Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#178604 Αν σου αρέσει να μάθεις τη διαδικασία, και θέλεις πραγματικά καλό αποτέλεσμα, τότε μην πάρεις κάψουλες.
ΑΛΛΑ θα αφιερώσεις πολύ χρόνο και αρκετό χρήμα. Θα πετάξεις ΠΟΛΥ καφέ. Στην αρχή θα απογοητευτείς. Μόλις όμως καταλάβεις τι γίνεται, θα αποζημιωθείς με το παραπάνω.
Για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ.... Έχω αφήσει τη μηχανή ανοιχτή που καίει 5,6kw/ώρα σε πλήρη ισχύ. Υπολόγισα στο ρολόι της ΔΕΗ ότι καταναλώνει περίπου 15-20kw το 24ωρο με την ελάχιστη χρήση. Δηλαδή 3-4€ την ημέρα. Οι καφέδες που αγοράζω για προσωπική χρήση είναι σε σακουλάκια των 250-500gr. Με τιμή κιλού από 30-38€ + ΦΠΑ το κιλό. Πριν τον πρώτο καφέ σίγουρα θα πετάξω άλλον ένα ή συνήθως δύο για να βρω την αντίστοιχη άλεση. Οπότε για τον πρώτο καφέ έχω χρειαστεί τουλάχιστον 36-38γρ. Που κοστίζουν στην καλύτερη 1,30€. Ο κάθε επόμενος κοστίζει τα μισά.
Δηλαδή ο καφές στο "σπίτι" μου κοστίζει πάνω από 4€ την ημέρα. Και αν υπολογίσεις ότι κάποιες ημέρες δε μένω στο χωριό το κόστος μεγαλώνει πολύ. Αξίζει;; Αυτό που πίνω δεν έχει επαφή με οτιδήποτε πουλιέται έξω. Εκτός αν πάω σε μαγαζί φίλου, που θα αλέσει προσεκτικά για εμένα η σε 2-3 μαγαζιά της Θεσσαλονίκης με πραγματικά ωραίο καφέ(όχι πάντα).
Καταλαβαίνει λοιπόν ο ουρανίσκος σου τις ιδιαιτερότητες του καφέ;; Τότε προχώρα. Αλλιώς η μηχανή από το media είναι μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
GTS έγραψε:Μονο σε μενα φαινονται υπερβολικα τα παραπανω;

oxi. :lol:
καθε πρωι σταματαω στη γειτονια και παιρνω ενα φρεντο εσπρεσσο με 1,30 ευρω.
Το απογευμα θα φτιαξω φραπεδαρα στο σπιτι.Επαρχια θα πιω 3 φρεντο απο το πρωι μεχρι το βραδυ.
Οσοι μου εχουν φτιαξει φρεντο εσπρεσσο σε σπιτι* δεν πινοταν με τιποτα.Πιο ευκολα επινα το μουρουνελαιο που μου εδινε η μαμα μου μικρο γιατι με εβλεπε αδυνατο :inlove: :lol:

* βεβαια δεν ειχαν αλλαξει 3 μηχανες και 20 ποικιλιες,απλα αγορασαν μια μηχανη και καψουλες.Μαλλον θελει πολυ παιδεμα για να φτιαξεις στο σπιτι καφε της προκοπης.
Τελευταία επεξεργασία από dimviii και 26 Οκτ 2015, 18:55, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By gianik
#178653 βάλε και εμένα μέσα... :lol:

όταν είμαι πρωινός στην δουλειά φεύγω πολύ πρωί ,με την τσίμπλα στο μάτι , έλα να μου φτιάξεις εσύ τέτοιον καφέ (να φέρω το νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία , να έχω πλύνει το φίλτρο , να έχω φρεσκοαλλέσει τον καφέ , ο οποίος παρεπιπτόντως πρέπει να είναι ύψιστης ποιότητας από τα βάθη της Νικαράγουα , το φλυτζάνι δεν θα πρέπει πριν να έχει πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων γιατί δημιουργεί ένωση με τα συστατικά του καφέ και άλλα πολλά... :lol:

υ.γ
Εννοείται δεν κακολογώ όσους χρησιμοποιούν τέτοιες μηχανές και είναι τόσο σχολαστικοί με τον καφέ τους. Απλά εγώ δεν θα το άντεχα... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#178662 Υπερβολικό....
Ο καθένας ορίζει υπερβολικό, ότι του είναι άγνωστο ή δεν του αρέσει.
Θεωρητικά είμαστε εδώ μέσα με κοινό ενδιαφέρον το αυτοκίνητο. Οπότε αν στο αντίστοιχο θέμα γράψω για κόντρες, πίστες, λάστιχα κλπ θα θεωρηθεί mainstream, Σε όσους συναδέλφους(τουρισμού-εστίασης) όμως έχω μιλήσει για αυτοκίνητα, με αντιμετωπίζουν ως περίεργο. Όταν τους λέω για 2η τετράδα ζαντολάστιχα, μπλοκέ διαφορικά, 6ρι σαζμάν κλπ κλπ με κοιτάν σαν μ@λ@κα. Καταλαβαίνετε τι λέω.
Το ξέρω ότι εδώ μέσα οι πληροφορίες που δίνονται είναι υπερβολικές. Μην νομίζετε όμως ότι για να βγει ένας καλός καφές, είναι τόσο απλό....
Βάζω μια φωτό από μονοποικιλιακούς που δοκιμάζω τον τελευταίο καιρό.
Εικόνα
Φαντάζομαι το κάθε επάγγελμα θα έχει αντίστοιχο ψάξιμο. Κάποιοι ρωτάτε, απαντάω όσο ξέρω.

Και για να σας καλύψω πλήρως. Όταν λείπω από το σπίτι, ΟΛΟΙ (γυναίκα,πεθερά,αδέρφια,φίλοι) πίνουν από nespresso.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#178677 Είναι υπερβολικο γιατι το ζητουμενο με το καφε δεν είναι η γευση, είναι να παρεις λιγο ενεργεια (caffeine boost) γρηγορα ώστε να πας στην δουλεια το πρωι και να αποδωσεις ('η αντιστοιχα σε κάθε διάλειμμα για καφε.) Κανενας δεν επαθε τιποτα πινοντας μετριο καφε...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
GTS έγραψε:Είναι υπερβολικο γιατι το ζητουμενο με το καφε δεν είναι η γευση, είναι να παρεις λιγο ενεργεια (caffeine boost) γρηγορα ώστε να πας στην δουλεια το πρωι και να αποδωσεις ('η αντιστοιχα σε κάθε διάλειμμα για καφε.)

Sais Who???
Το ζητούμενο για εσένα δεν είναι η γεύση. Εγώ πάω από Μαρτίου στο κέντρο για να πιω συγκεκριμένο καφέ.
GTS έγραψε:Κανενας δεν επαθε τιποτα πινοντας μετριο καφε...

Ούτε μένοντας σε μέτριο σπίτι, πηγαίνοντας με μέτριο αυτοκίνητο, γ@μώντας μέτρια γυναίκα κλπ κλπ
Αλλά οι περισσότεροι θέλουν ένα ωραίο σπίτι, ένα καλό αυτοκίνητο, μια όμορφη γυναίκα, ένα καλό δείπνο κλπ. Αν υπάρχει η δυνατότητα καλώς.
Το μοναδικό ωραίο μέτριο πράγμα στη ζωή είναι το μοσχαρίσιο φιλέτο. Μέτρια ψημένο :lol:
Άβαταρ μέλους
By GTS
kyr80 έγραψε:[
Sais Who???
Το ζητούμενο για εσένα δεν είναι η γεύση. Εγώ πάω από Μαρτίου στο κέντρο για να πιω συγκεκριμένο καφέ.
GTS έγραψε:Κανενας δεν επαθε τιποτα πινοντας μετριο καφε...

Ούτε μένοντας σε μέτριο σπίτι, πηγαίνοντας με μέτριο αυτοκίνητο, γ@μώντας μέτρια γυναίκα κλπ κλπ
Αλλά οι περισσότεροι θέλουν ένα ωραίο σπίτι, ένα καλό αυτοκίνητο, μια όμορφη γυναίκα, ένα καλό δείπνο κλπ. Αν υπάρχει η δυνατότητα καλώς.
Το μοναδικό ωραίο μέτριο πράγμα στη ζωή είναι το μοσχαρίσιο φιλέτο. Μέτρια ψημένο :lol:

Τουλάχιστον 500 εκατ ανθρωποι στις αναπτυγμένες χωρες. Πηγαινε μια βολτα στην Αμερική να καταλάβεις. Και στην Αγγλια το ιδιο είναι. Εσενα είναι η δουλεια σου αυτή και εχεις και τον χρονο να ψάχνεις τον καλο καφε. Για 99% των αλλων είναι να βρουν ανεκτη ποιοτητα στο ελαχιστο κοστος. Και ο λογος που φτιαχνεις καφε στο σπιτι είναι το κοστος.

Άλλο το θελω και άλλο τι είναι το λογικο να κανω. Ο περισσοτερος κοσμος είναι υπερευχαριστημένος να εχει όλα τα παραπανω μετρια, το πρόβλημα είναι αν εχεις πεσει κατω από το μετριο σε μερικα από αυτά. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#178695 Μα για αυτό σου λέω ότι είναι τι αρέσει στον καθένα. 1% όσων πίνουν καφέ, ξέρεις για τι αριθμό μιλάμε;;; Πιστεύεις ότι περισσότεροι ασχολούνται με τους αγώνες αυτοκινήτου;

Και τα ουίσκια έχω μπροστά μου, αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα. Όλα μου φαίνονται πετρέλαιο. Ευτυχώς, γιατί μιλάμε για πολύ ακριβότερο σπορ.

Αν πάλι δοκιμάσεις τον καφέ για τον οποίο μιλάω, ίσως να αλλάξεις γνώμη.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#178700 Η ιεραρχία στις προτεραιότητες του ανθρωπου εχει ως εξης

1. σπιτι
2. αυτοκινητο
κοκ
Ο καφες είναι πολύ χαμηλοτερα χωρις να λεω ότι δεν είναι ωραιο να ξερεις να φτιαχνεις καλο καφε αλλα περισσοτερο στο καφε σε μαγαζι παιζει ρολο η τοποθεσια και η ποιοτητα του μαγαζιου παρα αυτή του καφε που προσφερει.

Στην δικη μου περιπτωση είναι πολύ ευχαριστημένος με τον καφε φιλτρου που φτιαχνω στο σπιτι με καφε Starbucks, καλυτερη ποιοτητα από αυτόν που πουλουν εξω, χρονος παρασκευης και μετα καθαρισμου λιγοτερο από 1.5 λεπτο την ημερα. Κοστος κάθε μερα μερικα λεπτα... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
GTS έγραψε:Η ιεραρχία στις προτεραιότητες του ανθρωπου εχει ως εξης

1. σπιτι
2. αυτοκινητο
κοκ
Ο καφες είναι πολύ χαμηλοτερα χωρις να λεω ότι δεν είναι ωραιο να ξερεις να φτιαχνεις καλο καφε

Ποιου ανθρώπου;
Να σου πω τις προτεραιότητές μου 10 χρόνια πριν;;
1. αυτοκίνητο
2. αυτοκίνητο
3. ρούχα
4. μπουζούκια
5. κινητό- Gadgets
6. έξοδοι το βράδυ

Θες σήμερα;
1. Σπίτι
2. Δραστηριότητες εντός σπιτιού
3. Ταξίδια
4. Φαγητό-καφές
.
.
.
?) αυτοκίνητο

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του προτεραιότητες. Η πεθερά μου φοράει ρούχα που κοστίζουν περισσότερο από το αυτοκίνητο που οδηγάει εκείνη τη στιγμή. Ο κουμπάρος μου τρελένεται για τα single malt, ξοδεύει το 1/4 του μισθού του για αυτά. Η μάνα μου τσιγκουνεύεται να πάρει ένα σωστό ρούχο(αγοράζει από τη λαϊκή), αλλά μέρα παρά μέρα τρώει πρώτα ψάρια.

GTS έγραψε:αλλα περισσοτερο στο καφε σε μαγαζι παιζει ρολο η τοποθεσια και η ποιοτητα του μαγαζιου παρα αυτή του καφε που προσφερει.

Η οποία ποιότητα του μαγαζιού εξαρτάται από τι? Δηλαδή αν στην καφετέρια, δεν παίζει ρόλο η ποιότητα του καφέ, τότε τα έχουμε μπερδέψει λίγο.
Ας αλλάξει όνομα. Κωλάδικο αν πηγαίνουμε για τους ωραίους κώλους, επιπλάδικο αν πηγαίνουμε για τα ωραία καθίσματα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#178723 Στο ... σημερα , την γυναικα σου δεν βλεπω να την γραφεις πουθενα.. :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#178735 :lol:
Και για πριν 10 χρόνια δεν την έγραψα. Η ίδια είναι εδώ και 15 χρόνια :lol:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
g8777 έγραψε:
kyr80 έγραψε:Αν δεν είσαι περίεργος, και δε σε πολυνοιάζει, αγόρασε μια νεσπρέσσο. Έχω φορτώσει στους μισούς μου φίλους gaggia, και με βρίζουν πλην ενός. Αυτό που φαίνεται απλό, για κάποιους δεν είναι. Όχι γιατί θέλει μυαλό. Γιατί οι περισσότεροι το πρωί θέλουν ένα καφέ που να πίνεται. Και χωρίς να ασχοληθούν πολύ. Για να πιεις σωστό καφέ σπίτι με μια gaggia π.χ., θα ασχοληθείς. Θα πρέπει να έχεις το νου σου για φρεσκοαλεσμένο καφέ, για να καθαρίζεις τη μηχανή κλπ. Αν όχι, ο καφές θα είναι χειρότερος από νεσπρεσσο.
Πρόταση.... Όπως σου είπα, έχω "φορτώσει" την baby για οικονομική λύση σε πολύ κόσμο. Αλλά εδώ υπάρχουν φορουμίτες που έχουν ασχοληθεί περισσότερο από εμένα για τις οικιακές.

Μετα απο ενα εξαμηνο συμβιωσης με Gaggia Baby Twin ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το συμπερασμα που εβγαλα καιεγω. Αν γυριζα το χρονο πισω , πιθανοτατα θα διαλεγα μια μηχνη της Νεσπρεσσο. ΟΚ, πινεις ΠΟΛΥ καλυτερο καφε αν τηρησεις 5-6 απαραβατους κανονες με την αγορα καφετιερας -μυλου αλλα ολα αυτα θελουν χρονο, κοπο, υπομονη (γιατι μεχρι να φερεις στα ισια του το φλυτζανι που θα βγαζεις θα χυσεις ΠΟΛΥ καφε) και κυριως χρημα . Αν σκοπευεις να αγορασεις καποια εκ των Gaggia (οντως η baby ειναι αυτη που προτεινεται, προσοχη η Classic εχει υποβαθμιστει κατα πολυ ποιοτικα στο μοντελο του 2015 ) εννοειται οτι δεν θα παιρνεις αλεσμενο των σουπερμαρκετ, ουτε καν κοκκους απο εκει. Δεν εχει νοημα, θα πιεις κακο καφε. Θες μυλο, αγορα κοκκων απο Taf , Λουμιδη κλπ , χρονομετρο, ζυγαρια, τυφλο/non pressurized καλαθακι ....Γι αυτο σου λεω. Αν θες να πιεις μια και εξω καφε παρε Νεσπρεσσο. Εχει και ποικιλια σε ροφηματα.

+1000. Πάρε κ το αεροτσίνο κ θα πίνεις ό,τι θες.
Για μένα η καλύτερη λύση η νεσπρέσο για κάποιον που δεν έχει χρόνο ή όρεξη ή χρήμα να σπαταλήσει...

Sent from space >