mirage έγραψε:Γιατι σου κανει εντυπωση; Καθε χωρα ειναι διαφορετικη.
Λόγω hertz. Ίδια εταιρεία είναι και μου κάνει εντύπωση να έχει άλλη πολιτική για κάθε χώρα.
Βιέννη και Πράγα που έχω νοικιάσει είχε χειμερινά επίσης.
< >
castigamatti έγραψε:
Edit.στο κέντρο του Milano δεν μπορείς να εισελθεις με το αυτοκίνητο σου από τις 10 το πρωί ως τις 6 το βράδυ. Επειδή πρόκειται για μια αχανή μητρόπολη,το hinterland της οποίας έχει μια ακτίνα σχεδόν 100 χιλιομέτρων, εκ πρώτης όψεως φαίνεται πόλη εχθρική,δύσκολη και καταθλιπτική.Στο τελευταίο συμβάλει το γεγονός της απόλυτα επίπεδης μορφολογίας του εδάφους ....μέχρι όσο φτάνει το μάτι σου και η μόνιμη ομίχλη που τη σκεπάζει.Ειναι όμως ταυτόχρονα μια πόλη με μοναδικές κρυμμένες ομορφιές,πέρα από το ότι αποτελεί την επιτομή της οικονομικής,κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας του σύγχρονου ιταλικού κράτους. Αναλόγως τι σε ενδιαφέρει να δεις από όλα αυτά ,αν επιθυμείς,ευχαρίστως να σου πω που αξίζει να κινηθείς.
Ναι το θυμάμαι μουντό αλλά ήμουν σχετικά μικρός(είχα πάει το 2006 Monza στην νίκη του Σούμι
)Θα έχω 2 μέρες για βόλτες στο Μιλάνο.
Αν εχεις χρόνο γράψε τα σημαντικότερα μέρη που πρέπει να δει κάποιος που θα πάει Μιλάνο
Όσον αφορά τις αλυσίδες/χειμερινά λάστιχα μου πανε από την avis ότι αυτή την εποχή του χρόνου δεν δίνουν και δεν υπάρχει τρόπος να μπουν στο πακέτο που κλείστηκε ήδη....
αν σε ενδιαφέρει το τρίπτυχο οικονομικό boom-αποβιομηχάνοποίηση-μεταβιομηχανική εποχή τότε
Bovisa (παλιά εργατική βιομηχανική συνοικία, με δεκάδες δεξαμενες γκαζιού, τώρα έδρα του πολυτεχνείου, της αρχιτεκτονικής και του design με δεκάδες βιομηχανικά κτήρια, μετασκευασμένα σε πανεπιστημιακές σχολές).
Ομοίως sesto san giovanni (ex Breda,Falck κλπ), το επονομαζόμενο Staligrand της Ιταλίας και Βiccoca (ουρανοξύστης της Pirelli), Lambrate (Lambretta, innocenti), Arese (μουσείο Alfa Romeo), Brianza.
Για design ξεκίνα από το Rinascente δίπλα στο Duomo, το πρώτο πολυκατάστημα από τις αρχές του 20ου αιώνα, άμεσα συνιφασμένο με το διαγωνισμό compasso d oro και της εμφάνισης των μεγάλων βιομηχανικών σχεδιαστών της δεκαετίας του 50 (Gio Ponte,Magistretti κλπ), pallazzo del arte del triennale στο πάρκο Sempione και επίσκεψη στη fiera, γεύμα στο lacerba στη via orti (φουτουρισμός Marinetti), κόκκινη γραμμή ΜΜ1 του μετρό,Milano centrale.
από πολιτικά γεγονότα piazza san sepolcro και piazzale loretto (η γένεση και το τέλος του φασισμού, piazza fontana (τρομοκρατία) , φυλακές του san Vittore (δίκες mani pulite tangentopoli) βιβλιοπωλείο feltrinelli.
και βεβαια περαν των κλασσικών (duomo, galleria, via montenapoleone ecc), επισκεψη στη scala, στο castello sforzesco και στα υδάτινα κανάλια (cerchi dei navigli).
Καλή διασκέδαση.
Το όλον είναι 2500km, με προγραμματισμένη στάση στα 850km στο Szeged, ακριβώς μετά τα σερβο-ουγγρικά σύνορα και στα 1800km στη Νυρεμβέργη. Με τα ίδια χαρακτηριστικά κίνησης και περάσματος από διόδια-σύνορα, νομίζω ότι γίνεται άνετα σε 2 μέρες με εκκίνηση κατά τις 08.00 και άφιξη στις 20.00.
Σκόπια
Στα διόδια των Σκοπίων δέχονται ευρώ και σε κέρματα (παλιά ήταν μόνο χαρτονομίσματα) αλλά με ρώτησαν και σε τι θέλω τα ρέστα. Τέτοια εξυπηρέτηση μόνο η Πειραιώς και αυτό λόγω Geof1. Λιγοστή κίνηση, οι δρόμοι είναι ή στενοί ή με μάπα οδόστρωμα, έχει και λίγα έργα αλλά πολύ εύκολα αν είσαι πρακτικά μόνος στο δρόμο. Πλήρωσα και 5 ευρώ προμήθεια συναλλάγματος γεμίζοντας το ρεζερβουάρ σε βενζινάδικο που δεν δούλευε (ναι καλά) το POS του. Μαμουνιά μυρίζομαι, αλλά δεν είχα πιει ακόμα καφέ.
Σερβία
Εκτός από τα κλασσικά άσπρα τζιπ* και όσους βγαίνουν για προσπέραση περίπου μισή ώρα στο απέναντι ρεύμα, πέτυχα και τύπο να πηγαίνει ανάποδα στην Εθνική σε έργα. Χάι-λάιτ ωστόσο ήταν ένα focus CMAX με σαλονικιές πινακίδες που με προσπέρασε και έκλεισε λίγο πιο στενά από όσο έπρεπε την προσπέρασή του, ίδιον της οδήγησης στη Θεσσαλονίκη όπως έχω παρατηρήσει. Τα διόδια εξυπηρετούν και με πιστωτική/χρεωστική όπως και τα βενζινάδικα που είναι γενικά της προκοπής.
*ανώτερο ιεραρχικά στάδιο μαφιόζου από τα μαύρα τζιπ
Ουγγαρία
Εξαιρετικό οδόστρωμα εκτός του περιφερειακού της Βουδαπέστης. Βινιέτα που αγοράζεις & τυπώνεις μέσω ιντερνετ. Δεν κολλάς τίποτα σε παρμπρίζ κλπ. Κοστίζει 9,5 ευρώ και κρατάει 10 μέρες. Φανταστικό ξενοδοχείο στο Szeged, ονόματι Science Hotel. Διαμονή και κλειστό υπόγειο πάρκινγκ στα 55 ευρώ περίπου, αλλά είχε αρκετά ακριβό πρωινό.
Αυστρία
Βινιέτα που αγοράζεις σε αυτοκόλλητο σε βενζινάδικα στα σύνορα, κοστίζει 8,70 και κρατάει 10 μέρες. Πολύ βαρετό το σημείο πέριξ της Βιέννης όπου σέρνεσαι με 100 και λιγότερα καμιά φορά.
Γερμανία
Highlight η απογείωση 747 δίπλα στον αυτοκινητόδρομο στη Φρανκφούρτη. Πολύ ωραία η αίσθηση να πηγαίνεις νόμιμα με ταχύτητες που αρμόζουν στον πύραυλο εδάφους-εδάφους που οδηγούσα, φάνηκε ότι εξελίχθηκε σε τέτοιο περιβάλλον και για ταξίδια υψηλού τουρισμού. Χτυπούσε συνεχόμενες 120αρες στην autobahn το C3.
Ολλανδία
Βαρετή και επικίνδυνη οδήγηση. Χωρίς πλάκα.
Αυτοκίνητο
Citroen C3 1.6 Sensodrive 2003, λαχανί. Πέρασε μόλις τα 150Κ χιλιόμετρα και παρά το γεγονός ότι κάθε Οκτώβρη πάθαινε τα ψυχολογικά του, αυτή τη φορά μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Κατανάλωση 166 λίτρα που σημαίνει 6,5 lt/100km και αν δεν είχαμε τρία μποτιλιαρίσματα στο Βελιγράδι, στην Κολωνία και στην Ουτρέχτη όπως και τα ανοίγματα στην Autobahn θα ήταν και κάτι παρακάτω. Cruise control και αυτόματο κιβώτιο λένε και σε τέτοιους δρόμους και όχι μόνο στην πόλη.
Σύνορα
Μόνη φορά που ανοίξαμε πορτ-μπαγκάζ ήταν η είσοδος στην Ουγγαρία, όπου ένας βλοσυρός συνοριοφύλακας κούνησε μια σακούλα με έργα τέχνης που κουβαλούσα και έκλεισε άρον άρον την πίσω πόρτα όταν είδε το TIR, βλέπε άχρηστες προμήθειες από την διάσημη ελληνίδα μάνα. Όλα τα σύνορα τα περάσαμε αεροπορία κατά τ'άλλα χρησιμοποιώντας την πανάρχαια τεχνική της χαμογελαστής κοπέλας ως οδηγού (η Δούρεια Γκόμενα).
Αν οδηγούσα εγώ, θα έβρισκαν μέσα στο αμάξι και τους 4 Σύριους που (δεν) μετέφερα και θα είχαμε φάση εξπρές του μεσονυχτίου. Επικό σκανάρισμα facial expressions από έναν αρχιφύλακα Σκοπιανό κατά τη διάρκεια κουβεντούλας. Χίλια μπράβο στον τύπο, νόμιζα ότι διάβαζε τις σκέψεις μου.
< >
mirage έγραψε:Να ναι καλα ο Φεσσας που εστειλε ΔΩΡΕΑΝ φορτηγο συνοδεια με ανταλλακτικα και 4 μηχανικους τζιμανια, μεταγραφη απο Αντωνης Τιμ που κοστισε αρκετα, οι 2 κοινοτικοι οι αλλοι 2 δουλευαν στο Gas Monkey και ηρθαν Ελλαδα για πικνικ, αλλιως ακομα στα Λαδαδικα θα ησουν και θα ρωτουσες τι ηθελε να αγορασει ο Μητροπανος.
< >
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λέει ο μιράγκε και οι μηχανικοί...
funkyreverend έγραψε:Μόνη φορά που ανοίξαμε πορτ-μπαγκάζ ήταν η είσοδος στην Ουγγαρία....
Δεν ξέρω τι παίζει τώρα με τους πρόσφυγες. Αλλά και μέχρι πριν 2 χρόνια που ανέβαινα πιο συχνά, πάντα στην είσοδο Ουγγαρίας τρώγαμε ώρα.
Μόλις έβλεπαν ελληνική πινακίδα με ρωτούσαν για Μεταξά.....
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας