Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#178263 Αυτή τη μανία με τα διπλά στρογγυλά φώτα όσο πετυχημένη είναι σε BMW ή Alfa Romeo τόσο αποτυχία ήταν σε Mercedes και VW Polo και για μένα αυτός είναι ένας λόγος που δεν μπορώ να τα καταπιώ με τίποτα τις C, CLK, E της εποχής. Επίσης να προσθέσω ότι και το εσωτερικό με τα πολλά οβάλ και κυκλάκια της Mercedes μου φαίνονται ενοχλητικά θηλυπρεπή και αποτελούν επίσης λόγο απόρριψης σε σχεδόν όλους τους χρωματικούς συνδυασμούς.
Αντίθετα οι τωρινές Mercedes τείνουν να είναι πολύ πιο όμορφες με πολύ πετυχημένα φωτιστικά σώματα κάτι που όπως και να το κάνουμε κάνει μεγάλη διαφορά στην αισθητική αποδοχή ενός αυτοκινήτου. Γενικά θέλοντας και μη η αισθητική αποδοχή παίζει μεγάλο ρόλο στην επορική επιτυχία ενός αυτοκινήτου. Βλέπε πχ 206, δεν είχε και τίποτα ξεχωριστό να προσφέρει τεχνολογικά ή οδηγικά αλλά πούλησε τρελά παγκοσμίως επειδή ήταν όμορφο. Οι στρογγυλοφάναρες MB χάσανε από αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό τους σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Άσχετα αν σε κάποιους αρέσει. Εδώ κάποιοι πήρανε Renault Megane με πωπό, Fiat Multipla και Nissan Tiida οπότε για όλους υπάρχει κοινό το θέμα είναι να κερδίσεις τους περισσότερους. Από την άλλη βέβαια σε κάποιες κατηγορίες δεν αρκεί μόνο το αισθητικό, μερικές φορές θέλεις κι άλλα για να κερδίσεις τον ανταγωνισμό πχ το κουκλί του Pininfarina που είχε την ατυχία να βγει σαν 406 coupe από την Peugeot χωρίς άλλα προσόντα έμεινε μια όμορφη μετριότητα που της αξίζει να εκτιμηθεί σαν κλασικό.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#178270 θα ηταν ενδιαφερον να βλεπαμε τις πωλησεις της 201 σε συγκριση με προγενεστερες, και μεταγενεστερες μερκ της ιδιας σειρας,ωστε να δουμε εαν ειχε η στρογγυλοφαναρη την αποδοχη του αγοραστικου κοινου.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
dimviii έγραψε:θα ηταν ενδιαφερον να βλεπαμε τις πωλησεις της 201 σε συγκριση με προγενεστερες, και μεταγενεστερες μερκ της ιδιας σειρας,ωστε να δουμε εαν ειχε η στρογγυλοφαναρη την αποδοχη του αγοραστικου κοινου.

210 θες να πεις (201 είναι η 190Ε).

114/5 - 1.919.056 (8 χρόνια)
123 - 2.696.914 (9 χρόνια)
124 - 2.737.860 (10 χρόνια)
210 - 1.653.437 (6 χρόνια)
211 περίπου 1.500.000 (6 χρόνια)

σε περίπτωση που ρωτάς για την 190:
201 - 1.879.629 (11 χρόνια)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#178306 για την 210 ηθελα να πω.Απο τα στοιχεια που παρεθεσες δειχνει να μην εχει πουλησει λιγοτερο.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
dimviii έγραψε:για την 210 ηθελα να πω.Απο τα στοιχεια που παρεθεσες δειχνει να μην εχει πουλησει λιγοτερο.

Ναι, αλλά δεν παρέμειναν ίδιες οι αγορές όλες αυτές τις 4 δεκαετίες.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
D-Jet έγραψε:
dimviii έγραψε:για την 210 ηθελα να πω.Απο τα στοιχεια που παρεθεσες δειχνει να μην εχει πουλησει λιγοτερο.

σαφως και δεν παρεμειναν,οπως και ο ανταγωνισμος σε καθε σειρα μπορει να ηταν δυσκολοτερος/ευκολοτερος,απλα μια γευση ομως πηραμε για το αν η στρογγυλοφαναρη ειχε την αποδοχη του κοινου.
Άβαταρ μέλους
By deep purple
#178315 Νομιζω ότι οι πωλησεις της 210 ήταν γύρω στο 1,8 και από αυτά που βάζεις η 123 πρέπει να πούλησε λιγότερο. Εμένα πάντως μια 210 του 2002 μτχ που πήρα, με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένο. Το αυτοκινητο στο ταξίδι και στην άνεση είναι εξαιρετικό. D-jet όταν κατέβω Αθήνα θέλω να τα πούμε, στείλε κανένα pm, πως μπορούμε να βρεθούμε. Ήσουν από τους λόγους που πήρα την 210 και σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Έχω φάει άγριο κόλλημα να βρω μια 124 δίπορτη, που να μην θέλει πολλά και για λίγο καιρό να κυκλοφορεί ένα δίμηνο το καλοκαίρι και μετά ιστορικό.
Sknipper το διπλοφάναρο είχε κάνει πάταγο όταν το έβγαλε η ΜΒ, είμαι λίγο μεγαλύτερος από όλους σας και επέτρεψέ μου να το λέω με σιγουρια γιατί το θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά. Αν δεν ήταν έτσι ούτε στην C θα το έβαζε ούτε μέχρι το 2013 θα το κρατούσε (γιατί και η 212 ουσιαστικά διπλοφάναρο είναι. Επίσης στο προηγούμενο κομμάτι για την 124 εύκολα θα έμπαινε μια Ε39 (ότι καλύτερο έχει βγάλει η αγαπημένη σου εταιρεία).
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
dimviii έγραψε:
D-Jet έγραψε:

σαφως και δεν παρεμειναν,οπως και ο ανταγωνισμος σε καθε σειρα μπορει να ηταν δυσκολοτερος/ευκολοτερος,απλα μια γευση ομως πηραμε για το αν η στρογγυλοφαναρη ειχε την αποδοχη του κοινου.

Μια χαρά αποδοχή είχε μιας και η 124 είχε εξαιρετική φήμη και τα συγκριτικά περισσότερα προβλήματά της, που αφορούσαν κυρίως την πρώτη σειρά δεν πρόλαβαν να βγουν στη φόρα (περισσότερο οι σκουριές και η γνωστή ιστορία με την πλεξουδα της μηχανής που έπαιζε σε όλες τις σειρές της εποχής).
Επίσης, μπορεί να μοιάζει με μπόγο και εκτός των άλλων για αυτό να περιμένεις και κατανάλωση στο Θεο, αλλά η αλήθεια είναι ότι το cd της είναι μόλις 0.27 στις 200άρες από 0.28 της πρώτης σειράς των 124 (στενά λάστιχα-χωρίς a/c) και τελικά έγινε 0.26 στην αντίστοιχη 211, που είναι εξαιρετικά καλό νούμερο.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
deep purple έγραψε:Νομιζω ότι οι πωλησεις της 210 ήταν γύρω στο 1,8 και από αυτά που βάζεις η 123 πρέπει να πούλησε λιγότερο. Εμένα πάντως μια 210 του 2002 μτχ που πήρα, με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένο. Το αυτοκινητο στο ταξίδι και στην άνεση είναι εξαιρετικό. D-jet όταν κατέβω Αθήνα θέλω να τα πούμε, στείλε κανένα pm, πως μπορούμε να βρεθούμε. Ήσουν από τους λόγους που πήρα την 210 και σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Έχω φάει άγριο κόλλημα να βρω μια 124 δίπορτη, που να μην θέλει πολλά και για λίγο καιρό να κυκλοφορεί ένα δίμηνο το καλοκαίρι και μετά ιστορικό..

Ελπίζω όταν έρθεις και συναντηθούμε να μη με κυνηγάς με το δίκαννο! :lol: :lol:
Για την 124 έχεις πιάσει ακριβώς το νόημα, νομίζω ότι είναι ιδανικό αυτοκίνητο για βόλτα το καλοκαίρι με τα τζάμια κάτω για καμιά πενταετία ακόμα και μετά, αν δεν πάει κάτι πολύ στραβά με τον κόσμο, βέβαια, θα είναι μια πολύ καλή περίπτωση να το συντηρήσεις σαν ιστορικό. Φυσικά το cabriolet αξίζει πολύ περισσότερο σαν αγορά (και αντίστοιχα για τα γούστα που βγάζει) και σε λίγα χρόνια δε θα μπορείς να το πλησιάσεις. :inlove:

Τα νούμερα που έβαλα (εκτός 211 που δεν έχω στοιχεία πέρα από ένα press-kit) είναι επίσημα της ΜΒ, μπέσα!
Άβαταρ μέλους
By deep purple
#178358 Ίσως να ξεφεύγω λίγο από το θέμα, αλλά πάντα πίστευα ότι η ΜΒ έφτιαξε το όνομά της με την Ε, την S και τα σπόρ μοντέλα της. Θυμάμαι μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980 δεν υπήρχε ΜΒ κάτω από 2.000 κυβικά (η 190 πρέπει να ήταν η πρώτη και είχε κάνει μεγάλη εντύπωση τότε). Πιστεύω πως αν δεν υπήρχε η (επιτυχημένη) σειρά 3 της BMW, η ΜΒ δεν θα έφτιαχνε ποτέ την C. Για τις Α και Β κλας δεν το συζητώ είναι αποκυήματα του μαρκετινγκ, δεν νομίζω ότι υπερέχουν σε τίποτα από τα μικρομεσαία άλλων εταιρειών. Αλλά στις Ε και S, ναι υπάρχει διαφορά και τεχνογνωσία που έρχεται από πολύ παλιά. Στις δεκαετίες του 60-70-80 στην Ευρώπη σ΄αυτήν την κατηγορία των πολυτελών οικογενειακών υπήρχαν μόνο οι δύο Γερμανοί η PSA και η VOLVO. Οι Ιταλοί απλά δεν υπήρχαν σ΄αυτήν την κατηγορία και οι Ιάπωνες δεν είχαν έρθει, η δε Ρενώ θεωρούνταν πολύ πίσω από την PSA (για την Peugeot οι παλιοί χαρακτηριστικά έλεγαν ότι είναι η Μερσεντές της Γαλλίας!!) . Έχω σε μεγάλη εκτίμηση την PSA (όχι μόνο για τον βάτραχο ή το εξαιρετικό 504, αγαπημένο των ελλήνων αξιωματικών), αλλά την κατηγορία σταδιακά την έχασαν.
O Τσιφόρος (δεν θυμάμαι αν είναι στα παλιόπαιδα τα ατίθασα ή στο παραμύθι πίσω από τα κάγκελα) είχε γράψει: "Η Μερσεντές ήταν τότε τα καλύτερα αυτοκίνητα, η πριγκίπισσα των δρόμων. Και η ΒΜW έβγαζε καλά αυτοκίνητα, αλλά δεν είχαν την λαμαρίνα των Μερσεντές!!!!" Όταν αυτά γράφονται στην δεκαετία του 50 και του 60 καταλαβαίνει κανείς ότι η παραδοχή ερχόταν από πολύ παλιά.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
deep purple έγραψε:Ίσως να ξεφεύγω λίγο από το θέμα, αλλά πάντα πίστευα ότι η ΜΒ έφτιαξε το όνομά της με την Ε, την S και τα σπόρ μοντέλα της. Θυμάμαι μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980 δεν υπήρχε ΜΒ κάτω από 2.000 κυβικά (η 190 πρέπει να ήταν η πρώτη και είχε κάνει μεγάλη εντύπωση τότε). Πιστεύω πως αν δεν υπήρχε η (επιτυχημένη) σειρά 3 της BMW, η ΜΒ δεν θα έφτιαχνε ποτέ την C. Για τις Α και Β κλας δεν το συζητώ είναι αποκυήματα του μαρκετινγκ, δεν νομίζω ότι υπερέχουν σε τίποτα από τα μικρομεσαία άλλων εταιρειών. Αλλά στις Ε και S, ναι υπάρχει διαφορά και τεχνογνωσία που έρχεται από πολύ παλιά. Στις δεκαετίες του 60-70-80 στην Ευρώπη σ΄αυτήν την κατηγορία των πολυτελών οικογενειακών υπήρχαν μόνο οι δύο Γερμανοί η PSA και η VOLVO. Οι Ιταλοί απλά δεν υπήρχαν σ΄αυτήν την κατηγορία και οι Ιάπωνες δεν είχαν έρθει, η δε Ρενώ θεωρούνταν πολύ πίσω από την PSA (για την Peugeot οι παλιοί χαρακτηριστικά έλεγαν ότι είναι η Μερσεντές της Γαλλίας!!) . Έχω σε μεγάλη εκτίμηση την PSA (όχι μόνο για τον βάτραχο ή το εξαιρετικό 504, αγαπημένο των ελλήνων αξιωματικών), αλλά την κατηγορία σταδιακά την έχασαν.
O Τσιφόρος (δεν θυμάμαι αν είναι στα παλιόπαιδα τα ατίθασα ή στο παραμύθι πίσω από τα κάγκελα) είχε γράψει: "Η Μερσεντές ήταν τότε τα καλύτερα αυτοκίνητα, η πριγκίπισσα των δρόμων. Και η ΒΜW έβγαζε καλά αυτοκίνητα, αλλά δεν είχαν την λαμαρίνα των Μερσεντές!!!!" Όταν αυτά γράφονται στην δεκαετία του 50 και του 60 καταλαβαίνει κανείς ότι η παραδοχή ερχόταν από πολύ παλιά.

Με συγχωρείς, αλλά απίστευτες ανακρίβειες και προκαταλήψεις επιπέδου 70χρονου ταρίφα που κλωτσούσε τα λάστιχα και χτυπούσε με το χέρι την λαμαρίνα για να καταλάβει την ποιότητα του αυτοκινήτου. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By deep purple
#178370 Με καλή πίστη θέλεις να μου πεις που ακριβώς είναι οι ανακρίβειες. Μπορεί να κάνω κάπου λάθος και να με διορθώσεις να γίνω σοφότερος.. Ως προς τον Τσιφόρ, τι να κάνουμε αυτά πίστευε, αυτά έγραψε.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
deep purple έγραψε:Με καλή πίστη θέλεις να μου πεις που ακριβώς είναι οι ανακρίβειες. Μπορεί να κάνω κάπου λάθος και να με διορθώσεις να γίνω σοφότερος.. Ως προς τον Τσιφόρ, τι να κάνουμε αυτά πίστευε, αυτά έγραψε.

Πάντα με καλή πίστη. Δεν γνωριζόμαστε άλλωστε για να έχουμε προηγούμενα και ούτε μπήκα στο φόρουμ για να μαλώσω Κυριακή βράδυ. :)

Πρώτον, διαφωνώ ότι στην δεκαετία του 60-70-80 υπήρχαν μόνο οι Γερμανοί, η PSA και η Volvo στα μεγάλα. Ξεχνάς τις μεγάλες Alfa, Lancia, Maserati που ήταν πάντα η επιλογή του γρήγορου εύπορου. Επίσης διαφωνώ στο ότι υπολείπονταν η Renault της PSA, ειδικά στα 80s. Τα δε Volvo ήταν απλά πλοία.
Δεύτερον, η γνώμη του Τσιφόρου δεν καταλαβαίνω γιατί φέρει κάποια βαρύτητα. Ήταν μηχανικός; Οδηγός αγώνων; Έστω ταξιτζής; Αυτή η άποψη των παλιών για γερές και χοντρές λαμαρίνες μου φέρνει γέλωτα. Θαρρείς και ένα αυτοκίνητο πρέπει να είναι φτιαγμένο σαν άρμα και να ζυγίζει 2 τόνους... :lol: