Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
trident1971 έγραψε:Αν θες να το ριξουμε στην φιλοσοφια του κωλου, προτιμω να πιστευω οτι καποτε θα γινω και εγω πλουσιος και να αγωνιστω για αυτο, παρα να πιστευω οτι ΠΡΕΠΕΙ να φτωχυνουν καποιοι αλλοι και να προσπαθω να τους ριξω. :rtfm:

H φιλοσοφία του κώλου λέει ότι όσο προστατεύεις τον πλούτο των εχόντων οι πιθανότητες να γίνεις εσύ πλούσιος μηδενίζονται. Αλλά μέχρι τότε μπορείς να κλαίγεσαι για τους εφοπλιστές, έχοντας μία ξύλινη ψαρόβαρκα. Συναδελφική αλληλεγγύη :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#177159 H φιλοσοφία του κώλου λέει ότι όσο προστατεύεις τον πλούτο των εχόντων οι πιθανότητες να γίνεις εσύ πλούσιος μηδενίζονται.

Μαρεσε αυτο. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
manosky έγραψε:

Πέραν τούτου, ορισμένοι νομίζουν ότι ο κοσμάκης πάει στα δημόσια και τα ιδιωτικά είναι για λεφτάδες.

Επειδή δηλαδή υπάρχουν 5 πανάκριβα ιδιωτικά, σημαίνει ότι όλα είναι ίδια.

Δυο πράγματα:
Πρόσφατα έκλεισε ιδιωτικό σχολείο 50 ετών στον Πειραιά - δεν ήταν γεμάτο πλούσιους, να τα λέμε αυτά, όμως η κρίση ανάγκασε γονείς "πλούσιους" να αποσύρουν τα παιδιά τους. Αν βέβαια ήταν Πλούσιοι, στ' @@ τους. Αλλά ήταν απλώς "φτωχομπινέδες".

Έχω τοιυλάχιστον 3 συναδέλφους (δηλαδή ''φτωχομπινέδες" κατά greo) που ξέρω ότι πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά. Γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Ή γιατί θα χάσουν διακοπές και θα κυκλοφορούν με την ίδια σακαράκα, επειδή δεν ανέχονται να μένουν τα παιδιά τους σε τάξεις με αδιάφορους καθηγητές - συμβαίνει, δεν είναι μύθος.

Αποκουλακοποίηση τώρα :shifty:
Ο συνταξιούχος των 500 ευρώ και ο μισθωτός των 700 πρέπει να έχει τουλάχιστον κάτι, να του απαλύνει λίγο τη μιζέρια του. Το κάτι αυτό βαφτίστηκε κυνήγι κεφαλών με πρόσχημα την κοινωνική δικαιοσύνη.Επικηρυγμένα αυτή τη φορά τα κεφάλια του αυτοαπασχολούμενου ή του ελεύθερου επαγγελματία, που θεωρείται οιωνεί και a priori φοροκλέφτης και απατεώνας και έκανε το έγκλημα να παράξει 20- 25 χιλιάρικα ετήσιου "πλούτου".
Παλιά γνωστή συνταγή. Η μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, με διακύβευμα το δυσθεώρητο ποσό των πέντε δέκα χιλιάδων ευρώ διαφοράς στη φορολογική δήλωση.
Δικαιολογίες για το κοινωνικά αναγκαίο και για το εθνικά επιτακτικό,πάντα θα υπάρχουν πρόθυμοι να τις βρουν.Εδώ βρέθηκαν απολογητές μέχρι και των θετικών επιπτώσεων των capital controls. :shifty:
Οι τρόποι πάντα θα υπάρχουν.Τη μια το ΦΠΑ,την άλλη ο ενφια εξωτερικού,την παράλλη κάτι νέο.Ο κοινωνικός εμφύλιος να μαίνεται ,για να έχουμε ευκαιρία να ασχοληθούμε με την ησυχία μας με τίποτα επικερδές, τώρα που με το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, δημιουργούνται προϋποθέσεις καλού μιζαρίσματος.Οι τσάκαλοι φλαμπουροσταθάκηδες ξέρουν από αυτά και θα παραδώσουν ιδιαίτερα με το αζημίωτο σε καθε ενδιαφερόμενο.
Φυσικά μερικά από τα ακριβότερα ιδιωτικά,ιδρυματικής μορφής και ξένων πρεσβειών,εξακολουθούν να απαλλάσσονται του ΦΠΑ.Θα την πληρώσει το πελατολόγιο του Δούκα, του Κωστέα,του Μωραιτη και δυο τριών ακόμα, που ουσιαστικά δεν έχει πρόβλημα.Τωρα αν βάλουν λουκέτο μερικές δεκάδες περιφερειακά ιδιωτικά και μείνουν και στο δρόμο μερικές ακόμα εκατοντάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. .....δεν τρέχει και τίποτα.

Ο Σεβαστάκης την πλήρωσε άδικα τη λέζα. Οι δηλώσεις του φυσικά και παραποιήθηκαν δια της κοπτοραπτικής. Εξάλλου πρόκειται περί μετριοπαθούς ανθρώπου,που το βασικό κουσούρι του είναι η ροπή του προς την φανφαρολοφία του ομώνυμου ποιητού. Όχι προς την εμπάθεια και τη μισαλλοδοξία του ιπποπόταμου Φίλη.
Άβαταρ μέλους
By elteo
manosky έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:
trident1971 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Μην ρωτάς εμένα. Αν οι απόψεις σου είναι αυτές ενός πολυεκατομμυριούχου, κι εσύ δεν έχεις στον ήλιο μοίρα, εγώ το βλέπω σαν πρόβλημα. Αν εσύ όχι, δεν χρειάζεται να κουβεντιάσουμε κάτι παραπάνω.
Είναι σαν να είναι αυτός που σιτίζεται από την πρόνοια υπέρ να καταργηθούν τα επιδόματα "γιατί όποιος δεν έχει να φάει, δεν θέλει να δουλέψει" κλπ.
Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα... :s_music
Αααα, οχι μη ρωταω εσενα... εσυ δεν ειπες πως "οι αποψεις μου δεν συναδουν με την κατασταση μου, με την κοινωνικη μου θεση"? Καλα ασε τον Κορτο, αυτος το γενικευσε για ολους κιολας....
Γελανε και οι πετρες.

Tι γενίκευσα ρε π@π@ρ@; Για όλους κιόλας; Και γελάνε και οι πέτρες; Βλέπεις σε τι απαντάς ή βάζεις ραντομ εξυπνάδες για να σου πει μπράβο ο μανοσκυ;
Corto Maltese έγραψε:Eμένα η απορία μου είναι, τι ευχαρίστηση βρίσκει κάποιος φτωχομπινεδάκος (όπως όλοι μας) να υπερασπίζεται την τσέπη ανθρώπων πολύ πιο ευκατάστατων από αυτόν, αλλά με την απορία με βλέπω να μένω

:dizzy: :help: :s_shout :s_wacko

3η Εντολή :rtfm:

Πέραν τούτου, ορισμένοι νομίζουν ότι ο κοσμάκης πάει στα δημόσια και τα ιδιωτικά είναι για λεφτάδες.

Δυο πράγματα:
Πρόσφατα έκλεισε ιδιωτικό σχολείο 50 ετών στον Πειραιά - δεν ήταν γεμάτο πλούσιους, να τα λέμε αυτά, όμως η κρίση ανάγκασε γονείς "πλούσιους" να αποσύρουν τα παιδιά τους. Αν βέβαια ήταν Πλούσιοι, στ' @@ τους. Αλλά ήταν απλώς "φτωχομπινέδες".

Έχω τοιυλάχιστον 3 συναδέλφους (δηλαδή ''φτωχομπινέδες" κατά greo) που ξέρω ότι πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά. Γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Ή γιατί θα χάσουν διακοπές και θα κυκλοφορούν με την ίδια σακαράκα, επειδή δεν ανέχονται να μένουν τα παιδιά τους σε τάξεις με αδιάφορους καθηγητές - συμβαίνει, δεν είναι μύθος.

Hθελα να ξερα ρε Μάνο εμείς πως μεγαλώσαμε στα δημόσια σχολεία. :vava: :lol:

Η φάση μου θυμίζει θα κάνω παιδί πρέπει να αλλάξω το αμάξι με 7θεσιο πολυμορφικό. Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#177186 Ναι οκ αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με πριν 20 ή 10 χρόνια που τελειώσαμε εμείς το σχολείο.
Για παράδειγμα εγω έχω δύο συμμαθητές απο τη Κω οι οποίοι εχουν γίνει καθηγητές .Ε κάθε φορά που βρισκόμαστε μου λένε πόσο χειρότερο εχει γίνει το σχολείο μας τώρα σε σχέση με τότε που φοιτούσαμε εμείς.
Και μιλάω για Κω τώρα. Αμα αρχίσουμε και μιλάμε για Αχαρνών που τελείωσε η γυναίκα μου θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
Οπότε το επιχείρημα "πώς πήγαμε εμείς στο Δημόσιο πριν 20 -10 χρόνια " δεν ισχύει και τόσο πολύ.
Όμως με τέτοια χάλια που έχει η χώρα όλα είναι πιθανά.Για παράδειγμα υπάρχει ΦΠΑ και στα νοσήλια σε ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά εκεί δεν είδα να γίνετε τόσος ντόρος ... :hmmm:
Δε ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά με τόσα λεφτά που χρωστάμε ,ψαχνουν να βρούν λεφτα απο όπου μπορούν ευκολότερα και όπου δεν μπορούν να κρυφτούν γιατι κόβονται υποχρεωτικά παραστατικά.
Χωρίς να θίξουν τους ψηφοφόρους τους και το δήθεν φιλολαικο -αριστερο προφίλ βέβαια...Γιατι δεν τους νοιάζει αν ένα νοσοκομείο πχ εχει 4 μαραγκούς και κάθονται ,ενω το πρόβλημα τους ήταν να ανοίξουν και τα 3 κανάλια της ΕΡΤ για να σωθεί η χώρα....
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#177190 Eγώ ξέρω πάντως πως παιδιά ιδιωτικών κάνουν ιδιαίτερα οπότε ποια η διαφορά στο να πηγαίναν σε ένα δημόσιο; Υποτίθεται ότι στο ιδιωτικό πας γιατί η εκπαίδευση είναι καλύτερη. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#177192 Στο δημοτικό δε νομίζω να κάνει κανείς φροντιστήριο.Αργότερα λόγω πανελληνίων όλοι κάνουν.Το θέμα δεν είναι μόνο οι πανελληνιες ,αλλα πώς θα αποκτήσει το παιδί συγκροτημένη παιδεία και θα διευρύνει τους οριζοντές του γενικότερα.Εγώ ας πούμε θεωρώ οτι η παιδέια που έλαβα απο το δημόσιο σχολείο ήταν εντελώς μονοδιάστατη.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
castigamatti έγραψε:
manosky έγραψε:

Δυο πράγματα:

Αποκουλακοποίηση τώρα :shifty:
...

Προηγειται η δικτατορια του προλεταριατου. Μετα αποκουλακοποιηση , κολχοζ και σοβχοζ , καιταλοιπα-καιταλοιπα.
Η επελαση των σοβιετ με δουρειους ιππους τον Αγγελοπουλο και τους σοσιαλτραφεις Ζολωτα , Τσατσο και Καραμανλη (τον παλιο όχι τον χοντρο) ολοκληρωνεται με τον μεγΑλεξη. Γνωστα πραγματα . Τι να λεμε τωρα.

@manosky , μετα την κλαψα για τους καναλαρχες («χαριστε το τελος στους καναλαρχες» , «je suis καναλαρχης») εχεις αρχισει την κλαψα για τους σχολαρχες.
Δεδομενου του οτι η πολιτεια παρεχει δημοσια εκπαιδευση και δεδομενων των συνθηκων και δεδομενου του οτι η ιδιωτικη εκπαιδευση ειναι επιχειρηματικη δραστηριοτητα ειναι λογικο να μπει ΦΠΑ (οπως και στις υπολοιπες επιχειρηματικες δραστηριοτητες).

Το θεμα ειναι, οπως εγραψε καποιος (δεν θυμαμαι ποιος) , η αναβαθμιση της δημοσιας εκπαιδευσης και η παροχη δημοσιας εκπαιδευσης ψηλου επιπεδου σε ολους. Δημοσιες δαπανες για την παιδεια στην Ελλαδα 2,75% του ΑΕΠ , μ.ο στην ΕΕ 5,25%. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
panos2171 έγραψε:Eγώ ξέρω πάντως πως παιδιά ιδιωτικών κάνουν ιδιαίτερα οπότε ποια η διαφορά στο να πηγαίναν σε ένα δημόσιο; Υποτίθεται ότι στο ιδιωτικό πας γιατί η εκπαίδευση είναι καλύτερη. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Γιατι να ειναι καλυτερη; Τα ιδια βιβλια εχουν με καθηγητες -δασκαλους που εχουν βγει απο τις ιδιες σχολες.
Στο ιδιωτικο πας γιατι εχει ωραριο που βολευει τους εργαζομενους πολυ περισσοτερο απο το δημοσιο σχολειο. Το ολοημερο τελειωνει στις 16:15 και αν δουλευουν και οι 2 γονεις μεχρι τις 17:00 ποιος θα παρει το παιδι αν δεν υπαρχουν παππουδες ;
Επισης κανεις αλλες δραστηριοτητες στο σχολειο, μπασκετ, 2η ξενη γλωσσα, μουσικη κτλ, γλυτωνοντας τα τρεξιματα μεν με πολυ μεγαλυτερο κοστος δε.
Ακομα υποτιθεται οτι διαβαζουν στο σχολειο για να μην εχουν δουλεια για το σπιτι, πραγμα που ισως ισχυει στο δημοτικο οχι στο γυμνασιο-λυκειο.

Φετος εγραψα τον μικρο στο τμημα κιθαρας του συλλογου γονεων το οποιο γινεται στο σχολειο το απογευμα με κοστος 20€ τον μηνα και στο τμημα μπασκετ του δημου με κοστος 20€ εφ' απαξ για ολο τον χρονο και εχει 3 προπονησεις την εβδομαδα, ενω η κιθαρα ειναι 1 φορα.
Αντε να ερθουν οι αναπληρωτες για να δουλεψει και το ολοημερο απο Νοεμβριο να μπουμε σε κανονικο ρυθμο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Alxnks έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Μην ρωτάς εμένα. Αν οι απόψεις σου είναι αυτές ενός πολυεκατομμυριούχου*, ...

*βλέπε Φλαμπουραρη και λοιπούς; που κανουν αριστερες περικοπες έχοντας κάτι εκατομύρια απο πίσω τους (κάτι για μαύρα ταμεία λέχθηκε σήμερα για τον συγκεκριμένο μάλιστα).

Επιχειρηματίας (και δη με κατασκευαστική) έχει μαύρα λεφτά;;; Πέφτω από τα σύννεφα... :shifty:

kostis20 έγραψε:Εγώ ας πούμε θεωρώ οτι η παιδέια που έλαβα απο το δημόσιο σχολείο ήταν εντελώς μονοδιάστατη.

Εικόνα

Ταιριάζει... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
kubiak έγραψε:Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά γιατί δε γνωρίζω και κάπου είχε πετύχει το μάτι μου να αναφέρεται η "ομάδα αλήθειας": Τι είδους σχέση έχει η "ομάδα αλήθειας" με τη νδ; Καμία, μικρή, μεγάλη, επίσημη, ημι-επίσημη, ανεπίσημη.

Αν είναι δυνατόν.
Anonymous Founder έγραψε:Το έχω γράψει πολλές φορές. Η Ομάδα Αλήθειας είναι δημιούργημα του Γιώργου Μουρούτη, στενού φιλου και συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.
Η σχέση της με την ΝΔ δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα, ήταν όμως το ανεπίσημο φερέφωνο της. Σήμερα, έχουν κοπεί τα δωράκια και πάει προς απόσυρση μάλλον, αν και αυτό θα εξαρτηθεί ποιος θα βγει στην ηγεσία.
Ένα παλιό άρθρο, μπορείς να βρεις πολλά πιο σύγχρονα.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=338966

Thank you!
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#177226 Το οτι καποιος εχει μια αποψη για μια πιο δικαιη κατανομη του πλουτου, για καλυτερο εργασιακο περιβαλλον και αλλα τετοιες "σατανικες" και "αριστερες" ιδεες πως συνδεεται με την μιζερια της φτωχειας;
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
#177292 η διατήρηση σε ισχύ, έστω και τροποποιημένου, ενός μέτρου που, στην αθωότερη των εκδοχών, έπεσε άκριτα και επιπόλαια από την ίδια την κυβέρνση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων,πλήττοντας ουσιαστικά το δικαίωμα της εξωσχολικής μόρφωσης, για να μαζευτεί άρον άρον, μετά το ξεμπρόστιασμα των δανειστών και ενόψει εκλογών,μέτρο, το οποίο οι ίδιοι οι εμπνευστές του, δηλώνουν ότι θα αποφέρει πενιχρά έσοδα (τις περιβόητες πενταροδεκάρες του ιπποπόταμου),είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν εξυπηρετεί κάποια δημοσιονομική προσαρμογή με "κοινωνικό πρόσημο".
Εξυπηρετεί αντιθέτως πολιτικούς σκοπούς.Αυτούς της κυβερνητικής μακροημέρευσης, μέσω της στοχοποίησης και της αντιπαράθεσης, εν προκειμένω, εκατό χιλιάδων οικογενειών,με την τάξη των νεοπτώχων (που δημιούργησε η χρεωκοπία και η πενταετής διαχείριση της από το πολιτικό σύστημα),την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να οικιοποιηθεί πολιτικά και να εκπροσωπήσει δήθεν ταξικά,μολονότι είναι η ίδια που τη διευρύνει συνεχώς με τις πολιτικές της. Αντιπαράθεση λοιπόν κάθε φορά των εξαθλιομένων, με ομάδες των υπό αναμονή προσεχούς εξαθλίωσης των υπολοίπων, μέσω του προπετάσματος της δήθεν ταξικότητας των εκάστοτε μέτρων.
Κάτι τέτοιο, στο βαθμό που αποδεδειγμένα δεν λύνει κανένα οικονομικό πρόβλημα, αλλά αντιθέτως οδηγεί μαθηματικά στην προς τα κάτω εξίσωση ολοένα και ευρύτερων τμημάτων της κοινωνίας, φυσικά και δεν αποτελεί δίκαιη κατανομή πλούτου. Αποτελεί πολιτική χειραγώγηση της μιζέριας....και το αρθράκι είναι σωστά στοχευμένο.
http://www.capital.gr/story/3075018

Ο παραλληλισμός που έκανα με την διαβόητη αποκουλακοποίηση, κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν. Γιατί η τελευταία, δεν ελυσε απλά τους λογαριασμούς με τους μεγαλοτσιφλικάδες "εχθρούς του λαού", αλλά συνέθλιψε, συλλήβδην,όλους τους εργαζόμενους σε αυτούς, μαζί και τις οικογένειές τους και εξαφάνισε δεκάδες χιλιάδες μικροκληρούχους,τους οποίους, αφού πρώτα τους "απαλλοτρίωσαν" τη θλιβερή σοδειά, την καλύβα, τα τσουράπια που φορούσαν....... ακόμα και το τσουκάλι που έβραζε στη φωτιά, εκτόπισαν με συνοπτικές διαδικασίες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Όλα αυτά στο όνομα του δήθεν "επιστημονικού σοσιαλισμού", οι ακρότητες του οποίου,ανάγκασαν τον ίδιο το Στάλιν να βάλει φρένο δια του "ιλίγγου της επιτυχίας".....χωρίς όμως να καταφέρουν να αποτρέψουν το μεγάλο λιμό του 32.
Άβαταρ μέλους
By nass
castigamatti έγραψε:πλήττοντας ουσιαστικά το δικαίωμα της εξωσχολικής μόρφωσης,

Νομίζω υπερβάλλεις, δεν υπάρχει τέτοιο δικαίωμα, όχι τουλάχιστον που να πρέπει να το υπεραπιστεί ένα οποιοδήποτε κράτος.

Από τη στιγμή που το διόρθωσαν μειώνοντας το ΦΠΑ σε ό,τι δεν παρέχει το κράτος (παιδικούς σταθμούς και ας πούμε και φροντιστήρια αν και τα τελευταία είναι μεγάλη κουβέντα), νομίζω ότι από εκεί και πέρα εφ΄όσον είναι μια επιχειρηματική δραστηριότητα είναι λογικό (αν όχι συνολικά στα πλαίσια της ΕΕ, τουλάχιστον στα πλαίσια του χρεωκοπημένου κράτους μας, που μαζεύει απ΄όπου μπορεί και βάζει ΕΝΦΙΑ σε άνεργους και φόρο 26% από το πρώτο ευρώ σε τεκμαρτά εισοδήματα) να υπόκειται σε κάποιο ΦΠΑ.

Βέβαια έχεις δίκιο στο ό,τι, μετά τις αναγκαίες εκπτώσεις, όλη αυτή η φασαρία γίνεται για πενταροδεκάρες.