Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
bibendum έγραψε:Εικόνα

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά γιατί δε γνωρίζω και κάπου είχε πετύχει το μάτι μου να αναφέρεται η "ομάδα αλήθειας": Τι είδους σχέση έχει η "ομάδα αλήθειας" με τη νδ; Καμία, μικρή, μεγάλη, επίσημη, ημι-επίσημη, ανεπίσημη.

Αν είναι δυνατόν.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#177037 Εν τω μεταξυ βαλανε "υπασπιστινες" γιατι ο Ολαντ ειναι γκομενιαρης... παρ' ολο που ειχε γινει θεμα με την αστυνομικινα, ακομα στο σχολειο νομιζουν πως ειναι οι τυποι. :omg:

η ΕΡΤ λεει δεν ειχε ηχο την ωρα που ο Ολαντ εκανε δηλωσεις... :s_whiteflag

giannik1977 έγραψε:Εχετε σκεφτει οτι ακομα κ η ανακρουση του εθνικου μας υμνου μπορει να φερνει αναγουλα σε ορισμενους; :iconcool:

Δεν το εχουμε σκεφτει απλα, το γνωριζουμε, δεν το κρυβουν αλλωστε. :iconcool:

Adriver έγραψε:Τι δεν καταλαβαίνεις ρε τριντέντ?
Όποιος αισθάνεται μειονεκτικά και φθόνο γιατί δεν έχει το λίγο ή πολύ παραπάνω που έχουν κάποιοι άλλοι στη κοινωνία, θα έπρεπε να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ!
Για κάτι δύσκολους σαν κι εσένα ανέλαβαν από τον Ιανουάριο το "ευγενές" έργο να σκατώσουν τη ζωή όλων των Ελλήνων, μήπως επιτέλους καταλάβετε τη τάξη σας, να μισείτε-φθονείτε όσο πρέπει και να ψηφίζετε "σωστά". :lol:

δεν το σκεφτηκα ετσι, εχεις δικιο... απο αυριο ΑΝΤΑΡΣΥΑ :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#177040 . μιας και μιλάμε για την ύλη και αφού δεν έχεις ακόμα παιδιά, έχει τύχει να ξεφυλλίσεις τα βιβλία του δημοτικού - Γυμνάσιου Λύκειου της τελευταίας 20ετίας ? όχι βέβαια, αν τα ξεφυλλίσεις θα καταλάβεις τι ζημιά έχουν κάνει σε πολλά θέματα αυτοί που τα έγραψαν και πόσο στόκοι πρέπει να ήταν.

Τα βιβλία της γλώσσας και της Ιστορίας είναι για πολλές μπάτσες, αυτή είναι η γνώμη μου άλλοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη.
Άβαταρ μέλους
By manosky
bibendum έγραψε:Αυτος και ο Μητρογλου

Τώρα τον έβαλες σε σωστό επίπεδο. :s_thumbsup

trident1971 έγραψε:Εικόνα

Ολοι σε σταση προσοχης, ο δε Τσιπρας περιμενει την εκτελεση του φαουλ :lol:

Την πρώτη φορά νομίζαμε ότι ήταν απλώς βλακεία ή απειρία.
Αλλά τελικά είναι κόμπλεξ και αληταρία του κώλου.

Ποια ήταν η πρώτη φορά;

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
trident1971 έγραψε:Εικόνα

Ολοι σε σταση προσοχης, ο δε Τσιπρας περιμενει την εκτελεση του φαουλ :lol:

Εικόνα

Καλά του τα λέει ο Τζήμερος. Εδώ έχει δίκιο. (του έκανα και Like :shifty: )
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
trident1971 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Μην ρωτάς εμένα. Αν οι απόψεις σου είναι αυτές ενός πολυεκατομμυριούχου, κι εσύ δεν έχεις στον ήλιο μοίρα, εγώ το βλέπω σαν πρόβλημα. Αν εσύ όχι, δεν χρειάζεται να κουβεντιάσουμε κάτι παραπάνω.
Είναι σαν να είναι αυτός που σιτίζεται από την πρόνοια υπέρ να καταργηθούν τα επιδόματα "γιατί όποιος δεν έχει να φάει, δεν θέλει να δουλέψει" κλπ.
Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα... :s_music
Αααα, οχι μη ρωταω εσενα... εσυ δεν ειπες πως "οι αποψεις μου δεν συναδουν με την κατασταση μου, με την κοινωνικη μου θεση"? Καλα ασε τον Κορτο, αυτος το γενικευσε για ολους κιολας....
Γελανε και οι πετρες.

edit [mod]
Για όλους κιόλας; Και γελάνε και οι πέτρες; Βλέπεις σε τι απαντάς ή βάζεις ραντομ εξυπνάδες για να σου πει μπράβο ο μανοσκυ;
Corto Maltese έγραψε:Eμένα η απορία μου είναι, τι ευχαρίστηση βρίσκει κάποιος φτωχομπινεδάκος (όπως όλοι μας) να υπερασπίζεται την τσέπη ανθρώπων πολύ πιο ευκατάστατων από αυτόν, αλλά με την απορία με βλέπω να μένω

:dizzy: :help: :s_shout :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#177070 Πάντως το πόσο πατριώτης είσαι δε μετριέται στο πόσο κλαρίνο κάθεσαι στον εθνικόύμνο. Όταν ο Τζήμερος έστελνε γράμμα στη Μέρκελ να γ@μήσει τους Έλληνες καθόταν σε στάση προσοχής άραγε?
και κάποιοι του στέλνουν και like.
edit [mod]
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#177071 Χεστήκαμε τι κάνει ο Τζήμερος.
Το συγκεκριμένο πράγμα είναι σωστό.
Πρωθυπουργός είσαι, κάτσε προσοχή. Ο εθνικός ύμνος είναι διάολε......
Άβαταρ μέλους
By manosky
Corto Maltese έγραψε:
trident1971 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Μην ρωτάς εμένα. Αν οι απόψεις σου είναι αυτές ενός πολυεκατομμυριούχου, κι εσύ δεν έχεις στον ήλιο μοίρα, εγώ το βλέπω σαν πρόβλημα. Αν εσύ όχι, δεν χρειάζεται να κουβεντιάσουμε κάτι παραπάνω.
Είναι σαν να είναι αυτός που σιτίζεται από την πρόνοια υπέρ να καταργηθούν τα επιδόματα "γιατί όποιος δεν έχει να φάει, δεν θέλει να δουλέψει" κλπ.
Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα... :s_music
Αααα, οχι μη ρωταω εσενα... εσυ δεν ειπες πως "οι αποψεις μου δεν συναδουν με την κατασταση μου, με την κοινωνικη μου θεση"? Καλα ασε τον Κορτο, αυτος το γενικευσε για ολους κιολας....
Γελανε και οι πετρες.

Tι γενίκευσα ρε π@π@ρ@; Για όλους κιόλας; Και γελάνε και οι πέτρες; Βλέπεις σε τι απαντάς ή βάζεις ραντομ εξυπνάδες για να σου πει μπράβο ο μανοσκυ;
Corto Maltese έγραψε:Eμένα η απορία μου είναι, τι ευχαρίστηση βρίσκει κάποιος φτωχομπινεδάκος (όπως όλοι μας) να υπερασπίζεται την τσέπη ανθρώπων πολύ πιο ευκατάστατων από αυτόν, αλλά με την απορία με βλέπω να μένω

3η Εντολή :rtfm:

Πέραν τούτου, ορισμένοι νομίζουν ότι ο κοσμάκης πάει στα δημόσια και τα ιδιωτικά είναι για λεφτάδες.

Επειδή δηλαδή υπάρχουν 5 πανάκριβα ιδιωτικά, σημαίνει ότι όλα είναι ίδια.

Δυο πράγματα:
Πρόσφατα έκλεισε ιδιωτικό σχολείο 50 ετών στον Πειραιά - δεν ήταν γεμάτο πλούσιους, να τα λέμε αυτά, όμως η κρίση ανάγκασε γονείς "πλούσιους" να αποσύρουν τα παιδιά τους. Αν βέβαια ήταν Πλούσιοι, στ' @@ τους. Αλλά ήταν απλώς "φτωχομπινέδες".

Έχω τοιυλάχιστον 3 συναδέλφους (δηλαδή ''φτωχομπινέδες" κατά greo) που ξέρω ότι πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά. Γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Ή γιατί θα χάσουν διακοπές και θα κυκλοφορούν με την ίδια σακαράκα, επειδή δεν ανέχονται να μένουν τα παιδιά τους σε τάξεις με αδιάφορους καθηγητές - συμβαίνει, δεν είναι μύθος.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Corto Maltese έγραψε:Tι γενίκευσα edit mod; Για όλους κιόλας; Και γελάνε και οι πέτρες; Βλέπεις σε τι απαντάς ή βάζεις ραντομ εξυπνάδες για να σου πει μπράβο ο μανοσκυ;

Φτωχομπινες εισαι οταν εισαι φτωχος και μπινες... εγω παντως μονο φτωχος ειμαι :protest: , με μερικες καλυτερες περιοδους. Το να σκεφτομαι μιζερα επειδη ετσι μου ειπαν οτι πρεπει να κανω, δεν ειναι σπορ που μου αρεσει.

Αν θες να το ριξουμε στην φιλοσοφια του κωλου, προτιμω να πιστευω οτι καποτε θα γινω και εγω πλουσιος και να αγωνιστω για αυτο, παρα να πιστευω οτι ΠΡΕΠΕΙ να φτωχυνουν καποιοι αλλοι και να προσπαθω να τους ριξω. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
21 quadra έγραψε:. μιας και μιλάμε για την ύλη και αφού δεν έχεις ακόμα παιδιά, έχει τύχει να ξεφυλλίσεις τα βιβλία του δημοτικού - Γυμνάσιου Λύκειου της τελευταίας 20ετίας ? όχι βέβαια, αν τα ξεφυλλίσεις θα καταλάβεις τι ζημιά έχουν κάνει σε πολλά θέματα αυτοί που τα έγραψαν και πόσο στόκοι πρέπει να ήταν.

Τα βιβλία της γλώσσας και της Ιστορίας είναι για πολλές μπάτσες, αυτή είναι η γνώμη μου άλλοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη.

Δεν έχω παιδια και δεν γνωρίζω τι λένε τα βιβλία της τελευταίας 20ετίας. Μιλώντας για τα βιβλία όταν πήγαινα εγώ σχολείο, τα θρησκευτικά ήταν για πέταμα, η ιστορία ήταν γραμμένη με πάρα πολλά λάθη για "εθνικούς" ή "πατριωτικούς" λόγους, ενώ τα μαθηματικά τα θεωρούσα πάντα μέχρι και το γυμνάσιο παιδαριώδη και τρομακτικά εύκολα. Για την γλώσσα δεν θυμάμαι τίποτε, μάλλον εύκολη θα ήταν κι αυτή, τι να πω.
Όταν λοιπόν έχεις πρόβλημα με τα βιβλία, διορθώνεις τα βιβλία ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Δεν επιτρέπεις να γίνει ένα μπάχαλο που ο καθένας κάνει ότι γουστάρει για να χαίρονται κάποιοι.
Τέλος, να πω πως με αυτά τα κακά βιβλία αυτή η χώρα μια χαρά επιστημονες έβγαλε από τα δημόσια σχολεία. Η πλειοψηφία των ανθρώπων της εργασίας εκεί έξω, αυτά τα σχολεία έβγαλε και αυτά τα πανεπιστήμια.
Με το να έρχεται ο οποιοσδήποτε και να τα μηδενίζει, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν.
Να τα βελτιώσουμε, ευχαρίστως καμία αντίρρηση. Με το σωστό τρόπο όμως, μέσα από το υπουργείο και όχι επιτρέποντας σε κάθε τυχάρπαστο να βγάζει δικό του πρόγραμμα σπουδών.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kubiak έγραψε:
bibendum έγραψε:Εικόνα

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά γιατί δε γνωρίζω και κάπου είχε πετύχει το μάτι μου να αναφέρεται η "ομάδα αλήθειας": Τι είδους σχέση έχει η "ομάδα αλήθειας" με τη νδ; Καμία, μικρή, μεγάλη, επίσημη, ημι-επίσημη, ανεπίσημη.

Αν είναι δυνατόν.

Το έχω γράψει πολλές φορές. Η Ομάδα Αλήθειας είναι δημιούργημα του Γιώργου Μουρούτη, στενού φιλου και συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.
Η σχέση της με την ΝΔ δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα, ήταν όμως το ανεπίσημο φερέφωνο της. Σήμερα, έχουν κοπεί τα δωράκια και πάει προς απόσυρση μάλλον, αν και αυτό θα εξαρτηθεί ποιος θα βγει στην ηγεσία.
Ένα παλιό άρθρο, μπορείς να βρεις πολλά πιο σύγχρονα.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=338966
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#177142 Αν και δεν είναι το κατάλληλο topic το μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική παιδεία ξεκίνησε κάπου το 2000 με την μεταρρύθμιση Αρσένη (κάτσε καλά Γερασιμέ, του φώναζαν), αφού είχαμε γλυτώσει τις βλακείες Κοντογιαννόπουλου λίγο νωρίτερα (είναι ένα θέμα που δεν έχω διάθεση να ανασύρω στη μνήμη μου γιατί τα γεγονότα να έχω ζήσει από μέσα και είναι εξαιρετικά δυσάρεστα για όλες τις πλευρές). Από τον Αρσένη και μετά τα πράγματα έγιναν τραγικά. Μία χρονιά χωρίς ολοκληρώματα, την άλλη χωρίς τριγωνομετρικές από Β΄ σε Γ΄ Λυκείου (άραγε πώς θα κάνεις ταλαντώσεις χωρίς να ξέρεις καλά τριγωνομετρικές ταυτότητες;), τώρα έχει βγει ο Η/Μ από την Φυσική, όπως και η πυρηνική, ύλη αλλοπρόσαλλη που πάει μπρος-πίσω, χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους* και τους τελικούς σκοπούς κτλ κτλ. Χρειάζεται ριζική αναδόμηση, λογική ροή της ύλης και εφικτοί στόχοι (αν θες να διδάσκονται 20 άγνωστα κείμενα στα αρχαία θα πρέπει να πεις ότι κόβονται οι περίπατοι, οι δράσεις, η ερευνητική εργασία κτλ, διαφορετικά διδάσκεις 20 απλά για να πεις ότι τα έκανες), ενώ θα πρέπει να μιλάμε πλέον για σοβαρούς ελέγχους, ειδικά στα ιδιωτικά σχολεία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που εφαρμόζουν (π.χ. κάποια λειτουργούν καλοκαίρι, δεν κάνουν όλα τα μαθήματα κτλ.) Με τον ΦΠΑ δεν έχω αντίρρηση προσωπικά. Αν θες κάτι ξεχωριστό θα πληρώσεις, όταν υπάρχει κάτι αντίστοιχο δωρεάν από το κράτος.

Ευχαριστώ.

* Η θεωρία μου λέει: αλλαγές στα προγράμματα, στα βιβλία κτλ = σύμβουλοι = money makes the world go round...