Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
bibendum έγραψε:Ακουσα οτι φτιαχνει και το coffee island καψουλες, εχετε δοκιμασει; το εχετε ψαξει με ποιες μηχανες ειναι συμβατες;

Για εμένα το προφανές ερώτημα είναι πως είστε σίγουροι ότι οι κάψουλες δεν έχουν μέσα και χημικά πρόσθετα για να πετύχουν όλα αυτά τα εφφέ (κρέμες, αρώματα κλπ κλπ);
Θα είχα πολλή περιέργεια, αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο (φτιαχτές κάψουλες από κανονικό καφέ), αν πετυχαίνουν έστω και κοντά στη γεύση τις έτοιμες.
Όχι ότι δεν γίνεται και στον κλασσικό καφέ να είναι "ενισχυμένος". Επειδή κάποτε είχα ειδική πληροφόρηση για τα τρόφιμα που ελέγχονταν κατά την είσοδό τους στη χώρα, παλιότερα από παντού, τις τελευταίες δεκαετίες εκτός αυτού του μπουρδέλου που λέγεται ΕΕ, ΝΑΙ, υπήρξε περίπτωση που οι καρποι ήταν επαλειμμένοι με χημικό βελτιωτικό (νομίζω για την κρέμα). :lipsealed:
Οι |λογοκρισία| που τρώμε είναι απίστευτες, κάθε μέρα, το ζήτημα είναι να μην τις κάνουμε συνήθεια... :roll:
Άβαταρ μέλους
By italakias
JimClark έγραψε:Μόνο εγώ πίνω φραπέ ρε ΚΑΘΕ μέρα σαν πρώτο "get me started" ? Η αλήθεια ειναι ότι τον πρώτο τον κάνω πλέον με το μισό νερό, σαν μειωμένη ποσότητα ίσα ίσα για 4 5 ρουφηξιές

Φραπε και εγω τις περιοδους που κανει ζεστη.
Τωρα που αρχιζουν σιγα σιγα τα κρυα φτιαχνω ΝΕΣ με λιγακι γαλα
Το ανακατεμα της κρεμας με το κουταλι,οχι μιξερακι.
Αλλες φορες πινω και ελληνικο bravo που ειναι πιο χαρμανης αλλα τελειωνει γρηγορα το φλυτζανακι,μονο 4 τσιγαρα μου βγαζει.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
italakias έγραψε:Αλλες φορες πινω και ελληνικο bravo που ειναι πιο χαρμανης αλλα τελειωνει γρηγορα το φλυτζανακι,μονο 4 τσιγαρα μου βγαζει.

Μερακλής :iconcool:

μας ζάλισαν με τα λουγκο και τα μουγκο οι τιτιζηδες εδω μέσα. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By otso
italakias έγραψε:
JimClark έγραψε:Μόνο εγώ πίνω φραπέ ρε ΚΑΘΕ μέρα σαν πρώτο "get me started" ? Η αλήθεια ειναι ότι τον πρώτο τον κάνω πλέον με το μισό νερό, σαν μειωμένη ποσότητα ίσα ίσα για 4 5 ρουφηξιές

Φραπε και εγω τις περιοδους που κανει ζεστη.
Τωρα που αρχιζουν σιγα σιγα τα κρυα φτιαχνω ΝΕΣ με λιγακι γαλα
Το ανακατεμα της κρεμας με το κουταλι,οχι μιξερακι.
Αλλες φορες πινω και ελληνικο bravo που ειναι πιο χαρμανης αλλα τελειωνει γρηγορα το φλυτζανακι,μονο 4 τσιγαρα μου βγαζει.

τα παλια χρονια που σου εφερναν το ζεστο νερο και ο θορυβος στην καφετερια απο τα κουταλακια , το εχω επιθυμησει αλλα και βαριεμαι. λατρευα να ανοιγω το πακετο τα αστορ και να μυριζω τα φρεσκοανοιγμενα τσιγαρα .
για πιο hardcore καταστασεις σερτικα λαμιας η αγρινιου . ο θανατος λεγαμε ηταν τα τελειον . ποιος εχει καπνισει ολντ νειβι
οσκαρ ,αρωμα, σαντε, παλλας, 22 , μιστραλ, ιντεαλ .απιστευτες αθωες εποχες που το τσιγαρο ηταν απολαυση.
Άβαταρ μέλους
By gianik
Bayern7 έγραψε:
italakias έγραψε:Αλλες φορες πινω και ελληνικο bravo που ειναι πιο χαρμανης αλλα τελειωνει γρηγορα το φλυτζανακι,μονο 4 τσιγαρα μου βγαζει.

Μερακλής :iconcool:

μας ζάλισαν με τα λουγκο και τα μουγκο οι τιτιζηδες εδω μέσα. :shifty:

Εεεεεεε καφετζη , πιασε ενα λου(γκρ)ο για τον Bayern.. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
D-Jet έγραψε:
Για εμένα το προφανές ερώτημα είναι πως είστε σίγουροι ότι οι κάψουλες δεν έχουν μέσα και χημικά πρόσθετα για να πετύχουν όλα αυτά τα εφφέ (κρέμες, αρώματα κλπ κλπ);

Δεν ξέρω αν έχουν χημικά, στοιχηματίζω ότι έχουν μέσα στιγμιαίο. Δε γίνεται να βγάζει καϊμάκι με δεύτερη εκχύλιση.
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#183700 Σκέφτομαι να αγοράσω την Krups Nespresso Inissia για τη δουλειά, αξίζει για 1-2 γρήγορους καφέδες τη μέρα; Παίζει πουθενά καμιά προσφορά; Επίσης οι επαναγεμιζόμενες κάψουλες σαν αυτή κάνουν δουλειά ή θα αναγκαστώ να αγοράζω τις κανονικές;
Άβαταρ μέλους
By gianik
#183702 Σαν μηχανή ίδια είναι με τις άλλες 19αρες bar , μια χαρά καφέ (με τις μαμά καψουλες όμως). Ότι άλλη συμβατή κάψουλα δοκιμασα ειχαν χειρότερο καφέ. Εκτός αν πάρεις καλό καφέ κ επαναγεμιζομενες κάψουλες , αυτό δεν το έχω δοκιμάσει να σου πω.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Γιώργης έγραψε:Σκέφτομαι να αγοράσω την Krups Nespresso Inissia για τη δουλειά, αξίζει για 1-2 γρήγορους καφέδες τη μέρα; Παίζει πουθενά καμιά προσφορά; Επίσης οι επαναγεμιζόμενες κάψουλες σαν αυτή κάνουν δουλειά ή θα αναγκαστώ να αγοράζω τις κανονικές;

Μια χαρά είναι και για 1 και 2 και 5 και 10 εσπρέσους φρέντους μέτριους ("συγνώμη, δεν μιλάω λατινικά" :lol: )
Εμείς έχουμε την μεγάλη με το Aeroccino, πως λέγεται δεν θυμάμαι, βολεύει για το αφρόγαλα, αλλά τα specs είναι ίδια για όλες.

Οι επαναγεμιζόμενες είναι πιο φθηνές μεν, με μικρότερη ποσότητα (και ίσως "περίεργη" ποιότητα), οπότε βγαίνει λίγο πιο αραιός ο καφές. Εγώ προτιμώ να πληρώνω το premium στο Club και να έχω τις αυθεντικές, για τους 5-10 καφέδες που πίνω τα ΣΚ δεν με χαλάει το extra κόστος...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#183705 +1 στο ace.
Πάντως |λογοκρισία| το marketing και οι πωλήσεις γενικότερα της nespresso. Είναι που είναι ακριβές οι κάψουλες , πουλιούνται σε συγκεκριμένα μόνο καταστήματα + του ότι χρεώνουν τα μεταφορικά αν τις παραγειλεις. Δεν μιλάμε να παραγγειλεις 100 κάψουλες για να γλυτωσεις τα μεταφορικά...