μέτρια επίπεδα...
Με μια κουβέντα: Το αμάξι είναι σε άλλο επίπεδο...
Είχα οδηγήσει την 118i δεύτερης γενιάς pro face-lift και η μπεμπέκα μου είναι σαφέστατα καλύτερη. Δεν περίμενα να έχει ιδιαίτερη διαφορά και όμως...
Δεν ξέρω πως εκλαμβάνετε την ακαμψία αλλά για μένα όλα τα πισωκίνητα (ακόμα κι ένα που ήταν εντελώς εύκαμπτο) μοιάζουν πιο άκαμπτα από τα προσθιοκίνητα μόνο και μόνο λόγω της καλύτερης αίσθησης από το τιμόνι.
Μου κάνει εντύπωση η αρνητική σου άποψη για το κιβώτιο, δεν είναι τυπικό, πρέπει να το τσεκάρεις.
Από τη στιγμή που έχεις κινητήρα εμπρός υπάρχει μια αρχική υποστροφή, είναι φυσιολογικό. Αλλά αν δεν κάνω λάθος έχεις πει ότι είχες προσθιοκίνητα. Έχε το νού σου γιατί με λάθος οδήγηση (οδήγηση σαν προσθιοκίνητο) ιδιαίτερα σε γλυστερή στεγνή άσφαλτο και χωρίς αποφασιστικότητα στο γκάζι μπορεί να σου προκύψει πολύ έντονη υποστροφή. Πρέπει να σου τύχει για να καταλάβεις τι εννοώ. Σταδιακά θα δεις ότι με λίγο διαφορετική οδήγηση θα μειωθεί η υποστροφή. Λόγω ζυγίσματος, στο όριο, αν το έχεις φτάσει ομαλά φεύγει με τα τέσσερα (σε εντυπωσιάζει αλλά αν το παράκανες τα κάνεις επάνω σου είτε γλυστράς προς τον γκρεμό είτε προς την απέναντι λωρίδα.... παθός
).Δεν ξέρω αν έχει και ενδιάμεση θέση στα ηλεκτρονικά, να σε φρενάρει με τα φρένα αλλά να μην κόβει το γκάζι του κινητήρα (μόνο έτσι μπορώ να μπώ από κάθετο στενό σε ανηφορικό βρεγμένο δρόμο με κίνηση χωρίς να μείνω ακίνητος στη μέση). Είναι ασφαλής και δεν σου αφήνει και αναμμένο λαμπάκι να σε εκνευρίζει.
Φυσικά και θα έχει διαφορά μια 3άρα από μια 1.... (ή πρώτη 1 ήταν που δεν υστερούσε επειδή ήταν μια κομμένη 3άρα με ίδιο μεταξόνιο κλπ) Όπως και σε ανάλογο δρόμο (μεγάλο με μεγάλες ταχύτητες) διαφορά έχει και η 5άρα από την 3άρα. Η 3άρα όμως είναι πλήρης για Ελλάδα.
Για φρένα δεν είπες τίποτα.
Καλές και ευχάριστες διαδρομές.