Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fokion
#179290 Εχοντας προσωπική πειρα θα διαφωνησω με το 20ημερο.
Σε "εξοχική" χρηση η μπουκαλα ευgαλε 1 χρονο... Οπου απο μεσα Ιουλιου εως τελος Αυγουστου ειναι σε καθημερινή χρηση μια και μαγειρευει για 5μελη οικογενεια. ( + καποιες long play τηγανιες πατατες οταν ολη η παρεα του καμπινγ τρωει μαζι :) :) ) και μιλαμε για το πιο μονο μεγαλο ματι. ( + βεβαια εορταστικά 3ημερα, ΣΚ, κ.λ.π. κ.λ.π. τον υπολοιπο χρονο )

Φιλος προσφατα για το σπιτι του ( οχι εξοχικο), πηρε "επιτραπεζια" με 3 ματια, μικρό - μεσαιο - μεγαλο, 3μελής οικογενια μεν αλλα με "μερακλήδικη" νοικοκυρα δε, 20 μερες που την εχουν 5κιλη ( τη μικρή δηλαδη) μπουκαλα δεν την εχουν εξαντλήσει ακομα.
Κοστος αγορας στα 50-60 ευρω + δε θυμαμαι ποσο η μπουκαλα.

Ναι αν δεν εχεις ΗΔΗ εγκατασταση φυσικου αεριου συμφωνω απολυτα το να κανεις το σπιτι "γιαπι" για σωληνωσεις δε λεει... Αντε ισως για καυστηρα κεντρικής θερμανσης...

(Χιουμορ) Added bonus!!!!! Μαγειρευεις και με διακοπή ρευματος!!!!!
Άβαταρ μέλους
By dstou
#179295 Eίχαμε μέχρι πέρισυ υγραέριο στο σπίτι στο χωριό. Με την ανακαίνιση που κάναμε έφαγε το σουτ βολέ που του άξιζε και πήγε στην αποθήκη. Πάνω από 20 μέρες δεν έβγαλε ποτέ, παίζει ρόλο και το μέγεθος της φιάλης φυσικά, εκτός από τη χρήση. Εγώ δεν χώνευα ποτέ και τη βρώμα όταν αλλάζεις φιάλη, χώρια που σε αφήνει μερικές φορές στη μέση και τρέχεις πηλαλητός να το αλλάξεις για να μην κόψει το φαγητό.
Το μόνο με υγραέριο που έχουμε, και στο εξοχικό και στην κύρια κατοικία, είναι το κλασσικό γκαζάκι για καφέ, τσάι, κανένα αυγό κ.τ.λ.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#179298 Για το "στη μεση" ειναι σωστο.
Βεβαια παντα εχω μια μπουκαλα ετοιμοπολεμη γιατι στο καμπινγ με υγραεριο ειναι
η θερμανση του τροχοσπιτου μεσα
η σομπα στην τεντα
το μπαρμπεκιου
το περι ου ο λογος ματι
ητοι 4 μπουκαλες στη γυρα.. ( του γνωστου μεγαλου αλλα οικιακου μεγεθους )

η αλλαγη τωρα πια αρχιζει να γινεται τσακ μπαμ με κουμπωτα - νομιζω ετσι ειναι τωρα οι κοραλ.
Αν και τα "κλασικά" αν.... δε ψαχνεις το κλειδι :) :) και εχεις και φλατζουλες φελου καινουργιες δεν αργει...
( εννοειται ΚΑΙ τσεκαρισμα ΠΑΝΤΑ με σαπουνονερο )
Άβαταρ μέλους
By fokion
#179308 "τσακουμακι"??? εννοεις αναπτυρα?? Ενας το εκανε ετσι στο καμπινγκ και λογω ελαχιστωτατης μεν αλλα διαρροης δε απεκτησε μονιμη.... αποτριχωση στο ενα του χερι...
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#179316 Το LG τελικά είναι λίγο περίεργο στο θέμα του στυψίματος.

Για να αρχίσει το στίψιμο πρέπει να πρώτα να ισορροπήσει τα ρούχα μέσα στον κάδο και για να το πετύχει αυτό αρχικά γυρνάει τον κάδο μια αριστερά μια δεξιά με πολύ αργή ταχύτητα. Αυτή η διαδικασία κρατάει τουλάχιστον 3-4 λεπτά.

Μετά αρχίζει να τα γυρνάει με περίπου 100-200 στροφές για κανα λεπτό και μετά αρχίζει να γκαζώνει. Αν στο γκάζωμα ο κάδος αρχίσει να κάνει κραδασμούς, τότε σταματάει και επαναλαμβάνει την προηγούμενη διαδικασία του ζυγίσματος.

Αν μετά απο κάποιο αριθμό προσπαθειών δέν καταφέρει να τα ζυγίσει, τότε σταματάει και βγάζει ένδειξη να ανοίξεις τον κάδο και να κάνεις ανακατανομή των ρούχων με το χέρι.

Αν ο κάδος είναι τόσο γεμάτος που τα ρούχα δέν έχουν μεγάλο περιθώριο να μετακινηθούν μέσα στον κάδο, τότε η μόνη λύση είναι να αφαιρεθούν κάποια ρούχα, γιατι αλλιώς δέν θα συνεχίσει ποτέ.

Η διαδικασία του ζυγίσματος μπορεί να κρατήσει πάνω απο μισή ώρα και το χρονόμετρο σταματάει, οπότε ο συνολικός χρόνος πλυσίματος μπορεί να βγεί παραπάνω απο αυτό που γράφει.

Πάντως όταν τελικά καταφέρει να τα ζυγίσει, δέν ακούγεται ο παραμικρός κραδασμός ή θόρυβος, παρά τις υψηλές στροφές στυψίματος. Καμία σχέση με παλιά πλυντήρια που όταν στίβουν νομίζεις οτι θα ανατιναχτούν

Άβαταρ μέλους
By trident1971
dstou έγραψε:Εγώ θυμάμαι και το παλιότερο τσεκάρισμα για διαρροή, με το τσακουμάκι. :dizzy:

Στανταρ πρακτικη. Πως δεν γιναμε ενεργεια και φως, ενας Θεος ξερει. :lol:

Περιπου 3 ετων, σιγουρα οχι παραπανω, εκανα το εξης:
Αποφασισα οτι θα ηταν καλη ιδεα να ανοιξω την στροφιγγα απο μια μπουκαλα υγραεριου που ειχαμε στο μπαλκονι. :thumbsdown:
Δεν ξερω αν ηταν τερμα γεματη ή σχεδον αδεια, παντως δεν ημουν πολυ ψηλοτερος της, ΑΝ ημουν κιολας.
Πηγα λοιπον και την ανοιξα λιγο... αυτο αρκουσε.
Το φσσσσσσσ που εκανε το αεριο με εκανε να ΧΕΣΤΩ επανω μου :s_rofl και πηγα τρεχοντας και κρυφτηκα πισω απο την μπαλκονοπορτα για λιγο, μεχρι που η σκεψη τι με περιμενε αν με επιαναν εχοντας κανει τετοια τιτάνια |λογοκρισία|, με εκανε να βρω το θαρρος να παω να την κλεισω. :s_wacko
Εχω ακομα, δυο ξεκαθαρες εικονες στο μυαλο μου... τον τρομο μου με το θορυβο που εκανε, και να ειμαι κρυμμενος πισω απο την κασα της μπαλκονοπορτας στην κουζινα και να κοιταω σαν τον κλεφτη τη μπουκαλα να αδειαζει. :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By gakost
#179393 Πάντως φίλος που ανακαίνισε σχετικά πρόσφατα μονοκατοικία έβαλε παροχές ΦΑ στην κουζίνα αλλά δεν έκανε σύνδεση με την ΕΠΑ. Στην Αυλή έχει συνδεμένες 2 10κιλες μπουκάλες παράλληλα με Ταυ και βάνες. Οπότε αν ξεμείνει από υγραέριο γυρνάει την βάνα και ούτε γάτα ούτε ζημιά και είναι και πιο ασφαλές αφού οι φιάλες είναι στην αυλή.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#179407 Μια που λέμε για κουζίνες, για πείτε την πιο αποτελεσματική μέθοδο για τον καθαρισμό φούρνου....
Μου φαίνεται ότι το κόλπο με τη σόδα κάνει καλύτερη δουλειά από τα διάφορα χημικά...
edit βέβαια πολλά εγχειρίδια χρήσης λένε όχι σόδα, όχι σύρμα, όχι ισχυρά χημικά για το καθάρισμα, αλλά για έντονες βρωμιές δεν βλέπω άλλη λύση.
Τελευταία επεξεργασία από ArrowsFA1 και 28 Οκτ 2015, 17:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#179413 Σ΄αυτά που λέτε για την φασαρία/βρώμα κλπ για το αέριο φυσικά διαφωνώ!

Από το 2004 που έκανα ανακαίνιση την κουζίνα έβαλα στο σύστημα Domino της Neff, δηλαδή μια πλάκα με δύο μάτια αερίου και μια δεύτερη ανεξάρτητη πλάκα με κεραμικές εστίες. Έβαλα ηλεκτρικό και αέριο γιατί αφ΄ενός μεν ήμουν επιφυλακτικός για το αέριο (όσον αφορά την σταθερή και αδιάλειπτη παροχή αφού ήμουν από τους πρώτους που έβαλαν αέριο και δεν υπήρχε ιστορικό) αλλά και επειδή δεν ήθελα να ήμουν εξαρτημένος μόνο από μία μορφή ενέργειας.

Εικόνα

Ήδη από τις πρώτες μέρες χρήσης μετάνιωσα που δεν έβαλα μια μεγάλη πλάκα με εστίες αερίου. Έντεκα χρόνια μετά, μπορώ να πώ με βεβαιότητα ότι αν άλλαζα τις εστίες, θα έβαζα μόνο αερίου. Οι κεραμικές εστίες ζήτημα είναι αν στα τόσα χρόνια χρησιμοποιήθηκαν 5-6 φορές και αυτές όταν είχαμε τραπέζια και έπρεπε η σύζυγος να έχει περισσότερες από 2 κατσαρόλες ταυτόχρονα στην φωτιά. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, έχω φτιάξει μια ανοξείδωτη πλάκα και την χώνεψα μέσα στο πλαίσιο της κεραμικής εστίας για λόγους προστασίας, αφού πλέον χρησιμοποιείται περισσότερο ως συνέχεια του πάγκου. Αν ποτέ χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί η κεραμική εστία, η πλάκα αφαιρείται αμέσως και πανεύκολα.

Να σημειώσω ότι ο λόγος που δεν χρησιμοποιούμε τις κεραμικές εστίες δεν είναι η οικονομία, αλλά κυρίως η πρακτικότητα, η ευκολία και η νοστιμιά του φαγητού που μαγειρεύεται στις εστίες αερίου.

Επειδή και η δική μου γιαγιά στο χωριό είχε πετρογκάζ στο χωριό της, θα πρέπει να πώ ότι αυτό που χρησιμοποιούσε κατ’ ανάγκη αυτή πρίν από μισό αιώνα με αυτό που έχω εγώ στο σπίτι, δεν έχει καμία απολύτως σχέση.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
ArrowsFA1 έγραψε:Μια που λέμε για κουζίνες, για πείτε την πιο αποτελεσματική μέθοδο για τον καθαρισμό φούρνου....
Μου φαίνεται ότι το κόλπο με τη σόδα κάνει καλύτερη δουλειά από τα διάφορα χημικά...
edit βέβαια πολλά εγχειρίδια χρήσης λένε όχι σόδα, όχι σύρμα, όχι ισχυρά χημικά για το καθάρισμα, αλλά για έντονες δουλειές δεν βλέπω άλλη λύση.

Είχε πάρει η γυναίκα μου ένα υγρό που το ψεκάζεις για 10 λεπτά σε κρύο φούρνο και σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας και τα έβγαλε όλα, χωρίς να μυρίζει περίεργα.

Θα ψάξω να βρώ ποιό ήταν.

EDIT: Το βρήκα, αυτό είναι: http://www.kontesidis.gr/product/dr-bec ... o-fournou/
Άβαταρ μέλους
By Zorz
trident1971 έγραψε:Ζορζ
αυτα που λες γινονται, τα καταφερνει ομως μονο η "κυρια του σπιτιου" με επαγγελμα τα οικιακα, ή κανας τυπος που μενει μονος του και εχει δουλεια που αφηνει ελευθερο χρονο.

Με κόβεις για "κυρία του σπιτιού"; :hmmm:

Εικόνα

Στην αναζήτηση για εικόνες, πρώτη σειρά έβγαλε αποτέλεσμα από το φόρουμ
viewtopic.php?p=31090#p31090 :thumbsup: :superman:

Για τα μάτια αερίου, όντως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι ξεκινούν άμεσα και ανεβάζουν/κατεβάζουν θερμοκρασία ακαριαία (ακριβώς δεν έχεις το buffer θερμοχωρητικότητας που έχει η μεταλική μάζα από το ηλεκτρικό μάτι). Σε αυτό το θέμα είναι συγκρίσιμες μόνο με τις επαγωγικές.
Από την άλλη έχουν και τα μειονεκτήματα τους. Πέρα από το θέμα της εγκατάστασης (αν δεν έχεις καθόλου παροχή γκαζιού), πρέπει να έχεις πάντα τον απορροφητήρα ανοιχτό (για προφανείς λόγους), και σε μεγαλύτερη ένταση απ'ότι αν λχ σιγόβραζες κάτι στο ηλεκτρικό ενώ χάνεις και τις ηλεκτρονικές ευκολίες (χρονοδιακόπτης).

fubar.gr έγραψε:Το LG τελικά είναι λίγο περίεργο στο θέμα του στυψίματος.
(...)
Αν ο κάδος είναι τόσο γεμάτος που τα ρούχα δέν έχουν μεγάλο περιθώριο να μετακινηθούν μέσα στον κάδο, τότε η μόνη λύση είναι να αφαιρεθούν κάποια ρούχα, γιατι αλλιώς δέν θα συνεχίσει ποτέ.

Αυτό που περιγράφεις είναι φυσιολογικό στα σύγχρονα πλυντήρια. Όσο για το δεύτερο, προφανώς και το έχεις υπερφορτώσει.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#179431 Μιας και πιασατε τις εστιες και αναφερθηκαν και οι επαγωγικες. Συντομα θα χρειαστει να παρουμε νεες συσκευες κουζινας, οπως και εστιες.
Αν αποφασισουμε για επαγωγικες, τι πρεπει να προσεξουμε? πρεπει τα μαγειρικα σκευη να ειναι καποιων προδιαγραφων, τι ειναι αυτο? πως μπορω να δω αν τα υπαρχοντα μου κανουν!
Απο αντοχη καινσυντηρηση τι "λενε" οι επαγωγικες?
Άβαταρ μέλους
By dstou
Σ΄αυτά που λέτε για την φασαρία/βρώμα κλπ για το αέριο φυσικά διαφωνώ!

Και μεις που το γράψαμε διαφωνούμε, γιατί το είπαμε για το υγραέριο και όχι για το φυσικό αέριο. :s_cool