Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
nass έγραψε:
nass έγραψε:Επίσης δικαιούται να βρίσει αν κάνει διήθηση και ξαφνικά ο οδηγός του αυτοκινήτου στρίψει δεξιά-αριστερά αλλάζοντας λωρίδα χωρίς να έχει δει τον δίτροχο ? Χάνει παν δικαίωμα πχ. ασφάλειας επειδή κάνει κάτι παράνομο ?

TOTE, αν πάει να τον πατήσει το αυτοκίνητο, επιτρέπεται να τον βρίσει ?

Αν η σχετική του ταχύτητα είναι τέτοια που να δίνει στον οδηγό του αυτοκινήτου το περιθώριο να τον δει και να αντιδράσει ανάλογα (να μην αλλάξει λωρίδα), επιτρέπεται να βρίσει (από μέσα του όμως μιας και εκείνη τη στιγμή και ο ίδιος παρανομεί). Αν εμφανιστεί από το πουθενά αλλάζοντας κατεύθυνση (εκτός οπτικού πεδίου του οδηγού ή με ταχύτητα τέτοια που ο μέσος οδηγός ενδεχομένως δεν μπορεί να εκτιμήσει), δεν επιτρέπεται ούτε καν να σκεφτεί να βρίσει. Αντιθέτως μπορεί να βρίσει ο οδηγός του αυτοκινήτου (από μέσα του ή απ' έξω του αν έχει όρεξη για περιπέτεια).
Αυτή είναι η άποψη μου.
Άβαταρ μέλους
By nass
#176787 @The Ace
Υπεκφεύγεις νομίζω. Δεν είπα για ατύχημα, δικαστήρια κτλ. Λέω το απλό, ότι κάνω διήθηση με λογική ταχύτητα (όχι δηλ. +50 από τους διπλανούς, για να απαντήσω και στον Scotch, εννοείται ότι κάνεις διήθηση με το μυαλό μέσα στο κεφάλι σου) και ξαφνικά ένας αποφασίζει να αλλάξει λωρίδα (ας πούμε ότι έβγαλε και φλας) αγνοώντας την παρουσία μου δίπλα του και με θέτει σε κίνδυνο. Εχω το (ηθικό πάντα) δικαίωμα να του ρίξω κανα μπινελίκι ή επειδή έκανα διήθηση έχω χάσει κάθε δικαίωμα ?

Το εν λόγω σενάριο είναι συνηθέστατο (και πολύ συχνή αιτία ατυχημάτων) και όσο παράνομη είναι η διήθηση άλλο τόσο παράνομη είναι η αλλαγή λωρίδας χωρίς τη δέουσα προσοχή οπότε δεν τίθεται σε βάση ΚΟΚ το θέμα
Άβαταρ μέλους
By The Ace
nass έγραψε:....Λέω το απλό, ότι κάνω διήθηση με λογική ταχύτητα (όχι δηλ. +50 από τους διπλανούς, για να απαντήσω και στον Scotch, εννοείται ότι κάνεις διήθηση με το μυαλό μέσα στο κεφάλι σου)....

Δεν υπεκφεύγω καθόλου, μιλάω για δεδομένα γεγονότα που γίνονται χιλιάδες, εκατομμύρια φορές κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα. Οι συνθήκες που λες (όχι σαν τρελός, με το μυαλό στο κεφάλι κλπ) είναι η απειροελάχιστη εξαίρεση και όχι ο κανόνας, ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας :s_tongue ....όπως επίσης και το "στρίβω απότομα για να κόψω την μηχανή που έρχεται" είναι εξαιρετικά σπάνιο, εγώ ξαναλέω δεν το έχω δει. Σε αυτή τη περίπτωση εγώ θα είμαι γενναιόδωρος και θα σου πω ότι έχεις το δικαίωμα να πεις μια κουβέντα παραπάνω, και ότι και ο 4τροχος θα πρέπει να πει ένα "συγνώμη", όντας πιο προφυλαγμένος αλλά και αυτός που θα προκαλούσε το ατύχημα.

Το παραπάνω σενάριο είναι η 1 στις 1000, στις υπόλοιπες 999 φορές η μηχανή θα περνάει filler με +50χαω, και αν κάποιο αυτοκίνητο εξέχει 4-5χλστ από την απόλυτη ευθεία, θα αρχίσει τα γαμωσταυρίδια που "δεν κάνει πιο μέσα ο μ@λ@κ@ς για να περάσουμε". Στο καθημερινό μου κατέβασμα της Μεσογείων το βλέπω κάθε μέρα περίπου 40-50 φορές....:lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Morx έγραψε:Αυτο ναι μεν ειναι "παρανομο" ... ομως δεν ειναι καθολου απρεπες θελω να πιστευω.
Ο καθε πικραμενος που ιδρωμενος καταφτανει στο φαναρι εχοντας κανει 10 σφηνες με την ταυτοτητα στο στομα, πατησει στη διαβαση πεζων και χαζευει τα φυλλα των δεντρων να μεγαλωνουν ενω εχει αναψει πρασινο και κοιμαται ακομα, θελει πολλες σφαλιαρες.
Αν καιγεσαι τοσο πολυ να βγεις πρωτος στο φαναρι για κανενα λογο δεν πας πιο αργα απο τον πισω σου, αλλιως κατσε στ'αυγα σου.

Πόσες φορές μου έχει τύχει...
Γενικά διευκολύνω τα μηχανάκια όποτε μπορώ, έχει τύχει να διπλώσω και καθρέφτη για να περάσει ένας, αλλά μερικοί με κάνουν να ανεβάζω πίεση 50 bar!!!

Πριν λίγα χρόνια πάτησα τις κόρνες σε έναν τέτοιο παπάρα που είχε κάνει ακροβατικά για να χωθεί πρώτος και μετά χάζευε τα περιστέρια... Σταμάτησε να μου ζητήσει το λόγο (φορούσε κράνος αγκώνα κιόλας)... Μόλις του εξήγησα γιατί τον κόρναρα, άρχισε τα γαλλικά... Κόπηκαν μόλις του είπα τη μαγική φράση: Φίλε, αν έχεις πρόβλημα, κάτσε να πάρω την αστυνομία να μας το λύσει (και έκανα κίνηση για το κινητό)... :iconcool: :lol: :lol: Έφυγε αμέσως... :lol: :lol:

Το ίδιο σε άλλον παπάρα (45-50 ετών) που άλλαζε λωρίδες μόνος σου (μια δεξιά από τη διαχωριστική, μια αριστερά) σε δρόμο χωρίς κίνηση, πηγαίνοντας με 30... :rant: Αποφάσισα να τον περάσω από την δεξιά, εκείνη τη στιγμή αυτός αποφάσισε να ξαναπάει στη δεξιά μεριά της διαχωριστικής... Ευτυχώς δεν ακουμπήσαμε... Στο φανάρι πήγε να μου την πει (πάλι με κράνος αγκώνα) και του πέταξα την ίδια ατάκα + το ότι (απάντηση σε σχόλιό του ότι παρανόμησα που τον πέρασα από δεξιά) "μιλάτε εσείς για νομιμότητα που φοράτε το κράνος σας κανονικά, έτσι;;;" Έφυγε νευριασμένος... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#177053 @ace: δεν ξέρω σε ποιο Παρίσι και σε ποιά βρυξέλλα πήγες, αλλά οι μηχανές κάνουν ΣΥΝΕΧΩΣ διήθηση, το αυτό και Ολλανδία.

Ειδικά σε μποτιλιάρισμα σε βοηθάνε να περάσεις ενδιάμεσα
Άβαταρ μέλους
By DAP
#177231 Νομιζω οτι απο τη στιγμη που και τα παιδια της ΔΙΑΣ ακολουθουν την ιδια μεθοδο δεν πρεπει να υπαρχει προβλημα νομιμοτητος....Οσον αφορα τη συμπεριφορα ειναι θεμα του καθενα μας και του πολιτισμου του.....
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#177234 Τα ίδια παιδιά που σφάζουν προτεραιότητα, stop, κόκκινο φανάρι, σταματούν (για καφεδακι) οπου/οποτε/όπως θέλουν;
Κανένα θέμα νομιμότητας αφού τα κανουν κι εκείνοι, ας τα κάνουμε όλοι, έτσι κι αλλιως λίγο απεχουμε απο βίντεο που ανεβαίνουν απο Ρωσία κι ασιατικές χώρες, ας επιτύχουμε την ολοκλήρωση!
Άβαταρ μέλους
By nass
#177242 Εσύ είπες ότι στις ευνομούμενες χώρες δεν κάνουν διήθηση, όμως φαίνεται ότι αυτό δεν ισχύει σε Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και πιθανώς και σε άλλες. Αρα μάλλον όλοι μαζί με αυτούς για Ρωσία ή Μπαγκλαντές φάση ή κάτι πρέπει να αναθεωρήσεις.
Αν οι μοτοσυκλετιστές δεν συμπεριφέρονταν όπως περιγράφει ο The Ace, θα σε πείραζε και πάλι η διήθηση και θα τη θεωρούσες απρεπή συμπεριφορά (γιατί παράνομη είναι, συμφωνούμε)
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#177246 Απο τη στιγμη που κάτι είναι παράνομο είναι κι απρεπές ή μήπως πρεπει να εξηγήσουμε τι σημαίνει το Α στερητικό δίπλα στο -πρεπες;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#177268 Άλλο το παράνομο και άλλο το απρεπές. Μια πράξη μπορεί να είναι παράνομη, χωρίς να είναι απρεπής και αντιστρόφως μια απρεπής πράξη μπορεί να μην είναι παράνομη.

Για την διήθηση και χωρίς να γενικεύω καταστάσεις, νομίζω ότι κάποιες φορές (τις περισσότερες ίσως) ναι είναι απρέπεια.

Και για να μην τα βάζουμε με τους δικυκλιστές, την ίδια και χειρότερη απρέπεια διαπράττουν και κάποιοι ΙΧδες. Εσύ περιμένεις στην σειρά σου στο φανάρι για να στρίψεις (μπορεί να έχει ανάψει 3 & 4 φορές πράσινο) και έρχεται το τσογλάνι και κλείνει τον πρώτο για να περάσει σφήνα χωρίς να περιμένει!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#177283 H διήθηση είναι μια παραχώρηση των αυτοκινήτων προς τα δίκυκλα γιατί συμφέρει τους πάντες (και όχι μόνον τα δίκυκλα). Προφανώς, πρέπει να γίνεται με ελάχιστη παραπάνω ταχύτητα και γενικώς σε χαμηλές ταχύτητες, αλλιώς είναι πολύ επικίνδυνη.
Εγώ προσέχω πάρα πολύ όταν την εφαρμόζω και περιμένω να είναι τα αυτοκίνητα σχεδόν σταματημένα. Επίσης γνωρίζω πως αν την ώρα της διήθησης κάποιο αυτοκίνητο δεν με δει και με χτυπήσει, δεν θα βρω άκρη και το φταίξιμο στο τέλος θα είναι δικό μου. Γι' αυτό και προσέχω πολύ.
Όσο κι αν προσέχω πάντως κάποιες φορές έχω βρει με τον καθρέφτη σε καθρέφτη αυτοκινήτου, χωρίς να κάνω ζημιά στον άλλο (έχω φάει ένα δικό μου καθρέφτη βέβαια! :lol: ).
Γνώμη μου είναι πως η διήθηση δεν είναι με τίποτε απρεπής αν γίνεται σωστά και με σεβασμό και ας είναι παράνομη. Όταν κάτι συμφέρει όλους, δεν βλέπω καμία απρέπεια. Απλώς πρέπει να γίνεται προσεκτικά.
Όσο για τα παπιά που σέρνονται, δεν είναι ο πραγματικός κίνδυνος. Είναι και πολλά τα ΙΧ που σέρνονται με 30 στην πόλη, πιο συχνά με τα τελευταία εκνευρίζομαι. Το πρόβλημα που βλέπω εγώ σαν οδηγός και αυτοκινήτου και μηχανής είναι τα μηχανάκια που ΔΕΝ σέρνονται, αλλά τουναντίον πάνε χωρίς αύριο! Σχεδόν κάθε μέρα τρώω κόρνες από τέτοια να ανοίξω δρόμο ή να πάω πιο γρήγορα την ώρα που κάνω διήθηση σε σταματημένα. Τους γράφω στα @@ μου φυσικά, αλλά αυτοί είναι ο χειρότερος κίνδυνος.
Άβαταρ μέλους
By nass
Alxnks έγραψε:Απο τη στιγμη που κάτι είναι παράνομο είναι κι απρεπές ή μήπως πρεπει να εξηγήσουμε τι σημαίνει το Α στερητικό δίπλα στο -πρεπες;

Μ΄ αρέσει το αφ΄υψηλού υφάκι :metalo:
Eσένα όλα τα "πρέπει" σου τα λέει ο νόμος, διαφορετικά δεν υφίστανται ?
Το να απατάς τη γυναίκα σου πχ. είναι παράνομο ? Οχι. Αρα δεν είναι και απρεπές.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
nass έγραψε:Εσύ είπες ότι στις ευνομούμενες χώρες δεν κάνουν διήθηση, όμως φαίνεται ότι αυτό δεν ισχύει σε Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και πιθανώς και σε άλλες. Αρα μάλλον όλοι μαζί με αυτούς για Ρωσία ή Μπαγκλαντές φάση ή κάτι πρέπει να αναθεωρήσεις.
Αν οι μοτοσυκλετιστές δεν συμπεριφέρονταν όπως περιγράφει ο The Ace, θα σε πείραζε και πάλι η διήθηση και θα τη θεωρούσες απρεπή συμπεριφορά (γιατί παράνομη είναι, συμφωνούμε)

Ρε παιδιά, να το γράψω και τρίτη φορά, δεν με λυπάστε ? :lol: Η κίνηση οποιουδήποτε οχήματος (προφανώς τα δίτροχα βολεύονται και χωράνε καλύτερα) καβάλα σε διαχωριστικές και μεταξύ ακίνητων οχημάτων είναι παράνομη σε όλες τις χώρες του κόσμου. Πάει αυτό. Ασχέτως του αν είναι παράνομο ή όχι, σε όλες τις χώρες το κάνουν, λιγότερο ή περισσότερο. Λιγότερο σε αυτές που υπάρχει πιο αυστηρός έλεγχος, ή εκεί που είναι πιο δύσκολο, περισσότερο σε αυτές που δεν υπάρχει έλεγχος ή είναι πολύ εύκολο. Πάει και αυτό. Η δική μου ένσταση είναι καθαρά στο ότι στην Ελλάδα οι δίτροχοι νομίζουν ότι δικαιούνται να παρανομούν, και ότι τα αυτοκίνητα υποχρεούνται να τους κάνουν χώρο (ακόμα και αν δεν μπορούν :roll: ), και αν δεν συμβεί αυτό βρίζουν, χειρονομούν, και ενίοτε χτυπάνε αυτοκίνητα. Από ότι καταλαβαίνω όλοι συμφωνούμε σε αυτό....

Όσο για το "προσεκτικά" που λέτε και την "αργή διήθηση", σήμερα κατεβαίνω Μεσογείων, και με πέρασαν εν κινήσει τουλάχιστον 9-10 μηχανές (και όχι μόνο παπιά/σκούτερ, μιλάμε για σοβαρό όγκο) όπου αν έλεγα ότι πήγαιναν με +50χαω θα ήμουν μάλλον επιεικής...Άρα καλά τα λέμε εμείς εδώ, αλλά στην πράξη εκεί έξω ξέρουμε όλοι ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Και φυσικά τον μ@λ@κ@ με το αυτοκίνητο που θα παρακάμψει όλους τους υπόλοιπους στην ουρά πηγαίνοντας από το πλάι και θα "παρακαλάει" ή θα χωθεί ετσιθελικά για να περάσει πρώτος, θα τον βρίσω και περισσότερο από τη μηχανή που θα κάνει το ίδιο....
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
nass έγραψε:
Alxnks έγραψε:Απο τη στιγμη που κάτι είναι παράνομο είναι κι απρεπές ή μήπως πρεπει να εξηγήσουμε τι σημαίνει το Α στερητικό δίπλα στο -πρεπες;

Μ΄ αρέσει το αφ΄υψηλού υφάκι :metalo:
Eσένα όλα τα "πρέπει" σου τα λέει ο νόμος, διαφορετικά δεν υφίστανται ?
Το να απατάς τη γυναίκα σου πχ. είναι παράνομο ? Οχι. Αρα δεν είναι και απρεπές.

Δεν βλέπω πως το παράδειγμα που είπες σχετιζεται-ακυρωνει αυτό που είπα.
Μπορείς να ρίχνεις την μπάλα στην εξέδρα όσο θες, αλλά:
Παράνομο = δεν πρεπει (α-πρεπες) να γίνεται κι αν γίνεται ΠΡΕΠΕΙ να έχει την ποινή που ορίζει ο νόμος.
Άβαταρ μέλους
By nass
#177314 Απρεπές . Παράνομο όσο και να αυτοσχεδιάζεις λεκτικά (για φέρε λεξικό που να λέει ότι συνώνυμο του παράνομο είναι το απρεπές), τώρα ποιός ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα, άστο.
Θα μας πεις για τις ευνομούμενες χώρες και πως μαζί με Γαλλία κτλ. είμαστε Μπαγκλαντές ?

@The Ace
Δεν καταλαβαίνω γιατί επαναλαμβάνεις κάτι στο οποίο εγώ τουλάχιστον (που με κάνεις quote) έχω συμφωνήσει (ότι οι κάφρικες συμπεριφορές που αναφέρεις είναι λανθασμένες και απρεπείς) και διαμαρτύρεσαι κιόλας που σε αναγκάζω να ξαναπείς τα προφανή.

Αυτό που (ξανα)λέω είναι απλό και προφανές: η διήθηση αυτή καθεαυτή είναι παράνομη αλλά ΔΕΝ είναι απρεπής. Το να προκαλείς προβλήματα (τσακωμοί κτλ.) κάνοντάς την, αυτό είναι απρεπές.
Και από την άλλη, το να θέσεις σε κίνδυνο έναν που κάνει διήθηση (πχ. αλλάζοντας χωρίς να ελέγξεις λωρίδα) είναι επίσης παράνομο. Δεν είναι απρεπές εκτός και αν τον βρίσεις και από πάνω :)
Τελευταία επεξεργασία από nass και 23 Οκτ 2015, 12:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά