Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mjacob έγραψε::shifty:

Για πιο απλές καταστάσεις, παίζουν και συστήματα που κουμπώνουν σε σταθερό τηλέφωνο. Νομίζω με ασφάλειες σε πίνακα; κανά ρελεδάκι :shifty:
Παίρνεις τηλ, και ρυθμίζεται να "απαντήσει" μετά από 'ν' χτυπήματα, όπου μετά πατάς κωδικούς και ανοίγουν αντίστοιχες ασφάλειες. Για θερμοσίφωνες και θέρμανση είναι μια χαρά. Κυρίως αν μιλάμε για τπτ εξοχικά/χωριά/κλπ που θες να το χρησιμοποιήσεις λίγες φορές το χρόνο.

Για κύρια κατοικία, εννοείται nest :lol:

Τελικα ειδες διαφορα απο τη χρηση του? ηταν κατι μετρησιμο κλπ ή μονο αίσθηση?
Άβαταρ μέλους
By fokion
#179268 Χωρις να εχω εμπειρια απο ξυλοσομπα η λογική λεει οτι ειναι ιδια.
το πλεονεκτημα σε σχεση με ξυλοσομπα ειναι οι αυτοματισμοι του αναματος, ο προσδιορισμός επιθυμητης θερμοκρασιας με θερμοστατη κ.λ.π.

και βεβαια οτι ο οποιοσδηποτε απλά πατωντας ενα κουμπι να την αναψει.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#179396 Δεν ξέρω αν είναι όλες έτσι αλλά όσες έχω δει εγώ έχουν μια σχετική φασαρία και η φλόγα δεν έχει καμιά σχέση με μια ξυλόσομπα.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#179423 ναι εχουν μια σχετική φασαρία, τουλαχιστον αυτες που εχω. Προσωπικά δε με ενοχλει αλλα δεν ειναι αθόρυβες.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#179772 Και τελικώς ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης δεν μειώθηκε, άλλη μια εξαγγελία της 1ης φοράς που πήγε περίπατο. Κρίμα γιατί όταν έκανε τη σχετική ανακοίνωση ο Μάρδας τον Ιούλιο, το είχε αιτιολογήσει άψογα, με στοιχεία, και διαφάνηκε μια άλλαγη στον τρόπο σκέψης και φορολόγησης...
Τελικώς έγινε γαργάρα το θέμα.
Τουλάχιστον το πετρέλαιο είναι φτηνότερο από πέρυσι, και κάτι μου λέει ότι συνέτεινε και αυτό στη μη μείωση του ΕΦΚ: κρίνουν οι κυβερνώντες ότι οι καταναλωτές μπορούν να σηκώσουν αυτήν την τιμή (αγνοώντας για μια ακόμη φορά ότι αν το πετρέλαιο ήταν φτηνότερο, θα αγόραζαν πολύ περισσότερο).
Άβαταρ μέλους
By fokion
#179801 Να πω την αμαρτια μου , το φοβομουνα αυτό, ότι λογο της χαμηλης τιμης του πετρελαιου ετσι κι αλλιως, δεν θα εδιναν επιδομα,,,
Άβαταρ μέλους
By vagmann
saxon_747 έγραψε:
JasonLouk έγραψε:https://nest.com/ ? Έχει και mjacobικούς πόντους νομίζω

DYI, έχει και fubarιστικους πόντους :rtfm:
http://blog.particle.io/2014/01/17/open ... ected=true
saxon_747 έγραψε:
vagmann έγραψε:Υπαρχει τροπος να αναβει καλοριφερ απο αποσταση πχ,με χρηση κινητου τηλεφωνου με sms,καπως? :hmmm:

Υπάρχει.
http://www.almatherm.gr/index.php?route ... ct_id=3740

Θες ένα κέντρο GSM και έναν ψηφιακό θερμοστάτη. Επείδη όμως το κόστος είναι υψηλό, μπορείς να αντικαταστήσεις το θερμοστάτη σου με έναν ψηφιακό προγραμματιζόμενο και να δίνει εντολή στα καλοριφέρ να ανοίξουν συγκεκριμένες μέρες και ώρες.

Βρηκα και αυτο:
http://www.apa-electronics.gr/tele/tele2.php

Ευχαριστω απαντες!
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#183174 Αγαπητοί...τα φώτα σας. :)

Στο σπίτι έχουμε κάνει πρόσφατα εγκατάσταση φυσικού αερίου, μετατρέποντας τον καυστήρα πετρελαίου σε ΦΑ.

Το σπίτι έχει 3 διαμερίσματα, με 3 θερμοστάτες στο καθένα, στο λεβητοστάσιο 2 ηλεκτροβάνες αλλά 3 ωρομετρητές.

Γιαυτό όταν ανοίγει το κάτω διαμέρισμα (της πεθεράς μου) ζεσταίνονται κάποια από τα σώματά μου, δε γράφει λέει στον ωρομετρητή μου (άρα έχω δωρεάν θέρμανση :shifty: ) και δε συμβαίνει το αντίστροφο (αυτό δε το κατάλαβα βεβαίως).

Ο λογαριασμός του ΦΑ έρχεται συνολικός για τα 3 διαμερίσματα και εγώ τον κατανέμω ανάλογα με τις ώρες του κάθε ωρομετρητή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπαίνω δυο φορές το μήνα στο άθλιο και βρώμικο λεβητοστάσιο για αυτή τη δουλειά. :thumbsdown:

Ψάχνω λοιπόν να βρω έναν πιο...ανθρώπινο τρόπο να κάνω τις μετρήσεις μου. Κάποιες ιδέες που έχω είναι, από το να βγούνε οι ωρομετρητές εκτός λεβητοστασίου μέχρι πιο hi-tech ασύρματους που θα μπορώ να έχω access στα δεδομένα όποτε θέλω.

Υπάρχει κάτι τέτοιο ή ονειρεύομαι?

Τι λύση προτείνετε?

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Nikos! έγραψε:το κάτω διαμέρισμα (της πεθεράς μου)

Σώγαμπρος αλερτ :lol:

Nikos! έγραψε:πρέπει να μπαίνω δυο φορές το μήνα στο άθλιο και βρώμικο λεβητοστάσιο για αυτή τη δουλειά.

Ενα καθαρισμα μισης ωρας στο λεβητοστασιο δεν θα ληξει το θεμα με φανταστικο low tech ρετρό τρόπο ??
Άβαταρ μέλους
By GTS
#183183 Σονυ καμερα με χρονοδιακοπτη να βγαζει δυο φορες το μηνα φωτο τις ωρες και να τις στελνει με wifi? θα πρεπει να βρεις καποιο τροπο να ενισχυσεις και το σημα εκει αν χρειαζεται...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#183185 Καταρχήν ο τρόπος που μετράς είναι λάθος. Δεν είναι αναλογία συνολικών ωρών / επιμέρους. Υπάρχουν ζητήματα θερμίδων -τι σώματα έχει ο καθένας και τι απώλειες έχει ο καθένας-, υπάρχει ζήτημα παγίου -ένα ±30% κατανέμεται σε όλους ανεξαρτήτως ωρών αλλά βάσει συμμετοχής στα κοινόχρηστα ας πούμε-.

Προφανώς και είναι τελείως λάθος να υπάρχουν 2 ηλεκτροβάνες για 3 διαμερίσματα (μήπως είναι κάπου αλλού η τρίτη;)

Τώρα, hi-tech συστήματα υπάρχουν πολλά. Από ασύρματους ωρομετρητές, μέχρι το πιο σωστό ψηφιακούς θερμιδομετρητές.
Συστήματα που κουμπώνουν κοντά στο λέβητα, και άλλα που κουμπώνουν στα σώματα.

Πρέπει να ψαχτείς με εγκαταστάτες, και σίγουρα πρέπει να σας κάνει κάποιος μελέτη για την κατανομή θέρμανσης.
Άβαταρ μέλους
By spoky
Nikos! έγραψε:

Ο λογαριασμός του ΦΑ έρχεται συνολικός για τα 3 διαμερίσματα και εγώ τον κατανέμω ανάλογα με τις ώρες του κάθε ωρομετρητή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπαίνω δυο φορές το μήνα στο άθλιο και βρώμικο λεβητοστάσιο για αυτή τη δουλειά. :thumbsdown:

Αγαπητε, σκάτα στους τοίχους εχει;
Σπίτι σου δεν ειναι; Πιάστο καθάριστο! Τι πάει να πει άθλιο και βρώμικο. Δεν έγινε απο μονο του έτσι.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
spoky έγραψε:
Nikos! έγραψε:

Αγαπητε, σκάτα στους τοίχους εχει;
Σπίτι σου δεν ειναι; Πιάστο καθάριστο! Τι πάει να πει άθλιο και βρώμικο. Δεν έγινε απο μονο του έτσι.

Αγαπητέ, δε δέχομαι τέτοια σχόλια.

Ποντικοσκατα έχει πάντως στο πάτωμα καθώς και ψοφιες κατσαρίδες.

Ορίστε για τι πράγμα μιλάμε.

Εικόνα

Εικόνα

Αν θέλεις έλα να το καθαρίσεις εσύ και μετά να πλενεις και τα παπούτσια σου πριν μπεις σπίτι που παιζουν δύο παιδιά.

Κάτι σχετικό με αυτό που ρωτησα έχεις να πεις?

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#183231 γιατι δεν στελνεις τον πεθερο? ο Γκεακος πιο μαγκας ειναι?
Άβαταρ μέλους
By spoky
Nikos! έγραψε:
Κάτι σχετικό με αυτό που ρωτησα έχεις να πεις?

δεχεσαι δε δέχεσαι, εσύ είπες οτι εν ολιγοι σιχαίνεσαι και δεν πας. Το μονο που μπορούσα να υποθέσω ειναι οτι μιλάμε περι βόθρου.

Οι φωτογραφιες βεβαια που έβαλες, δεν μαρτυρουν καθολου την εικόνα που άφησες να εννοηθεί! Δεν έχει τίποτα συνταρακτικό. Πιάσε καθαριστό! Πάτα και ένα χέρι χρώμα να σου φανεί καλυτερο. Βάλε και κάνα φάρμακο για τα έρποντα οπως θα βαζες και στο σπίτι σου.

Εγω δεν πρόκειται να ερθω να το καθαρισω. Σπιτι σου ειναι, την δικη σου αγαπη για την καθαριοτητα μαρτυρα. Εμένα τα αντιστοιχα λεβητοστάσια ειναι χειρουργία γιατι φροντίζω να ειναι ετσι.