Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#173749 Οπότε, όταν τσιμπήσουν κάποιον τσόγλανο που βάζει τα παιδιά του να σαλαγάνε πρόβατα, να φυτεύουν πατάτες ή, λέω τώρα, να "πουλάνε" χαρτομάντηλα στο δρόμο, αντί να τα στέλνει σχολείο, θα πει ότι δεν εμπιστεύεται το ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης. shifty
Η εν λόγω μητέρα δεν μού φαίνεται βέβαια τέτοια περίπτωση, αλλά εξαιρέσεις δεν προβλέπονται.
Η δε δικηγόρος της ΜΚΟ είναι γνωστό νούμερο.
Άβαταρ μέλους
By otso
#177012 απο το θεματα υγειας
ενα edit [mod] που προσλαμβανουν καθε χρονο στο δημοτικο για γυμναστη του edit [mod], εβαλε τον γιο μου με δεμενα ματια να τρεχει και να τον οδηγει καποιος αλλος (τα edit [mod]του υπουργειου εβαλαν τις edit [mod]να μην καμουν μαθημα και να παιζουν τους παραολυμπιακους) ο αλλος πιτσιρικας για πλακα τον πηγε στα σκαλοπατια του σχολειου με αποτελεσμα ο δικος μου να πεσει και να χτυπησει στο γονατο ,φυσικα ο γυμναστης δεν τον σταματησε γιατι ηταν πολυ αστειο το θεαμα.
και συνεχιζω
σημερα δεν εχει σχολειο (συνελευση) αυριο προβες για την 28η , σαββατοκυριακο , δευτερα 26 γιορταζει η τοπικη εκκλησια , αργια, 27 παραμονη 28ης εκδηλωσεις , 28 παρελαση . στον καιρο μου οι εκδηλωσεις γινονταν ανημερα , τωρα αλλη μερα ωστε να εχουμε κι αλλη αργια . τι λετε γιαυτα τα ερπετα και την παιδεια που προσφερουν; αν καποιος δουλευει τι κανει; τα παιδια 1ης 2ας δημοτικου ειναι μικρα για να μεινουν χωρις επιβλεψη , ετσι και παθουν τιποτα πηγες φυλακη σαν κηδεμονας.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#177016 Γυμνάστρια, "αριστερή" προς ΠΑΜΕ, πρώτη και καλύτερη σε κάθε απεργία και σε κάθε κοπάνα "κεκτημένη", αντί να κάνει γυμναστική με τα παιδιά, τα έβαζε να κάνουν αγωνίσματα και ανταγωνιστικές ασκήσεις.

Δεν ξέρω πόσα παιδιά χτύπησαν στην προσπάθεια να "πρωτεύσουν", ξέρω όμως ότι κάποια απέφευγαν να συμμετάσχουν γιατί δεν έρχονταν πρώτα και δέχονταν κοροϊδίες από τα υπόλοιπα.

Ναι μωρέ, θα την αξιολογήσουν οι άλλοι δάσκαλοι και οι μοριοδοτημένοι λόγω συνδικαλιστικής δράσης διευθυντές. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
manosky έγραψε:αντί να κάνει γυμναστική με τα παιδιά, τα έβαζε να κάνουν αγωνίσματα και ανταγωνιστικές ασκήσεις.

Δεν ξέρω πόσα παιδιά χτύπησαν στην προσπάθεια να "πρωτεύσουν", ξέρω όμως ότι κάποια απέφευγαν να συμμετάσχουν γιατί δεν έρχονταν πρώτα και δέχονταν κοροϊδίες από τα υπόλοιπα.

Πολύ (έως και παντελώς) κομμουνιστική η κριτική σου :lol: μπράβο μπράβο :lol:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#177022 Τα μικρά παιδιά δεν τα βάζουμε να πρωτεύουν σε αγωνίσματα, τους διδάσκουμε την άμιλλα.
Ο ανταγωνισμός που προάγει το σύνολο μέσω των ατομικών επιδόσεων και η αριστεία στις γνώσεις είναι άλλο πράγμα και πρέπει να καλλιεργείται εντός υγιών πλαισίων.

Αν αυτό εννοείς.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#177034 Φυσικά και τους διδάσκεις την άμιλλα.
Αλλά εντάξει, στον αθλητισμό η έννοια του "προσπαθώ να κερδίσω τους άλλους", ψιλοϋπάρχει.

Παίζεις μπάσκετ/ποδόσφαιρο -> προσπαθείς να κερδίσεις.
Τώρα, αν είσαι κομπλεξικός και τσαντίζεσαι όταν χάνεις.... μάλλον κάτι έχει πάει στραβά με τη διδασκαλία της άμιλλας και όχι με το άθλημα.

Ο ανταγωνισμός που προάγει το σύνολο μέσω των ατομικών επιδόσεων

Γι' αυτό λέω κομμουνιστική η κριτική σου :thumbsup:
Γιατί υπάρχει και η προαγωγή του ατόμου. Η προσπάθεια να κερδάς (ή να χάνεις λιγότερο) είναι από μόνο του ισχυρό κίνητρο.
Οι φίλοι μας οι ΗΠΑμερικάνοι θα το έβαζαν πολύ ψηλά στη λίστα :shifty:

και η αριστεία στις γνώσεις είναι άλλο πράγμα και πρέπει να καλλιεργείται εντός υγιών πλαισίων.

Η αριστεία στις γνώσεις σαφώς και είναι άλλο πράγμα από τον αθλητισμό.

Τέσπα, δεν λέω πως έχεις άδικο.
Αλλά εντάξει, σε βρίσκω ελαφώς υπερβολικό.

Κι εμείς παιδάκια παίζαμε για να κερδάμε, και τρέχαμε και αγωνίσματα, και κάποιοι έβγαιναν πρώτοι και κάποιοι τελευταίοι. Μας μάθαιναν όμως τη σημασία του αγωνίζεσθαι και την αξία του να τερματίζεις ακόμα και τελευταίος.
Και τραυματιζόμασταν κι όλας, αλλά δλδ εντάξει, υπάρχει παιδί που να μην έχει τραυματιστεί σε αθλήματα; :lol:
Και τσακωνόμασταν, και τσαντιζόμασταν... αλλά εκτόνωση είναι κι αυτή :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
otso έγραψε:απο το θεματα υγειας
ενα edit [mod]που προσλαμβανουν καθε χρονο στο δημοτικο για γυμναστη του edit [mod], εβαλε τον γιο μου με δεμενα ματια να τρεχει και να τον οδηγει καποιος αλλος (τα edit [mod]του υπουργειου εβαλαν τις edit [mod]να μην καμουν μαθημα και να παιζουν τους παραολυμπιακους) ο αλλος πιτσιρικας για πλακα τον πηγε στα σκαλοπατια του σχολειου με αποτελεσμα ο δικος μου να πεσει και να χτυπησει στο γονατο ,φυσικα ο γυμναστης δεν τον σταματησε γιατι ηταν πολυ αστειο το θεαμα.
και συνεχιζω
σημερα δεν εχει σχολειο (συνελευση) αυριο προβες για την 28η , σαββατοκυριακο , δευτερα 26 γιορταζει η τοπικη εκκλησια , αργια, 27 παραμονη 28ης εκδηλωσεις , 28 παρελαση . στον καιρο μου οι εκδηλωσεις γινονταν ανημερα , τωρα αλλη μερα ωστε να εχουμε κι αλλη αργια . τι λετε γιαυτα τα ερπετα και την παιδεια που προσφερουν; αν καποιος δουλευει τι κανει; τα παιδια 1ης 2ας δημοτικου ειναι μικρα για να μεινουν χωρις επιβλεψη , ετσι και παθουν τιποτα πηγες φυλακη σαν κηδεμονας.

καταγγελια καντου, να του φυγουν λιγο τα ουρα
αμα σου περισσευει κανα φραγκο, τραβα του και μια μηνυση με αξιωση αποζημιωσης για ο'τι παθει το παιδι να λυθει και το εντερο του που ειναι κομπος.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#177054 Για το τελευταίο μόνο:

υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά στο να χωρίζονται τα πιτσιρίκια σε ομάδες και να παίζουν παιχνίδια, από μπάλα μέχρι μήλα και κρυφτό και στο να ορίζει ένας δάσκαλος τη δοκιμασία

Ο δάσκαλος, εκ των πραγμάτων, είναι σε θέση ισχύος. Δεν παίζει ο Θανασάκης με την Τιτίκα, βάζει στόχους η Υπέρτατη Αρχή της τάξης.

Και όταν ένα παιδί χάνει, πόσο μάλλον μονίμως, πχ γιατί είναι στρουμπουλό ή μικρόσωμο ή φοράει γυαλιά ή δεν του πολυκόβει ή έχει θέματα ένταξης στο σύνολο, καθίσταται legitimate target πώς το λένε στα ελληνικά.

Γι' αυτό τα έχω με τη συγκεκριμένη γυμνάστρια, επειδή έκανε ζημιά αντί για καλό και φερόταν αντιπαιδαγωγικά.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
manosky έγραψε:Για το τελευταίο μόνο:

υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά στο να χωρίζονται τα πιτσιρίκια σε ομάδες και να παίζουν παιχνίδια, από μπάλα μέχρι μήλα και κρυφτό και στο να ορίζει ένας δάσκαλος τη δοκιμασία

Ο δάσκαλος, εκ των πραγμάτων, είναι σε θέση ισχύος. Δεν παίζει ο Θανασάκης με την Τιτίκα, βάζει στόχους η Υπέρτατη Αρχή της τάξης.

Και όταν ένα παιδί χάνει, πόσο μάλλον μονίμως, πχ γιατί είναι στρουμπουλό ή μικρόσωμο ή φοράει γυαλιά ή δεν του πολυκόβει ή έχει θέματα ένταξης στο σύνολο, καθίσταται legitimate target πώς το λένε στα ελληνικά.

Γι' αυτό τα έχω με τη συγκεκριμένη γυμνάστρια, επειδή έκανε ζημιά αντί για καλό και φερόταν αντιπαιδαγωγικά.

+1
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
otso έγραψε:ενα edit [mod] που προσλαμβανουν καθε χρονο στο δημοτικο για γυμναστη edit [mod] , εβαλε τον γιο μου με δεμενα ματια να τρεχει και να τον οδηγει καποιος αλλος (τα edit [mod] του υπουργειου εβαλαν τις edit [mod] να μην καμουν μαθημα και να παιζουν τους παραολυμπιακους) ο αλλος πιτσιρικας για πλακα τον πηγε στα σκαλοπατια του σχολειου με αποτελεσμα ο δικος μου να πεσει και να χτυπησει στο γονατο ,φυσικα ο γυμναστης δεν τον σταματησε γιατι ηταν πολυ αστειο το θεαμα.

Πέραν της γλώσσας που είναι επιεικώς απαράδεκτη αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι το εξής: Μάλλον ετοιμάζουν κάποια εκδήλωση για ΑΜΕΑ και ετοιμάζονται κάνοντας πρόβες με τους μαθητές. Μου έχει τύχει δύο φορές στο παρελθόν, όσο ήμουν στο νησί, να βγαίνουν έξω μαθητές κάνοντας εξομοίωση αναπηρίας για να δει ο κόσμος, αλλά, κυρίως, να δουν οι ίδιοι πόσο δύσκολο είναι να κυκλοφορήσεις σε ένα πολυσύχναστο μέρος, όπως είναι η Χώρα ενός μεγάλου νησιού των Κυκλάδων, έχοντας κάποιο μειονέκτημα σε σχέση με τον μέσο όρο του υπόλοιπου κόσμου. Τώρα, το γεγονός ότι ο άλλος πήγε το παιδί στα σκαλιά είναι βλακεία του μαθητή και του γυμναστή που δεν τον μάζεψε, πριν γίνει η ζημιά. Από την άλλη, δεν είναι και δύσκολο να την πατήσεις. Αρκούν μερικά δευτερόλεπτα και οι μαθητές θα κάνουν την βλακεία τους.

otso έγραψε:σημερα δεν εχει σχολειο (συνελευση) αυριο προβες για την 28η , σαββατοκυριακο , δευτερα 26 γιορταζει η τοπικη εκκλησια , αργια, 27 παραμονη 28ης εκδηλωσεις , 28 παρελαση . στον καιρο μου οι εκδηλωσεις γινονταν ανημερα , τωρα αλλη μερα ωστε να εχουμε κι αλλη αργια . τι λετε γιαυτα τα edit [mod] και την παιδεια που προσφερουν; αν καποιος δουλευει τι κανει; τα παιδια 1ης 2ας δημοτικου ειναι μικρα για να μεινουν χωρις επιβλεψη , ετσι και παθουν τιποτα πηγες φυλακη σαν κηδεμονας.

Ξεκινώ από το τελευταίο που έγραψες. Αυτό που παρατηρώ είναι μια αντίφαση. Από την μία μιλάς για "παιδεια που προσφερουν" και από την άλλη, ουσιαστικά, σε ενδιαφέρει το ποιος θα κρατήσει τα παιδιά. Ο δάσκαλος, με όλες τις μορφές του (από το προνήπιο μέχρι το phd), δεν είναι φύλακας ή baby sitter. Το παράπονο γιατί δεν γίνονται μαθήματα, δηλαδή, δεν ταιριάζει με το ποιος θα φυλάξει τα παιδιά, αλλά με το ποιος θα τα διδάξει.

Πάμε, τώρα, στα υπόλοιπα. Θα σου πω ότι από 15 Σεπτεμβρίου που ξεκινήσαμε κανονικά μαθήματα δεν έχουμε κάνει ακόμη ολόκληρη εβδομάδα μάθημα. Ο λόγος είναι απλός και τον έχω αναφέρει ήδη πολλές φορές. Το σχολείο δεν έχει προορισμό να σου μάθει ότι 1+1=2 και τέλος. Γι' αυτό και το σχολείο, εις βάρος των καθηγητών, έχει άλλες 1000 δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Έτσι, λοιπόν, αντί να κάνω μία ώρα μάθημα, κάθομαι 3 ώρες και περιμένω να τελειώσουν οι εκλογές του 15μελούς ή περιμένω να βοηθήσω στην οργάνωση των εκλογών 5μελούς στο τμήμα που είμαι υπεύθυνος. Θα κάτσω, λοιπόν, στο κενό μου να φτιάξω κάλπες, καταστάσεις κτλ. Αντιστοίχως θα πιεστώ στο μάθημα για να βγει η ύλη προκειμένου να γίνουν πρόβες παρέλασης, αν θέλουμε να εορτάζουμε το "ΟΧΙ", όπως αποκαλούμε την άρνηση εισόδου Ιταλικών δυνάμεων στην χώρα. Ο γυμναστής, που τον σχολιάζεις πιο πάνω, είναι αυτός που θα κάνει τις πρόβες και στις 28/10 θα συνοδεύσει τα παιδιά στην παρέλαση (θέλουμε και γιορτή / εκδηλώσεις και παρέλαση). 2-3 συνάδελφοι θα ετοιμάσουν γιορτή που, από αυτά που έχω δει μέχρι σήμερα στα σχολεία που έχω πάει (μιλάμε για Λύκεια και μόνο) θα είναι αξιολογότατη και θα εμπλέξει τους μαθητές σε μια διαδικασία αναζήτησης και επαύξησης της γνώσης, τουλάχιστον για τους άμεσα συμμετέχοντες. Όλα αυτά, όχι μόνο καθισιό δεν δείχνουν, αλλά ένα βαθύτατο ενδιαφέρον και μια σπατάλη χρόνου που είναι εκτός ωρών εργασίας των "ερπετών".

manosky έγραψε:Γυμνάστρια, "αριστερή" προς ΠΑΜΕ, πρώτη και καλύτερη σε κάθε απεργία και σε κάθε κοπάνα "κεκτημένη", αντί να κάνει γυμναστική με τα παιδιά, τα έβαζε να κάνουν αγωνίσματα και ανταγωνιστικές ασκήσεις.

Άσχετη η κομματική τοποθέτηση με τα υπόλοιπα. Αν το έκανε κάποιος οπαδός Τζήμερου θα ήταν αποδεκτή η τακτική;

Θα ήθελα να διευκρινίσεις τι εννοείς με το "αγωνίσματα και ανταγωνιστικές ασκήσεις". Εννοείς τρέξιμο, άλμα εις μήκος κτλ, οπότε υπήρχε κόντρα ποιος θα βγει πρώτος; Αν είναι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε. Προβλέπεται από το αναλυτικό πρόγραμμα (νόμος, αφού είναι με ΦΕΚ κάθε χρόνο), άσε που γίνονται κάθε χρόνο και αγώνες ενδοσχολικοί, διασχολικοί κτλ.

manosky έγραψε:Δεν ξέρω πόσα παιδιά χτύπησαν στην προσπάθεια να "πρωτεύσουν", ξέρω όμως ότι κάποια απέφευγαν να συμμετάσχουν γιατί δεν έρχονταν πρώτα και δέχονταν κοροϊδίες από τα υπόλοιπα.

Το να μην πάρεις μέρος σε ένα αγώνισμα γιατί δεν το γνωρίζεις (πες μου να παίξω ποδόσφαιρο και έχεις έναν οπαδό στην κερκίδα επιτόπου) ή γιατί δεν σου αρέσει δεν καταλαβαίνω γιατί είναι μεμπτό. Ούτε καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να θέλει κάποιος να πρωτεύσει. Το αν θα χτυπήσει ή όχι είναι επιλογή του, δηλαδή πόσο σκληρά θέλει να προσπαθήσει για να κερδίσει. Η τακτική μου είναι Ν. Γκάλης, δηλαδή κρατήσου για να παίξεις και αύριο, αφού δεν είμαι επαγγελματίας αθλητής. Ένας άλλος, όμως, που θέλει να γίνει παίχτης του βόλεϋ, θα τα δώσει όλα και ίσως και να χτυπήσει. Το ίδιο δεν γίνεται και με τα μαθήματα, όμως; Ο ένας θέλει να είναι πρώτος και διαβάζει τα πάντα, εις βάρος του ύπνου του, των ματιών του (βλ. σχετική δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό για διάβασμα -> μυωπία πριν λίγο καιρό), της μέσης του κτλ, ενώ ο άλλος, που θέλει να είναι καλός αθλητής, διαβάζει ίσα για το 10 και προσέχει την μέση του, που προτιμά να την καταστρέψει από τα άλματα του μπάσκετ. Η κοροϊδία είναι δεδομένη, αν κάποιος θέλει να σου την πει, οπότε δεν υπάρχει νόημα να θες αποφύγεις μια "δυσάρεστη" κατάσταση. Αν είχες την εμπειρία της τάξης θα σου έλεγα ότι δεν είναι και λίγες οι φορές που καλοί μαθητές δουλεύουν τους μέτριους με εκφράσεις που είναι εξαιρετικά δυσάρεστες. Προσωπικά έχω δουλέψει συμμαθητές μου πολλές φορές και θα σου πω ότι το να χαρακτηρίσω κάποιον οικοδόμο, γιατί μπορούσα να τον κερδίσω σε n->oo 31 με follow, είναι τίποτε μπροστά στο να τον χαρακτηρίσω βλάκα, αφού βγάζει μόλις 18 στο τρίμηνο.

manosky έγραψε:Ναι μωρέ, θα την αξιολογήσουν οι άλλοι δάσκαλοι και οι μοριοδοτημένοι λόγω συνδικαλιστικής δράσης διευθυντές. :metalo:

Θα ήθελα για αυτά που έγραψες να παραθέσεις πηγές. Εδώ δεν μιλάμε για υποψίες που είναι βάσιμες, αλλά για νομοθετικό πλαίσιο. Διαφορετικά θα ζητήσω να ανασκευάσεις ή να υπάρξουν οι αντίστοιχες κυρώσεις, σύμφωνα με αυτά που γράφτηκαν προσφάτως στην ενότητα την σχετική με την λογοκρισία.

Με συντομία σου γράφω ότι οι διευθυντές του εκάστοτε σχολείου αξιολογούν κάθε χρόνο τους δασκάλους/καθηγητές, όπως ο εκάστοτε προϊστάμενος τους υφισταμένους Δ.Υ. Για να γίνει, όμως, Δντης κάποιος δεν θα πάρει μόρια από συνδικαλιστική δράση. Αν γνωρίζεις ότι υπάρχει τέτοια παράμετρος στις κρίσεις των Δντων θα ήθελα να μας την παραθέσεις με σχετικό link. Σε αυτό που σου παραθέτω πιο κάτω (σύνοψη κριτηρίων) δεν αναφέρει πουθενά για συνδικαλιστική δράση. Αυτό που γράφεις είναι εντελώς παραπλανητικό, ανακριβές, προβοκατόρικο και προκλητικά εκτός πραγματικότητας.

http://www.slideshare.net/parispapadopouoos/portfolio-41742556

Επίσης, αξιολόγηση από τους υπόλοιπους συναδέλφους δεν υπάρχει σε κανένα σχέδιο νόμου. Αν μπορείς, δώσε μας και πάλι κάποιο link γιατί η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού δεν αναφέρει πουθενά για αξιολόγηση από άλλους εκπαιδευτικούς... Εμμέσως, βέβαια, λέει ότι θα πρέπει να κάνεις ανοιχτές στο κοινό παραδόσεις και οι άλλοι συνάδελφοι να σε σχολιάζουν κτλ, αλλά όλα αυτά δεν έχουν βάρος στην τελική αξιολόγηση. Όπως και αν έχει περιμένω το link με τις πηγές σου.

manosky έγραψε:Τα μικρά παιδιά δεν τα βάζουμε να πρωτεύουν σε αγωνίσματα, τους διδάσκουμε την άμιλλα.
Ο ανταγωνισμός που προάγει το σύνολο μέσω των ατομικών επιδόσεων και η αριστεία στις γνώσεις είναι άλλο πράγμα και πρέπει να καλλιεργείται εντός υγιών πλαισίων

Και η πρωτιά στα 100m και η πρωτιά στο διαγώνισμα μπορούν εξίσου να προκαλέσουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Είτε το πιστεύεις, είτε όχι η πρωτιά στο διαγώνισμα μπορεί να προκαλέσει χειρότερες αντιδράσεις. Όσοι συμμαθητές μου δεν μου μιλάνε ή είναι μαζεμένοι δεν έχουν κόμπλεξ ή νεύρα ή απαξίωση γιατί σούταρα 90% βολές σταθερά ή γιατί έκανα, μαζί με 3-4 άλλους, 6,9 τα 60m με μπασκετικά παπούτσια (σήμερα χρειάζομαι 69 βέβαια), αλλά γιατί σε κάποια φάση, όταν ήθελαν κι αυτοί να κάνουν το κομμάτι τους, τους είχα αποκαλέσει χαζούς/βλάκες, αφού δεν μπορούσαν με τέτοια εύκολα θέματα που έβαζαν οι καθηγητές να γράψουν όπως έγραφα κι εγώ (ήμουν και μετριόφρων, θεωρώντας ότι αυτό που έκανα ήταν εύκολο).

Με μία περίοδο. Χρειάζονται όλα στο σχολείο, όπως και στην κοινωνία που ζούμε: και παιχνίδι και αγώνες και διάβασμα και διασκέδαση και, το κυριότερο, πνεύμα ομόνοιας και ομάδας, για να μην αισθάνεται ο φύτουκλας άσχημα στο ποδόσφαιρο και ο μπαλαδόρος την ώρα των αρχαίων ελληνικών.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#178089 Καθυστερημένα, θα τσιμπήσω, κάνοντας μια μικρή εισαγωγή.

Έχω εδώ και κάμποσα πια χρόνια την εμπειρία να ξεχωρίζω πότε κάποιος θέλει να συζητήσει/ανταλλάξει απόψεις και εμπειρίες και πότε να κουκουλώσει.

Κατά κανόνα, όταν μιλάμε για τρίτους, είμαστε λογικοί και, αν χρειαστεί, καταδικαστικοί για ορισμένα στραβά που διαπιστώνουμε.
Όταν μιλάμε όμως για κάτι που, εμμέσως κάποιες φορές, μας αφορά, αρχίζουν τα "ίσως", τα "κάνεις λάθος, δεν είναι έτσι", τα "είσαι βαλτός", τα "έλα μωρέ τώρα, σιγά το πράγμα" και τα "είσαι άσχετος".

Το λοιπόν, επειδή δεν έχω όρεξη να γράφω σεντόνια, ορίστε ορισμένα στοιχεία:

Ενδεικτικό πρόγραμμα γυμναστικής δημοτικών σχολείων:
http://users.sch.gr/adanis/Seminars/Gym ... _Danis.pdf

Δεν αναφέρεται πουθενά ο ανταγωνισμός, ούτε εμμέσως. Αναφέρονται πολλά ωραία πράγματα, όχι όμως ο ανταγωνισμός με πρωτιές κλπ, λες κι είμαστε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας και πρέπει να βγάλουμε τους αυριανούς πρωταθλητές. Από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ κιόλας.

Εντάξει; Πάμε παρακάτω τώρα.

Για την αξιολόγηση με συνδικαλιστικά πρότυπα (ο αγαπητός μας, αυτός που μας αφήνει ήσυχους και μας "προστατεύει", αυτός που ψηφίζουμε ως νυν και μελλοντικοί Υφιστάμενοί του), τα λέει παρακάτω ένας:
https://sites.google.com/site/pskechagi ... yntes-2015

Και σε κάθε περίπτωση, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ σε μια ιεραρχία, κρατική ιεραρχία μάλιστα, να αποφασίζουν οι υφιστάμενοι ποιον θα έχουν για προϊστάμενο. Γιατί ο προϊστάμενος θέτει τα όρια στους υφιστάμενους, τους τρέχει αν απαιτηθεί, τους παραχωρεί προνόμια ή ποινές και δεν είναι δυνατόν να εξαρτάται από τους ίδιους τους ελεγχόμενους η μοριοδότησή του.

Εντάξει και μ' αυτό;

Αν όχι, λυπάμαι, αλλά δεν θα το συνεχίσω, δεν υπάρχει λόγος να συζητώ για το αν ισχύει κάτι δεδομένο.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#178119 Απαντώ στο αντίστοιχο ύφος, κάνοντας δηλαδή κι εγώ μια μικρή εισαγωγή.

Καταρχάς, όταν γράφουμε για κάποιον άνθρωπο είναι καλό να γνωρίζουμε με ποιον μιλάμε και να μην τον τοποθετούμε στην ομάδα που μας βολεύει ή που νομίζουμε ότι ανήκει. Όταν, λοιπόν, συζητάς με τον pipinos1976 θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν θα κρύψει κάτι και θα πει την αλήθεια ή τα γεγονότα, όπως αυτός να γνωρίζει ή όπως αυτός θεωρεί ότι έλαβαν χώρα. Με την ίδια ευκολία που έχω δηλώσει σε αστυνομικό που με μέτρησε με 114 (λόγω θέσης του ραντάρ προσέγγισης) ότι πήγαινα 175+ (σε όριο 70, είσοδος Ιωαννίνων, βλ. bloka και 4tforum), το ίδιο εύκολα θα δηλώσω ότι υπάρχουν και συνάδελφοι που δεν κάνουν για την δουλειά ή που λουφάρουν κτλ. Δεν πρόκειται, όμως, να δηλώσω ψευδώς κάτι που εξυπηρετεί μια πολιτική κατάσταση ή τις ιδεολογίες ή ιδεοληψίες κάποιου, απλά για να του κάνω το χατήρι ή για να έχω κέρδη από αυτή μου την πράξη. Όπως είχα δηλώσει στον REALZEUS ότι και οι Αξιωματικοί είναι άνθρωποι και ένα 10% είναι ακατάλληλοι, το ίδιο θα πω και για τους καθηγητές, αλλά και για όλες τις δουλειές.

Με την μικρή, λοιπόν, εμπειρία που έχω μπορώ να καταλάβω πολύ εύκολα ποιος είναι σχετικός με ένα θέμα και ποιος όχι. Με αυτά που έχουν γραφτεί παραπάνω καταλαβαίνω ότι υπάρχει άγνοια της πραγματικότητας (τα δεδομένα που αναφέρθηκαν), οπότε θα προσπαθήσω να εξηγήσω ορισμένα από αυτά. Θα ξεκινήσω από το τέλος, μιας και είναι το πιο εύκολο και νομικά θεσμοθετημένο σημείο, οπότε δεν υπάρχει περιθώριο για παρανοήσεις.

manosky έγραψε:Και σε κάθε περίπτωση, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ σε μια ιεραρχία, κρατική ιεραρχία μάλιστα, να αποφασίζουν οι υφιστάμενοι ποιον θα έχουν για προϊστάμενο. Γιατί ο προϊστάμενος θέτει τα όρια στους υφιστάμενους, τους τρέχει αν απαιτηθεί, τους παραχωρεί προνόμια ή ποινές και δεν είναι δυνατόν να εξαρτάται από τους ίδιους τους ελεγχόμενους η μοριοδότησή του.

Εντάξει και μ' αυτό;

Αν όχι, λυπάμαι, αλλά δεν θα το συνεχίσω, δεν υπάρχει λόγος να συζητώ για το αν ισχύει κάτι δεδομένο.

Καθόλου εντάξει με αυτό. Είναι τελείως λανθασμένη η αντίληψη που έχεις για την εκπαίδευση. Η εκπαίδευση αποτελεί κάτι το ξεχωριστό στο Δημόσιο σε όλες τις βαθμίδες της (από Προνήπιο μέχρι Πανεπιστήμιο). Το μεγάλο λάθος βρίσκεται στο εξής: σε ΚΑΜΙΑ Δημόσια Υπηρεσία ο Προϊστάμενος (Δντης στα σχολεία, Πρόεδρος Τμήματος, Κοσμήτορας, Πρύτανης στην Γ/θμια) δεν έχει μικρότερη ισχύ από τους υφισταμένους του, ΕΚΤΟΣ της εκπαίδευσης. Δίνω ορισμένα παραδείγματα από Β/θμια: ο Δντης μπορεί να δώσει 3 ημέρες αποβολή και ο Σύλλογος Διδασκόντων 5, αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος την αποφασίζει ο Σύλλογος και ΟΧΙ ο Δντης, τα καθήκοντα του καθενός και οι αναθέσεις αποφασίζονται από τον Σύλλογο Διδασκόντων, οι βαθμολογίες είναι αποκλειστικά προσωπικές χωρίς δυνατότητα παρέμβασης ΚΑΝΕΝΟΣ, ο τρόπος μαθήματος ελέγχεται ΜΟΝΟΝ από τον Σχολικό Σύμβουλο και όχι από τον Δντη. Ο Δντης αξιολογεί ΜΟΝΟΝ διοικητικά και ΟΧΙ σε όλα τα υπόλοιπα, απουσίες από αποβολές μπορεί να σβήσει ΜΟΝΟΝ ο Σύλλογος Διδασκόντων στο τέλος της χρονιάς, όπως και άλλες απουσίες τις δικαιολογεί ο Σύλλογος και ΜΟΝΟΝ. Μπορώ να συνεχίσω, αλλά δεν έχει νόημα. Είναι εμφανές ότι υπάρχει θεμελιώδης διαφορά με τις άλλες υπηρεσίες, οπότε η ψήφος στους υφισταμένους έχει λογική.

Εξηγώ μερικές από τις παραπάνω περιπτώσεις, ώστε να γίνει σαφές γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση:

1. οι βαθμολογίες είναι αποκλειστικά προσωπικές χωρίς δυνατότητα παρέμβασης ΚΑΝΕΝΟΣ: Μόνο εγώ ξέρω πώς τα πάει στην Φυσική ο μαθητής και δεν έχω καμία άποψη για τις ικανότητές του στα Αρχαία, αφού δεν με έχουν προσλάβει για να γνωρίζω όλα τα μαθήματα. Ο Δντης είναι Φιλόλογος, μπορεί να κρίνει αν διδάσκω καλά Φυσική ή πόσο κοντά στην Φυσική πραγματικότητα είναι αυτά που λένε ή/και γράφουν οι μαθητές; Ποιος άλλος έχει την ίδια αντίληψη; Ο Σύμβουλος που, ακόμη και αν εφαρμόσουμε την Αξιολόγηση Διαμαντοπούλου, θα έρθει 2 φορές στα 3 χρόνια;

2. ο τρόπος μαθήματος ελέγχεται ΜΟΝΟΝ από τον Σχολικό Σύμβουλο και όχι από τον Δντη: Το απαντώ και πιο πάνω. Πώς θα ξέρει ο Δντης που είναι Γυμναστής πόσο καλό μάθημα κάνει ο Χ Μαθηματικός; Άρα, ως προς το μάθημα, μόνον ο Σύμβουλος Μαθηματικών έχει πρόσβαση στον καθηγητή κι αυτή είναι περιορισμένη, εφόσον δεν μπορεί να έχει σαφή εικόνα του Τμήματος όλο τον χρόνο.

3. Ο Δντης αξιολογεί ΜΟΝΟΝ διοικητικά και ΟΧΙ σε όλα τα υπόλοιπα: Τα ευκόλως ευνοούμενα... Μπορεί να κρίνει αν τηρώ βιβλία απουσιών, αν έρχομαι στην ώρα μου, αλλά δεν μπορεί να κρίνει αν η Φυσική που λέω είναι σωστή ή όχι, από την στιγμή που δεν είναι Φυσικός ή που δεν έχει διδάξει το ίδιο μάθημα ή την ίδια ύλη ή δεν ξέρει προσωπικά το Τμήμα.

4. ο Δντης μπορεί να δώσει 3 ημέρες αποβολή και ο Σύλλογος Διδασκόντων 5: Ο Δντης μπορεί να μην γνωρίζει καν έναν μαθητή, από την στιγμή που έχει μάθημα (με όλα τα συστήματα) 5-10 ώρες την εβδομάδα. Ο Δντης κάνει εισήγηση και ο Σύλλογος, που γνωρίζει τον μαθητή, ως συλλογικό όργανο, αποφασίζει. Βλ. και το παρακάτω.

5. αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος την αποφασίζει ο Σύλλογος και ΟΧΙ ο Δντης: Λογικότατο για τους λόγους του (4). Ο Δντης που είχα στο Γυμνάσιο έκανε εισήγηση σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων να μου αλλάξουν σχολικό περιβάλλον. Δεν με ήξερε πολύ καλά ο άνθρωπος (αν και με είχε σε ένα μάθημα), ήμουν εξαιρετικά ευθύς και δίκαιος για το γούστα του, οπότε με είχε φορτώσει αποβολές και έκανε και διάφορα άτιμα πράγματα (π.χ. αποβολή 3 μέρες και με έβαζε μέσα την ώρα διαγωνίσματος στην Βιολογία για να γράψω χάλια, ώστε να μην είμαι απουσιολόγος, λες και δεν το έδινα σε άλλον κάθε χρόνο). Κατά την διάρκεια του Συλλόγου ο Μαθηματικός (προς τιμή του) αντέδρασε και του είπε πως αυτός είναι ο καλύτερος μαθητής που έχουμε, αλλά είναι εξαιρετικά άμεσος, ειλικρινής και ευαίσθητος, σε σημείο που οι υπόλοιποι να μην καταλαβαίνουμε γιατί μπορεί να αντιδράσει τόσο έντονα σε μία και μόνο φράση που θα του πεις (π.χ., θεωρούσα βλακώδες να πάρει μία ολόκληρη σειρά μαθητών αποβολή γιατί κάποιος χτύπησε τον σωλήνα του καλοριφέρ, ο οποίος ήταν προσβάσιμος από 2 μόνον με τον έναν να είναι κοπέλα που δεν έβγαζε κιχ και τον άλλο να είναι γνωστός πλακατζής του σχολείου). Γλίτωσα τελικά, αφού στην ψηφοφορία που έγινε οι ψήφοι ήταν 20-1 (στο περίπου, δεν θυμάμαι πλέον).

6. απουσίες από αποβολές μπορεί να σβήσει ΜΟΝΟΝ ο Σύλλογος Διδασκόντων στο τέλος της χρονιάς: Μόνον όλοι μαζί γνωρίζουν ποια είναι η συνολική εικόνα του μαθητή και αν πρέπει ή όχι να σβηστούν οι απουσίες. Π.χ. στην δική μου περίπτωση, με περίπου 54 ημέρες αποβολή μετά τις καταλήψεις (επί Κοντογιαννόπουλου - να τονίσω ότι ήμουν κατά και μόνον κατά τον Δντη ήμουν υπέρ) θα έπρεπε να είχα μείνει στην Γ΄ Γυμνασίου. Ο Σύλλογος, όμως, αποφάσισε ότι στον καλύτερο μαθητή του σχολείου είναι ντροπή να μην σβήσουμε απουσίες, αφού, όσο λίγο και προβληματικό μάθημα κι αν είχε γίνει, είχα φτάσει σε καλό σημείο σε σχέση με τους υπόλοιπους μαθητές, οπότε μπορούσα να τα βγάλω πέρα την επόμενη χρονιά.

7. τα καθήκοντα του καθενός και οι αναθέσεις αποφασίζονται από τον Σύλλογο Διδασκόντων: φυσιολογικό. Μόνον ο Σύλλογος γνωρίζει και μπορεί να συζητήσει για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας από τα μέλη του. Π.χ. αν με βάλει να γράψω πρακτικό θα γράφω ορνιθοσκαλίσματα. Αν με βάλεις, όμως, να περάσω βαθμούς στο myschool, φρόντισε να έχεις καλό pc και όλο το bandwidth δικό μου γιατί τα ξεπετάω τόσο γρήγορα που το αργό δίκτυο του Υπουργείου δεν μπορεί να δεχθεί πολλαπλά τμήματα στο upload. Ο Δντης, από την άλλη, θα έβαζε τυχαία κάποιον, οπότε ο χρόνος διεκπεραίωσης των εργασιών θα ήταν πολλαπλάσιος.

Για όλα αυτά που ανέφερα, ο Δντης είναι υπεύθυνος της υλοποίησης και υποχρεούται να ακολουθήσει τις αποφάσεις του Συλλόγου (π.χ. ο Δντης στο Γυμνάσιο με έβλεπε και γύρναγαν τα άντερά του, αλλά έπρεπε να μου δώσει Αριστεία και Βραβεία κτλ). Πες μου μια Υπηρεσία στην οποία γίνεται κάτι παρόμοιο.

Ελπίζω να σε κάλυψα δίνοντας ορισμένα μόνο από τα θέματα στα οποία ο Δντης, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεις, είναι de facto και de jure υφιστάμενος των καθηγητών. Γι' αυτό και θεωρώ ότι η ψήφος είναι απολύτως λογική, εφόσον κάποιος που είναι Δντης θα πρέπει να εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους και να εφαρμόζει τις αποφάσεις τους.

Θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
manosky έγραψε:Ενδεικτικό πρόγραμμα γυμναστικής δημοτικών σχολείων:
http://users.sch.gr/adanis/Seminars/Gym ... _Danis.pdf

Δεν αναφέρεται πουθενά ο ανταγωνισμός, ούτε εμμέσως. Αναφέρονται πολλά ωραία πράγματα, όχι όμως ο ανταγωνισμός με πρωτιές κλπ, λες κι είμαστε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας και πρέπει να βγάλουμε τους αυριανούς πρωταθλητές. Από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ κιόλας.

Εντάξει; Πάμε παρακάτω τώρα.

Όχι εντάξει. Αυτό που έγραψες αναφέρεται σε Γυμναστική, gymnastics, όπως τα λένε οι Αγγλοσάξωνες. Δηλαδή ΣΕ ΕΝΑ κομμάτι της Φυσικής Αγωγής. Μιλάει για ρυθμική, ενόργανη κτλ. Μπορείς να μου δώσεις κάτι αντίστοιχο για τα υπόλοιπα αθλήματα; Αυτό που ανέβασες είναι ένα σεμινάριο ενός Σχολικού Συμβούλου που, προφανώς, έχει σχέση με την Γυμναστική και σε αυτήν αναφέρεται. Επίσης, είναι εμφανές ότι στα gymnastics, μιας και αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο και όχι συνηθισμένο για τα παιδιά (άρα λίγοι θα είναι καλοί και θα έχουν σχέση) το κράτος δεν επιθυμεί την σύγκριση. Και πώς να το κάνει άλλωστε, όταν χρειάζονται: (α) αυξημένες ικανότητες και δυνάμεις για συμμετοχή σε τέτοιους αγώνες ξέρεις πολλά παιδιά Δημοτικού που να μπορούν να κάνουν ζυγό ή κρίκους;), (β) ειδικοί χώροι, που υπάρχουν σε ελάχιστα σχολεία, και (γ) ομάδα κριτών που θα γνωρίζει το συγκεκριμένο άθλημα (όλοι οι Γυμναστές γνωρίζουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, αλλά ελάχιστοι gymnastics).

Σου παραθέτω το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Φυσικής Αγωγής για παιδιά με κινητικά προβλήματα:

http://www.pi-schools.gr/special_education/kinitikes_anap/kinitikes-anapiries-part05.pdf

Στην σελίδα 161 γράφει:

Μύηση την τεχνική αθλοπαιδιών και στίβου
Αθλοπαιδιές: Ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση-καλαθοσφαίριση με αναπηρικό μαξίδιο, πετοσφαίριση- πετοσφαίριση καθιστών, χειροσφαίριση- χειροσφαίρηση με αναπηρικό αμαξίδιο
Κλασικός αθλητισμός: Δρόμοι ταχύτητας, άλματα

Λες να μην έχει ανταγωνισμό σε όλα αυτά που αναφέρει στην 1η στήλη; Και για να σε προλάβω, σου γράφω την 3η στήλη:

Χώρος-Χρόνος
Άτομο-Σύνολο
Ομοιότητα-
Διαφορά
Μεταβολή
Αλληλεπίδραση
Επικοινωνία

Πώς θα υπάρχει Σύνολο, αν δεν παίξουν αντίπαλοι βόλεϋ; Στον στίβο πώς θα υπάρξει Σύνολο; Θα κάθονται στην σειρά περιμένοντας να τελειώσει τον δρόμο 1000m ο ένας για να του πουν μπράβο οι άλλοι;

Π.χ. στην σελ. 171 λέει: Παιχνίδι με τροποποιημένους κανονισμούς. Από αυτό καταλαβαίνεις ότι θα παίξουν μπάσκετ, αλλά με κανονισμούς που ταιριάζουν στις σωματικές τους ιδαιτερότητες (π.χ. στον παραπληγικό με το καροτσάκι δεν θα σφυρίξεις βήματα).

Σελ. 178: Παίζουν απλοποιημένο παιχνίδι με η χωρίς αναπηρικό αμαξίδιο. Πρώτη φορά βλέπω παιχνίδι μπάσκετ χωρίς αντιπάλους. Σαφώς και θα κάνεις στην αρχή πάσα, σουτ κτλ. Αλλά όταν παίξεις πώς θα παίξεις χωρίς ανταγωνισμό;

Όλα αυτά ήταν ενδεικτικά και προσέξτε, μιλάμε για παιδιά με κινητικά προβλήματα, που είμαστε πιο ελαστικοί, μην το ξεχνάμε...

Σε αυτή την σελίδα μπορείς να βρεις το ΑΠΣΣ για την Φυσική Αγωγή στο Δημοτικό για κανονικούς μαθητές. Γράφει ακριβώς τα ίδια.

http://www.fa3.gr/phys_educ_2/9_diathematiko_dimotiko.htm

Π.χ. για Ε΄ και ΣΤ΄ γράφει στην Πετοσφαίριση: "Αγώνες μεταξύ τμημάτων και συμμετοχή στο σχολικό πρωτάθλημα", οπότε δεν υπάρχει νόημα να το συνεχίζουμε.

Ο ανταγωνισμός αναφέρεται ΣΑΦΩΣ, λοιπόν. I rest my case.

Ευχαριστώ.