Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#177371 Το πιο πιθανό να μη συνεκτιμηθούν.
Ειδικά το τρακαρίσματα/συντήρηση είναι και ελαφρώς άσχετα για το κράτος.

Θυμίζω ότι δεν θέλουν να βγάλουν πίνακα μεταπωλητικής αξίας τύπου automegalosavato αλλά να ξεσκαρτάρουν περιπτωσίδια όπως αυτά που ανέφερα παραπάνω και να δώσουν κίνητρο σε ιδιοκτήτες παλιών δίλιτρων να ξαναπληρώσουν για πινακίδες και τέλη.

Αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο θα είναι πολύ θετικό βήμα.
Άβαταρ μέλους
By elteo
Pitt έγραψε:@elteo, οι τιμές που παραθέτεις δεν αφορούν καινούρια αλλά μεταχειρισμένα (προφανώς). Επίσης η λίστα του autotriti δεν είναι πλήρης. Λείπουν πάρα πολλά μοντέλα, όχι μόνο παλιά, αλλά και σύγχρονα.

το ξέρω. :s_cool
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#177380 Oι πίνακες που αναφέρεστε υπάρχουν στα τελωνεία, εδώ και πολλά χρόνια. Το να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι πίνακες και να αντιστοιχιστούν στα αυτοκινητάκια μας για υπολογισμό τελών κυκλοφορίας έχει πιθανότητες λίγο παραπάνω από το 5+1 του τζόκερ.

Ας πω τη @@ μου λοιπόν, αυτό που θα γίνει είναι το εξής κατά πάσα πιθανότητα:
Για 1η άδεια Ελλάδας μετά τον 10/2010:
0-100g CO2: Συντελεστής που δεν υπήρχε πριν
τα >100g , στα ίδια ή ελαφρώς αυξημένοι συντελεστές
Για 1η άδεια Ελλάδα πριν τον 10/2010:
ίδια τα <1357cc
ελαφρώς αυξημένα τα <1928cc
ελαφρώς μειωμένα τα υπόλοιπα μεγάλα
Άβαταρ μέλους
By belgarion
rocsta έγραψε:Oι πίνακες που αναφέρεστε υπάρχουν στα τελωνεία, εδώ και πολλά χρόνια. Το να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι πίνακες και να αντιστοιχιστούν στα αυτοκινητάκια μας για υπολογισμό τελών κυκλοφορίας έχει πιθανότητες λίγο παραπάνω από το 5+1 του τζόκερ.

Ας πω τη @@ μου λοιπόν, αυτό που θα γίνει είναι το εξής κατά πάσα πιθανότητα:
Για 1η άδεια Ελλάδας μετά τον 10/2010:
0-100g CO2: Συντελεστής που δεν υπήρχε πριν
τα >100g , στα ίδια ή ελαφρώς αυξημένοι συντελεστές
Για 1η άδεια Ελλάδα πριν τον 10/2010:
ίδια τα <1357cc
ελαφρώς αυξημένα τα <1928cc
ελαφρώς μειωμένα τα υπόλοιπα μεγάλα

Σε αυτά που λες έχω πιστεύω ότι θα παίξουν για τα μετα το 2010 και έξτρα ποσό για όσα είναι πανω απο μια άξια/κυβισμό ώστε να πιάσουν κάποια ακριβά μεν αλλά με χαμηλούς ρύπους δε.

.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Geo f1 έγραψε:Το Fiesta ST 2006? :oops:

530 συμφωνα με τη rocsta bet. Τα γραφεια μας ειναι Γαμβετα με Συνδικα.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By kyr80
rocsta έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Το Fiesta ST 2006? :oops:

530 συμφωνα με τη rocsta bet. Τα γραφεια μας ειναι Γαμβετα με Συνδικα.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους

20% στα δίλιτρα;
Πολύ χλωμό. Πόσο να αυξήσει τα μέχρι 1928;;;
Ποντάρω στο ότι η μείωση στα μεγάλα θα είναι το 50% της αύξησης που θα κάνει στα μικρά. Δηλαδή αν ανεβάσει 30% τα τέλη ως τα δίλιτρα, η μείωση στα πάνω από τα 2λιτρα θα είναι 15%. Η μείωση βέβαια είναι εικονική, γιατί έχει αυξήσει το φόρο πολυτελείας κατά πολύ περισσότερο.
Και σίγουρα του χρόνου θα θυμηθούν τα κακά κυβικά, και θα επαναφέρουν τα τέλη εκεί που ήταν για τα μεγάλα. Τους μάθαμε πια.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#177406 Η αξία είναι κάτι σχετικό. πχ ένα audi, bmw, merc, κλπ μπορεί να ανέβει χαλαρά +10κ από τα έξτρα. Αν ο ένας το αγόρασε full price με 10κ έξτρα και ο άλλος σε προσφορά στο ξεστοκάρισμα με βασικό εξοπλισμό, πως διαχωρίζεται αυτό; Είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις.

Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα το μεγάλο σχέδιο: να μην μπορείς να καταθέσεις πινακίδες. :whistlink: :help: Εκεί να δεις τι θα γίνει! :lol:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#177408 Αμφιβαλλω αν μπορουν να βαλουν παραμετρο την εργοστασιακη αξια μεχρι να την τυπωσουν στην αδεια κυκλοφοριας.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#177555 Γουστάρω σκηνικό : να βγαίνει ο κάτοχος μημονιακού ΠΟΡΣΕ ΜΠΟΞΤΕΡ που το πήρε 6.900 ευρώ και να λέει : 'εγώ είμαι ένας μεροκαματιάρης βιοπαλαιστής, εμένα πάτε να μου ρουφήξετε το αίμα που έχω ένα μετάχειρο 20ετίας, να πάτε στο γείτονα που πήρε καινουργές 1400άρι με 16.000 ευρώ και είναι έχων και κατέχων. Και εγώ άμα είχα 16 χιλιάρικα, καινούργιο θα έπαιρνα, δεν θα έπαιρνα μετάχειρο'. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#177557 Το κακό είναι ότι θα γίνει από φέτος γιατί ψάχνουν ευρώ και γίνει στο πόδι. Οπότε αρχίζει να πονάει η τσέπη μου για 1800αρι 6ετιας+
Άβαταρ μέλους
By gianik
#177581 Τι ειναι προτιμοτερο;
1800αρι προ 2011 ή μετα; :s_scratchhead
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#177603 Στο εξωτερικό πάντως τα τέλη είναι βάσει ρύπων ή ιπποδύναμης.

Ίσως το δεύτερο να μην είναι άσχημη ιδέα.

Ένα αυτοκίνητο με 350 άλογα δεν έχει ούτε την ίδια αξία, ούτε τους ίδιους ρύπους με ένα των 120.

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Nikos! έγραψε:Στο εξωτερικό πάντως τα τέλη είναι βάσει ρύπων ή ιπποδύναμης.

Ίσως το δεύτερο να μην είναι άσχημη ιδέα.

Ένα αυτοκίνητο με 350 άλογα δεν έχει ούτε την ίδια αξία, ούτε τους ίδιους ρύπους με ένα των 120.

< >

Να πωληθούν και περισσότερα σνίτσελ κλπ

.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#177644 Μεγαλη συζητηση τα τελη κυκλοφοριας. Μπορει ν αναπτυξει κανεις πολλα επιχειρηματα και να φαινονται εξισου πειστικα ολα παρ οτι μπορει να εχουν εξ ολοκληρου αντιθετη προσεγγιση μεταξυ τους.

πχ
- αυτος που εχει αγορασει ακριβο αυτοκινητο, εχει πληρωσει φορους ταξινομησης και φορους πολυτελειας κατα την αγορα του γιατι να πληρωνει καθε χρονο 'χαρατσι'
- αυτος που αγοραζει καινουριο πληρωνει λιγοτερα απο τον αλλον που εχει παλιο αυτοκινητο. Αυτος που εχει παλιο αυτοκινητο ομως γιατι να τιμωρειται επειδη δεν εχει λεφτα ν αγορασει καινουριο;
- αυτος που αγοραζει 2λιτρο και 3λιτρο πληρωνει πειρσσοτερους φορους μεσα στη χρονια καθως η καταναλωση βενζινης ειναι μεγαλυτερη απο τον αλλον με το 1.1, γιατι να ξαναπληρωσει;

βαριεμαι να επεκταθω περισσοτερο.

Κατ εμε, το πιο δικαιο θα ηταν με τους ρυπους χωρις να υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ τους και απο εκει και περα μεσα απο τους φορους που ηδη πληρωνουμε για τις βενζινες και τα πετρελαια ναι πληρωνει ο καθενας αναλογως με τη χρηση που του κανει.