Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#176758 Eμένα η απορία μου είναι, τι ευχαρίστηση βρίσκει κάποιος φτωχομπινεδάκος (όπως όλοι μας) να υπερασπίζεται την τσέπη ανθρώπων πολύ πιο ευκατάστατων από αυτόν, αλλά με την απορία με βλέπω να μένω
Τελευταία επεξεργασία από Corto Maltese και 22 Οκτ 2015, 12:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
nass έγραψε:Ασχετο με τη συζήτηση αλλά ας μου λύσει κάποιος την απορία γιατί ο τυπικός μαθητής του Κολλεγίου πρέπει να παέι σε φροντιστήριο για να πετύχει στις Πανελλήνιες :hmmm:

πρώτα από όλα δε θα πάει σε φροντιστήριο, θα κάνει ιδιαίτερα :rtfm:

κι επίσης τι γιατί; γιατί στο εξτρά μάθημα κάνεις πιο αναλυτικά κάποια πράγματα

εγώ που έτυχε να έχω πολύ καλό φυσικό εκτός σχολείου (οι άλλοι καθηγητές μου δε με βοήθησαν εξίσου) είχα γίνει μηχανή στο συγκεκριμένο μάθημα, με κλειστά μάτια έλυνα τις ασκήσεις

σε όσο καλό σχολείο και να βρίσκεσαι αυτό δε παίζει να στο βγάλει ο δάσκαλος που έχει να ασχοληθεί με τουλάχιστον άλλα 20 άτομα και αν δε το χεις και μεσα σου να είσαι αυτό που λέμε "φυτό" δε πρόκειται να σου προκύψει ούτε κι εσένα
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 22 Οκτ 2015, 12:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#176762 έκανα edit

εγώ πάντως οφείλω να παραδεχτώ ότι αν ήμουν σε άλλο περιβάλλον με άλλες παρέες είναι αρκετά πιθανό να είχα πάρει πολύ διαφορετικό δρόμο στη ζωή μου, ήδη πήγα να τον χάσω όταν βρέθηκα σε δημόσιο πανεπιστήμιο

βέβαια από ένα σημείο και μετά τις "καλές παρέες" που λέει ο quadra τις έκλασα γιατί δεν τις άντεχα και βασικά είναι σιχαμένες (το οποίο ίσως και να εξελίσσεται εις βάρος μου, αλλά ψιλοχέστηκα) , αλλά στην εφηβεία μου ας πούμε ότι έκαναν καλό σε σχέση με το να ήμουν κολλητά με το τεχνικό και τους 25χρονους μαθητές πρεζάκια
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 22 Οκτ 2015, 12:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#176769 @HiFi

- Ο ΦΠΑ στην παιδεια ειναι πατατα ολκης** οποιος και να τον εβαζε, ο'τι και να πιστευεις εσυ. Αυτη ειναι η γνωμη μου.
- Το διλιτρο δεν αφορα εσενα μια και δεν εχεις παιδια. Ουτε καν μου περασες απο το μυαλο, ελπιζω να το καταλαβαινεις, δεν ζω για να σου τη λεω, το διλιτρο μπηκε σαν λογικη "πολυτελειας" και ξοδεματος σε αχρηστα για τα παιδια προϊοντα. :rtfm: Σε αφορουν μηπως και τα σκυλαδικα και οι ταβερνομπριζολες? :hmmm:
- Υπαρχουν και αλλες κατηγοριες εκτος απο ανεργους και 576 μικτα απο τη μια και Λατσηδες και αστοι απο την αλλη, το επιχειρημα αυτο εχει ξαναφορεθει αλλα δεν στεκεται. Οι μεν ΔΕΝ πανε τα παιδια τους σε ιδιωτικο, οι δε θα τα πανε εσι και αλλιως. Το μετρο του ΦΠΑ τους αλλους ανθρωπους ποναει, οχι το Λατση, ουτε τους μεγαλοαστους, ουτε φυσικα τον Τσιπρα.
- Εννοειται οτι το μετρο ειναι καθαρα για να χαϊδεψει αριστερα αυτια, μια και "χτυπαει τους πλουσιοι". Καποιος εγραψε παραπανω οτι το κανουμε μονο εμεις και το Μπαγκλαντες.

Ζητωντας συγγνωμη λοιπον απο το φιλοθεαμον κοινο για το τοσο τραγικο "μπεεε", συνεχιζουμε τη συζητηση.

**που αποδεικνυεται και καυτη....ηδη το Μαξιμου ενοχληθηκε που και ο Φιλης ειπε "πενταροδεκαρες" και ο αλλος ο ανειπωτος ειπε "δεν τρεχει και τιποτα, δεν ειναι ψηφοφοροι μας" για τους γονεις των παιδιων σε ιδιωτικο, χωρια που ηδη υποβαθμιζεται ο πηχυς εσοδων που περιμεναν.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
trident1971 έγραψε:
- Ο ΦΠΑ στην παιδεια ειναι πατατα ολκης** οποιος και να τον εβαζε, ο'τι και να πιστευεις εσυ. Αυτη ειναι η γνωμη μου.
Ο ΦΠΑ στην παιδεια ειναι το ελλασον σε σχεση με ποσα και ποσο φορολογουνται, γνωμη μου

- Υπαρχουν και αλλες κατηγοριες εκτος απο ανεργους και 576 μικτα απο τη μια και Λατσηδες και αστοι απο την αλλη, το επιχειρημα αυτο εχει ξαναφορεθει αλλα δεν στεκεται. Οι μεν ΔΕΝ πανε τα παιδια τους σε ιδιωτικο, οι δε θα τα πανε εσι και αλλιως. Το μετρο του ΦΠΑ τους αλλους ανθρωπους ποναει, οχι το Λατση, ουτε τους μεγαλοαστους, ουτε φυσικα τον Τσιπρα.

Δηλαδη πιστευεις οτι ενα ζευγαρι με 3Κ τον μηνα μπορει να στειλει το παιδι του σε ιδιωτικο αν εχει στεγαστικο;; Εγω οχι.
Αν εχει 2 παιδια μπορει, ακομα και χωρις στεγαστικο;; Παλι, για εμενα, οχι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#176784 @trident1971
-Το ότι πιστεύεις εσύ πως είναι πατάτα ολκής, δεν σημαίνει πως είναι κιόλας.
-Τι σχέση έχει το δίλιτρο με τα παιδιά; :dizzy: Δίλιτρο πάντως έχω, ενώ γενικώς έχω δηλώσει συχνά πως "επενδύω" στην καλη ζωή.
-Είπα πως στο ιδιωτικό πάει και η μεσαία τάξη που έχει τα χρήματα να πληρώσει. Δεν δέχομαι πως αυτός που στέλνει το παιδί στο ιδιωτικό κάνει το σκ@τό του παξιμάδι για να το πετύχει. Μπορεί να μην τα κάνει λούσα ή ταξίδια ή αυτοκίνητα ή δεν ξέρω τι, το σίγουρο είναι πως ακόμη και για ένα παιδί το ποσό είναι πολύ μεγάλο (βάλε 15*5000€ μίνιμουμ και τόκισέ το). Σε μια χώρα με 30% ανεργία και πολύ κόσμο στο όριο της φτώχειας, ναι, αυτός που στέλνει το παιδί του στο ιδιωτικό έχει λεφτά, δεν στερείται το φαί του για να το στείλει, ήμαρτον.
-Το μέτρο είναι για να εισπράξει λεφτουδάκια. Το τι αυτιά θα χαϊδέψει είναι δευτερεύον. Απ' όλα τα υπόλοιπα μέτρα αυτού του μνημονίου, είναι και το πιο ήπιο (εδώ κάποιοι χάνουν 30% ή 40% στην σύνταξή τους και έχουν θέμα επιβίωσης, και οι αγρότες θα πληρώσουν μέχρι και 10 φορές περισσότερα σε φόρους και ασφαλιστικά ταμεία...).
-Το ποιος το κάνει το μέτρο μου είναι αδιάφορο. Δεν βλέπω για πιο λόγο να πρέπει να... ανησυχώ για το πιο εύπορο κομμάτι της κοινωνίας μας, όταν υπάρχει κόσμος που δεν έχει δουλειά για παράδειγμα. Δεν κατάλαβα δηλαδή; Καταδικάζεται κάποιο από αυτά τα παιδάκια να μείνει κούτσουρο; Δεν υπάρχουν εναλλακτικές; Τι έχεις να πεις για τα παιδιά που μεγαλώνουν στα νησιά της άγονης γραμμής και εκεί με τους σημερινούς μισθούς δεν πάει ούτε αναπληρωτής;
:s_omg
-Η ενόχληση του Μαξίμου με αφήνει παγερά αδιάφορο, και ακόμη περισσότερο ο Φίλης και οι δηλώσεις του. Μένω στο μέτρο αυτό καθαυτό: δεν βλέπω κάτι στραβό. Μοιράζει δίκαια τα βάρη και λαμβάνει υπόψιν του τις πιθανές εναλλακτικές. Όλα τα παραπάνω παίρνοντας υπόψιν την χώρα που βρίσκεται σε 3ο μνημόνιο και πρέπει να βρει τα λεφτά από κάπου.

ΥΓ: Ελπίζω η συγνώμη και η μεταμέλειά σου για το μπεεε να είναι ειλικρινής.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#176786 . θα ήταν απλό αν δεν είχαμε να κάνουμε με κυβερνητικούς που σε κάθε ευκαιρία μας δείχνουν ότι διακατέχονται από ιδεοληψίες τις οποίες δεν έχουν σκοπό να εγκαταλείψουν για το καλό του τόπου ( δεν εννοώ καλό του τόπου αυτό που συζητάμε εδώ, αλλά το εννοώ γενικά ) οπότε θα περιμένουμε και άλλα εμπόδια στην ιδιωτική πρωτοβουλία όσον αφορά την ανάπτυξη που περιμένουμε και υπάρχουν σαφέστατα δείγματα γιαυτό που λέω, ήδη ο ιδιωτικός τομέας παραπονείται ότι δεν τους καλούν να συζητήσουν παρά μόνο αποφασίζουν χωρίς να ζητείται η γνώμη αυτών που θα βάλουν το χρήμα, είναι τρελό και καλά κάνουν και μας τα χώνουν από την Ευρώπη, έχουμε να κάνουμε με άτομα που δεν γνωρίζουν ούτε από οικονομικά της πραγματικής οικονομίας ούτε από διοίκηση ούτε από διακυβέρνηση ούτε από εξωτερική ποολιτική, δυστυχώς έχει κάτσει η βάρκα στην ξέρα και προσπαθούν με τα κουβαδάκια να βγάλουν τα νερά, δυστυχώς και να μου το θυμηθείς τους επόμενους μήνες τι θα δούμε ακόμα .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#176789 Μα εδώ δεν εξετάζουμε την κυβέρνηση συνολικά, αλλά ένα συγκεκριμένο μέτρο. Το οποίο για εμένα και για αρκετό κόσμο είναι σωστό και δίκαιο (ειδικά σε σύγκριση με κάποια άλλα που φέρνει αυτή η ίδια η κυβέρνηση).
Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στο πολιτικό προσωπικό αυτής.
Αλλά εδώ είναι άλλη κουβέντα.
Άβαταρ μέλους
By nass
QsisVTS έγραψε:φροντιστήριο είναι το κολλέγιο, μετά υπάρχουν ιδιαίτερα

Δεν καταλαβαίνω τι λες, μιλάω για υπαρκτό παράδειγμα φίλου με παιδιά στο κολλέγιο (η σύζυγος καθηγήτρια εκεί άρα με μειωμένα δίδακτρα) που η κόρη του (μια χαρά κοπέλα, όχι καμιά χαζή) πήγε φροντιστήριο για να περάσει στη Νομική.

25 παιδιά στην τάξη είναι και στο κολέγιο.

Εμένα αυτό μου φαίνεται τεράστια ήττα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και απαράδεκτο.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#176792 Να πω κι εγώ τη μ@λ@κία μου:
Από τη στιγμή που μπήκαμε στο τριπάκι του προγράμματος και της αξιολόγησης θα πρέπει όλο αυτόο το πράγμα να το κάνουμε όσο γίνεται πιο ελαφρύ για τους αδύναμους και κυρίως να υπάρχουν εναλλακτικές στο να μπορεί να αποφύγει κάποιος όσο γίνεται πιο ανώδυνα και πιο δίκαια την τσαμπού.
Δυστυχώς τα φροντιστήρια αυτή τη στιγμή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για κάποιο παιδί που θέλει να προχωρήσει σε τριτοβάθμια και δη ανώτατη εκπαίδευση. Και τα περισσότερα παιδιά τουλάχιστον αυτά που έχουν τέτοιες βλέψεις ακόμα και από φτωχές οικογένειες για ένα δύο χρόνια κάνουν το σκατό τους παξιμάδι και πάνε φροντιστήριο. Το ίδιο ισχύει και για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Άρα αυτά θα έπρεπε να είχαν μηδενικό ΦΠΑ για να μην επιβαρυνθούν και άλλο οι οικογένειες αυτές.
Ιδιωτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (για να μην παρεξηγηθώ κι εγώ σε τέτοια τα στέλνω). Να επιβληθεί ΦΠΑ τόσος ώστε να μην απαιτείται φπα στα φροντιστήρια.
13, 16, 23 δεν ξέρω. Υπάρχει η εναλλακτική να πάνε τα παιδάκια σε δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία, μια χαρά είναι (μην πω και καλύτερα) κι εμείς σε τέτοια πήγαμε και ένα σωρό παιδιά γνωστών που μάλιστα πέτυχαν και σε πολύ υψηλά ΑΕΙ.
Παιδικοί σταθμοί: Από τη στιγμή που δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να σου βρει θέση σε παιδικό σταθμό δημόσιο (που θα έπρεπε) πάλι μηδενικό ΦΠΑ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#176796 @nass
Το κάθε σχολείο είναι αναγκασμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα του υπουργείου στις κανονικές ώρες διδασκαλίας.
Τα ιδιωτικά προσφέρουν συχνά κάποιες έξτρα ώρες. Κάποιοι γονείς, προτιμούν με τα ίδια λεφτά να κάνουν ιδιαίτερα.
Στα φροντιστήρια πάντως είναι πολύ λιγότερα παιδιά ανά τάξη, εγώ ήμουν σε τάξεις με λιγότερα από 10 άτομα πάντα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Νίκος Παππάς έγραψε:
trident1971 έγραψε:
Ο ΦΠΑ στην παιδεια ειναι το ελλασον σε σχεση με ποσα και ποσο φορολογουνται, γνωμη μου

Δηλαδη πιστευεις οτι ενα ζευγαρι με 3Κ τον μηνα μπορει να στειλει το παιδι του σε ιδιωτικο αν εχει στεγαστικο;; Εγω οχι.
Αν εχει 2 παιδια μπορει, ακομα και χωρις στεγαστικο;; Παλι, για εμενα, οχι.

Αν το 3 το κανουμε 4 θα ειναι ενταξει? η με 3650 ειναι καλα? Ειναι ΛΕΦΤΑΔΕΣ οι τυποι?

Δεν υπαρχει απαντηση στην ερωτηση αυτη. Η μια οικογενεια με 3Κ μπορει να "μπορει" οριακα με σκατο παξιμαδι, και η αλλη με 3Κ μπορει να "μην μπορει". Το ιδιο και με τα 5Κ.
Στη λιστα που εβαλε ο criuser εχει ενα σχολειο με 3Κ το χρονο μαζι με το σχολικο. Το 1/12 του ετησιου εισοδηματος. Εχει και αλλα ακριβοτερα. Της Μητροπολης Πειραιως που ξερω απο γνωστη οτι το Δημοτικο γαμει και δερνει, ερχεται ταληρουμπα.
Δεν εχω excel στο μηχανημα, καποιος να μας πει για τη σχολη Χιλλ???

Εχω πολυ φιλικο μου ζευγαρι που εστειλε το ενα παιδι ιδιωτικο για 2-3 ταξεις, (το αλλο παιδι ηταν μικροτερο). Ξερω πολυ καλα τα οικονομικα τους, ειχαν και στεγαστικο, και σε πληροφορω οτι ημουν εγω που ελεγα "ρε σεις δεν βγαινει". Για οσο μπορεσαν (μετα ηρθε η κριση και επεσαν οι μισθοι) ομως, αυτοι το εκαναν "να βγαινει". Πως? Εγω το ειδα... και δεν ηταν πολυ ομορφο και δαντελωτο, αλλα ΒΓΗΚΕ. Αυτους, οι "πενταροδεκαρες" του Φιλη, θα τους πεταγαν απ' εξω, και χωρις την κριση. :rtfm: